ads

Isnin, 13 Jun 2011

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Rindukan <b>Janda Baik</b> | Recreations | Ruslie Sophian

Posted: 09 May 2011 11:38 AM PDT

Lada 4WD milik ku yang sudah diubahsuai ketika mendaki bukit licin di Janda Baik.

Kalau dah sesuatu yang baik, sape tak rindu, kan? Jadi tak hairanlah aku juga termasuk golongan yang rindukan Janda Baik! Hohoho….tapi jangan silap faham, ya! Janda Baik yang aku maksudkan ini tak sama dengan janda baik….!

Asal ceritanya masa aku terima tugasan sebagai Sales and Marketing Manager syarikat pengedar kenderaan pacuan roda jenama LADA keluaran Russia kira-kira 15 tahun lalu. Sebelum itu aku dah tahu bahawa kenderaan ini memang payah nak jual. Kalau kita perhati kat jalan raya, kenderaan ini memang sukar ditemui. Tapi kerana cabaran….aku terima tugas itu!

Mula masuk kerja, aku selongkarkan fail-fail customer lama. Langkah seterusnya hubungi mereka dengan tawaran pemeriksaan percuma pada hujung minggu di bengkel kami. Meskipun Pengarah Urusan dan Pengurus Besar agak was-was pada tindakan aku ini, tapi aku tetap yakin. Aku yakin customer lama akan datang!

Nah…kau!! Tepat pada tarikhnya…23 buah Lada 4WD muncul di workshop kami. Mekanik-mekanik kami tak menang tangan membuat pemeriksaan rapi pada kenderaan-kenderaan yang hadir. Riak wajah setiap pelanggan mula nampak berseri. Mereka gembira kami mengambil-berat dan memberi perhatian masalah yang kerap mereka hadapi.

Sebenarnya kenderaan ini tidak banyak masalah. Enjinnya hanya basic. Cuma alternator perlu ditukarkan kepada yang lebih besar untuk kesesuaian dengan cuaca negara kita. Selain itu, sistem transmisinya yang permanent 4WD kerap disalahgunakan oleh pemiliknya. Aku terpaksa memberi penerangan teknik pemanduan pacuan 4-roda.

Kali pertama masuk hutan peserta menghadapi masalah ketika meniti jambatan batang balak.

Lantas ada suara-suara yang cadang diadakan satu off-road trip untuk mereka. Lalu aku usulkan sebagai permulaan kita adakan satu family camping dengan laluan mild off-road. Semua bersetuju dan mereka ternanti-nanti acara sebegini diadakan.

Memandangkan ada peserta yang akan membawa anak kecil, aku terpaksa tentukan satu kawasan yang selamat. Di samping isteri-isteri dan anak-anak mereka berlibur di kawasan perkhemahan, pemilik-pemilik berpeluang mempelajari teknik pemanduan pacuan 4-roda di laluan yang mencabar.

Selepas dibuat tinjauan, aku mengambil keputusan membawa mereka ke Janda Baik. Dan seterusnya tapak perkhemahan kami yang pertama itu berterusan menjadi base-camp kami pada setiap hujung minggu.

Kini setelah lebih 15 tahun tak ke sana, terasa rindu pula untuk camping dan main off-road di hutan Janda Baik.

Share on Facebook

Share/Save/Bookmark

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


cik aL pOlkadOt: Makan dan Gelak <b>di</b> Majlis Sambut Menantu + Elyiea <b>...</b>

Posted: 28 May 2011 06:24 AM PDT

makan lagi~!!!

hOhOo.

kali ni ke Lurah Bilut.

malas nak bebel, sebab tengah tengOk AF9.

wakaka.

jOm layan pixa-pixa.

wee~

(yeah. rOmbOngan dari pihak pengantin sudaaa datang. hOhOo)

-------------------------------------------------------------------------------

(berkumpul ramai-ramai kat perkarangan Pejabat Felda Lurah Bilut)

--------------------------------------------------------------------------------

(Adnin + Elyiea)

----------------------------------------------------------------------------

(yummy. yummy)

-------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------

(magic nih. kejap ade)

----------------------------------------------------------------------------

(taraaaaaaa.... kejap xde~!!! hahaha)

-----------------------------------------------------------------------------

p/s : gambar aku xde ye sebab xde sape nak tOlOng amekkan. waaaaaaaaaa.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di rompin - Google Blog Search


PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN <b>ROMPIN</b>: PEMUDA <b>ROMPIN DI</b> MARAN <b>...</b>

Posted: 21 May 2011 05:52 AM PDT

Rombongan yang diketuai oeh YB Dato'KP,telah memastikan perjalanan persidangan berjalan lancar dan mengikuti perlembagaan yang telah diteAntara yang dipelajari oleh AJK yang masih baru ini adalah bagaimana menyelaras pengundian,membuat pengiraan dan memastikan eviden diselia dengan baik sehingga keputusan diumumkan..Sesungguhnya pengalaman yang didapati ini akan dibawa balik ke Rompin dan akan digunapakai mana yang elok dan dijadikan pengajaran dalam mengurus persidangan perwakilan yang bakal diadakan tidak lama lagi.Tahniah atas komitmen tinggTerimakasih juga diucapkan kepada PPU Maran yang telah memberkan kerjasama dan layanan yang sangat baik disepanjang PPU Rompin menjalankan tugasan di sana. Terimakasih dan tahniah dari kami..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di mentakab - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mentakab - Google Blog Search


jmc kota bharu: Jawatan Kosong <b>Di</b> Pacific Hypermarket <b>Mentakab</b>

Posted: 31 May 2011 06:54 PM PDT

skip to main | skip to sidebar

Rabu, 1 Jun 2011

Jawatan Kosong Di Pacific Hypermarket Mentakab

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved