ads

Rabu, 10 Ogos 2011

di negeri pahang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

di negeri pahang - Google Blog Search


JADUAL WAKTU BERBUKA DAN IMSAK BAGI <b>NEGERI PAHANG</b> 1432H/2011 <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2011 05:44 PM PDT

Salam Ramadhan buat semua. Sekejap je rasanya..tapi arini dah masuk ramadhan yang ke 5 rupanya yek! Macamana korang berbuka 2-3 arini weh?? Like mak sekeluarga, puasa yang pertama, mak berbuka dengan my mum dan a big family. Kesiankan my mum yang menyambut puasa tanpa my dad, so kami semua menemaninya lah..

Berbuka di hari kedua, ketiga dan semalam plak, hanya berbuka di rumah kami sendiri. Menu berbuka, hanya ikutkan permintaan si anak anak yang berpuasa. Ala..bagi autority la kat bebudak tu. Kira macam motivate la jugak kan. Baru la depa semua sonok berpuasa dan berbuka nanti.

Tapi, bila mak dah berbuka kat rumah kami sendiri ni, mak baru perasan..Tak de azan di surau komuniti mak ni hah!! 2 hari kami berbuka tanpa azan di surau..bersahur pun gitu gak. Nampaknya, mak terpaksa la dapatkan jadual berbuka dan imsak bagi negeri pahang ni untuk keperluan mak sekeluarga! Senang..pasni, set timing jam betul betul pastu cukup je time, hah berbuka ajelah. Susah nau nak tunggu azan di surau mak ni hah..

Zon 1 – Pulau Tioman

Zon 2 – Rompin, Pekan, Muadzam Shah dan Kuantan

Zon 3 – Maran, Jengka, Chenor, Temerloh, Bera dan Jerantut

Zon 4 – Bentong, Raub dan Lipis

Zon 5 – Genting Sempah, Bukit Tinggi dan Janda Baik

Zon 6 – Cameron Highland, Bukit Fraser dan Genting Highland

Pelik ke mak cari jadual waktu berbuka dan imsak bagi negeri pahang?? Ahahaha..biasanya, korang ingat mak duduk N.Sembilan kan..kan kan..Hehehe. Pecah la rahsia mak duduk mana nih! Hurmm..rumah mak memang dekat dengan negeri Sembilan but bila sebut bab waktu berbuka dan imsak ni, tetap gak kena refer pada zon zon yang telah ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam Negeri Pahang!

Kawan kawan, ada yang duduk pahang ker? Kalau ada, refer ajelah jadual waktu berbuka ni yea. Apapun, tengok dulu kawasan korang duduk dalam zon waktu di negeri Pahang yang mana 1..Kang ada tersalah waktu berbuka plak! Ahahaha..

Mak duduk zon mana?? Muahahaha..biarlah rahsia gitu..

Sumber : Belia Muda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved