ads

Ahad, 21 Ogos 2011

06 di brinchang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di brinchang - Google Blog Search


Apa Ada <b>di</b> Pasar Malam <b>Brinchang</b> | Sutera Blogger

Posted: 07 Aug 2011 08:11 PM PDT

Salam guys,

Apa khabar?  At last boleh jugak saya update blog.  Last time saya ada update pasal saya pergi jenjalan ke Bukit Tinggi, Pahang kan ok hari ni saya nak update pasal satu tempat yang bagi saya best ada kat Cameron Highland. Nama tempat ni Brinchang.  Kalau yang dah biasa panjat Cameron mesti tau kedudukan tempat ni kat mana tapi bangi yang tak pernah pergi Brinchang ni terletak dalam lebih kurang 7KM (agak-agak je ni malas nak bukak Google Maps) daripada Tanah Rata Cameron.  So sesiapa yang stay kat hotel Tanah Rata kena naik kereta untuk pi Pasar Malam Brinchang ni.  Kalau jalan kaki mau tinggal tengkorak je bila sampai atas.

Actually saya pun tak pasti samada Pasar Malam Brinchang ni buka setiap hari ataupun Sabtu dan Ahad sahaja sebab bila saya tanya banyak pula data yang saya dapat.  Saya dengan aiensepet pi Pasar Malam Brinchang ni jalan kaki je memandangkan kitorang menginap kat Hotel Titiwangsa yang tak jauh (semput jugaklah jalan kaki sebab kat atas bukit yang sejuk).  So pihak Hotel Titiwangsa sila bagi royalty memandangkan saya dah promote hotel anda kat sini haha.

Kalau nak cerita pasal kelainan pasar malam sini dengan pasar malam tempat lain memang tak banyak beza sebab Pasar Malam Brinchang ni pun pakai payung dengan meja takde pakai method yang lain cuma bezanya ialah cuaca yang sejuk macam kat London dan juga barang yang segar.  Kat sini barang-barang yang banyak dijual ialah sayur-sayur dengan buah.  Kalau korang tengok memang fresh sebab tempat tanampun tak jauh.  Barang yang lain macam Kuey Teow,Mee Goreng harga tetap sama macam kat bawah.  Oklah malas nak cerita panjang korang usharlah artwork album kat bawah ni :

Ni adalah hasil editing dari sang amatur.  So kalau ada sikit macam cacat sorry lah eyh.  Even Pasar Malam Brinchang ni ta besar tapi orang ramai beb.  Kene himpit-jugaklah nak beli mee goreng.  Tourist pun ramai jugak tu tak masuk artis-artis yang datang sini (gua promote dah macam gua berniaga sini plak).  Apa-apapun jangan panjant Cameron Highland sekarang sebab kalau tak silap ada kejadian tanah runtuh mungkin sebab sekarang ni hujan lebat kot.

p/s :

Takziah kepada keluarga Orang Asli Sungai Ruil akibat kejadian tanah runtuh.  Sumber Berita Harian Online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved