ads

Sabtu, 30 Julai 2011

06 di cherating - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


CHeRiSH YouR LiFe!: Percutian <b>di</b> Impiana <b>Cherating</b>

Posted: 07 Jul 2011 01:45 AM PDT

Dah lama dah nak cerita tentang cuti-cuti malaysia yang lepas tapi tak terbuat-buat. Busy sangat la gamaknye....

-----------------------------

Musim cuti sekolah yang lepas, kami telah berpeluang untuk bercuti ke Cherating. Sebelum tu balik kampung dulu. Dari Batu Pahat terus ke Pahang melalui Yong Peng, Chaah, Labis, Segamat, Pekan, Muadzam, Gambang, Kuantan dan akhirnya sampailah ke Cherating. Agak 4-5 jam jugaklah.

Kami duduk di Impiana Cherating Resort. Kedudukannya betul-betul di tepi pantai. Yang syoknya boleh mandi kat pantai dan mandi kat kolam. Boring main kat pantai, terjun kolam. Boring mandi kat kolam, main air kat pantai pulak.

Nak dijadikan cerita, masa nilah jugak camera nak buat hal. Camera memang la biasa-biasa je takdelah DSLR gitu.. Aduhai.. terpaksalah snap gambar guna phone je... huhuhu..

Malas nak karang panjang-panjang.. Enjoy the pics!

 Raihana buat istana pasir. Tak bawak perkakas so istana dah jadi macam town plan pulak..

 Walaupun cuma guna phone camera, tapi gambar yang terhasil amat memberangsangkan juga.. cewah..







 sunrise at pantai cherating


Warung Aziz Satar.. terkenal di Kuala Kemaman..
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved