ads

Sabtu, 10 September 2011

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

Alhamdulillah, dari 15hb Mei hingga 18hb Mei kami berada di tanah FELDA Lurah Bilut seterusnya ke Felda Sungai Koyan meninggalkan kesan yang sangat dalam dalam lubuk hati. Pelbagai yang indah-indah telah melekat ke dalam anak mata sehingga sekarang masih terbayang-bayang akannya. Ditambah dengan penduduk di kedua-dua buah Felda yang sangat peramah dan sporting. Sehingga membuatkan kami berat kaki untuk melangkah dan meninggalkan tanah keramat pertama yang kami jejaki itu.

Bermula di Felda Lurah bilut bertemu di sana bersama Encik Hussin seorang pengurus Muzium di sana. Sekaligus merupakan salah seorang mangsa interview kami dalam Filem Dokumentari FELDA: RAHSIA BUMI KERAMAT.

Peribadi Encik Hussin amat menyenangkan kami semua. Melayan kami bagai tetamu diRaja. Crew filem dokumentari ini sangat menghargai pelawaan Encik Hussin ke tempat-tempat menarik untuk dilawati. Terutamanya, di sekitar Lurah Bilut. Sehingga juga membuatkan hilang rasa kepenatan dan perasaan jauh untuk ke sana.

Lurah Bilut merupakan sebuah kawasan penempatan FELDA yang terletak di Bentong, Pahang. Ia mula dibuka pada tahun 1958 dan merupakan rancangan pembangunan tanah secara berkelompok untuk pertanian yang pertama ditubuhkan seumpamanya di Malaysia dan dunia.Felda Lurah Bilut adalah merupakan kawasan FELDA yang pertama ditubuhkan di Malaysia. Penempatan penduduk dibahagikan mengikut kawasan asal penduduk datang. Contohnya penduduk berasal dari Pulau Pinang dikumpulkan penempatan mereka di Jalan Pulau Pinang. Kegiatan pertanian utama adalah penanaman Getah dan Kelapa Sawit. Penduduk terdiri daripada kaum Melayu, Cina dan India. Sistem pemusatan pentadbiran sekolah rendah di FELDA Lurah Bilut adalah merupakan Sekolah Wawasan pertama dan model dalam pembentukan sekolah wawasan di seluruh Malaysia. Memang menarik jika singgah ke sana. 

Kami dibawa menaiki tangki sekolah dihadapan muzium terbabit. Memang seronok sekali. Sudahlah dijamu dengan makanan sebelum memulakan pendakian ke puncak tangki. Dibawa pula dengan bekal-bekalan seperti goreng pisang, air ABC, ubi goreng sebagai kudap-kudapan. Perasaan terharu mula menjalar dalam diri masing-masing.

Memulakan pendakian ke atas puncak tangki merubah perasaan kami yang ghairah untuk ke sana dengan gerun dan cemas sedikit. Mana tidaknya, untuk ke puncak memang cerun, tambahan pula tiada unsur keselamatan sewaktu pendakian. Hanya berbekalkan barang-barang equipment shooting sehelai sepinggang dan kudap-kudapan tadi sahaja. Bait-bait semangat kental yang masih ada untuk kami juga menjadi kayu api untuk membakar perjuangan pendakian tersebut. Alangkah indahnya! Jika dinikmati pemandangan sekitar dari atas. Hilang perasaan penat, gayat dan gerun itu tadi. Memang indah dan damai Lurah Bilut. 

To be conti, sebab nak gi makan..hihi geng crew dah datang tu...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di chenor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di chenor - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di chenor</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 07:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Rawatan Islam: Kenangan Ceramah Rawatan Islam <b>di</b> SMA <b>Chenor</b>

Posted: 09 May 2011 09:06 PM PDT








Assalamualaikum semua.. Salam sebarkan kasih sayang dan CINTA...

Ini adalah gambar2 KISWAH ketika ceramah ringkas berkenaan alam jin dan rawatan Islam di SMA Chenor Pahang..

Untuk pengetahuan, beberapa bulan yang lalu sekolah ini dilanda dengan masalah histeria yang serius...

Oleh itu.. sahabat saya yang juga tenaga pengajar di sana Us Mujahid yang juga merupakan sahabat karib saya di Mesir dan penganjur utama seminar / daurah saya di rumah Pahang di Kaherah Mesir dahulu, menjemput saya yang hina dina ini ke sekolahnya untuk memberikan sepatah dua kata berkenaan tajuk yang diberi.

Alhamdulillah.... seminar yang berlangsung selama 1 setengah jam itu berjalan dengan jayanya..

Diharap anak2 murid di SMA Chenor dapat mengambil manfaat dan mana2 yang belum sembuh, semoga Allah menyembuhkan anda..

Semoga pengetahuan2 baru berkenaan alam jin dan asas rawatan Islam yang mudah menimbulkan momentum niat di kalangan anda untuk menjadi seorang mualij muslim yang sejati satu hari nanti...

KE ARAH MELAHIRKAN PELAPIS PERAWAT ISLAM YANG SEBENAR DI BUMI PAHANG!!!

Terima kasih sekali lagi kepada U Mujahid, para asatizah, warden, penganjur kem anak soleh SMA Chenor dan semua yang menjayakan program pada malam tersebut..

Kenangan bersama kalian ibarat titisan madu tualang asli yang medu rasanya....

Allahu Haq Hidayah Seluruh Alam

Wassalam...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di sungai lembing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sungai lembing - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 01:13 PM PDT

Okay, siang tadi memang tak ber update kerana sibuk

memenuhi aktiviti... Baru-baru ni dapat jemputan dari

staf di kedai perabot sebelah office.. Jemput untuk join

BBQ bersama mereka and the geng, di Sungai Lembing..

Mula-mula macam keberatan tapi memandangkan dah

terlalu lama tak pergi mandi-manda neh, so nadia terima..

And boleh bawak orang lain.. Nadia bawak adik nadia,

malia dan juga kawannya Ila...

Oh serius sangat penat drive dengan jalan yang memang

mencabar kewibawaan si jaguh.. Serius tau sebab kami

bukan ke kawasan yang biasa jadi medan perkelahan

di sungai lembing tuh tapi kami ke air terjun sungai jin,

air terjun ke? entah? sebab airnya tak terjun sangat, just

seperti lata sahaja.... bagi mereka yang biasa berkelah

di sungai lembing, biasa kita akan ke kanan dekat area

kubur untuk ke tempat berkelah tapi untuk ke sungai jin

kena lalu sebelah kiri dan straight sahaja sampai jumpa

satu lagi tempat perkelahan... Tak berapa ramai di situ tapi

memang cantik...Sebelum sampai akan melalui jalan yang

sangat mencabar dan juga perkampungan orang asli kot..

Sebab rambut and muka memang macam orang asli...

Apapun sangat seronok... Nadia mandi pun tak lama sebab

air terlalu sejuk dan mengundang lelah kalau mandi lama-lama..

Awal-awal kami sampai memang tak ada orang, kira rombongan

kami sahaja... tapi dalam jam 3.30 petang tuh, waktu kami

dah beransur nak pulang, datang kumpulan-kumpulan yang

lain... satu kumpulan famili dan satu kumpulan remaja sahaja..

and yang tak best apabila si remaja itu dengan selamba badak

berpeluk dan kiss-kiss kat situ...Public tuh dik oiiii... Patutlah

nadia dengar ada antara budak-budak kami jerit-jerit,

Amerika Mu! Amerika Mu!.... Rupanya hal tersebut...Entahlah,

malas nak komen lebih, fikir sendiri sebab masing-masing punya

akal yang Allah telah kurniakan....

Okay, itu saja cerita nadia.. Oh ya esok nadia ada interview

di area Semambu.. Doakan yang terbaek untuk nadia ya and esok

juga nadia ke klinik sebab kedua-dua telinga nadia masih bernanah

dan sedikit bengkak..Ini pun badan semakin kurang enak, demam

agaknya..... Okay, kawan-kawan semua, jaga kesihatan, jaga

kelakuan dan jagalah kehormatan tak kira di mana sahaja...

Ingat, walau manusia tak nampak tapi Allah sentiasa melihat....

Sekian, terima kaseh....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 01:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

nadia ar-rumaisha: Air Terjun Sungai Jin <b>di Sungai Lembing</b>

Posted: 12 Jun 2011 05:44 AM PDT

Okay, siang tadi memang tak ber update kerana sibuk

memenuhi aktiviti... Baru-baru ni dapat jemputan dari

staf di kedai perabot sebelah office.. Jemput untuk join

BBQ bersama mereka and the geng, di Sungai Lembing..

Mula-mula macam keberatan tapi memandangkan dah

terlalu lama tak pergi mandi-manda neh, so nadia terima..

And boleh bawak orang lain.. Nadia bawak adik nadia,

malia dan juga kawannya Ila...

Oh serius sangat penat drive dengan jalan yang memang

mencabar kewibawaan si jaguh.. Serius tau sebab kami

bukan ke kawasan yang biasa jadi medan perkelahan

di sungai lembing tuh tapi kami ke air terjun sungai jin,

air terjun ke? entah? sebab airnya tak terjun sangat, just

seperti lata sahaja.... bagi mereka yang biasa berkelah

di sungai lembing, biasa kita akan ke kanan dekat area

kubur untuk ke tempat berkelah tapi untuk ke sungai jin

kena lalu sebelah kiri dan straight sahaja sampai jumpa

satu lagi tempat perkelahan... Tak berapa ramai di situ tapi

memang cantik...Sebelum sampai akan melalui jalan yang

sangat mencabar dan juga perkampungan orang asli kot..

Sebab rambut and muka memang macam orang asli...

Apapun sangat seronok... Nadia mandi pun tak lama sebab

air terlalu sejuk dan mengundang lelah kalau mandi lama-lama..

Awal-awal kami sampai memang tak ada orang, kira rombongan

kami sahaja... tapi dalam jam 3.30 petang tuh, waktu kami

dah beransur nak pulang, datang kumpulan-kumpulan yang

lain... satu kumpulan famili dan satu kumpulan remaja sahaja..

and yang tak best apabila si remaja itu dengan selamba badak

berpeluk dan kiss-kiss kat situ...Public tuh dik oiiii... Patutlah

nadia dengar ada antara budak-budak kami jerit-jerit,

Amerika Mu! Amerika Mu!.... Rupanya hal tersebut...Entahlah,

malas nak komen lebih, fikir sendiri sebab masing-masing punya

akal yang Allah telah kurniakan....

Okay, itu saja cerita nadia.. Oh ya esok nadia ada interview

di area Semambu.. Doakan yang terbaek untuk nadia ya and esok

juga nadia ke klinik sebab kedua-dua telinga nadia masih bernanah

dan sedikit bengkak..Ini pun badan semakin kurang enak, demam

agaknya..... Okay, kawan-kawan semua, jaga kesihatan, jaga

kelakuan dan jagalah kehormatan tak kira di mana sahaja...

Ingat, walau manusia tak nampak tapi Allah sentiasa melihat....

Sekian, terima kaseh....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Dua Rakan Lemas Ketika Mandi <b>Di Sungai</b> Pasir Kemudi | MyNewsHub (BM)

Posted: 15 Jun 2011 01:41 AM PDT

KUANTAN – Seorang penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Kuantan dan sahabatnya mati lemas ketika mandi-manda di Sungai Pasir Kemudi, Sungai Lembing dekat sini pagi Rabu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan Supt Zulkifli Taha berkata, mangsa tersebut penuntut Fakulti Biologi Mohd Adhamerudin Omar, 22, yang berasal dari Padang Sanai, Padang Terap, Kedah dan Amirul Hakim Mustafa, 19, dari Indera Mahkota di sini.

Katanya sebelum kejadian, kedua-dua sahabat itu bersama dua lagi rakan mereka dipercayai mendaki Bukit Panorama di Sungai Lembing selepas solat Subuh di Masjid Sungai Lembing.

"Kesemua mereka kemudiannya turun dari bukit berkenaan dan terus ke sungai itu di mana dua mangsa berkenaan telah turun ke dalam sungai manakala dua lagi rakannya menyediakan makanan di darat," katanya ketika dihubungi di sini, Rabu.

Zulkifli berkata ketika sedang mandi-manda pada pukul 8.30 pagi tadi, salah seorang daripada mangsa didapati lemas dan beliau cuba dibantu oleh seorang lagi mangsa sebelum kedua-duanya tenggelam.

"Dua rakan mereka cuba membantu tetapi tidak sempat sebelum kedua-duanya membuat laporan mengenai kejadian itu," katanya.

Menurutnya sepasukan anggota polis, bomba dan orang ramai melancarkan operasi mencari dan menyelamat sejurus selepas itu berjaya menemui mangsa kira-kira sejam kemudian tidak jauh dari lokasi mangsa hilang.

Katanya kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk dibedah siasat sebelum dituntut oleh keluarga masing-masing. – BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


aKu yAng aKut: Sepagi <b>di Pekan</b> Sabtu...

Posted: 02 Sep 2011 07:48 PM PDT

.

Sungguh tak sangka pasar tani yang aku panggil Pekan Sabtu (setiap hari sabtu) penuh dengan orang-orang yang berbelanja barang-barang dapur. Lebih pelik apabila makcik-makcik yang belakang rumahnya boleh dibuat zoo pun masih beli pucuk paku, pucuk ubi dan keledek.

Aku beli daun Geti, keledek dan jantung pisang berangan untuk aku bawa pulang ke S.Alam. Aku lainlah. Kalau aku nak bertani pun, benih kena disemai atas angin.

Sedang aku pilih-pilih keledek, ada seorang makcik tua sedang bertinggung, yang giginya entah tikus mana yang curi, juga sedang memilih-milih keledek yang dilambakkan di atas tanah dengan beralaskan guni baja. Mungkin nak dibuat inti Karipap Pusing. Tak mungkin dia nak buat 'potato chips'.

Melihat keadaannya yang tua, berselipar reput, berkain batik lusuh dan  berbaju kurung ala-kadar seperti itu, aku syak dia dari golongan yang dhaif. Makcik tua itu suruh peniaga itu timbang keledeknya. Murah. Tak sampai pun RM10. Bila peniaga itu pulangkan semula plastik penuh keledek itu, aku pun unjukkan bakul aku pula untuk ditimbang. Keledek pada tangan peniaga itu bertukar bakal pemiliknya.

Semasa aku hulurkan duit untuk bayar harga keledek aku, aku terniat untuk bayarkan sekali keledek orang tua itu. Lagi pun aku hulurkan not yang besar, biarlah dibayarkan sekali tetapi lidah aku kelu. Aku terkujat apabila lihat makcik tua itu masukkan seketul lagi keledek ke dalam plastiknya semasa peniaga itu menoleh ke belakang untuk melihat nilai timbangan keledek aku.

Orang macam ini pun ada.

Kemudian makcik tua itu bangun lalu mengeluarkan dompet duit lusuhnya. Mula-mula dia buka zip yang pertama, aku terkujat lagi apabila di dalamnya ada berlapis-lapis duit yang aku rasa not RM50. Tangan makcik itu menyelak sehelai-sehelai kertas warna biru dan merah. Bila tak jumpa, dia buka zip yang satu lagi, dia selak-selak duit kertas dan dihulurkan kepada peniaga itu.

Hmm.. memang ada orang macam ni......

.

06 di lanchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2011 07:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-

06 di kampung awah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kampung awah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Aug 2011 03:35 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 03:46 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 03:08 AM PDT

izanwani.blogspot.com: Cara menghadapi musibah

Posted: 30 May 2011 05:21 PM PDT

Bukalah mata hati kita dan akal kita untuk melihat ujian yang menimpa kita sebagai tanda kasih sayang Allah terhadap kita.
Tempuhi ujian ini dengan bermuhasabah.Takkala terlantar kesakitan bersabar dengan membanyakkan doa dan zikir.Fahami dan yakinlah ada kemanisan di sebalik kepahitan yang dilalui ini.Lebih positif dan berbaik sangka pada Allah walaupun di timpa musibah.
Sematkan didalam hati bahawa musibah kita amat kecil berbanding musibah atau ujian Allah terhadap orang lain.Doa agar musibah ini dapat menyucikan diri yang banyak ingkar,leka dan lalai terhadapnya.
Percaya apa sahaja musibah yang menimpa keatas kita adalah disebabkan oleh perbuatan tangan kita sendiri , maka Allah memaafkan sebahagian besar daripada kesalahan-kesalahan kita.
Apa yang hendak dikhuatirkan kerana hidup ini hanya sementara dan tubuh badan ini adalah pinjaman Allah.Dia sangat berkuasa untuk membentuk apa-apa sahaja untuk kita.Redha dengan ketentuannya

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

izanwani.blogspot.com: weekend in the village Pahang

Posted: 05 Jun 2011 04:05 PM PDT

Assalamualikum

Pada 4 dan 5 hari bulan 6 ,aku dan kelurga balik kampung ,Pahang.Amboi seronok anak -anak tak sabor budak-budak tu.,Nak jumpa sepupu-sepupu ,datok dan mak-mak sedara.Aku pon tompang seronak lah jugak ,rasa dah lama tak balik lancang,temerloh ,bukit tajau.ia lah sejak keberlakangan ni asik balik Melaka je.Bapak mentuakan sakit,mak mentua pun sakit,yang meninggal,meninggal apa kita boleh buat semua itu kan allah punya urusan.Tapi kali ini dapatlah balik kampung (Pahang) walau pun keadaan abah (bapak mentua)masih lagi di dalam ICU.Abah baru saja operation tebuk dekat kelongkong nak masukan wayer.Kalau tak ada apa hal hujung minggu ni pulak balik Melaka.Sambil-sambil balik tengok-tengok kampung ni ada jugak kenduri kawin sepupu.Anak maklang(mak sedara adik abah aku) yang last dekat merpatih lancang.Nak cerita sikit merpatih ,adalah kampung aku dibesarkan oleh atok (Orang pahang pangil nenek dia atok) bersekolah dekat sekolah lubok terua .sehingga lah atok perempuann aku meninggal,abah aku ambik aku sewaktu umor aku 12 tahun .kan seronok balik tempat kita kecik -kecik dulu main -main bergadoh gadoh dan banyak lagi kenangan dengan atok kita.Dekat sinilah boleh jumpa sanak sedara yang dah lama tak jumpa.Macam -macam paesing.cakap orang pahang.Alhamdulillah terubat rindu .Di Temerloh (Kg Bangau) sempat jugak aku melawat makam ibu aku yang genap satu tahun permeregiannya (3.6.2010).Sedih sanggat ,dah setahun mak tak de rupanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

Tanah <b>di</b> jual <b>di</b> kawasan Jl. Raya <b>Kampung</b> S <b>awah</b> – Pabuaran (SHM <b>...</b>

Posted: 30 May 2011 07:37 PM PDT

Info lengkap hub. 08811117127 / 08881885042 / Gtalk: infopropertiku, Luas Tanah 3.915 M2, SHM, Lokasi sangat strategis 5-10 menit dari pintu tol Jatiwarna, pinggir jl. Raya Kp. Sawah, Kel. Jatimurni, Kec. Pondok Melati, Kota Bekasi. 200 meter dari Gereja Servatius dan GKP Pasundan, 100 meter dari Masjid Agung Kp. Sawah (Pondok Pesantren Yasfi), dekat dengan SD Negeri, TK, SD, SMP Strada. TK, SD, SMP, SMA Yasfi, SMA Pangudi Luhur. Bebas Banjir cocok untuk perumahan, gudang, atau untuk gedung pertemuan. Harga Rp 850.000 / M2. !)

Iklan Premium

oke, langsung aja, situs yang saya rekomendasikan ini bernama donkeymails. mengapa saya rekomendasikan?? karena payout nya cuma $ 1 dollar klo dgn paypal & no minimum jika pake liberty reserve , dah gitu iklan nya banyak bangat. saya yakin anda akan muntah" nge-klik nya, hi hi.. klo anda sudah mendaftar, atas referal saya disini bonus program click otomatis. bonus program click otomatis di donkeymails, supaya anda tidak cape meng-klik iklan secara manual. cara-nya, kirim email ke: brocomtech@gmail.com…

Iklan Premium

planetkios adalah sebuah situs dimana perusahaan dan perorangan dapat menjual dan membeli produk maupun jasa. planetkios sangat mudah untuk digunakan dan lebih murah dibandingkan surat kabar atau media iklan lain. sesungguhnya, memasang iklan di planetkios adalah benar-benar gratis untuk suatu periode yang tak tentu. kunjungi kami di http://planetkios.uni.cc

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 03:19 AM PDT

Tanah dijual di J l. Raya Kp. Sawah (Gg. Sadar), Jatimurni, Pondok ...
... DIJUAL TANAH KOSONG 105 M2, MOBIL MASUK, JALAN COR LOKASI: KAMPUNG SAWAH (GG. SADAR), KEL. JATIMURNI ... di J l. Raya Kp. Sawah (Gg. Sadar), Jatimurni, Pondok Melati, Bekasi _. ... s ...
http://submitsms.com/2011/03/tanah-dijual-di-j-l-raya-kp-sawah-gg-sadar-jatimurni-pondok-melati-bekasi-_/

Tanah Dijual Di Jl. Raya Kp. Sawah (SHM, LT. 3.915 M2), Jatimurni ...
... dekat dengan SD, SMP S ... dijual (105 M2) di Jl. Raya Kp. Sawah, Gg. Sadar, Jatimurni, Bekasi , Info Hub. Iwan (08811117127 atau 08881885042) DIJUAL TANAH KOSONG 105 M2 ...
http://jagadiklan.com/iklan/tanah-dijual-di-jl-raya-kp-sawah-shm-lt-3915-m2-jatimurni-pondok-melati-bekasi.html

Tanah dijual di Jl. R aya Kp. Sawah (Gg. Sadar), Jatimurni, Pondok ...
Sadar, Jatimurni, Bekasi ), Tanah dijual di Jl. Raya Kp. Sawah, Gg. Sadar (105 M2), Jatimurni, Pondok Melati, Bekasi )) ... BAJU MUSLIM DANNIS COLLECTION | MUKENA DANNI S ...
http://www.rajaiklanbaris.org/tanah-dijual-di-jl-r-aya-kp-sawah-gg-sadar-jatimurni-pondok-melati-bekasi/

jual tanah jatimurni jakarta Bandar Barang
... DIJUAL 105 M2 DI JL RAYA KP SAWAH GG SADAR JATIMURNI ... GG SADAR KEL JATIMURNI KEC jual tanah di jalan raya hankam 2011 2 rumah murah di kampung sawah bekasi ... s ...
http://www.bandarbarang.com/info/jual-tanah-jatimurni-jakarta

Tanah Dijual | Iklan Baris Gratis Tanpa Daftar Terbaik
Tanah dijual d i Jl. Raya Kp. Sawah, Gg. Sadar (105 M2), Jatimurni, Pondok Melati, Bekasi !, ... shgb s/d 2029, Luas tanah 2390m2,, lokasi strategis di jl. Kramat Raya No ...
http://iklandenpasar.com/tag/tanah-dijual

Tanah Dijual - Pasang Iklan Baris Gratis Terbaik Tanpa Daftar
... S ... dijual (105 M2) di Jl. Raya Kp. Sawah, Gg. Sa dar, Jatimurni, Bekasi ) ... DIJUAL TANAH KOSONG 105 M2, MOBIL MASUK, JALAN COR LOKASI: KAMPUNG SAWAH (GG. SADAR), KEL. JATIMURNI ...
http://iklanbaliku.com/tag/tanah-dijual

Info Terbaru 2011 08811117127 Gratis Bergabung 08811117127 ...
... Tanah dijual di Jl . Raya Kp. Sawah (Gg. Sadar), Jatimurni, Pondok Melati, Bekasi ... 105 M2 , MOBIL MASUK, JALAN COR LOKASI: KAMPUNG SAWAH (GG. SADAR), KEL. JATIMURNI ... di JL ...
http://e-pembayaran.com/tag/08811117127

Info Terbaru 2011 Strada Gratis Bergabung Strada Free ...
... Tanah dijual di Jl . Raya Kp. Sawah (Gg. Sadar), Jatimurni, Pondok Melati, Bekasi ... 105 M2 , MOBIL MASUK, JALAN COR LOKASI: KAMPUNG SAWAH (GG. SADAR), KEL. JATIMURNI ... S/D ...
http://e-pembayaran.com/tag/strada

PILIH LANGKAH TERBAIK D LM. BISNIS INVESTASI :! | Iklan baris|Free ...
Tanah dijual (105 M2 ) di Jl. Raya Kp. Sawah, Gg. Sadar, Jatimurni, Bekasi ), ... Settingan Ponsel | Pulsa Murah | Tip s & Trik ...
http://www.rajaiklanbaris.org/pilih-langkah-terbaik-d-lm-bisnis-investasi/

Iklan Gratis
Tanah dijual di JL. J ATIRANGGA RAYA ... Tanah dijua l (105 M2) di Kp. Sawah (Gg. Sadar), Jatimurni, Pondok Melati, Bekasi - ... Raya. Lua s Tanah = 1,38 are. Luas Bangunan 70 m2.
http://iklan.mutu.org/properti-parent94.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2011 03:13 AM PDT

Kau ,takutnya,budak-budak ni tak kesah pun .baby sading je ulur tangan bagi kacang kat gajah tu.Baby memang tak takut dengan apa haiwan sekali pun dengan ular ,pernah letak ular atas bahu .

Cepatlah ambik gambar nanti gajah tu datang dekat!!!!!
Gajah yang kat belakang tu sedang di mandi oleh penjaganya,gajah ini,gajah bertina berumur 11th,sama umur baby.

Kuala Gandah ialah tempat permerliharan gajah yang terabai dan dilatih di sini. Orang putih cakap Elephant Conservation Centre.Terletak di dalam area Mentakap Pahang.Berhampiran dengan kampung aku Merpatih Lancang.Dah lama di tubuhkan ,tapi baru kali ini berperluang ke sini(.5 jun 2011)masuk,bergantung kepada kita,nak kasi berapa,donation.

Inssaallah kalau ada kelapangan akan datang lagi,

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di bera pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bera pahang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 01:41 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 01:32 AM PDT

Mazlan Aliman menyertai jamuan makan malam dalam satu program bersama penduduk tempatan di Parlimen Bera. - Arkib PKB.

SHAH ALAM 11 JUN : Perdana Menteri Najib Razak "silap" memilih Felda dan Felcra sebagai bukti Umno mengamalkan negara berkebajikan kerana hakikat adalah peneroka dua rancangan itu menanggung hutang tinggi dan masa depan tidak menentu.

Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) Mazlan Aliman berkata Najib cuba menutup rekod buruk Felda dan Felcra selepas dua agensi itu diletakkan di bawah bidang kuasa beliau, beberapa tahun lalu.

" Apabila ianya telah dikorporatkan, masyarakat Felda dan Felcra hari ini telah menerima implikasi yang buruk di mana hutang mereka telah meningkat. Hutang mereka sebelum pengkorporatan hanya RM30 ribu tetapi selepas itu, hari ini hutang mereka menjangkau sehingga RM70 hingga RM80 ribu," tegas beliau.

Najib semalam mendakwa Felda dan Felcra adalah contoh jelas Umno-BN melaksanakan konsep Negara Berkebajikan.

Beliau membuat kenyataan itu setelah PAS menegaskan ia mahu menegakkan sebuah Negara Berkebajikan yang selari dengan ajaran Islam .

Mazlan berkata walaupun kerajaan Umno-BN mungkin merancang penubuhan negara berkebajikan, yang nyata ialah matlamat itu tersasar dengan amalan rasuah dan penyelewengan kuasa sehingga menindas rakyat.

Merujuk kepada Felda, Mazlan berkata nasib generasi kedua dan ketiga peneroka amat tidak menentu.

" Sehingga hari ini generasi kedua dan ketiga Felda, yang duduk di tanah Felda lebih daripada 30 hingga 40 tahun, apa kebajikan yang kerajaan berikan kepada anak-anak peneroka?," kata beliau.

" Adakah sekadar kita hendak berikan mereka gelanggang futsal dan bola sahaja? Sedangkan kita harus memikirkan jaminan masa depan dan hala tuju mereka," tambahnya lagi. - TV Selangor

.

Perdana Menteri dan pimpinan tertinggi Umno Barisan Nasional mungkin telah dikelirukan oleh laporan media arus perdana semenjak ucapan dasar "Membangun Negara Berkebajikan" disampaikan oleh Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang di Muktamar PAS ke-57 baru-baru ini.

Untuk mengelakkan kekeliruan dan kedangkalan maklumat sedemikian, kami menjemput rakan-rakan dari Felda terutamanya peneroka dan generasi kedua felda dari seluruh Malaysia khususnya di Bera, Pahang untuk menghadiri program penerangan berkaitan "Negara Berkebajikan" yang akan diadakan di Pusat Khidmat Umum Felda Tementi, Bera, Pahang pada 17 Jun 2011 ini bermula jam 9.00 malam.

PAS Kawasan Bera atas muafakat Pakatan Rakyat Parlimen Bera akan membawakan dua orang tokoh berkepakaran tinggi untuk mengupas topik ini; Ahli Parlimen Bukit Gantang Datuk Seri Ir. Haji Mohd Nizar Jamaluddin dan Presiden Persatuan Anak-anak Peneroka Kebangsaan (ANAK) Saudara Mazlan Aliman.

Yang penting dapatkan maklumat dari semua sumber yang tepat sebelum membuat pertimbangan dan keputusan. Janganlah kita turut terkeliru sebagaimana Perdana Menteri dikelirukan oleh laporan-laporan media arus perdana. - PKB.

Promo program di PKU Felda Tementi 17 Jun 2011 ini. Semua dijemput hadir! - PKB.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


RM80+COMMISION/DAY Promoters : Skincare promoter needed at <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2010 12:00 AM PDT

Female skincare Promoter needed urgently!
Date: 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24, 25 Sept
Job scope: Promote and Sell
Working Hour: 12-9pm
Payment: RM80 + commision
Interested pls email to c.tess80@yahoo.com
Thanks.

Mobile - Salary RM80+COMMISION/DAY
Location Aeon Bkt Tinggi, Klang Working Hours 12pm-9pm
Onsite No Needed Skills Promoting
Start Date 2011/09/10
Duration Every Fri, Sat and Sun (Sept)
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved