ads

Jumaat, 26 Ogos 2011

06 di jengka - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


&#39;Buah Tangan&#39; Sambutan Hari Peneroka 2011 <b>di Jengka</b> @ Felda <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2011 06:38 PM PDT

Read the rest of this entry »

Seperti yang di jangka memang banyak buah tangan dari PM kita, Dato' Seri Najib Tun Razak untuk semua warga Peneroka Felda dan juga Generasai Felda.

Antara pengumuman yang di buat PM ialah"-

  • Pusat Bandar Jengka mendapat nama baru sebagai Bandar Tun Abdul Razak sebagai menghargai pengorbanan Perdana Meneteri Kedua, Allahyarham Tuan Abdul Razak.
  • Bandar Tun Abdul Razak juga akan menikmati pelbagai pembangunan baru bernilai RM250 juta melibatkan pembangunan kompleks sukan serba moden dan stadium mini serta pusat perniagaan. Stadium jengka yang baru nanti akan menjadi tuan rumah kepada perlawanan melibatkan pasukan bola sepak FELDA United.
  • Peruntukan berjumlah RM50 juta bagi pembangunan 500 unit projek perumahan generasi baru FELDA di wilayah Jengka yang akan bermula tahun ini. FELDA akan menyumbang subsidi berjumlah RM20,000 hingga RM25,000 bagi membantu meringankan generasi baru FELDA memiliki rumah tersebut.
  • Bagi kakitangan FELDA pula, Najib mengumumkan peruntukan sebanyak RM50 juta bagi membaik pulih rumah mereka.
  • Pembangunan kompleks terminal pengangkutan bersepadu berjumlah RM10 juta, enam mesin hemodialisis dengan setiap satu bernilai kira-kira RM1.5 juta dan RM2 juta untuk melaksanakan 'komuniti berpagar' membabitkan penyertaan peneroka FELDA serta anggota RELA untuk menjaga keselamatan di kawasan penempatan peneroka.
Related Posts with Thumbnails

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved