ads

Selasa, 19 Julai 2011

06 di janda baik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


BlOg bUDAk kuAt PeRaSAn..^^: ReUNiOn fAc <b>Di JaNdA bAIK</b>, PaHaNG..!

Posted: 12 Jul 2011 01:59 AM PDT

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

jawab ye salam mirul ni..tak jawab dosa besar..ha3..kalau jawab sayang korang lah..! ^^ okey..! setelah hampir 5 hari mirul tak mengupdate blog, akhirnya kerinduan mirul untuk mengupdate dah terubat juga..he3..okey..! entry terakhir mirul yang INI macam entry merajuk je kan.? he3..sebenarnya mirul bukan merajuk pun, cuma pada 8-10 Julai '11 yang lalu mirul ada sertai reunion FAC..dekat Janda Baik, Pahang..^^

he3..nampak tak yang mana mirul..? cari sendiri ye..^^ sepanjang mirul dekat Janda Baik ni, macam-macam yang mirul lalui..dan setiap detik bersama dengan abang-abang, kakak-kakak dan kawan-kawan memang sesuatu yang menggembirakan.. :) bagaikan terlupa sekejap tentang masalah di luar sana..he3..


hurm...siapakah dia di atas ni..? he3..ni lah abang firdaus, orang yang bertanggungjawab untuk bawa mirul dankawan-kawan dari Batu Pahat untuk ke Janda Baik..^^ he3..[kira macam driver kitowang lah.ha3..] dia bawa kereta avanza tau..jadi, seramai 7 orang yang naik kereta dia..[bayangkan lah sendiri ye berapa sendatnya kereta 2..ha3..] tapi apa-apa pun kitowang semua selamat sampai ke Janda Baik [walaupun minyak hampir habes..ha3..] dan selamat sampai ke rumah mirul..:) terima kasih abang daus..he3.

macam-macam yang kitowang buat dekat sana..macam-macam permainan kitowang main..maklumlah, tema kali ni ialah mengimbau kenangan zaman kanak-kanak.. :) ha3..jadi, macam-macam permainan lah yang kitowang main..ada galah panjang, musang dengan anak ayam, nenek-nenek si bongkok tua, congkak, UNO.

dan macam-macam lagi permainan kitowang main tau..dan yang paling best ialah permainan simbah air ayam+air basuhan pinggan + telur +sambal..ha3..ni lah muka mereka-mereka yang menjadi mangsa kepada air tersebut..ha3..kesian mereka kan..lalala..ha3..memang masyuk gila siapa yang kena...he3..terbaek wok.. :)

walaupun nampak macam dah besar semua ni, tapi bila dah berkumpul balik masa reunion ni, semua macam budak-budak..ha3..bayangkan lah kalau masing-masing yang dah kerja, yang dah gradute pun ada tetap nak main kepal terbang, main kipas terbang, makan ding dong, dan macam-macam lagi lah..he3..dan itulah saat yang paling best semasa berkumpul hari tu..:)

dan macam biasalah lah..setiap yang bertemu pasti akan berpisah kan.. begitu juga lah dengan kitowang ni semua..bertemu 3 hari je, lepas tu masing-masing terpaksa membuat haluan sendiri sebab masing-masing ada kerja dan tugas yang masih belum selesai..maka berpisah lah kami sekali lagi..hurm..memang masih teringang-ingang lagi dekat fikiran ni saat-saat kami semua bersama di sana..

ni lah alumni-alumni sesi 2010/2011.. ^^ kami lah juga pewaris kelab ni kelak..he3..mungkin saat ni, masih ramai lagi yang ada dalam foto ni, tapi lambat laun makin ramai yang sibuk dengan komitmen lain..hu3..

apa-apa pun, kami tetap selesa bersama.. :)  he3..

ok lah..sampai sini lah cerita mirul..  :)

maaf lah kalau ada salah kata atau ada yang terasa, apa yang mirul tulis ialah apa yang mirul rasa..

tapi reunion ni memang seronok sangat-sangat..

ramai juga lah akak-akak dan abang-abang yang mirul kenal dekat sana..

hu3..apa-apapun kalau ada rezeki kita jumpa lagi ye..^^

salam..~

p/s : terima kasih juga yang tak terhingga dekat AJK2 yang anjurkan reunion ni..

u are great guys..^^ he3..

dan terima kasih juga kepada abang daus sebab beri saya peluang 

guna DSLR abang tu ye. :)  tq2.. ^^

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

PAANTHOLOGY: CSR <b>JANDA BAIK</b> MEMANG OWESOME!

Posted: 18 Jul 2011 11:28 AM PDT

Selama tiga hari lepas, iaitu bermula hari jumaat, sabtu dan ahad aku berkampung dengan geng2 scholarship yayasan tenaga nasional (ytn) kat  Badan Amal Nurzaharah, di Janda Baik, Pahang. Kitorang semua ke sana atas melaksanakan tanggungjawab kitorang sebagai pelajar tajaan, so kena buat csr la, taw ke csr tu ape? Csr tu corporate social responsibility, ala2 macam program amal la, but more to education.

baju untuk facilitator

Hmm, program ni kitorang plan agak lama la, dalam sebulan ke dua bulan tah, aku pon tak berapa nak ingat, sebab masa sekarang macam tak wujud je bagi aku, taw2 da hujung sem. Taw2 dah nak habis 2nd year aku, taw2 dah nak kawen. Eh tu bukan, sebab calon pon takde lagi. Alhamdulillah semua yang kitorang rancang berjalan dengan lancer, walaupon ada sikit cacat cela, tu normal la bagi first timer yang buat program, tambahan lagi kitorang student baru.

aktiviti jump in, jump out

Bagi aku program ni memang best. Aku malas citer panjang2. Aku citer part best je. Kat sana aku jadi faci untuk satu group yang terdiri daripada 5orang perempuan, 2orang form5, 3orang form4. Nama dorang aku ingat, akma, fatihah(andak), shima, zati, and ira. Mula2 agak malu dengan dorang. Dorang mula2 jumpe dengan aku da tunjuk otai. Mane tak segan aku. Then lama2 ok la, da mula korek2 sikit camne dorang behave, and taktaw la dorang ok ke x dengan aku, so far macam ok je.

Dari segi program, macam2 kitorang buat. Tapi overall aku Tanya, paling best program explorace, siap masok sungai semua, basa lencun dorang, bukan dorang je. Siap faci2 semua bantai mandi sungai jugak. Then bila program paling takbest plak, dorang cakap "Negara Atas Awan". Pernah dengar tak? Die camni, kitorang bagi dorang 1kertas mah-jong, then dorang kena lukis la satu Negara idaman dorang, nak ada klcc berkembar lapan ke, nak ada shopping complex ke, then nanti time dorang present, faci2 ni akan Tanya macam2 sampai dorang rasa pressure gila. Benda ni memang berbentuk provokasi sikit, tujuanya nak bagi dorang taw camne nak handle stress and bila orang provoke, apa dorang perlu buat. Group aku memang ada sorang degil gila. Then time dorang nanges, puas ati aku, haha. Bukan jahat, Cuma rasa seronok buat dorang nanges. Hehe..

Time nak balik tu, memang agak sedih la. Ada ramai gak budak yang nanges time perjumpaan mentor mentee. Kat sana kitorang dah bahagikan budak2 tu. setiap kitorang akan dapat sorang adik angkat, macam mentee la. Kitorang mentor. Mentee aku afendi nama dia. 13tahun, kat sana orang panggil die zidan. Maybe sebab bola kot. Die ni jenis layan je. time kitorang nak balik tu tak nanges plak.

Tapi yang paling best aku dapat surat dari budak2 group aku la. 2surat je pon. Isi kandungan surat tu, biar la rahsia ek. Ramai la jugak faci2 ni dapat hadiah, ada dapat cushion Nippon paint tu la, FYI, eric leong datang tempat dorang renovate untuk program deko deko. Nanti keluar la kat tv. Time bulan puasa kot.

ruang rehat kawasan asrama lelaki, sumpah mewah. time pagi2 sejuk gila kot.

Nak cerita memang tak habis rasanya. Nanti bila budak2 lain upload gambar, aku curi masok blog ni ok? So far hemanraj sorang je upload. So aku curi kat die dulu.. hehe. 

yang belakang tu aku la wey.. 

kawasan wakaf, tempat hampir semua aktiviti dijalankan

kawasan asrama lelaki, dengan seorang model tak berbayar dari kalangan kitorang.

lepas program, semua bantai tido time tunggu bas

ketua biro program, faiz zakaria yang diva, bantal tu budak sana bagi. jelez gila aku. aku patot dapat jugak!

Ha satu lagi aku nak cerita, pada malam sabtu, dalam kol12.30pagi camtu, aku tengak call member aku, borak2 kejap, sambil2 tu aku tengok langit, cantik langit time tu. ada bintang, ada awan, ada cahaya bulan, then secara tak sengaja aku ternampak kalimah Allah kat langit. Time tu aku sorang2 je. tak sangka selama ni aku tengok je dalam internet, tapi malam tu Allah tunjuk depan mata aku. Kalimah tu bertahan dalam 3minit je. and aku semapt panggil kawan aku sorang je, syafiq yang time tu die pon tak tidor lagi. Subhanalah.. memang obvious kalimah Allah tu, runag2 antara awan tu yang membentuk kalimah tu, then kalimah Allah tu macam bercayaha dengan cahaya bulan. Aku tak dapat ambil gambar, sebab camera aku mmg tak clear waktu malam. 


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved