ads

Isnin, 19 September 2011

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


I TELL STORIES.: Weekend <b>di Janda Baik</b>.

Posted: 25 Jul 2011 09:44 PM PDT

Assalamualaikum w.b.t!

Minggu lepas balik Kuala Lumpur lagi.
Yes,saya memang selalu sangat balik sejak semester lepas,mungkin sebab tiada cuti panjang? (hehe alasan)
Kali ini pulang untuk attend reunion di Janda Baik.

Tapi sebelum tu ke Felda Lurah Bilut,Pahang pada hari Jumaat malam untuk melawat keluarga Tok Ngah.
Tok Ngah meninggal dunia pada jam 3 petang,hari Jumaat setelah lebih kurang 10 hari terjatuh,dan koma.
After he was concious pun masih tak boleh bercakap.
Jumaat pagi tu pun masih sedar,cuma agak tenat.
Tok Ngah perempuan cerita,dia pergi dengan tenang.
Semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya. Aminn. *AlFatihah*

Ok back to Batch Reunion.
Wah memang seminggu sebelum reunion pun dah teruja.
Haruslah, nak jumpa kawan-kawan yang dah lamaaaa sangat tak jumpa.
(ok tipu,ada jugak lah yang selalu jumpa hehe)
So since rumah saya di Puchong tak ada air (sebab SYABAS potong sebab ada orang yang tak bayar grr), kami stay di Crystal Crown,PJ sebab ayah ada meeting there.
Jadi pagi Sabtu,bersiap pakai t-shirt sahajoh sebab yelah,bukannya nak melaram pergi dinner or Pavilion pun kan? :P

Dalam kurang lebih pukul 11.30,sampai KL sentral,terus cari bayangan rakan sekolah.
Sesampainya kat McD,terus jerit "BEEEEEEEEEEEEEE! ATYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!" (nama dua orang rakan batch)
HOYEAH dah jumpa Phoenix dua orang! :D
Lepas tu mulalah datang yang lain-lain.
Adiey said I look like a cartoon character when I'm excited. :|
Nevermind Adiey,I still love you. Haha.
Jadi dalam pukul 12.30,kami bertolak to Janda Baik.
Sampai lebih kurang pukul 2.30pm.

Kami menginap di D'Ark Resort and Training,tempatnya cantiks!
I was in the same room with Ayien, Dlow and Thara.
The other babygirls dok bilik sebelah.
Theirs was Tekukur,ours was Tempua.
Malam tu ada BBQ and Bola-wathcing and Karaoke session!
The room was completely closed,so everyone had to sing!
Even the twins pun menyanyi! :D
Ada jugak lah adegan atas pentas yang sangat funny *no need to mention here hehe*.
Malam tu rasanya rahang dah mula lenguh sebab asyik gelak dan bercakap dengan nada yang extra excited. Hihi.
Lepas habis Karaoke,semua balik bilik.
Settle down kejap,gosok gigi and everything,lepas tu gerak to bilik Farawa and the girls! >.<
We played Mafia and Orang Kampung!
Sangat sangat sangat kelakar,okay!
Kesian Zan Zahidah sebab we ditched her when she called us,sebab terlalu bising dan riuh main game masa tu.
Sorry sayangku :(
Main punya main punya main Mafia tu,sampailah pukul 2.30am.
Itupun sebenarnya tak ngantok lagi,tapi sebab macam dah lewat,so kami pun pakat balik bilik.
Pillow talk till 3am,then dozed off till Subuh. :)

Esok pagi kononnya ada morning walk,but we're too tired so adalah beberapa yang gigih bangun pagi pergi morning walk tu.
Bersiap-siap pack barang, makan breakfast, mandi and bersiap for photoshoot.
Mak aii diorang ni sorang-sorang fashionable tak beragak! Haha.
Macam-macam gaya posing nye,alahaii. -_-"
Lepas photoshoot,makan om nom nom,then pulang ke KL Sentral.

FUH!
Nampak macam tak banyak sangat aktiviti,but we had SO MUCH FUN!
It's super true that friends at TKC are the awesomest!
Many thanks to the organizers yang gigih cari tempat,transport and everything for us.
Jasamu sangat kami kenang. :")

Alhamdulillah,balik dari Janda baik dalam keadaan yang selamat dan puas hati.
Everything went well,everyone was happy.
One thing for sure,it was one of the sweetest memories of us.
Not to forget all the batch dramas, meetings, parties, wars (HAHA) we had back in high school.
I'm glad our paths crossed,and may Allah bless our friendship till the end of time.
Aminn.
:)

Sekian,wassalam.

MODE: Angaukan kawan-kawan sekolah menengah like sooo banyak-ly.

p/s: Sorry gambar censored. Takmau letak kat blog. Hehe. ;P

06 di merapoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di merapoh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

PPD Lipis: Pelancaran 1Murid 1Sukan 1Malaysia <b>di Merapoh</b>

Posted: 01 Jul 2011 11:00 PM PDT

2 Julai 2011, tepat jam 7.45 pagi telah diadakan larian serentak seluruh negara sebagai simbolik kepada pelancaran dasar 1 Murid 1 Sukan. Dasar ini mewajibkan setiap murid menyertai sekurang-kurangnya satu aktiviti sukan di peringkat sekolah. Dasar ini akan menyokong Falsafah Pendidikan Kebangsaan yang berhasrat untuk melahirkan insan yang seimbang dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani.
SMK Merapoh, sekolah yang terletak paling utara negeri Pahang bersempadan dengan Gua Musang, Kelantan sangat bertuah kerana pelancaran larian serentak ini telah disempurnakan oleh En. Yahya Zainal Abidin, Timbalan Pengarah Pelajaran Pahang.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di kuala lipis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala lipis - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala lipis</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 07:36 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Snap, Crackle, Pork! (Siew yoke @ Restoran <b>Kuala Lipis</b> Noodles <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2011 07:57 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]While it has been (for at least the least 2 years) my intention to eventually visit every notable point of interest in Malaysia, I've never been to Kuala Lipis.

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Tiga rumah kedai terbakar <b>di pekan</b> Mambau, rugi RM500,000 <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 11:00 PM PDT

Tiga buah rumah kedai sederet hangus dalam satu kebakaran di pekan Mambau dekat Seremban pagi tadi, yang melibatan kerugian kira-kira RM500,000, menurut Pegawai Operasi Bomba negeri Ahmad Nizam Sapaiee.

Beliau berkata kebakaran itu melibatkan tiga buah rumah kedai di mana dua daripanya musnah sama sekali manakala sebuah lagi hangus 70 peratus.

Menurutnya tujuh buah jentera bomba termasuk dua lori tangki air dari Seremban, Seremban 2, Senawang dan Teluk Kemang dengan 40 anggota berjaya memadamkan kebakaran itu sepenuhnya pada kira-kira pukul 7.25 pagi.

Bomba menghadapi kesukaran dalam memadamkan api berikutan tekanan air rendah, katanya.

Tidak ada kecederaan dan kemalangan jiwa dilaporkan manakala punca kebakaran masih disiasat.

- Bernama

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

06 di sungai lembing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sungai lembing - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 01:13 PM PDT

Okay, siang tadi memang tak ber update kerana sibuk

memenuhi aktiviti... Baru-baru ni dapat jemputan dari

staf di kedai perabot sebelah office.. Jemput untuk join

BBQ bersama mereka and the geng, di Sungai Lembing..

Mula-mula macam keberatan tapi memandangkan dah

terlalu lama tak pergi mandi-manda neh, so nadia terima..

And boleh bawak orang lain.. Nadia bawak adik nadia,

malia dan juga kawannya Ila...

Oh serius sangat penat drive dengan jalan yang memang

mencabar kewibawaan si jaguh.. Serius tau sebab kami

bukan ke kawasan yang biasa jadi medan perkelahan

di sungai lembing tuh tapi kami ke air terjun sungai jin,

air terjun ke? entah? sebab airnya tak terjun sangat, just

seperti lata sahaja.... bagi mereka yang biasa berkelah

di sungai lembing, biasa kita akan ke kanan dekat area

kubur untuk ke tempat berkelah tapi untuk ke sungai jin

kena lalu sebelah kiri dan straight sahaja sampai jumpa

satu lagi tempat perkelahan... Tak berapa ramai di situ tapi

memang cantik...Sebelum sampai akan melalui jalan yang

sangat mencabar dan juga perkampungan orang asli kot..

Sebab rambut and muka memang macam orang asli...

Apapun sangat seronok... Nadia mandi pun tak lama sebab

air terlalu sejuk dan mengundang lelah kalau mandi lama-lama..

Awal-awal kami sampai memang tak ada orang, kira rombongan

kami sahaja... tapi dalam jam 3.30 petang tuh, waktu kami

dah beransur nak pulang, datang kumpulan-kumpulan yang

lain... satu kumpulan famili dan satu kumpulan remaja sahaja..

and yang tak best apabila si remaja itu dengan selamba badak

berpeluk dan kiss-kiss kat situ...Public tuh dik oiiii... Patutlah

nadia dengar ada antara budak-budak kami jerit-jerit,

Amerika Mu! Amerika Mu!.... Rupanya hal tersebut...Entahlah,

malas nak komen lebih, fikir sendiri sebab masing-masing punya

akal yang Allah telah kurniakan....

Okay, itu saja cerita nadia.. Oh ya esok nadia ada interview

di area Semambu.. Doakan yang terbaek untuk nadia ya and esok

juga nadia ke klinik sebab kedua-dua telinga nadia masih bernanah

dan sedikit bengkak..Ini pun badan semakin kurang enak, demam

agaknya..... Okay, kawan-kawan semua, jaga kesihatan, jaga

kelakuan dan jagalah kehormatan tak kira di mana sahaja...

Ingat, walau manusia tak nampak tapi Allah sentiasa melihat....

Sekian, terima kaseh....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 01:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

nadia ar-rumaisha: Air Terjun Sungai Jin <b>di Sungai Lembing</b>

Posted: 12 Jun 2011 05:44 AM PDT

Okay, siang tadi memang tak ber update kerana sibuk

memenuhi aktiviti... Baru-baru ni dapat jemputan dari

staf di kedai perabot sebelah office.. Jemput untuk join

BBQ bersama mereka and the geng, di Sungai Lembing..

Mula-mula macam keberatan tapi memandangkan dah

terlalu lama tak pergi mandi-manda neh, so nadia terima..

And boleh bawak orang lain.. Nadia bawak adik nadia,

malia dan juga kawannya Ila...

Oh serius sangat penat drive dengan jalan yang memang

mencabar kewibawaan si jaguh.. Serius tau sebab kami

bukan ke kawasan yang biasa jadi medan perkelahan

di sungai lembing tuh tapi kami ke air terjun sungai jin,

air terjun ke? entah? sebab airnya tak terjun sangat, just

seperti lata sahaja.... bagi mereka yang biasa berkelah

di sungai lembing, biasa kita akan ke kanan dekat area

kubur untuk ke tempat berkelah tapi untuk ke sungai jin

kena lalu sebelah kiri dan straight sahaja sampai jumpa

satu lagi tempat perkelahan... Tak berapa ramai di situ tapi

memang cantik...Sebelum sampai akan melalui jalan yang

sangat mencabar dan juga perkampungan orang asli kot..

Sebab rambut and muka memang macam orang asli...

Apapun sangat seronok... Nadia mandi pun tak lama sebab

air terlalu sejuk dan mengundang lelah kalau mandi lama-lama..

Awal-awal kami sampai memang tak ada orang, kira rombongan

kami sahaja... tapi dalam jam 3.30 petang tuh, waktu kami

dah beransur nak pulang, datang kumpulan-kumpulan yang

lain... satu kumpulan famili dan satu kumpulan remaja sahaja..

and yang tak best apabila si remaja itu dengan selamba badak

berpeluk dan kiss-kiss kat situ...Public tuh dik oiiii... Patutlah

nadia dengar ada antara budak-budak kami jerit-jerit,

Amerika Mu! Amerika Mu!.... Rupanya hal tersebut...Entahlah,

malas nak komen lebih, fikir sendiri sebab masing-masing punya

akal yang Allah telah kurniakan....

Okay, itu saja cerita nadia.. Oh ya esok nadia ada interview

di area Semambu.. Doakan yang terbaek untuk nadia ya and esok

juga nadia ke klinik sebab kedua-dua telinga nadia masih bernanah

dan sedikit bengkak..Ini pun badan semakin kurang enak, demam

agaknya..... Okay, kawan-kawan semua, jaga kesihatan, jaga

kelakuan dan jagalah kehormatan tak kira di mana sahaja...

Ingat, walau manusia tak nampak tapi Allah sentiasa melihat....

Sekian, terima kaseh....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Dua Rakan Lemas Ketika Mandi <b>Di Sungai</b> Pasir Kemudi | MyNewsHub (BM)

Posted: 15 Jun 2011 01:41 AM PDT

KUANTAN – Seorang penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Kuantan dan sahabatnya mati lemas ketika mandi-manda di Sungai Pasir Kemudi, Sungai Lembing dekat sini pagi Rabu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan Supt Zulkifli Taha berkata, mangsa tersebut penuntut Fakulti Biologi Mohd Adhamerudin Omar, 22, yang berasal dari Padang Sanai, Padang Terap, Kedah dan Amirul Hakim Mustafa, 19, dari Indera Mahkota di sini.

Katanya sebelum kejadian, kedua-dua sahabat itu bersama dua lagi rakan mereka dipercayai mendaki Bukit Panorama di Sungai Lembing selepas solat Subuh di Masjid Sungai Lembing.

"Kesemua mereka kemudiannya turun dari bukit berkenaan dan terus ke sungai itu di mana dua mangsa berkenaan telah turun ke dalam sungai manakala dua lagi rakannya menyediakan makanan di darat," katanya ketika dihubungi di sini, Rabu.

Zulkifli berkata ketika sedang mandi-manda pada pukul 8.30 pagi tadi, salah seorang daripada mangsa didapati lemas dan beliau cuba dibantu oleh seorang lagi mangsa sebelum kedua-duanya tenggelam.

"Dua rakan mereka cuba membantu tetapi tidak sempat sebelum kedua-duanya membuat laporan mengenai kejadian itu," katanya.

Menurutnya sepasukan anggota polis, bomba dan orang ramai melancarkan operasi mencari dan menyelamat sejurus selepas itu berjaya menemui mangsa kira-kira sejam kemudian tidak jauh dari lokasi mangsa hilang.

Katanya kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk dibedah siasat sebelum dituntut oleh keluarga masing-masing. – BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Taman Permainan Kanak Kanak <b>di</b> Taman Impian, Jalan <b>Sungai</b> <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2011 06:51 PM PDT

No of View :179

KAWASAN perumahan Taman Impian, Jalan Sungai Lembing jadi 'port' remaja minum arak dan menghidu gam.

KUANTAN: Taman kaca! Itulah nama yang selayaknya diberikan kepada taman permainan kanak-kanak di kawasan perumahan Taman Impian, Jalan Sungai Lembing apabila hampir keseluruhan taman itu dipenuhi serpihan kaca.

Lebih menjengkelkan dan memalukan, kaca itu adalah daripada serpihan botol arak yang sengaja dipecahkan remaja nakal yang melepak di situ setiap malam.

Selain menghabiskan masa meneguk air minuman syaitan itu, remaja terbabit turut menghidu gam dan ada kumpulan mat rempit yang sengaja membunyikan enjin motosikal dengan kuat sehingga mengganggu penduduk dan orang ramai yang mengunjungi taman itu.

Tinjauan  mendapati banyak alat permainan dan bangku yang disediakan rosak angkara perbuatan remaja nakal terbabit.

Penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Ibrahim, 46, berkata sikap tidak bertanggungjawab remaja terbabit bukan sekadar mengotorkan kawasan taman permainan itu tetapi turut menimbulkan kesan buruk kepada kanak-kanak yang bermain di situ.

Beliau berkata, setiap malam kumpulan remaja daripada kampung berhampiran menjadikan kawasan itu sebagai medan berlumba motosikal, membuat bising, minum arak dan menghidu gam.

Katanya, kawasan taman itu agak gelap kerana lampu jalan dilindungi pokok menyebabkan semakin mudah melakukan perbuatan tidak bermoral itu tanpa menghiraukan sensitiviti penduduk.

"Mereka bukan sekadar minum arak, malah lebih teruk lagi memecahkan botol minuman dan mencampakkannya di kawasan padang permainan yang kerap dikunjungi kanak-kanak untuk bermain.

"Tempat ini berbahaya kerana jika tersalah jalan, mereka akan terpijak kaca yang sengaja dibaling remaja nakal ini," katanya ketika ditemui Berita Harian.

Penduduk yang mahu dikenali Suri, 34, berkata beberapa kanak-kanak pernah luka di telapak kaki kerana terpijak botol kaca berselerakan di situ.

"Rumah saya berhampiran taman dan setiap malam budak-budak nakal ini datang berkumpul, menyanyi dan membunyikan enjin motosikal dengan kuat tanpa menghiraukan penduduk sekeliling.

"Bagaimanapun, kami tidak berani menegur perbuatan mereka kerana bimbang mereka akan membalas dendam kerana kami ada anak kecil dan bimbang akan dicederakan," katanya.

Suri bagaimanapun kesal kerana pasukan Ikatan Relawan Rakyat (RELA) yang ditubuhkan di kawasan perumahan di situ enggan membuat rondaan atau mengambil tindakan terhadap masalah di taman permainan terbabit.

"Mereka enggan membuat rondaan di sini kerana mendakwa taman permainan itu bukan kawasan kawalan mereka," katanya.

Sumber: Bharian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

06 di lanchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2011 07:33 AM PDT

URL Sumber Asal :-

06 di karak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di karak - Google Blog Search


Ikram Dinzly dan Fouziah Ghaus kemalangan <b>di Karak</b> | Oh! Artis <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2011 01:06 PM PDT

Hantar ke Twitter! | Bookmark Share

Mungkinkah filem Karak menjadi kenyataan bagi Ikram Dinzly dan Fauziah Ghaus di tempat yang dikatakan dikatakan mempunyai banyak pengalaman misteri yang berlaku dikawasan tersebut apabila mereka berdua telah mengalami kemalangan.

Namun itu hanyalah khayalan sahaja dan apa yang menjadi kenyataannya adalah, Mereka terlibat dalam kemalangan di kawasan Karak semasa dalam perjalanan ke karnival Amal Syawal anjuran NSTP di bangsar, oleh kerana kemalangan tersebut mereka tidak dapat menghadiri karnival tersebut.

Kereta Ikram Dinzly, model Satria Neo berwarna kuning atau nama manjanya Bumblebee telah manjadi mangsa dalam kemalangan ini keadaannya remuk disebelah kanan bagaimanapun semua yang berada didalam kereta tersebut selamat tanpa mengalami kecederaan.

Masih belum ada berita selanjutnya mengenai kemalangan tersebut namun diberitakan ianya diselesaikan dengan sempurna tanpa ada apa-apa masalah.

ikram-dinzly-kemalangan

OH! ARTIS: BARU JUMPA DUA PELAKON INI BEBERAPA HARI LEPAS DI WANGSA WALK SEMASA MAJLIS TAYANGAN FILEM LIBAS. SANGAT FRIENDLY MEREKA BERDUA NI. APAPUN TAKZIAH KERANA BODY 'BUMBLEBEE' TELAH TERNODA. APA YANG PENTING, ANDA SELAMAT.

BLOG PAHANG: 06 <b>di karak</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 07:42 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di karak</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Cerita Panas <b>di KARAK</b> | Wacanaku

Posted: 23 Jun 2011 05:30 PM PDT

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya KARAK, kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak ada sebuah kereta pun berhenti, tiba-tiba datangla sebuah kereta EVO 10...(Bukan Inspira yer) berhenti di sebelah kancil tadi.

Seth : Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?
Pakcik : A'aa ler... rosak....

Seth : Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol..

Pak Cik: Orait jugak tu... tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam...

Seth: Ok pakcik..

Seth pun ikatlah tali kat kereta kancil di depan dan hujungnya diikat dibelakang bumper EVO nye....dia pun jalanla.. dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer Seth tekan la laju le sikit...dalam 80km/h jer..apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat Seth ...Seth pun slowkan balik....Punggung dah stat nak krem nih....he he

Tiba-tiba ada sebuah kereta Jaguar datang dari belakang dan potong kete EVO 10 Seth...mencabar nampak....Siap tunjuk jari tengah lagi kat Seth.... Sempat potong sambil reverse lagi!! Ok...ok... no reverse... tadi terlebih tambah..... berbalik kepada citer....

Apa lagi...jiwa muda pantang dicabar...dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Jaguar nie...lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia... Dashboard kete Pakcik tu dah bergegar-gegar dah....

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi high beam bagai nak rak....bukan setakat high beam... high blood pressure dah nih...Seth dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Polis: Pergh....kuda putih aku pun pengsan awal-awal nak kejar depa nih......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...cecah 250kmj memasing nie...

Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

Polis: Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju...sebuah Jaguar...sebuah EVO 10 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah kancil putih tengah cucuk angin kete EVO 10 tu dan bagi hon dan high beam nak potong!!! Memang giler ar beb.... Tolong ambik video...he he

Polis 2: Roger n out.......Owh.....dah lalu dah....Woooww!! Laju dowh! Dapat record!! banyak view nie nanti...ha ha...

Moral - Rasenyer tak perlu bagitau kan.....he he

JOM JOIN GA YANG BEST NIE!!....DI SINI
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

06 di mentakab - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mentakab - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Sep 2011 04:08 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2011 03:36 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2011 03:45 AM PDT

Dua lelaki bersenjata melarikan lori treler <b>di Mentakab</b> - Komunitikini

Posted: 11 Apr 2011 07:49 PM PDT

Dua lelaki bersenjatakan parang dan kayu panjang melarikan sebuah lori treler yang penuh dengan muatan baja kelapa sawit selepas mengikat tangan dan mulut seorang pengawal keselamatan dalam satu kejadian samun di sebuah kawasan perindustrian di Mentakab.

Menurut Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang Supt Nordin Mustapha, kejadian berlaku pada kira-kira pukul 4.30 pagi apabila pengawal keselamatan yang berumur30 tahun itu memeriksa kawasan premis syarikat berkenaan selepas terdengar bunyi sesuatu.

"Pengawal keselamatan itu kemudian diserang dua lelaki bersenjatakan parang dan kayu panjang, yang masing-masing menutup muka mereka," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata selepas mengikat tangan dan mulut pengawal keselamatan itu, suspek terus melarikan sebuah treler milik syarikat berkenaan, dan menurutnya treler serta muatannya itu dianggar bernilai RM200,000.

Nordin berkata syarikat berkenaan pernah kehilangan sebuah lori tanpa muatan pada 8 Mac lepas, dan pada 31 Mac pula ia kehilangan sebuah lagi lori dengan muatan baja kelapa sawit yang bernilai RM48,000.

- Bernama

Related article

KomunitiKini

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2011 03:03 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 14 May 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 14 May 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 03:25 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jun 2011 03:19 AM PDT

fizijasmine.blogspot.com: Fosil dijumpai <b>di Mentakab</b>

Posted: 15 May 2011 11:25 AM PDT

MENTAKAB - Selepas penemuan fosil di Taman Emas, Lipis yang menjadi tajuk utama Sinar Harian minggu lalu, ahli paleontologi menjumpai satu lagi kawasan singkapan batuan yang mempunyai fosil berusia jutaan tahun di sini.

Penyelidik Sarjana Sains dari Institut Alam Sekitar dan Pembangunan (Lestari) Universiti Ke-bangsaan Malaysia (UKM) yang juga Pegawai Kaji Bumi Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia, Ahmad Rosli Othman berkata, fosil cengkerang itu ditemui di Jentar pada satu singkapan batuan di kawasan ladang kelapa sawit.

Menurutnya, fosil yang ditemui dalam lapisan batu lodak adalah dari jenis cengkerang dwikatup berkulit nipis yang lazimnya hidup di habitat laut dalam.

"Penemuan fosil marin ini menggambarkan kawasan Temerloh pada suatu ketika dahulu pernah dilitupi laut yang turut didiami hidupan primitif.

"Mentakab sememangnya mempunyai banyak singkapan batuan berfosil terutama pada dedahan singkapan batuan di sepanjang cerun bukit di tepi jalan raya Temerloh-Mentakab," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Ahmad Rosli berkata, terdapat banyak rekod fosil didokumentasikan ahli paleontologi dari British dan Jepun sekitar 1950 hingga 1965 di Mentakab.

Menjawab pertanyaan mengenai fosil dan penetapan usianya, beliau berkata, fosil ialah tinggalan atau tempelan bahagian tumbuhan atau haiwan zaman prasejarah akibat proses semula jadi dan terawet dalam batuan sedimen.

Menurutnya, pada tempoh tertentu, terdapat pelbagai jenis hidupan direkodkan ahli paleontologi seperti dinosaur.

"Fosil dapat memberikan gambaran persekitaran di mana ia pernah wujud ratusan juta tahun lampau. Pahang sebenarnya mempunyai banyak lokaliti berfosil. Fosil itu perlu dipelihara seperti menempatkannya di muzium berkaitan untuk tatapan generasi akan datang.

"Pemuliharaan lokaliti geotapaknya adalah penting untuk rujukan atau kajian saintifik tempatan dan luar negeri," katanya. 

Sumber: Sinar Harian Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jun 2011 03:19 AM PDT

fizijasmine.blogspot.com: Fosil dijumpai <b>di Mentakab</b>

Posted: 15 May 2011 11:25 AM PDT

MENTAKAB - Selepas penemuan fosil di Taman Emas, Lipis yang menjadi tajuk utama Sinar Harian minggu lalu, ahli paleontologi menjumpai satu lagi kawasan singkapan batuan yang mempunyai fosil berusia jutaan tahun di sini.

Penyelidik Sarjana Sains dari Institut Alam Sekitar dan Pembangunan (Lestari) Universiti Ke-bangsaan Malaysia (UKM) yang juga Pegawai Kaji Bumi Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia, Ahmad Rosli Othman berkata, fosil cengkerang itu ditemui di Jentar pada satu singkapan batuan di kawasan ladang kelapa sawit.

Menurutnya, fosil yang ditemui dalam lapisan batu lodak adalah dari jenis cengkerang dwikatup berkulit nipis yang lazimnya hidup di habitat laut dalam.

"Penemuan fosil marin ini menggambarkan kawasan Temerloh pada suatu ketika dahulu pernah dilitupi laut yang turut didiami hidupan primitif.

"Mentakab sememangnya mempunyai banyak singkapan batuan berfosil terutama pada dedahan singkapan batuan di sepanjang cerun bukit di tepi jalan raya Temerloh-Mentakab," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Ahmad Rosli berkata, terdapat banyak rekod fosil didokumentasikan ahli paleontologi dari British dan Jepun sekitar 1950 hingga 1965 di Mentakab.

Menjawab pertanyaan mengenai fosil dan penetapan usianya, beliau berkata, fosil ialah tinggalan atau tempelan bahagian tumbuhan atau haiwan zaman prasejarah akibat proses semula jadi dan terawet dalam batuan sedimen.

Menurutnya, pada tempoh tertentu, terdapat pelbagai jenis hidupan direkodkan ahli paleontologi seperti dinosaur.

"Fosil dapat memberikan gambaran persekitaran di mana ia pernah wujud ratusan juta tahun lampau. Pahang sebenarnya mempunyai banyak lokaliti berfosil. Fosil itu perlu dipelihara seperti menempatkannya di muzium berkaitan untuk tatapan generasi akan datang.

"Pemuliharaan lokaliti geotapaknya adalah penting untuk rujukan atau kajian saintifik tempatan dan luar negeri," katanya. 

Sumber: Sinar Harian Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jun 2011 03:44 AM PDT

JMC Kota Bharu tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan individu semata-mata dan bukan pandangan agensi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Datuk Alimuddin Sawal Keluar PKR | AIDC

Posted: 13 Sep 2011 10:05 PM PDT

AIDCNews – 14/09/11 – Datuk Alimuddin Sawal, 53, seorang usahawan

Datuk Alimudin Sawal (tengah) bersama Datuk Fauzi Abd Rahman Pengerusi PKR Pahang

yang sebelum ini ahli PKR Cabang Bukit Bendera, Mentakab mengumumkan keluar PKR kerana berpendapat parti itu tiada hala tuju yang jelas untuk rakyat kecuali untuk mencapai cita-cita peribadi seorang individu.

"Selama ini, saya dan rakan di Mentakab mengikut telunjuk kepimpinan PKR peringkat atasan yang hanya memfokus jalan ke Putrajaya, namun kami di peringkat cabang dan bawahan dilupakan.

""Saya kesal dan insaf melihat senario pergolakan dalam PKR yang sudah menyimpang daripada perjuangan asal dan tindak tanduk pemimpin pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim,"katanya.

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved