ads

Jumaat, 8 Julai 2011

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Kebakaran <b>di Pekan</b> Bangi

Posted: 03 Jul 2011 10:06 PM PDT

Sabtu. 02 Julai. 2011. Penduduk di sekitar pekan Bangi dikejutkan dengan insiden yang sangat mengejutkan ini. Deretan kedai-kedai gunting, hardware, kedai makan dan perabot habis di telan si jago merah. Jam 2.45 pagi, bermulanya di kedai makan paling kanan, kemudian memamah dengan rakusnya papan-papan yang ada disampingnya. Hal ini membuat kereta Bomba tak sempat menyelamatkan kesemuanya.

Untungnya tiada nyawa yang melayang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di brinchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di brinchang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 09:19 AM PDT

1.Perpustakaan Awam Tanah Rata
Di antara tempat yang paling sesuai untuk mencari maklumat tempat-tempat menarik mengenai Cameron Highlands, latarbelakang dan sejarah Cameron Highlands

2.Ladang Teh Boh
Ladang teh Boh di Habu, Ringlet.
Ladang teh Boh di Sg Palas, Brinchang
Ladang teh Cameron Valley, Kuala Terla
Ladang teh Cameron Valley di Tanah Rata

3.Taman Rama-rama (Butterfly Garden) di Kea Farm, Brinchang

4.Muzium Time Tunnel, Brinchang
Unik dan menarik di samping membawa anda kembali ke nostalgia masa lampau terutamanya pada tahun-tahun 70-an dan 80-an. Terletak di tepi jalan berhampiran pekan Brinchang. Ianya merupakan mini muzeum yang mempamerkan beribu-ribu koleksi barangan keperluan harian semenjak berpuhan tahun yang lampau. Merangkumi koleksi jenama-jenama terkenal seperti Darkie, Lactogen, Dutch Baby,  Dumex, Nespray, air botol Fanta, A&W dan ratusan lagi jenama.

5.Ladang Strawberry
Ladang Strawberry KHM, Tanah Rata
Ladang Strawberry Big Red(Big Red Strawberry), Brinchang
Taman Agro Tourism, Brinchang

6.Ladang Kea ( Kea Farm )
Menjual pelbagai sayur-sayuran hasil pertanian Cameron Highlands juga menjual pelbagai jenis-jenis buah-buahan yang tidak dijumpai di tempat lain seperti buah Cinta, Epal Cameron, jagung manis, jagung mutiara Cameron dan lain-lain lagi .Lokasinya di Brinchang berhampiran dengan Hotel Equatorial,  Brinchang.

7.Ladang Lebah ( Bee Farm )
Produk lebah yang dihasilkan di ladang Brinchang,Cameron Highlands

8.Pasar Malam/ Pasar Sayur di Brinchang
Pasar di mana  para petani menjual hasil sayur-sayuran ladang di sini (petang Jumaat dan petang Sabtu sahaja). Pelbagai buah-buahan hutan yang tidak pernah ditemui seperti buah cinta, buah sentul, epal cameron dan lain-lain. Terdapat juga pelbagai jeruk seperti jeruk strawberry,jeruk tomato dan lain-lain

9.Perkampungan Orang Asli
Melihat rumah-rumah orang Asli di perkampungan orang asli

10.Air terjun Parit ( Parit Falls )
Boleh dikunjungi hanya dengan berjalan kaki atau pun secara hiking. Terletak ke jalan menuju ke Boh Sungei Palas tetapi perlu belok  ke kiri di mana anda  akan melalui jalan tar dan jalan batu kerikil lebih kurang 7.7km ke dalam. Lebih sesuai untuk perjalanan berkumpulan dan  menggunakan khidmat jurupandu arah atau pun tourist guide.

11.Air terjun Robinson ( Robinson Waterfalls )
Hanya boleh dikunjungi dengan berjalan kaki. Terletak 2k m dari Pekan Tanah Rata. Perlu melalui Resort Century Pines dan mengambil masa 15 minit untuk sampai ke sini.

12.Central Market
Merupakan kedai persendirian yang menjual pelbagai jenis produk-produk Cameron Highlands yang popular seperti kerusi, air pancut,bunga-bungaan,teh,kraftangan, cenderahati dan lain-lain hiasan di dalam pasu. Lokasinya di tepi jalan dari Brinchang menuju ke Kea Farm.

13.Cactus Valley (Lembah Kaktus)
Lokasinya di Brinchang dan dikenakan bayaran RM4 dewasa dan RM2 kanak-kanak. Waktu operasi 8 pagi hingga 6 petang

14.Hutan Lumut ( Mossy forest ), Gunung Brinchang
Unik ,ganjil dan sentiasa berkabus, seolah-olah anda berada di alam lain yang hanya boleh dilihat di kaca televisyen atau filem-filem. Merupakan kawasan hutan yang kaya dengan lumut daripada lantai hutannnya hinggalah ke dahan-dahan pokok hutan yang diselaputi oleh lumut hijau.

15.Gunung Brinchang
Menjelajah kawasan pergunungan Cameron Highlands dan tumbuh-tumbuhan di kawasan Hutan Simpan Gunung Brinchang

16.Air Terjun Lata Iskandar
Melalui jalan lama iaitu Tapah-Cameron HIghlands. Terletak betul-betul di tepi jalan besar. Sebelum sampai ke Ringlet jika melalui jalan lama Tapah.Terdapat juga gerai-gerai cenderamata dan kraftangan hasil seni budaya Orang Asli. Juga terdapat akar-akar herba hutan termasuk tongkat ali dalam bentuk asalnya.

17.Hutan Rekreasi Kuala Woh
Lokasinya lebih kurang 5km dari pekan Tapah dan 48km dari pekan Tanah Rata. Terdapat jeram dan air terjun di sini.

18.Rose Center (Pusat Bunga Ros)
Lokasi 3.5km dari pekan Brinchang, dan terletak di tepi jalan sahaja. Mempamerkan pelbagai jenis bunga-bungaan dari spesis ros dan lain-lain produk bungaan yang tipikal bagi Cameron Highlands. Bayaran masuk RM5 dewasa dan RM2 kanak-kanak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di lanchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 07:15 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 07:06 AM PDT

Kay Bakery: Cuti ke Kuala Gandah - <b>Lanchang</b>...

Posted: 11 Jun 2011 01:57 AM PDT

Salam...

Yati janji minggu lalu....sekadar berkongsi tempat menarik..mana la tau...runsing tak tau mana nak bwk anak2..tak perlu jauh2..di dalam negeri pun ada byk tempat menarik....

Cara nak pegi...ikut Karak Hiway...dari tol Gombak...terus je..exit di Lanchang...bayar tol, dari situ sudah ada singboard ke tempat ni...belok ke kanan...perjalanan dari situ dlm 10km...jalan agak kecil (jalan kampung/hutan/pokok getah)..tapi jgn risau...jalan tar yang masih elok..cuma jgn pandu laju2 ye....

pesanan utk pelawat..jika mahu naik gajah..kena beli tiket awal...yati dgr deme sediakan 150 tiket saja utk yg mau menunggang gajah...utk segala xtvt...bermula dari jam 1pm...rujuk pic di atas..

persekitaran yang selesa...kedai makan pun ada di luar atau di dalam..kalau nak bwk makanan sendiri pun boleh...boleh piknik kat sini..ada wakaf2 yg di sedia kan....nyaman ..tapi...panas la sikit,,,,he..hee....

xtvt..bersama gajah bermula jam 2pm...dari memberi makan, menunggang gajah, lihat gajah mandi...mandi dgn gajah...pun ada...

anak2 yati yg lelaki 2 org ni..penakut..hei..mama nye je yg berani....emm...memang gitu la..yati byk kali tgk..selalu yg berani nya budak perempuan...harap2 nya...jgn la begini ye anak2 ku..lelaki harus berani dan kuat ye....mama la puas berposing - klik sana sini..mode bergambar mari....

yati rasa semua orang mesti terhibur...panas melekit..jgn risau..bukan kita sorang je..bau masam..semua pun..huu..hu...pakai pakaian yg selesa ye....dgn kasut...org putih..suka sgt...org tempatan pun...jgn terkejut tiada bayaran, cuma mereka mohon sumbangan pada yg mau naik gajah....jadi..rebut peluang ni...perjalanan ke sini pun dlm..2 jam 45 minit..dari puchong la...toll pun..dlm rm15 gitu...memang budget journey lah...

nanti yati cerita lagi...deer land dan bukit tinggi pulak yea....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 07:05 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2011 08:02 AM PDT

Iffah Hidayati: Kali ini: <b>LANCHANG</b> dan TEMERLOH

Posted: 07 May 2011 08:45 AM PDT

Saya baru pulang dari Felda Bukit Damar di Lanchang. Letaknya di negeri Pahang.

Saya menziarahi keluarga angkat saya di sini. Sudah lama saya tidak pulang menziarahi mereka. Bergerak dari UIA selepas waktu kerja semalam dan sampai di sana satu jam kemudian.

Kawasan rumah abah

Saya pulang bersama dengan adik saya, angah dan rakan saya, Aza. Aza begitu teruja untuk mengikuti saya. Haha. Malam itu, lauk pucuk ubi dan petai masak tempoyak, ikan goreng dan ayam kari menjadi santapan perut kami yang berkeriuk sedari petang. Enak sungguh masakan mak.

Saya berkeluarga dengan abah dan mak semenjak tahun 2008. Sempena program khidmat masyarakat yang dianjurkan oleh persatuan mahasiswa undang-undang kuliyyah Ahmad Ibrahim. 

Abah saya umurnya sudah menginjak ke angka 70..tetapi dia masih lagi kuat memandu wira aeroback nya yang berwarna hijau itu. Masih mampu  memesin rumput di laman hadapan rumah dan mengikuti segala aktiviti keluarga.Pagi hari ini abah dan mak ke Temerloh untuk mengikuti kursus haji. Maka,saya mengambil kesempatan untuk melihat-lihat bandar Temerloh yang terkenal dengan jolokan bandar ikan patin ini ditemani kak long yang sanggup datang dari Kampung Chempaka. Sementara menunggu abah dan mak mengikuti kursus mereka, saya,angah,Aza dan kak long mengambil angin di tepi Sungai Pahang yang lebar dan keruh air teh susu macamnya. Sempat juga kami menaiki sampan panjang yang berulang alik ke seberang untuk menghantar mereka yang masih menggunakan perkhidmatan  ini.

Usai kursus, kami membuntuti kereta abah ke kedai yang menjual ikan patin. Ikan patin sangkar. Tengah hari itu, lauk kami ikan patin masak tempoyak dan kangkung goreng. Sebelah petang, kami menziarahi cucu abah. Baru berusia 30 hari. Berat 3.8 kg. Alahai, kecil sahaja tapi sungguh comel. Pulang berjalan kaki, kami singgah di rumah jiran. Terpegun melihat buah jambu batunya yang bergayutan di pohonnya. Apalagi, pesta memetik jambu air berjalan dengan meriah. Haha. Sayangnya, saya tidak membawa kamera ketika itu.Selepas solat Maghrib, kami pulang meninggalkan Bukit Damar. Saya berdoa keluarga angkat saya sihat sejahtera dan moga saya dapa berkunjung lagi. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di karak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di karak - Google Blog Search


Alkisahnya misteri <b>di KARAK</b>..

Posted: 07 Jul 2011 07:41 PM PDT

MAKA TERSEBUTLAH KISAH….

Lebuhraya karak mula dibina pada 1970 dan mula dibuka kepada orang ramai pada 1977. Lebuhraya ini menghubungkan Kuala Lumpur dengan Karak dan jaraknya lebih kurang 60.0 km. Lebuhraya ini mempunyai sepasang terowong di kawasan peranginan terkenal iaitu Genting Highland.
 

1. Antara kemalangan yang paling popular adalah pada 20 Januari 1990, di mana 17 orang terbunuh termasuk 11 orang anggota FRU bilamana berlaku pertembungan diantara kenderaan FRU dengan sebuah lori, sebuah bas dan 10 biji kereta.


2. Kalau korang perasan dekat Genting Sempah (berdekatan perniaga lemang) Banyak Lori berenti pada waktu malam(tidur)..dikatakan tidak sah kalau tidur disitu tapi tidak kena "tegur".


3. Volkswagen kuning
Selalunya pemandu akan dikacau selepas terowong karak..dia akan potong kereta korang, dan selepas itu dia akan bawa perlahan..ada yang kata jangan potong kereta kuning itu,kalau potong juga…..
Dan apa yang menarik tentang Volkswagen kuning ini,seingat aku pada tahun 1998 masa itu aku diasrama tengah dengar radio Era (masa tu Era baru je wujud).Seorang pemanggil call Era dan cerita pasal Volkswagen kuning ni dari A sampai Z,dan bila deejay tu tanya mana tahu tentang cerita ini,pemanggil dari Jelapang(Perak) itu dengan selamba kata dialah pemandu kereta itu dan talian terus putus….


4. Kereta Misteri
KARAK – Penemuan sebuah kereta Kia Optima yang terbenam ke dalam selut dari ketinggian 100 meter di Kilometer 35.4 Lebuh Raya Karak, berhampiran terowong Genting Sempah menghala ke ibu negara kelmarin menimbulkan pelbagai misteri.


Kereta berwarna perak itu dipercayai terjatuh dari Jalan Bentong Lama, Batu 18 di sini sebelum ia ditemui oleh penunda kereta, Wong Kam Wai, 31, pada pukul 3 petang.
Namun Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, sehingga semalam polis menolak wujudnya unsur jenayah atau kemalangan yang boleh dikaitkan dengan penemuan kereta itu.
"Kalau berlaku kemalangan, mesti pembahagi jalan sudah remuk seperti dilanggar.
Jika ada jenayah mesti ada mangsa di sekitarnya," kata beliau ketika dihubungi.


Kereta Kia Optima yang berharga lebih RM100,000 itu ditemui ketika Kam Wai sedang menaikkan sebuah kereta Satria Neo yang terbabas di Kilometer 35.4 Lebuh Raya Karak.
Dalam pada itu, satu sumber berkata, ketika ditemui kunci kenderaan ada pada kereta itu namun enjin tidak dihidupkan.


Bagaimanapun,usaha untuk mengangkat kereta ini tidak berjaya. Apabila di pertengahan, dua buah kembalik yang mengangkatnya tiba-tiba mengalami masalah mekanikal dan kerosakan pada sistem hidrolik.Ketika itu,kereta ini hanya beberapa meter sebelum sampai di tepi tembok lebuhraya.

Ketika kembalik kedua membantu, ia turut menerima nasib sama apabila tiba-tiba mengalami masalah mekanikal pula.Akhirnya, kereta misteri ini terpaksa di"semadikan" semula di bawah jambatan tersebut!
(sumber dari kosmo!*& e-mel)

sambung lagii.... 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di raub - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di raub - Google Blog Search


Kejohanan Lumba Basikal Kebangsaan 2011 <b>di Raub</b> - Raub Mountain <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2011 09:43 PM PDT

Grand Prix Kabangsaan Sirkit 4 akan di adakan di Raub pada 25 dan 26 Jun 2011

Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia dan Kementerian Belia dan Sukan Malaysia telah memilih Negeri Pahang menjadi tuan rumah kepada 2 kejohanan serentak pada 2011 ini, iaitu Kejohanan Lumba Basikal Grand Prix Kebangsaan Sirkit 4, Pahang 2011 dan Kejohanan Lumba Basikal Kebangsaan 2011.

Perlumbaan ini diiktiraf oleh Badan Berbasikal Dunia (UCI), dimana seluruh dunia akan mengadakan Kejohanan Berbasikal di negara masing-masing pada penghujung bulan jun setiap tahun. Ini bagi merebut Jersi Putih.

Saya amat berbangga kerana Daerah Raub telah terpilih menjadi host pada tahun ini.
Akan berusaha untuk merakamkan acara ini, jika masa mengizinkan. Insyallah

Pelumba berikut bakal memenangi:
Anuar Manan
Mohd. Zamri Salleh
Mohd. Harrif Salleh
Mohd Adiq Hussainie Othman
Shahrul Mat Amin
Norumardi Rosdi
Mohd. Sayuti Zahit
Ahmad Fakrullah Alias
Suhardi Hassan
Amir Mustafa Rusli
Muhammad Rauf Nur Misbah

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di paloh hinai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di paloh hinai - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 03:04 AM PDT

Assalamualaikum,

Fuhh, penat. Penat? hehe, itu semalam punya ceritalah. 1-3 Julai hari tuh, group briged siswa aku pula pergi kem di Paloh Hinai. Lebih kurang 30 minit perjalanan dari UMP. Mulamula, aku sangatsangat lah tak nak pergi sebab aku memang jenis yang tak tahu macam mana nak handle myself to the environment yang memerlukan aku masuk hutan.

Hari pertama, kitorang gerak dari UMP lebih kurang pukul pukul 6.45 pm. Sampai saja kat kem Paloh Hinai, kitorang solat dan rest kan diri. Lepas Isyak, program pun bermula. Macam biasalah, mesti ada cakapcakap dari pihak penganjur. Bla Bla Bla. Then malam, lebih kurang pukul 1.00 am. Bermula pegalaman Night Walk. Ye, jalan sengsorang kat dalam hutan. Tapi waktu turn aku, aku dapat jalan berdua. hehe. So, tak adalah takut sangat. Memang gelap gila sampaikan tak ada bezanya antara kau buka mata atau tutup. Sebab tuh aku tutup mata. Haha. Takut nak buka mata sebenarnya :D Okelah, seronok. Lebih kurang pukul 4.00 am baru program tuh habis. Mengantuk kot.

Keesokkan harinya, kitorang bangun awal. Solat Subuh, then ada senam aerobik. Tak adalah senam sangat, buat stretching jer. Habis saja sarapan, semua bersiap pakai pakaian sukan untuk Jungle Trekking. This is the part yang aku paling benci dan tak suka. Aku tak suka PACAT! == Arghh, sebabkan aku takut. Aku BERTUAH sangat digigit pacat. Ya Allah, aku menjerit bagai nak gila. Bukannya aku takut. Tapinya aku GELI. OMG!

Thanks to Beta Shakira. Sebab dia pegang tangan aku sampai habis jungle trekking. Sebab aku takut kena gigit pacat. Dia pun tak adalah berani sangat. Tapi dia buatbuat berani sebab tak nak aku rasa takut. Thank you so much kawan! :) Well, give a big applause to pihak UMP yang buat ke nieh sebab most of the student tak kenal pun antara satu sama lain. Tapi melalui aktiviti macam nieh, semua orang jadi sangat rapat sebab masingmasing bergantung antara satu sama lain dalam kebanyakkan aktiviti yang dijalankan.

Bila balik jer dari jungle trekking, semua kepenatan gila. Ye lah jalan berapa jam entah dalam hutan tuh. Balik jer, semua penat. Apalagi, tidurlah. hehe. Petang lepas Asar, aktiviti Self Confidence. Main terapung atas air. Bagi aku best lah. Sebab NO PACAT :p

Em, masuk selut. Mujur kasut aku tak tercabut. Dah lah satusatu nya kasut yang aku bawak ke UMP. Memang menangislah aku nanti. Hehe. 

Part malam lagi best main War Balloon. Kitorang semua di tempatkan dalam kebun pisang, all the girls are in one group yang diketuai orang our Penghulu iaitu Amasyah. Yang lelaki lain ada dalam group masingmasing. Group lelaki nieh ialah attacker. Misi diorang untuk mendapatkan paper yang diserahkan kepada group defender iaitu group perempuan. Dalam setiap group ada 20 orang yang pegang belon. Aku one of the pemegang belon. Bila dengar jer suara lelaki kitorang balik belon tuh. Dah lah gelap, memang main baling jer lah kan.

Tapinya lampu terpasang awal sebab all the mahasiswa bergelak tawa dalam gelap. Mana ada orang berperang sambil buat bising. So our guider pun malas nak teruskan. Sampai pukul 3.00 am jer game tuh. Terus semua tidur.

Hari yang terakhir pulak, ada buat rewang. Ada sembelih ayam, semua tolong memasak. Itulah aktiviti terakhir. And I enjoy every moment dekat kem tuh.

This is the beginning of EVERYTHING :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di chini - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di chini - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di chini</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 01:49 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di chini</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 01:48 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di chini</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 01:31 AM PDT

Gaya Peneroka: DEMO HALANG BERSIH <b>DI</b> FELDA <b>CHINI</b>

Posted: 24 Jun 2011 04:10 AM PDT

Selepas Jumaat 24.6.2011

Umno Gugusan Chini telah membuat laporan polis dan berdemo di Balai polis Chini dalam isu untuk menghalang "berseh" dari berdemo pada 9.7.2011 nanti di Kuala Lumpur.

YB Dato Bakar Harun tidak hadir dan antara yang hadir ialah lie jangut,nayang chini 3,najib chini 01,mah embong dan "geng adikberadik".

"Selamat Berdemo"

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Mantan Sekda <b>Bukittinggi</b> Ditahan - KOMPAS.com

Posted: 22 Jun 2011 01:49 PM PDT

Dugaan Mark Up

Mantan Sekda Bukittinggi Ditahan

K30-11 | Hertanto Soebijoto | Kamis, 23 Juni 2011 | 03:01 WIB

PADANG, KOMPAS.com — Mantan Sekretaris Daerah Bukittinggi, Khairul, ditahan Kejaksaan Tinggi Sumatera Barat, Rabu (22/6/2011), dalam kasus penggelembungan dana pembelian tanah di Bukittinggi senilai Rp 1,2 miliar. Khairul sudah ditetapkan sebagai tersangka setahun lalu. Dia mulai diperiksa jaksa di kantor Kejaksaan Tinggi Sumatera Barat sejak pukul 10.00.

Setelah pemeriksaan selama enam jam, Khairul yang mengenakan kemeja putih itu langsung dibawa ke LPM Muaro Padang, Provinsi Sumatera Barat, menggunakan mobil Toyota Kijang.

Kepala Seksi Penerangan Hukum Kejaksaan Tinggi Sumatera Barat Ikhwan Ratsudi membenarkan penahanan terhadap Khairul dalam kasus serupa dengan anggota DPR, mantan Wali Kota Bukit Tinggi Djufri, yang telah lebih dulu ditahan kejaksaan pada Rabu (8/6/2011).

"Penahanan Khairul merupakan tanggung jawab penyidik, sebagaimana diatur dalam KUHAP mempermudah penyidikan," ujarnya, Rabu.

Proyek pengadaan tanah yang melibatkan Khairul dan Djufri yang saat itu menduduki jabatan Sekretaris Daerah (Sekda) dan Wali Kota terjadi pada tahun 2007. Dalam proyek bernilai Rp 3,6 miliar tersebut, Khairul menjabat sebagai ketua proyek pengadaan tanah, sementara Djufri sebagai penanggung jawab proyek.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Semasa Terkini: Harga Pakej Ke <b>Bukit Tinggi</b>

Posted: 18 Jun 2011 03:36 AM PDT

hrg pakej ke bukittinggi
04 hari 03 malam Dumai-bukittinggi
Hari 01 = Dumai - Bukittinggi (LD) Benteng hotel
Hari 02 = Bukittinggi-Batu Sangkar-B.Tinggi (BLD)
Hari 03 = Bukittinggi-Dumai (BLD) City hotel
Hari 04 = Dumai- Transfer pelabuhan (B)
Harga Pakej RM 399/org Minimum : 04 orang
Harga pakej termasuk : tour transfer ( kijangLGX) penginapan hotel/twin,sarapan pagi (B)
makan tengah hari (L) makan malam (D) cukai pelabuhan dumai,masuk tempat lawatan,

04 hari 03 malam Padang-Bukittinggi
Hari 01 = Padang-Bukittinggi (LD) Benteng hotel
Hari 02 = Bukittinggi-Batau Sangkar-B.Tinggi (BLD) Beneteng hotel**
Hari 03 = Bukittinggi-Tasik Maninjau-B.Tinggi (BLD)Benteng htl**
Hari 04 = Bukittinggi-Transfer airport (B) tour end
Harga Pakej RM 399/orang Minimum = 10 orang
Harga pakejtermasuk : tour transfer,03 mlm di bukittinggi/twin,sarapan pagi(B) makan mlm (D)
makan tengah hari(L) airport tax padang,pemandu pelancung,masuk tempat lawatan
welcome snack box,air mineral disediakan selama tour.
Wassalam.-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di bera pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bera pahang - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 01:06 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 01:10 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 01:13 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 01:05 AM PDT

PAS Kawasan <b>Bera</b>: Masalah Bekalan Air <b>di</b> Kuala <b>Bera</b>

Posted: 10 May 2011 01:10 AM PDT

Sinar Harian Edisi Pahang hari ini melaporkan masalah bekalan air yang menimpa para penduduk Kampung Kuala Bera sejak 6 bulan lalu.


Laporan tersebut menyatakan penduduk yang terlibat telah menyalurkan aduan dan rungutan mereka kepada wakil rakyat dan pihak Jabatan Bekalan Air (JBA) Pahang. Malangnya sehingga kini masalah masih berterusan menyebabkan penduduk terus dihimpit kesulitan kerana banyak urusan terbengkalai.

Keratan laporan Sinar Harian Edisi Pahang 10 Mei 2011 halaman P17.

Penduduk yang tinggal di kawasan berbukit sukar mendapatkan bekalan air kerana tekanan rendah. Bekalan air hanya muncul pada waktu malam dengan aliran yang sangat kecil sehingga penduduk terpaksa menadah air dalam tempoh yang lama untuk dibuat simpanan, dakwa seorang peniaga Encik Suhaimi  Abd Rahman, 53.

Laporan khas itu juga turut memaparkan rungutan penduduk yang menghadapi pelbagai kesukaran akibat masalah bekalan air yang berlanjutan sejak September lalu. Antaranya, kerja-kerja pembinaan rumah terbengkalai sehingga terpaksa menadah air hujan dan memunggah air paya, jadual kerja kontraktor pembina rumah terganggu, dan pemilik kedai makan menanggung kerugian dan hilang punca pendapatan kerana terpaksa menutup perniagaan mereka.

Masalah yang sama turut menimpa penduduk kampung-kampung berhampiran (Paya Serai, Lubuk Lian) yang turut mendapat bekalan dari Loji Air Kuala Bera. -PKB.



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved