ads

Isnin, 3 Oktober 2011

06 di kuantan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di kuantan - Google Blog Search


Bermalam <b>di</b> MegaView Hotel <b>Kuantan</b> | Pen Merah

Posted: 01 Oct 2011 07:42 PM PDT

Posted by Admin | Posted in Blog PenMerah, Cerita Aku | Posted on 02-10-2011-05-2008

0

Waachaaaa..

DSC 7276 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Weekend yang membahagiakan disamping adik tersayang. Semalam, aku ada mention aku turun ke kuantan tapi perkara biasa bagi aku tido kat hotel Megaview di tengah bandaraya Pahang. Huhu! Bestnya stay kat hotel ini sebab murah dan boleh tenangkan kepala hotak yang tengah serabut dengan pemandangan bot di tepi sungai. Perghhhhhh terasa duduk di kampung!

DSC 7318 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Last aku datang sini setahun yang lepas tapi datang sekali lagi perubahan takde ketara sangat. Semuanya hampir sama seperti dulu.

DSC 0165 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Dah hari weekend, bilik hotel mostly fully booked tapi nasib la ada jugak free single bedroom untuk kami berdua.

DSC 0168 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Megaview hotel ini bagi aku nampak macam gah dan mahal tapi sebenarnya harga agak berpatutan dengan servis yang diberikan. Tv pun dah upgrade jadi LCD. Kalau dulu, kebanyakan hotel guna TV gemuk ala – ala monitor komputer zaman lama tuhhh. Rindu pulak nak tengok tv camtuhhh. hahahaa!

DSC 0170 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Berposing sebelum masuk waktu gosip bersama icah!

DSC 7238 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Pagi – pagi buta aku dah berperang dengan benda alah pembakar roti ini. Aku rasa aku terlalu jakunlah weh! Boleh pulak aku pergi pegang roti taknak kasi jatuh ke bawah. Entah rabun agaknya aku tak nampak sepatutnya roti tu jatuh ke bawah. Ye ye jer aku dok pegang roti lebih 5 minit sampai adik aku datang bagitauuu. Nasib takde orang lain. Phewww! Muahahahahaa!

DSC 7242 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Roti yang siap dibakar dengan telur separuh masak. Tak habis pun aku makan tadi since aku dah bantai makanan lain dulu.

DSC 7244 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Mee goreng dengan ayam nasi tomato. Biasanya aku ini tak pernah nak sarapan pagi buta tapi bila adik aku cakap 'kalau tak sarapan, nanti otak jadi lembap" terus aku pulun kasi habis. hahahaa!

DSC 7252 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Cereal ini adik aku punya menu tapi aku rasa laa dia tengah on diet sebenarnya tapi malu nak bagitau aku. Orang seperti kami ini memang selalu ada niat baik untuk kurusss dengan berjaya tapi sudahnya berkubur di tengah jalan. Takpe – takpe niat itu pentingkan. Muahahahaa.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved