ads

Selasa, 2 Ogos 2011

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Skatemalaysia: GOOD WIDOW (<b>JANDA BAIK</b>) OUTLAW RACE RESULTS

Posted: 01 Aug 2011 10:37 AM PDT

RACE RESULTS : Janda Baik Outlaw (Click the 1st pic above for full results)
Winner : John Rex Tongco [Dandoy] - Philippines
2nd Place : Francis Romero - Philippines
3rd Place: Jes Ismael Izaidin - Malaysia
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di temerloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


Siti Safiyyah: Hari Sabtu <b>Di Temerloh</b>

Posted: 29 Apr 2011 09:29 PM PDT

Sebelum ada yang tanya, aku nak bagitau Temerloh tu salah satu daerah dalam negeri Pahang (mana lah tau ada yang tak tau kan). Aku cerita pasal Temerloh sebab aku budak Temerloh. Haha.



Temerloh ni dikira bandar yang takde la maju sangat macam Key Ell tu. Shopping mall macam Mid Valley ke hape pon takde. Nak banding Temerloh dengan Kuantan, entahlah. Jauh beza kot. Kuantan lagi maju kot dari Temerloh. Cuma Temerloh ni kedudukan dia di tengah-tengah Negeri Pahang dan kalau dikaji dalam kedudukan geografi, ia terletak di tengah-tengah semenanjung malaysia. wow tibe-tibe aku jadi cikgu geografi lak ni. huahuahua




err.. aku bukan nak cerita pasal geografi arini. Memandangkan hari ni hari Sabtu, aku teringat sabtu minggu lepas. Mende ni aku tengok dah lama dah. Aku tabik la orang temerloh ni. Walaupun duduk dalam bandar yang takdelah semaju KL tapi ada satu perkara yang buatkan korang jadi macam orang KL.






Budak-budak sekolah berkepit dengan pakwe/makwe masing-masing

Hari sabtu mak ayah hantar pegi kelas tuisyen. Kemain kau nak ambik kelas sains la kelas maths la. Tapi apa yang budak-budak sekolah ni buat? Kelas pukul 9 sampai pukul 12. Lepas tu habis kelas masing-masing pegi dating dengan kapel masing-masing. Cuba bayangkan mak ayah diaorang ingat anak-anak diaorang pegi belajar. Rupanya belajar jugak. Belajar berpegangan tangan.






Mat-mat rempit

Haa.. hari sabtu nilah mat-mat rempit keluar. Ada yang bawak awek skali naik motor. Lepas tu pusing bape ratus kali tah dekat Temerloh tu. Pelik aku. Buat habis minyak jek. Yang angkat tayar depan belakang tu toksah cakap la. Yang naik basikal pon nak buat tu aku lagi pelik. Wakaka






Dating

Kat Temerloh ni aku dah jumpa tempat yang memang ramai kapel-kapel lepak sini berdating. Dan tahukah korang tempat ni terletak dekat belakang Masjid Temerloh?? Belakang masjid??! Siyes ah aku tak tau apa perasaan kapel-kapel yang datang lepak sini bila tengah2 dating, azan berkumandang. Perghh






Ye, bukan setakat KL je ada situasi-situasi macam kat atas ni kan? KL tu cuma contoh je. Kang jangan budak KL datang bako aku pulak.

Saya orang susah jangan saman saya. :p



Kesimpulannya

Jangan cemarkan hari sabtu dengan perkara-perkara tak senonoh. Bukan setakat sabtu je, hari-hari lain pon sama tau. Ingat tau ni. Okay dah habis. :p

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di beserah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di beserah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jun 2011 09:30 PM PDT

hari hari pertama , aku berposting di klinik kesihatan beserah ... wardmate aku kali ni 4 org hero mcm biasa akmal , naqie, awang n dolah beserta 5 org heroin termasuk aku .. fadilah, k.ayu, ana n anum .. kali ni kitaorng ke sana naik van jer .. nak naik bus tkut mbzr pulak minyak bus .. kang x pasal2 yuran pengajian lg bertambah ... KK ni kene pndah coz ada mslh kulat ke apa entah .. so dia bt la bangunan sementara ... mula 2 masuk kene tunggu jgk la .. mcm biasa la kene jmpa sister dulu .. tp sister x der pun so tnggu DR kot .. dia ckp kitaorg x leh posting kot sbb tmpt limited .. nsb bek sis Judy dtg bw surat .. mintak surat dgn kitaorng mana ada .. jdual posting ada la.. thnx sis Judy .. mula2 kene orentasi .. bilik ni bilik saringan , bilik ni bilik ibu n anak , bilik ni .... bla, bla,bla ... aku kene jaga kat bilik no 2 dgn ana .. bilik ibu dan anak ... mula2 masuk x tau nak buat apa .. jd mcm tunggul jer .. tggu n lihat .. tarik langsir utk privacy .. lama2 baru kitaorg buat keje .. timbang , ukur pjg , ukur lilitan kepala bby .. best2 .. staff nus dah lps kitaorg bt bnda ni.. asal bby msk jer , kiatorg la buat kerja tu .. bak kata staff nurse normah " adinda-adinda ku ada kat sini blh la bt " .. apa yang aku dpat hari ni :

1. kepada pt2 sila la pakai pakaian yang sesuai bila dtg klinik .. jgn la pakai seksi2 .. kesian kat suami kamu yg kene tanggung semua tu .. ni klinik bkn tmpt nak berhibur ..

2. perlu ke isu family planning ??? setiap kali pt dtg mesti akn ada soalan psl family planning ni .. even anak sulung ... " puan blh dah strt rancng ni .. kita ada pil perancang , implan n so on " .. aku teringat kisah Dr Farhan dlm novel tulisannya denyut kasih medik yang HO kene bg health education pasal family planning ni .. kini situasinya aku tgh rasa .. kan lebih baik ckp kat pt " " puan , apa kata puan bg anak puan breast feeding sampai umur ank puan 2 thun .. " kan breast feeding juga slh satu kaedah family planning .. lg jimat .. free of charge .. xyah la nak membazir duit pergi beli pil la , apa la.. kesan sampingan pun tak der bila breast feeding .. kalau ada yang bg alasan berkerja , x dpt diterima .. inu blh jer pump susu n simpan dlm peti ..

3. dtg la dgn suami ... kalau suami bekerja mmg xdpt nak tolong la.. tp kan bgs kalau suami ambik cuti utk turun bersama2 dgn isteri p buat pemeriksaan kat ank .. blh la jgk dgr apa yang kitaorg nak bgtau .. ni x kebykkan isteri jer yang dtg .. kalau suami n isteri dtg bersama blh la jgk saling ingt mengingati antara satu sama lain .. biasa la manusia ni mudah pelupa .. kene ada org yang tolong ingatkan ...

4. penuhkan ilmu di dada sebelum kahwin n dapat anak .. jgn main redah jer .. jaga ank baik2 .. bkn buat anak mcm anak patung ..

5. dgr ckp nurse .. ni x mcm2 alasan dia bg .. aish .. bby 6 bln mana blh bg air glucose .. kang manis tu ..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pahang - Google Blog Search


Pilihanraya olok - olok : BN kalah <b>di</b> Perak dan <b>N</b>. <b>Sembilan</b> <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2011 07:55 PM PDT

Aug

1

August 1, 2011 | 49 Comments

Barisan Nasional (BN) dijangka akan kehilangan penguasaan di Perak dan Negeri Sembilan pada pilihan raya umum ke-13 akan datang berdasarkan pilihanraya olok – olok yang dijalankan.

Selain itu, kubu kuat BN di Johor turut akan dicabar dengan kemungkinan 15 kerusi akan hilang yang akan dikuasai Pakatan Rakyat. Sementara itu di Perlis BN akan mengadapi masalah untuk memenangi hati rakyat selepas disebabkan kemarahan penduduk berhubung isu Wahabi yang melibatkan Mufti Perlis.

Seorang pemimpin UMNO mencadangkan agar BN meletakkan muka baru yang berpotensi selain mengerah jentera di akar umbi untuk mendapatkan sokongan rakyat.

"Masalahnya ialah jentera Umno boleh bekerja jika diberikan motivasi, tetapi ahli parti komponen kelihatan tidak diberikan motivasi."

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

Alhamdulillah, dari 15hb Mei hingga 18hb Mei kami berada di tanah FELDA Lurah Bilut seterusnya ke Felda Sungai Koyan meninggalkan kesan yang sangat dalam dalam lubuk hati. Pelbagai yang indah-indah telah melekat ke dalam anak mata sehingga sekarang masih terbayang-bayang akannya. Ditambah dengan penduduk di kedua-dua buah Felda yang sangat peramah dan sporting. Sehingga membuatkan kami berat kaki untuk melangkah dan meninggalkan tanah keramat pertama yang kami jejaki itu.

Bermula di Felda Lurah bilut bertemu di sana bersama Encik Hussin seorang pengurus Muzium di sana. Sekaligus merupakan salah seorang mangsa interview kami dalam Filem Dokumentari FELDA: RAHSIA BUMI KERAMAT.

Peribadi Encik Hussin amat menyenangkan kami semua. Melayan kami bagai tetamu diRaja. Crew filem dokumentari ini sangat menghargai pelawaan Encik Hussin ke tempat-tempat menarik untuk dilawati. Terutamanya, di sekitar Lurah Bilut. Sehingga juga membuatkan hilang rasa kepenatan dan perasaan jauh untuk ke sana.

Lurah Bilut merupakan sebuah kawasan penempatan FELDA yang terletak di Bentong, Pahang. Ia mula dibuka pada tahun 1958 dan merupakan rancangan pembangunan tanah secara berkelompok untuk pertanian yang pertama ditubuhkan seumpamanya di Malaysia dan dunia.Felda Lurah Bilut adalah merupakan kawasan FELDA yang pertama ditubuhkan di Malaysia. Penempatan penduduk dibahagikan mengikut kawasan asal penduduk datang. Contohnya penduduk berasal dari Pulau Pinang dikumpulkan penempatan mereka di Jalan Pulau Pinang. Kegiatan pertanian utama adalah penanaman Getah dan Kelapa Sawit. Penduduk terdiri daripada kaum Melayu, Cina dan India. Sistem pemusatan pentadbiran sekolah rendah di FELDA Lurah Bilut adalah merupakan Sekolah Wawasan pertama dan model dalam pembentukan sekolah wawasan di seluruh Malaysia. Memang menarik jika singgah ke sana. 

Kami dibawa menaiki tangki sekolah dihadapan muzium terbabit. Memang seronok sekali. Sudahlah dijamu dengan makanan sebelum memulakan pendakian ke puncak tangki. Dibawa pula dengan bekal-bekalan seperti goreng pisang, air ABC, ubi goreng sebagai kudap-kudapan. Perasaan terharu mula menjalar dalam diri masing-masing.

Memulakan pendakian ke atas puncak tangki merubah perasaan kami yang ghairah untuk ke sana dengan gerun dan cemas sedikit. Mana tidaknya, untuk ke puncak memang cerun, tambahan pula tiada unsur keselamatan sewaktu pendakian. Hanya berbekalkan barang-barang equipment shooting sehelai sepinggang dan kudap-kudapan tadi sahaja. Bait-bait semangat kental yang masih ada untuk kami juga menjadi kayu api untuk membakar perjuangan pendakian tersebut. Alangkah indahnya! Jika dinikmati pemandangan sekitar dari atas. Hilang perasaan penat, gayat dan gerun itu tadi. Memang indah dan damai Lurah Bilut. 

To be conti, sebab nak gi makan..hihi geng crew dah datang tu...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di kuala lipis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala lipis - Google Blog Search


Sabda Rasulullah saw: Pengantin <b>di Kuala Lipis</b>, Pahang

Posted: 23 Jul 2011 08:02 PM PDT


23 Julai 2011.. saya dan keluarga menghantar pengantin sepupu di Kuala Lipis , Pahang.. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 07:46 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di jerantut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


Surat Untuk Pemimpin: APA YANG MB PATUT LAKUKAN <b>DI JERANTUT</b>

Posted: 26 Jul 2011 10:11 AM PDT

MB Pahang akan datang ke Jerantut dalam sesi jelajah Pahang yang telah lama tidak dilakukan. Mungkin banyak perkara yang akan dijelaskan oleh MB kali ini,
Antara persoalan pokok yang akan dinanti oleh orang Jerantut ialah betulkah MB telah mengikut telunjuk jutawan Cina yang bergelar TS hingga semua tanah dalam bandar telah dimiliki oleh TS atas dasar projek bersilang.
Mampukah Pahang mengekalkan BN di PRU 13 dengan calon yang berbagai masalah?
Ada yang mampu bayar hutang yang berjuta-juta ringgit.
Ada yang dapat undi tak percaya.
Ada yang terlalu lama jadi YB.
Yang paling penting ialah agihan tanah untuk rakyat tidak di bagi sama rata atau kepada yang hak. Kroni juga yang dapat. Orang pejabat tanah juga yang bolot semuanya. Penghulu juga yang dapat setiap kali ada tanah untuk orang ramai.
Saham Felcera juga untuk mereka. Projek kontrak juga untuk mereka. Peruntukan YB juga mereka punya.
Habis apa yang pengundi dapat?
Jangan salahkan pemimpin kampung macam kami ini kalau BN kalah nanti. Jangan kata tak bagi tau ya, dah bagi tau ni. Tapi kalau degil juga terimalah hukumannya.
Kalau MB takut nak buat perubahan, rakyat berani. Maaf kami sayang UMNO tapi ada batasnya......
Apa yang MB buat untuk Pahang selama jadi MB? Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di sungai lembing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sungai lembing - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :- Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di bukit ibam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bukit ibam - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit ibam</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit ibam</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 07:16 AM PDT

Sovereign Gold Company (ASX: SOC) has entered into a 50% joint venture in the advanced Ibam Hill gold exploration project in Malaysia through Almusyarakah Mining Minerals SDN BHD (AAM).

A recent site visit by the company established that the Ibam Hill Block B area has potential to host a significant gold deposit.

Sovereign Gold's interests in the JV are held by MAS Gold Pty Ltd, a 100% owned subsidiary of Sovereign Gold. MAS Gold will fund development of the project up to AU$1.5 million, and also provide expertise for the project.

Importantly, the Ibam Hill Project has potential for early gold production of a modest nature from bulk sampling campaigns.

An initial exploration target of 100,000-150,000 ounces gold has been set for the near surface, open pitable resource that averages 1-2 grams gold per tonne.

The company said the Ibam Hill Project has a strong management and advisory team including AAM's founder, Abdul Hakam who has an extensive career in corporate banking and international capital markets.

Sovereign Gold has appointed Tan Sri Ibrahim Menudin and Richard Yap as advisers to the project. Menudin is former group chief executive of Malaysian Mining Corporation, and Yap is director of business development for TA Enterprise Berhad (KUL:TA).

The project is located in the Eastern Gold Belt in the Malaysian state of Pahang in the Bukit Ibam State Forest Reserve, 152 kilometres from Kuala Lumpur.

The geology of Ibam Hill is similar to the Selinsing Gold Deposit in the Central Gold Belt. The Eastern Gold Belt is an under-explored part of the world with excellent exploration potential for gold, tin, iron ore and other commodities.

Sovereign Gold's CEO, Nick Raffan and Chief Geologist, Michael Leu have recently returned from an on-site project evaluation and will oversee the project through participation on the project management committee.

The mineralised area could trend for several hundred metres along a northeast trend and, based on similar gold-bearing systems in the Central Gold Belt of Malaysia, extend to a depth of at least 200 metres – a vertical extent of 54 metres was apparent at the site.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit ibam</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2011 07:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit ibam</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 07:25 AM PDT


Middletown, CT (PRWEB) July 24, 2007

NATS Asia (a fully owned subsidiary of NATS Incorporated, USA) held a series of Training and Technical seminars for advanced Nuclear Detection Systems with assistance from Canberra Industries USA. The Seminars were jointly organized by NATS Asia and The Atomic Energy Licensing Board of Malaysia (AELB).

Users from the Middle East and Malaysia attended the 3 days seminars and hands on trainings.

This was the second such event organized to benefit the Atomic Energy Licensing Board of Malaysia by NATS Asia. The AELB is a leading regulatory agency in South East Asia and currently has a number of programs.

News reports indicated Malaysia will build a nuclear monitoring facility, the first one in the Association of South East Asian Nations (ASEAN), at a location in Bukit Ibam near Muadzam Shah, Pahang state, it was announced recently by Deputy Prime Minister Najib Tun Razak.

The facility, worth 100 million ringgit ($ 29.41 million), will be the 16th of its kind in the world.

'If all goes well, Malaysia will become the first developing country to have its own nuclear monitoring facility and the first in ASEAN,' Razak said at a 'Leaders Meet the People' function.

Also present was Science, Technology and Innovations Minister Auk Seri Jamaluddin Jarjis.

Work on the facility on a 200-hectare site was expected to start by the end of the year and should be completed in three years, Jamaluddin said.

'It will be managed by the Atomic Energy Licensing Board (AELB) and its main function is to ensure that nuclear energy use in the region is only for peaceful purposes and not for making weapons,' the national news agency Bernama quoted him as saying.

It was being built in collaboration with the International Atomic Energy Agency (IAEA) based in Vienna, Austria, Jamaluddin said.

'It also will play a role to ensure Malaysia and the region continue to remain free of any nuclear threat.'

On the experts needed for it, Jamaluddin said all would be locals and that 66 people had already been identified.

'Countries in Southeast Asia have plans to build nuclear reactors to generate electricity. Indonesia will commence its nuclear energy programme in 2016, Vietnam in 2018 and Thailand in 2021.

'As such, this facility in Malaysia will help ensure there is no nuclear proliferation in the region.'

NATS Incorporated (North American Technical Services) of Middletown, CT, USA is a leading provider of advanced Radiation Detection and Analysis Systems worldwide.

###

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di mengkarak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di mengkarak - Google Blog Search

06 di mengkarak - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :- di mengkarak - Google Blog Search

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :- di mengkarak - Google Blog Search

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 07:39 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2011 07:11 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 07:47 AM PDT

المنكاراقي: ANAK & Anwar Ibrahim <b>di Mengkarak</b>

Posted: 16 Dec 2010 12:05 AM PST

Kru Almankaraqi mempelawa semua rakan-rakan online ke Darul Ikhwan, Kampung Mengkarak, Bera, Pahang pada 17/12/2010 (Jumaat) untuk bersama-sama menghadiri program Himpunan Peneroka Saman Felda peringkat kebangsaan yg dianjurkan oleh NGO ANAK.

Kemuncak program tersebut adalah pelancaran oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Program dijadual bermula dengan jamuan rakyat pada jam 6.00 petang.

Sila klik gambar poster program utk maklumat lanjut.

almankaraqi.blogspot.com telah mendapat kebenaran pihak penganjur utk membuat liputan di sana.

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60183776810

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 07:32 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 07:47 AM PDT

المنكاراقي: ANAK & Anwar Ibrahim <b>di Mengkarak</b>

Posted: 16 Dec 2010 12:05 AM PST

Kru Almankaraqi mempelawa semua rakan-rakan online ke Darul Ikhwan, Kampung Mengkarak, Bera, Pahang pada 17/12/2010 (Jumaat) untuk bersama-sama menghadiri program Himpunan Peneroka Saman Felda peringkat kebangsaan yg dianjurkan oleh NGO ANAK.

Kemuncak program tersebut adalah pelancaran oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Program dijadual bermula dengan jamuan rakyat pada jam 6.00 petang.

Sila klik gambar poster program utk maklumat lanjut.

almankaraqi.blogspot.com telah mendapat kebenaran pihak penganjur utk membuat liputan di sana.

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60183776810

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 07:31 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 07:54 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 08:17 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 07:47 AM PDT

المنكاراقي: ANAK & Anwar Ibrahim <b>di Mengkarak</b>

Posted: 16 Dec 2010 12:05 AM PST

Kru Almankaraqi mempelawa semua rakan-rakan online ke Darul Ikhwan, Kampung Mengkarak, Bera, Pahang pada 17/12/2010 (Jumaat) untuk bersama-sama menghadiri program Himpunan Peneroka Saman Felda peringkat kebangsaan yg dianjurkan oleh NGO ANAK.

Kemuncak program tersebut adalah pelancaran oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Program dijadual bermula dengan jamuan rakyat pada jam 6.00 petang.

Sila klik gambar poster program utk maklumat lanjut.

almankaraqi.blogspot.com telah mendapat kebenaran pihak penganjur utk membuat liputan di sana.

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60183776810

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 07:32 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 07:47 AM PDT

المنكاراقي: ANAK & Anwar Ibrahim <b>di Mengkarak</b>

Posted: 16 Dec 2010 12:05 AM PST

Kru Almankaraqi mempelawa semua rakan-rakan online ke Darul Ikhwan, Kampung Mengkarak, Bera, Pahang pada 17/12/2010 (Jumaat) untuk bersama-sama menghadiri program Himpunan Peneroka Saman Felda peringkat kebangsaan yg dianjurkan oleh NGO ANAK.

Kemuncak program tersebut adalah pelancaran oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Program dijadual bermula dengan jamuan rakyat pada jam 6.00 petang.

Sila klik gambar poster program utk maklumat lanjut.

almankaraqi.blogspot.com telah mendapat kebenaran pihak penganjur utk membuat liputan di sana.

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60183776810

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :- di mengkarak - Google Blog Search

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:27 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 07:18 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 07:23 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 07:23 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 07:47 AM PDT

المنكاراقي: ANAK & Anwar Ibrahim <b>di Mengkarak</b>

Posted: 16 Dec 2010 12:05 AM PST

Kru Almankaraqi mempelawa semua rakan-rakan online ke Darul Ikhwan, Kampung Mengkarak, Bera, Pahang pada 17/12/2010 (Jumaat) untuk bersama-sama menghadiri program Himpunan Peneroka Saman Felda peringkat kebangsaan yg dianjurkan oleh NGO ANAK.

Kemuncak program tersebut adalah pelancaran oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Program dijadual bermula dengan jamuan rakyat pada jam 6.00 petang.

Sila klik gambar poster program utk maklumat lanjut.

almankaraqi.blogspot.com telah mendapat kebenaran pihak penganjur utk membuat liputan di sana.

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60183776810

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 07:32 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 07:47 AM PDT

المنكاراقي: ANAK & Anwar Ibrahim <b>di Mengkarak</b>

Posted: 16 Dec 2010 12:05 AM PST

Kru Almankaraqi mempelawa semua rakan-rakan online ke Darul Ikhwan, Kampung Mengkarak, Bera, Pahang pada 17/12/2010 (Jumaat) untuk bersama-sama menghadiri program Himpunan Peneroka Saman Felda peringkat kebangsaan yg dianjurkan oleh NGO ANAK.

Kemuncak program tersebut adalah pelancaran oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Program dijadual bermula dengan jamuan rakyat pada jam 6.00 petang.

Sila klik gambar poster program utk maklumat lanjut.

almankaraqi.blogspot.com telah mendapat kebenaran pihak penganjur utk membuat liputan di sana.

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60183776810

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 12:00 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 07:53 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mengkarak</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 07:31 AM PDT

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSONQUXgmdRzsvMaZixeTa1lo-4Zcs5TzB65xAz9UBd0bY6JQ1Jkg

Imam Ghazali r.a telah menggariskan kpd kita sepuluh perkara yg menyebabkan syaitan bermaharajalela di lubuk hati kita….

1. Marah dan Syahwat

2. Hasad Dengki dan Tamakkan Dunia

3. Kekenyangan Akibat Makan Terlalu Banyak

4. Terlalu Menghias Diri

5. Keinginan Mengampu

6. Harta dan Wang Ringgit

7. Lokek dan Takut Miskin

8. Terlalu Fanatik,Taasub dan Berdendam

9. Terlalu Memikirkan Tentang Zat dan Sifat Allah SWT Tanpa Ilmu Pengetahuan dan Diluar Batas Akal Fikiran Manusia

10. Sangka Buruk Sesama Kaum Muslimin

Rujukan :

http://www.muslimdiary.com/

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved