ads

Sabtu, 9 Julai 2011

06 di janda baik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


SYURGA CINTA KITA: Jalan2 <b>di Janda Baik</b> n Bukit Tinggi

Posted: 22 Jun 2011 09:00 AM PDT

Hai semua!

Baru2 ni kami suami isteri menghabiskan cuti hujung minggu di Janda Baik n Bukit Tinggi... Semua ni dibuat tanoa dirancang... tghhari tu hubby kol suh siapkan makanan n nak berkelah kat jeram di Janda Baik.. so dgn hati yg berbunga2 pun terus la menyiapkan makanan n kelengkapan berkelah.. pastu hubby suh bwk baju sekali... nak bermalam di sana...

Sebenarnya kami hampit x jd pergi sbb kereta hubby tetiba je aircond n power window rosak... terus bawak p repair.. terbang gak la rm3oo++... huhu.... tapi akhirnya kami meneruskan niat kami ni sbb klu x pi, entah bila la masanya kami nak pi...

Kami sampai di Janda Baik dah lewat.. kul 6 lebih... x sempat berkelah, hari dah ptg sgt... so kami decide mkn jer bekalan makanan dlm chalet jer... hehe... Alhamdulillah rezeki menyebelahi kami. kami dapat chalet betul2 tepi jeram.... chalet ni milik KOBAIK... rm120 semalam... selesa... esok paginye... kami bersiar2 di sekitar kawasan... pastu ape lagi..berendam ler....hehe... sejuk..air pun bersih....

Tghhari tu pas dah puas berendam.... bersiap2.. check out... pastu terus ke Bukit Tinggi... x jauh pun.. dlm 10 km je dr Janda Baik... Nak masuk kene bayar rm12 utk dewasa.... Mmg x dinafikan..... mmg cantik tempat nie... mcm kat luar negara... kat japanese garden pun sama.... terpesona ngan landskap kat ctu....sungguh hijau n sejuk mata memandang...

k lah.. layan gambar jom.....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved