ads

Selasa, 7 Jun 2011

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


Pengamat: Nasdem Makan <b>Ceruk</b> Golkar

Posted: 26 Apr 2011 10:28 PM PDT

Namun Nasdem tidak bisa hidup hanya mengandalkan suara dari basis pemilih Golkar.

Pengamat politik Burhanuddin Muhtadi menilai kemunculan Partai Nasdem lebih mengancam Partai Golkar, daripada partai-partai lain. Menurut peneliti senior Lembaga Survei Indonesia itu, setidaknya Nasdem akan mengambil 20 persen pemilih Golkar.

"Ini karena sebagian besar eksponen Nasdem berasal dari Golkar," kata Burhan saat diwawancara , Rabu 27 April 2011.

Memang, kata Burhan, LSI belum pernah melakukan survei tersendiri mengenai Nasdem yang awalnya dibentuk sebagai organisasi massa oleh Surya Paloh, Sultan Hamengku Buwono X dan sejumlah tokoh lainnya yang kebanyakan juga dari Golkar. Namun, "Seorang tokoh Golkar pernah bicara pada saya, minimal 20 persen suara Golkar bisa keambil oleh Nasdem," ujar Burhan.

Karena hanya bisa sekitar 20 persen itu, Burhan meragukan performa Nasdem dalam Pemilu 2014 nanti. Magnet elektoral nasional Nasdem dinilainya tidak cukup mumpuni untuk menggeret suara seperti terjadi pada Partai Demokrat dengan Susilo Bambang Yudhoyono-nya.

"Kalau tidak punya magnet elektoral nasional yang kuat, Nasdem harus melakukan strategi lokal," kata Burhan yang juga mengajar di Universitas Paramadina dan Universitas Islam Negeri Syarif Hidayatullah itu.

Strategi lokal yang dimaksud adalah, dari sekarang, Nasdem melakukan pembibitan calon-calon legislator sebagai magnet elektoral di tingkat lokal. "Kemungkinan ini ada, karena banyak tokoh-tokoh yang relatif senior di Nasdem," ujar Burhan. "Nasdem harus memodali mereka dari sekarang sampai 2014 nanti."

Sementara jargon 'restorasi' yang diusung Nasdem, menurut Burhan, tidak akan banyak berperan. "Terlalu indah untuk terjadi. Untuk konteks Indonesia, perlu lebih dari sekadar jargon," katanya.

Ketua Umum Partai Golkar, Aburizal Bakrie, sendiri sudah mewaspadai keberadaan Partai Nasdem ini, meski dia menyatakan tak perlu cemas. Justru munculnya partai baru dan para tokohnya yang notabene pernah jadi kader Golkar adalah bukti keberhasilan partai beringin mencetak kader.

Namun, kader harus memilih, tetap di Golkar atau menyeberang. "Kebanyakan pemimpin parpol di Indonesia itu kader Golkar. Kalau mereka mendirikan partai sendiri, tidak bisa dua kaki. Jadi harus diputuskan mulai sekarang," katanya.

Ketua Dewan Pertimbangan DPP Partai Golkar, Akbar Tandjung, juga tidak gentar dengan munculnya partai-partai baru jelang pemilu 2014. "Golkar sudah berpengalaman, dan ujung-ujungnya mereka akhirnya kembali merapat ke Partai Golkar. Kami lihat, apakah partai baru itu mendapat dukungan dari masyarakat. Sebab untuk bisa eksis minimal harus bisa lolos Parliamentary Threshold (PT) dan Electoral Threshold (ET)," kata Akbar di Surabaya.

Sumber :

Indofiles.org

Incoming search terms:

  • pan golkar nasdem
  • jurnal politik nasdem golkar
  • pengamat politik nasdem
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Mid year stargazing trip – Summer sky exploration @ <b>Janda Baik</b> <b>...</b>

Posted: 05 Jun 2011 06:57 AM PDT

Activity Highlight:
Date: 23 – 24 July 2011, Saturday
Venue: Hawa Resort, Janda Baik, Pahang
Fee: RM165 per adult; RM90 per child (2 – 12 years)
Transport: Not provided / Self drive
Room: Twin sharing
Observing targets: Plane Saturn & Jupiter; Milky way band and deep-sky objects

Closing Date: 13 June 2011

To enquire or register, please email to info@stargazer.com.my or contact 03-8071 6377.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di jengka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


~cik ayu&#39;s story~: Hujung Minggu Ayu <b>di Jengka</b>.

Posted: 05 Jun 2011 01:27 AM PDT

Beepp...beepp... Assalamualaikum ^_^

Hujung minggu yakni Sabtu dan Ahad (4-5/6/2011) kite hanya terperap kat Jengka indah permai sahaja. Bukan sebab ade hal musabab ke ape. Tapi baru minggu pertama tak kan dah nak berambos ke rumah kot. Rasa macam tak berbaloi pulak duit tol pergi balik mama hantar ke sini minggu lepas.

Seronok sgt duk kat Jengka ni!!! huh, seronok pe ke benda nye. Tak tahu nak buat ape. Siyesly bosan gile macam nak lari 3000km sejam sambil minum vitagen! Malam semalam aku cadang nak hang out jap kat Bandar Jengka, tgk2 pehh..bapak ramai segala makhluk2 ni nak hang jugak kat sane! Habis semua van pengangkutan uitm penuh. Macam tak boleh pergi lah nampak nye kan. Aku tercengang tengok budak2 sem satu ni yg macam lepas gian untuk hang je! Sumpah, ramai gile kat dataran semalam dok terkejar2 van! Yang kat dalam van pulak tak yah cakap lah. Dah rupa macam sardin keli je aku tengok! -___-" Full. Muatan penuh!

nombor teleon van pak pin sekiranya memerlukan.


Macam mane nih nak keluar? Tak kan nak berebut-rebut naik van yg kecik tu dgn berapa puluh org tu. Uurrgghh, mesti bau masam ketiak dorang kan! hoho! Tak nak! Bukan aku kerek atau kekwat ye. Sila letak kan tempat anda di tempat saya. Nak ke berebut dengan budak2 laki yg tough-tough tu. Tak pasal2 kepala aku hilang kene siku ngan mereka. huhuhuk!

Jadi, terpaksalah buat muka satu sen tak malu mendail nombor member yang ada kereta untuk ambik aku, wanie, ana dan jugak ezza. (nama sebenar.) Ceehh, sejak bila aku jadi tak malu ni? Sejak budak2 sem satu buat taik nak hang ramai2? Bukan lah! Kan dah cakap tadi tak nak hilang kepala kene siku ngan budak2 yg berebut van tu!

 kalau lah bandar jengka macam ni... HEAVEN!!!

Akhirnya sampai jugak ke Bandar Jengka yang indah ni dgn jasa baik Pamie dan Azri yg dgn baik hati nye dipakse oleh aku untuk hantar ke sini. Tenkiu soo soo soo soo much!!! :)) Pehh, lambat kemain aku smpai dalam pukul 9 kot ikot jam astro. Setengah jam lambat! Sian gula2 hati aku tggu. :'(  Ni lambat berreason ok. Bukan suka2 hati lambat. -_-' Kat bandar tak yah nak explain lah, konfem ramai gila kat sini. Sesak! Tapi kfc tak penuh pulak! lol!

Hari Ahad ni pun bosan jugak! Nothing to do! Main game + ngadap novel + tido. Tak best kan.?

Okey, next-next week baru aku balik ke rumah.^^, Sungguh, I can't waiting for that!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


ZACK HOMESTAY BENTONG, MEMPAGA: HOMESTAY <b>DI MEMPAGA</b>, BENTONG YANG <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2010 09:45 PM PDT

Kadar Sewa serendah :RM 200.00 / malam

Kepada para pengunjung yang ingin menikamati kemudahan Homestay yang lengkap, udara yang nyaman dan menyegarkan, treck jogging yang mempunyai pemandangan indah, yang ingin lari dari kesibukan kota, Inilah Homestay yang anda cari selama ini!!

Kadar Sewa serendah :RM 150.00 / malam

Kemudahan yang ditawarkan:

* Rumah Banglo setingkat
* Ruang parking yang luas
* 4 bilik tidur(beserta perabot) (2 bilik Air-cond, 2 Bilik Kipas)

* 2 Bilik Air
* 2 Ruang tamu
* kipas, tv, peti sejuk, Meja makan, kettle, cawan , mesin basuh, seterika dan lain-lain

* Ruang untuk membuat sukaneka hari keluarga

* Astro – Sila bawa kad astro anda

Berhampiran dengan:

* Lurah Bilut (15 minit)

* Bentong ( 20 minit)

* Lanchang (20 minit)
* Raub / Karak (1/2 Jam)
* Stesen Minyak Esso
* Kolej Felda
* MRSM
Bentong
* Stesen Bas
* ATM Maybank

* Pasar malam (Sabtu malam minggu)

Tempat Peranginan yang boleh dilawati:

* Kuala Gandah (mengenali gajah)
* Tempat Peliharaan Rusa
* Air Terjun Chamang
* Kolam Air Panas
* Air Terjun Lata Jarum (Raub)

Barbeque Set : Boleh membuat tempahan awal dengan tuan rumah (Ayam / Daging)

Breakfast, Lunch dan dinner juga boleh ditempah dengan tuan rumah. Harga boleh dirunding


Homestay ini sesuai untuk dijadikan penginapan sekeluarga, rakan-rakan sejantina,
tempat berehat untuk menghadiri kenduri kendara , daftar anak sekolah,
honeymoon, dan apa-apa je la....

Sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi talian :013- 9610858 /013 - 2333930 / 09-2377394.

Full Feed Generated by
Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


BigMouth: Jalan2 <b>di Cameron Highland</b>

Posted: 02 Jun 2011 09:30 PM PDT

Pagi2 nak mandi.. mmg lah susah... Tersangatlah sejuknyer...

Sumer dah siap.. jom gerak!!
Annoi mmg lah nak ngan aku jer...

Tak mau nyer ngan mama nyer..

Smpi kakak nisa ckp... ishh.. adik ni, sibuk jer lah... huh!! smbil muncung2kan bibir dier..

so cute!!

Mmg banyak gmbar ayin... hari tu dier mmg gedik2 suke dgt nak bergambar!!!



korang layan jer lah gaye ayin ni...







Ayin ikut mak ngah rupenyr.. amik gmbar gedik2!!


Ajai ngintai mak we eeee....
Mase ni zara sdg membawa.. tp skrg kuar sudah babynyer... babay boy yg comel!!!













Ayin ingat gigi dier kuat sgt ke...
Terlebih betul lah minah ni...




pokok lucah yg bercabang....






rase nak petik dah makan ngan mayonis!!

celah kangkang aku pun jadi pempuan ni tau!!


so cute nengok kanak2 petik buah...

Ni kat pasar... sayur nyer fresh2!!!
Sblm balik harus gi pasar.. dan beli sayur yg fresh untuk di masak!!

Jalan2 sudah.. beli-belah sudah.. Ape lagi.. balik lah kita..
Slmt tinggal kesujukan, slmt dtg kepanasan....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved