ads

Sabtu, 24 September 2011

06 di paloh hinai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di paloh hinai - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Sep 2011 03:02 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2011 04:05 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Ini Kisah MadNip

Posted: 11 Jul 2011 08:23 AM PDT

السلام عليكم

Best Best dan BEST ! Memang best kem hari tu .. Pada mula nya memang rasa berat nak pergi sebab ingat nak rehat je minggu ni .. Tapi apakan daya , kena pergi juga .. Kisah nya bermula apabila .......

Kitaorang sampai di bus stop depan KK1 dalam kol 5.30 petang , kitaorang dah nampak bas , tapi pakcik bas tu macam nak ambil orang lain je  sebab bas luar , bukan bas UMP , so kitaorang duduk menunggu je lah , ingat ada staf datang nak ambil kitaorang .. Dah penat menunggu sampai dah nak maghrib , Hazim ( ketua kumpulan D07 , ketua kumpulan aku ) dan Amashah ( ketua kumpulan D06 sebelum di lantik menjadi Penghulu di kem ) pergi la tanya pakcik bas tu lepas kitaorang tengok ada satu bas tu bergerak tanpa bawak penumpang langsung .. Lepas tanya , baru kami tahu yang pakcik tu tunggu kami naik .. ( MEMANG AKU HOT TIME TU , SIAP KELUAR HABIS PERKATAAN YANG DISENSOR )

Kitaorang sampai di kem paloh hinai kira kira maghrib , sampai sana , sunyi je .. Tutup ke ? Sekali lagi aku mengamuk .. Dan pelbagai perkataan baru aku wujud kan .. HAHAHA .. Biasa lah darah muda .. ( Fakta ke auta yang darah muda selalu marah ? Aku pun tak paham . Apa pon tak boleh ) Selamat hero kami Amashah masuk kedalam tanya orang di dalam , rupanya kem kami ada kat belakang nun jauh dalam .. Kira berhampiran hutan juga ..  Ingat boleh rehat kejap bila dah sampai , rupanya kena kumpul dan malam tu juga ada aktiviti .. YES , masuk hutan , teringin juga nak masuk hutan , last aku masuk hutan pun time nak pergi dusun arwah tokwan aku je .. Sebelum jalan siap , kami kena redah hutan dulu .. Tapi masuk hutan pun siang , ni PAGI !

Orang pertama yang masuk , perempuan india , memang TERBAIK la . Aku respect sebab dia berani masuk sorang sorang , kalau perempuan lain masuk secara berdua duaan ( sesama perempuan la ) .. Dalam jam 12 tu baru start , turn aku lambat lagi .. Sampai turn aku , jam dah tunjuk pukul 2 pagi .. Mak aih , time tu sepatutnya aku dah tidur atau pura pura tidur sebab tak boleh tidur , tapi kena masuk hutan pula .. Terpaksa lah aku masuk dengan hati yang tak seikhlas ni .. Depan aku ada 2 orang perempuan .. Mak aihhh , perempuan ni dah lah suka jerit , kang aku masuk terlanggar diaorang , jerit serupa nampak ***** pulak .. Time diaorang masuk , aku sembang lah dulu dengan staf UMP yang jaga kitaorang sepanjang kem tu .. Sampai turn aku , dengan bismillah , buka langkah perlahan dulu , sampai dah masuk dalam sikit , buka langkah seribu terus .. Laju bukan main lagi .. Sampai lah aku jumpa dengan 2 orang perempuan tadi .. Then diaorang suruh aku kedepan , pimpin jalan untuk diaorang .. Nak tak nak , kena juga lah daripada aku terlanggar diaorang nanti .. Aku jalan laju sampai diaorang tertinggal kat belakang , panggil aku suruh aku perlahan langkah kaki aku .. Ye lah , daripada diaorang kata aku ni KEJAM tinggal diaorang kat belakang , ada kala nya aku nak berlagak jadi HERO kejap ..

Sampai kat satu tempat tu , aku nampak ada orang berdiri dalam satu depa kanan aku .. Aku perasaan , so aku pura pura sembang dengan benda tu .. Tapi benda tu tak bergerak pon .. Agak nya mata aku problem kot .. Biar je lah .. Time aku terlanggar duri yang agak tajam , aku cakap lah "adui" , tiba tiba ada lampu suluh kitaorang , rupanya pakcik kampung tu suluh .. Dia suruh kami ikut dia , ke tali yang seterus nya .. Ikut je lah .. Tak sedar pulak kawan aku , Khairy ada kat belakang ... Lega sikit , ada kawan lelaki .. Tak lah rasa seram seram sejuk dengan perempuan ni .. Kemudian kami terus kan perjalanan sampai kat sebelah SUNGAI PAHANG .. "LAWA SIOT" , memang cantik lah pemandangan kat situ pagi tu .. TERBAIK !!! Then kami terus kan lagi sampai lah hujung tali tu .. Kami jadi heran .. Sebab tali tu sampai situ je .. Kami ingat kena patah balik ke tempat asal .. Tapi time tu , Badrul , Maisarah dan ada lagi seorang perempuan ( Tak nampak sangat siapa ) suruh stay dulu .. So kami stay lah sampai si Hafiz cucuh api lighter dia , tiba tiba ada pakcik Yussof tu buka lampu suluh .. Conform kantoi .. HAHA .. Selamat pakcik tu jenis supporting .. Lega rasa nya .. Then kami kena tunggu dengan pakcik tu sampai orang lain sampai .. Then sampai lah Asraf dengan 2 orang perempuan lain .. Then kami lepak situ sampai pakcik tu suruh kami ikut dia pergi ke tempat berkumpul .. Sampai situ , ramai dah tidur , sekali dengan Syed ( Along M01 ) dah tidur dengan Hazim .. Sampai hati korang .. Metang metang masuk awal .. Kemudian kami tunggu sampai semua orang selesai then balik ke khemah ..

BERSAMBUNG....

p/s = Time kat tempat berkumpul tu , ada orang muntah .. Ada orang kata dia nampak 'benda' tu sampai muntah .. Bahaya betul 'benda' tu .. =.="


Sebarang entry yang boleh mendatangkan salah faham .. Harap maaf .. Saya manusia seperti anda semua yang tidak boleh lari daripada melakukan kesilapan .. Harap di maaf kan .. Dan saya harap anda boleh memberi pandangan yang positif sebelum fikir nak menhentam saya .. Bercakap dengan baik bukankah dapat pahala

~Perjalanan HidupKu~: Kem Kepimpinan SMK <b>Paloh Hinai di</b> <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2011 11:59 PM PDT

salam... alhamdulillah setelah berkampung selama 3 hari di Ambang Resort yang bersebelahan dengan sungai pahang akhirnya aku kembali di Universiti tercinta UMP. Segalanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.. nie la yang berlaku apabila kita ikhlas melakukan sesuatu tanpa mengharap apa jua balasan.. bukan nie yang nak aku ceritakan,tetapi aku nak tentang pengalaman dan juga apa yang aku alami sepanjang 3 hari ini bermula dari 4 hingga 6 march..
Keseluruhan kem nie sangat... sangat... sangat... best dan touching.. knp?? cz hari last iaitu hari nie kami fasi2 sendiri menangis bermula dengan ketika brsalam lagi ps tuh ok sekejap... dan part yg paling... paling... paling... klimaks time kami semua melutut meminta maaf atas semua kekasaran dan kemarahan kami dan kami kene pamping sebanyak 20 kali... fuhh... sangat3... sedih time tuh... ms tuh adk2 SMK paloh hinai menangis bersama2 dan meminta kami berdiri.. tapi kami tetap buat sampaikan taik0 kami abik batang sruh adik2 bls balik ape yang kami dah buat.. tetapi adk2 xnak buat... taik0 pksa dan seterusnya ketua fasi meminta dibantai dengan batang paip... part nie semua adk2 lelaki dan perempuan smk paloh hinai meluru ke arah kami melindungi kami dari dibantai...sangat... sangat... sangat menyentuh hati aku.. akun yang sedang mencangkung smpi terduduk dibuatnye sambil ckap " nie salah kami adk2.. ada 1 adk tuh jwb... " kalau akk xbuat mcm nie kami xkan dapat membina keyakinan diri dan kekentalan diri kami " kakak tak bersalah".. kalau la part nie dirakam.. fuhh.. mmg menjadi gempak r..
Ada 1 lagi part yang hampir menangis... tapi dlam kem nie 1 orang yang aku sangat3 respek dan bangga sangat.. sangat.. sangat... dia bukan orang melayu tetapi orang ASLI @ Orang KITa.. knp??? dia mempunyai tokoh dan ada gaya kepimpinan yang sangat2 kuat.. kena marah pon dia masih dapat menahan semua yang kami bagi walaupon itu bukan kesalahan dia... tapi dia tanggung krana dia adalah penolong ketua pengwas dan dalam kem nie dia berperanan sebagai pengulu wati... sampai satu part pada pagi sabtu tuh dia kene ikt dgn kmi2 krna gagal menjalankan tugas dengan baik.. time tuh r rsanya kesabran dan kekentalan diri dia berada ditahap yang paling tinggi sampi menitis air mata dia.. aku hmpr menangis gk tp msah terkwal r... dia yang aku maksudkan gambar dia ada dibwah nie..aku panggi dia TISAH.. dia form 5 dan dok kls sains perakuanan.. dia ada cter dia ada abik sbjek tasawwuf islam..
Kami memang tegas giler2 dlam kem nie.. tp ad msanya kmi baik je...hehhee... s0 aku just nk cter kem nie mmg best2 sgt2... dan aku doakn mereka semua berjaya dalam pelajaran dan juga menjalankan tugas mereka sebagai pemimpin di sekolah mereka.. Aku serta bbrp gambar untuk tontonan semua...
~GOOD LUCK ~ ALL THE BEST ~

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved