ads

Rabu, 5 Oktober 2011

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Tertunailah Hasrat Di Hati: Bengkel <b>Di Janda Baik</b> Pahang

Posted: 03 Oct 2011 01:01 AM PDT

Pagi Sabtu lepas dengan gigihnya akak bersama anak dalam pukul 7.00 pagi ke Petaling Jaya dan dek sebab semangat berkobar-kobar  akaklah peserta pertama yang sampai kat sini sebab takut tersesat.  

Ambil hb kat hospital terus ke PJ..Tau ajerlah jalan kat pj tu camner..nasib baiklah ada geng yang bagi tau camner nak gi ke situ. Hb, Firdaus dan Imran tak tunggu pun terus zoommm ke Shah Alam.  Tak lama kemudian sorang demi sorang peserta sampai.

Kami semua ni nak gi ke Janda Baik, ramai tau ada 2 bas yang disediakan.  Janda Baik bukannya jauh ..dekat ajer lebih kurang 1 perjalanan dari PJ.  

Akak duk dengan si madam ni.  Konon nak tidur dalam bas sampai ke sudah ashiklah pot pet pot pet akhirnya sampai ke destinasi tak gak tidur.
 Alam Rimba memang secantik tempatnya.  Dari jalan besar bas tak leh masuk terpaksalah naik 2 keta yang di angkut bergilir-gilir.  Ada gak yang jalan kaki ke sini.  Akak tak larat dan akaklah peserta pertama naik keta bersama madam dan 2 orang yang lain.

Aduhai tak leh tahan tenguk sungai depan Alam Rimba ni.  Rasa nak terjun ajer kat dalam.  Ingatkan bolehlah mandi manda sampai ke akhir bengkel kami tak merasa kesejukkan air sungai kat sini sebab jadual padat sungguh.


Nanti kalau ada umur dan rezeki nak bawa family mandi manda kat sini.

Tak ada orang lagi..apa lagi posing jangan tak posing

Dari dalam bus lagi akak dan madam dah sibuk kata perut lapar..harap-harap adalah makanan berat.  Alhamdulliah kenyang perut makan nasi lemak dan lontong berserta kueh lompang yang sedap sungguh dan kueh koci.
Oh yer kami ke sini sebab menghadiri bengkel satu hari dari pagi hingga petang yang dianjurkan oleh Her World Magazine from Blue Inc Media.  

Workshop ni sebenarnya nak bagi penerangan tentang Program Vaksinasi HPV untuk Remaja yang di namakan Create Memories With Mum yang telah disokong oleh MMA (Persatuan Perubatan Malaysia) HPV untuk .

Tujuan bengkel ini adalah untuk menyampaikan ilmu dan kesedaran kepada ibu-ibu dan anak-anak perempuan mereka kepada risiko Kanser Pangkal Rahim dan bagaimana ia boleh dicegah.  Seramai 30 pasangan ibu dan anak perempuan menghadiri bengkel sehari suntuk ini.

Lepas makan minum kami di beri penerangan tentang acara Treasure Hunt.  Dibahagikan kepada 5 kumpulan.

Akak, ceeramoon dan viruspadu dalam satu kumpulan iaitu kumpulan biru. Akak rasa excited sebab tak pernah join treasure hunt.

Cantik sungguh pemandangan kat Alam Rimba Janda Baik ni tapi sayang tempat ni cuma untuk seminar sahaja..nak bercuti tak leh.  Ingatkan pancit tak leh join Treasure Hunt , alhamdulliah sampai habis masa yang di berikan akak berjaya dalam kumpulan.

Masing-masing sibuk cari clue menerusi hp masing.  Ada lebih kurang 10 kot tugasan yang perlu di selesaikan.

Salah satu tugasan...agak lama kumpulan kami memikirkan camnr nak buat.

Mencari clue sampai kat tepi sungai..nasib baik tak tercebur

Salah seorang peserta terkena gigitan sampai bengkak tangan..tak taulah kena  gigit dek apa..nasib baik ada first aid box.

Lepas lepak kejap kami berkumpul nak dengar penerangan tentang Kanser Pangkal Rahim oleh Dr. Yap.  Selepas tu kami makan tengahari dan berehat dalam 1 jam.

Sempatlah akak bertukar baju sebab berpeluh masa games treasure hunt.

Pastu dah lepak kitaorang berkumpul lagi nak tenguk  demo dan pengenalan produk Origins. Best betul dapat di raba-raba dan di belai kan terutama di waktu petang selepas baru makan. Tentu rasa nak terlolop

Orang pempuan dan make up tak dapat di pisahkan, salah seorang anak peserta telah dipilih menjadi model untuk solekan siang dan malam..fuhh lama gak nak bermake up rupanya..banyak sangat step..nasib baiklah akak jarang ber make up

Macam biasalahkah kalau gi kursus ataupun bengkel memang banyak makanan yang di sediakan. Makan lagi..laksa dan bubur pulut hitam yang sodap..puas hati dengan makanan yang dihidangkan.  Semua sodap-sodap bobonar.

Pastu kami di beri peluang menggunakan produk origin dengan tunjuk ajar dari orang origin sendiri....ashiklah tergelak-gelak.  Rasa happy sebab boleh guna macam-macam.  Beli...idaklah kot..mahal weiii..tak mampulah.

Nadia, tengah di solek..akak tak minatlah nak bersolek hari tu..tak ada mood

Kita orang ashiklah snap sana snap sini...tak sempat beraksi dan di snap dek madam..  kredit picture madamandoq

 Antara bloggers yang hadir..semua cun melecun..akak idaklah

eh ceh cehhhh cam modellah pulak

Akhirnya kumpulan kuning (madamondoq dalam kumpulan ni) berjaya memenangi tempat pertama.  Syoklah madam sebab dia menang suka dapat alat solek bernilai RM250 dari Victora Jackson

Kumpulan akak dapat tempat terakhir...sedih uuu tapi tak per..sebab kami 

dapat ilmu dan pengalaman yang berguna di sini


Sebelum pulang bloggers dan Yuen (staff Nuffnang) bergambar bersama.  Macam-macam gaya ada kan mak-mak vogue ni. 

Nuffnang dan majallah Her World ....terima kasih sudi invite kami.  Kami memang happy walaupun seharian di sini.
Akak jumpa balik si FoxyFarra yang dah lama tak jumpa, Ladynoe. dan ShilaShower yang tinggi tu.  Puas hati dapat join bengkel ni walaupun sehari suntuk.
Akak turun lepas tol Karak sebab rasa tak berbaloi nak ke Petaling Jaya semula.  Balik umah lepas makan, sempat tgk blog dan terus pengsan.

Oh yer..ada special N3 pasal event ni tapi gambar lain yer..tu berbayar punya tau pasal vaksin HPV.  Korang rajinlah komen nanti yer.


p/s nak duit tak..joinlah milo can next games (klik kat sini)

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


AyUh GeBaNg2 JeW..: KeNaNgAn <b>Di LuRaH BiLut</b>

Posted: 25 Apr 2011 02:32 AM PDT

aku di lahirkan di Selangor,tpi ketika itu abah bekerja dengan MARA sbagai konduktor bas..dlu pkai konduktor bas..skang driver la yg collect & bagi tiket skali..
Di Lurah Bilut la aku dibesarkan..tpi tak lama..pabila aku nak msuk darjah satu(1)..mak & abah brpindah di klang..Kenangan di sana aku x berapa ingat..Hanya gambar2 di dalam simpanan aku..
Di sana aku punya ayah angkat brbangsa India..dia kawan abah aku la..bekerja sbagai posmen..Klau tak silap aku nama dia Bala..mak aku cite..dia nih suka sangat sakat mak aku ketika mengandungkan aku..Sampai la kelahiran aku..tpi setelah kelahiran aku..dia tak lgi kacau mak aku..dia mesti ambik aku..bawak jalan pegi kedai depan tu..Ntah tak ingat nama kedai makcik tu..
mak aku kate..masa mak tengah masak di dapur..mak letak kan aku di ruang tamu..tpi zaman dlu..takde kena kes culik2 nih..tpi skang..klau kite letak ank2 kite cam tu..alamat kite tak jumpalah ank kite...
ok..sambung balik..dlu..rumah papan..pintu dlu2 pulak mesti orang ada membuat penghadang tuk baby2..yg duk di dalam "walker" tuu..ala macam pagar tuu..yang kite leh langkah msuk ke dalam..
ketika aku sedang duk diam2 brmain anak patung..datang la si Bala ni mengambil aku pegi ke kedai makcik tu..mak aku pulak sedang masak di dapur..
Agak2 mak aku nak brjengah aku di depan..hehehe...tengok2..tinggal "walker" jew..."eh!mane pulak anak aku nih!!"..mak aku risau..ingat aku dah hilang..hehehe..apa lgi..mengelabah laaa...mak aku keluar mencari aku....Rupa2 yer aku sedang makan kuih di kedai makcik tu bersama uncle Bala tuuu...
Sebab tu la abang aku panggil aku anak "yeng"..(kap lam)..coz satu yer, mata aku nih..besar..kulit cerah2 aje..abg aku putih sket dari aku...
Tingin lak nak pegi LuRaH BiLuT tu..selepas pindah kat Klang..aku memang tak penah lgi pegi ke sana..mak ..abang ada gak gi ke sana..Orang LuRaH BiLut,jiran2 lama mak menjemput kenduri kawen..
Uncle Bala tu ntah ada lgi ke tdak..sampai la skang klau ejek mengejek..mesti orang panggil aku anak "yeng"..

BLOG PAHANG: 06 <b>di lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2011 09:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

cik aL pOlkadOt: Makan dan Gelak <b>di</b> Majlis Sambut Menantu + Elyiea <b>...</b>

Posted: 28 May 2011 06:24 AM PDT

makan lagi~!!!

hOhOo.

kali ni ke Lurah Bilut.

malas nak bebel, sebab tengah tengOk AF9.

wakaka.

jOm layan pixa-pixa.

wee~

(yeah. rOmbOngan dari pihak pengantin sudaaa datang. hOhOo)

-------------------------------------------------------------------------------

(berkumpul ramai-ramai kat perkarangan Pejabat Felda Lurah Bilut)

--------------------------------------------------------------------------------

(Adnin + Elyiea)

----------------------------------------------------------------------------

(yummy. yummy)

-------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------

(magic nih. kejap ade)

----------------------------------------------------------------------------

(taraaaaaaa.... kejap xde~!!! hahaha)

-----------------------------------------------------------------------------

p/s : gambar aku xde ye sebab xde sape nak tOlOng amekkan. waaaaaaaaaa.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

06 di kuala lipis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala lipis - Google Blog Search


Kriket Melayu lancar pusat latihan ke-18 <b>di Kuala Lipis</b> - Malaysia <b>...</b>

Posted: 02 Oct 2011 04:08 PM PDT

You are here: Home / Sukan / Kriket Melayu lancar pusat latihan ke-18 di Kuala Lipis

KUALA LIPIS – Persatuan Kriket Melayu Malaysia terus mengaktifkan pembangunan kriket di luar bandar apabila melancarkan pusat ke-18 projek mengembangkan pemain bawah 12 tahun di sini Jumaat lepas.

Pusat di Kuala Lipis dalam Program Pembangunan Kriket Remaja dilancarkan oleh Presiden Kriket Melayu, Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid setelah pertubuhan itu mengenal pasti pusat berkenaan di samping memulakan latihan pengenalan empat bulan lepas di Sekolah Menengah Kebangsaan Clifford sambil diawasi oleh jurulatih dari Kerambit, Sulfian Izudi Deraman.

Ahmad Sarji amat berpuas hati dengan sambutan di Kuala Lipis lebih-lebih lagi ia mendapat pengawasan terus daripada Pengetua SMK Clifford, Haidzir Hussin serta barisan pengurusan sekolah berkenaan.

"Apabila melihat sahaja sambutan yang amat meyakinkan, saya percaya Kuala Lipis akan melahirkan ramai pemain peringkat usia kebangsaan dan skuad utama nasional berdasarkan pengalaman kami dalam membangunkan kriket.

"Sebagai contoh, Gemencheh di Negeri Sembilan yang dilancarkan tahun 1999 telah melahirkan lima pemain utama kebangsaan sekarang. Tidak terkecuali, Pekan (Pahang), Kota Bharu dan Kuala Krai (Kelantan) yang membariskan pemain bawah 15 dan bawah 19 Malaysia," kata Ahmad Sarji.

Di samping melancarkan program berkenaan, beliau turut menyempurnakan pembukaan gelanggang latihan baru bernilai puluhan ribu ringgit yang dibina oleh Kriket Melayu di SMK Clifford.

Pengetua SMK Clifford, Haidzir Hussin berkata, di samping membangunkan pemain bawah 12, sekolahnya juga akan mengambil kesempatan untuk membariskan ramai pemain di sekolah menengah.

SMK Clifford amat bertuah kerana menerima kemasukan murid tahun empat hingga pelajar tingkatan enam di bawah Program Indera Shahbandar yang dilancarkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak sewaktu menjadi Menteri Pelajaran dahulu.

Dipetik dari Utusan Malaysia

06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


Mayat warga emas ditemui dalam keadaan kaki dan tangan terikat <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 07:12 AM PDT

No of View :1209

Mayat seorang wanita warga emas ditemui dalam keadaan tangan dan kaki terikat di rumahnya di Taman Bumi Cemerlang, Ketari, Bentong di sini, Selasa.

Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata, mangsa yang dikenali sebagai K.Kaliammal, 60-an, tinggal seorang diri di rumah tersebut.

Beliau berkata, maklumat berhubung penemuan mayat itu diterima daripada orang awam pada 1.45 petang.

"Siasatan awal mendapati mangsa berada dalam keadaan tangan dan kaki terikat serta mulut ditutup menggunakan kain, di dalam sebuah bilik berhampiran dapur," katanya ketika dihubungi.

Mohamad Mansor berkata, pemeriksaan polis mendapati tidak ada kesan luka pada tubuh mangsa, sementara rumahnya berselerak dipercayai akibat digeledah.

Beliau berkata, motif kejadian masih disiasat dan mayat mangsa dibawa ke Hospital Bentong untuk bedah siasat.Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya. - BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

06 di kuala rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala rompin - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2011 08:48 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2011 08:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Selamat Hari Raya Aidilfitri <b>Di kuala rompin</b>,pahang - blog*spot

Posted: 17 Sep 2011 08:12 AM PDT

PAK CIK FAKRUL DENGAN AIMIN
KELUARGA SEBELAH EMAK SAYA

SELAMAT HARI RAYA DI KUALA ROMPIN,PAHANG
BYK MENDAPAT DUIT RAYA LAGI

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


mySAS: Nostalgia bermain wau <b>di Pekan</b> Tg Piandang..

Posted: 21 Sep 2011 11:48 AM PDT

Ingat lagi aku di kala berada di sekolah rendah di pekan kecil Tg Piandang, bila musim sawah padi (disini dipanggil bendang padi) tiba, maka kumpulan kami (kanak-kanak berusia 7 hingga 12 tahun) akan siap sedia dengan "peralatan" kami untuk berjuang di sebelah petang bermain wau. Wau yang kami main bukan lah dari jenis di dalam gambar tu, wau bulan atau wau merak tetapi adalah dari jenis wau bujang (aruah bapa panggil wau bujang disebabkan tiada warna ).. Kebanyakan kami akan bersedia dengan benang "berkaca" dan wau bujang @ seret untuk berlaga.. AKu tak tau samada di tempat lain pernah ada permainan wau seret ini.. Kemudian akan aku ceritakan secara terperinci bagaimana ndak di buat benang 'berkaca" untuk permainan wau seret...

Siapa tidak kenal kami di kala itu, tahun 1970an di pekan kecil yang majoritinya penduduk cina, dengan kemudahan panggungwayang dan sawahpadi yang terbentang luas, tetapi dekat dengan laut Selat Melaka di pinggiran pantai..menggunakan perkhidmatan Bas Merah (Red Omnibus) sebagai penghubung jalan ke Kuala Kurau dan ke bandar Parit Buntar.. Kami merupakan anak-anak kampong yang penuh dengan tradisi kekampongan, bermain guli, senapang berpeluru bemban, naik bot nelayan, bolasepak dan badminton adalah sukan kegemaran disamping sepak takraw... Sungguh nostalgia. Jika diperkesahkan, mungkin banyak lah cerita boleh dibuat cereka bersiri di astro.. Ramai teman-teman akan tersenyum pabila membaca cerita ini..

06 di kuantan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuantan - Google Blog Search


Bermalam <b>di</b> MegaView Hotel <b>Kuantan</b> | Pen Merah

Posted: 01 Oct 2011 07:42 PM PDT

Waachaaaa..

DSC 7276 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Weekend yang membahagiakan disamping adik tersayang. Semalam, aku ada mention aku turun ke kuantan tapi perkara biasa bagi aku tido kat hotel Megaview di tengah bandaraya Pahang. Huhu! Bestnya stay kat hotel ini sebab murah dan boleh tenangkan kepala hotak yang tengah serabut dengan pemandangan bot di tepi sungai. Perghhhhhh terasa duduk di kampung!

DSC 7318 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Last aku datang sini setahun yang lepas tapi datang sekali lagi perubahan takde ketara sangat. Semuanya hampir sama seperti dulu.

DSC 0165 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Dah hari weekend, bilik hotel mostly fully booked tapi nasib la ada jugak free single bedroom untuk kami berdua.

DSC 0168 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Megaview hotel ini bagi aku nampak macam gah dan mahal tapi sebenarnya harga agak berpatutan dengan servis yang diberikan. Tv pun dah upgrade jadi LCD. Kalau dulu, kebanyakan hotel guna TV gemuk ala – ala monitor komputer zaman lama tuhhh. Rindu pulak nak tengok tv camtuhhh. hahahaa!

DSC 0170 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Berposing sebelum masuk waktu gosip bersama icah!

DSC 7238 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Pagi – pagi buta aku dah berperang dengan benda alah pembakar roti ini. Aku rasa aku terlalu jakunlah weh! Boleh pulak aku pergi pegang roti taknak kasi jatuh ke bawah. Entah rabun agaknya aku tak nampak sepatutnya roti tu jatuh ke bawah. Ye ye jer aku dok pegang roti lebih 5 minit sampai adik aku datang bagitauuu. Nasib takde orang lain. Phewww! Muahahahahaa!

DSC 7242 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Roti yang siap dibakar dengan telur separuh masak. Tak habis pun aku makan tadi since aku dah bantai makanan lain dulu.

DSC 7244 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Mee goreng dengan ayam nasi tomato. Biasanya aku ini tak pernah nak sarapan pagi buta tapi bila adik aku cakap 'kalau tak sarapan, nanti otak jadi lembap" terus aku pulun kasi habis. hahahaa!

DSC 7252 Bermalam di MegaView Hotel Kuantan

Cereal ini adik aku punya menu tapi aku rasa laa dia tengah on diet sebenarnya tapi malu nak bagitau aku. Orang seperti kami ini memang selalu ada niat baik untuk kurusss dengan berjaya tapi sudahnya berkubur di tengah jalan. Takpe – takpe niat itu pentingkan. Muahahahaa.

06 di sebertak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sebertak - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Sep 2011 09:42 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 09:57 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2011 09:36 AM PDT

ycity photo & video graphic: Majlis Bertandang Sharil & Mieza <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2011 08:09 AM PDT

Salam...Selamat Pengantin baru diucapkan kepada Sharil &a Mieza..Gambar yang dirakam sewaktu majlis bertandang sebelah lelaki di Felda sebertak..bersebelahan dengan Felda saya, Felda Tementi...Sebelah paginya Mieza disolek oleh Redzuan Ibrahim di kedai andaman Riedz Bridal, Dataran Kerayong..

Sesi outdoor yang dirakamkan sebentar sahaja di Dataran Kerayong sementara menunggu rombongan pihak perempuan yang tiba pada pukul 12 tengah hari..Walaubagaimanapun panas tidak sampai ke petang sewaktu pengantin berarak hujan sudah pun turun membasahi bumi...Pada mulanya Ycity berperancangan dgn Riedz Bridal ingin merakamkan saat-saat manis mereka di Jeti Pelancongan Tasek Bera pada sebelah petangnya..Namun hajat itu tidak kesampaian kerana hujan rahmat telah turun walaupun ia sekejap2 namun ia berlarutan sampai ke petang...huhuhu

Apa yang best Sharil & Mieza tetap enjoy sewaktu ycity merakamkan gambar mereka.Keceriaan yang jelas terserlah...Pada Ycity mereka ni nampak macam kacukan Cina sebab dua2 bermata sepet terutama sekali pengantin lelaki..Apa-pun Selamat pengantin baru dan semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat....

Let's Enjoyed the pictures!!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

shahril & aziean | Felda <b>Sebertak</b>, Triang, Pahang. « www <b>...</b>

Posted: 19 May 2011 03:02 AM PDT

shahril & aziean | Felda Sebertak, Triang, Pahang.

Salam

Bertemu kembali untuk entry seterusnya yang kembali bersemangat seminggu ambil gambar terus kemaskini blog. Kali ini untuk pasangan bahagia ini yang di pertemukan UTM, Skudai, Johor iaitu Aziean & Shahril. Sang puteri nya dari Pahang dan sang putera nya anak jati dari Johor. Selamat di ijabkabulkan di Felda Sebertak, Triang, Pahang. Majlis perkahwinan dalam keluarga besar ini meriah sekali. Selesai majlis persandingan pengatin begerak pula untuk sesi "outdoor" di Tasek Bera. Sudah sekian lama aku tak kesitu, dah banyak perubahan yang berlaku dan semakin cantik tempatnya. Sesi "outdoor" tak dapat dijalankan sepenuhnya kerana cuaca tidak mengizinkan kerana hujan. Ok seperti biasa sedikit gambar semasa majlis mereka berlangsung.

a

a

a

a

a

a

a

a
a

a

a

a

a

a

a

Wasalam

Aznizam Azmi
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Like this post? Share it!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Perkahwinan Nuri & Anis - Felda <b>Sebertak</b>. - KAWAN - KAWAN PHOTO

Posted: 04 Apr 2011 09:11 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Aug 2011 09:26 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

06 di lanchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Sep 2011 07:40 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 07:33 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 07:14 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 07:17 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2011 07:13 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 07:49 AM PDT

Kay Bakery: Cuti ke Kuala Gandah - <b>Lanchang</b>...

Posted: 11 Jun 2011 01:57 AM PDT

Salam...

Yati janji minggu lalu....sekadar berkongsi tempat menarik..mana la tau...runsing tak tau mana nak bwk anak2..tak perlu jauh2..di dalam negeri pun ada byk tempat menarik....

Cara nak pegi...ikut Karak Hiway...dari tol Gombak...terus je..exit di Lanchang...bayar tol, dari situ sudah ada singboard ke tempat ni...belok ke kanan...perjalanan dari situ dlm 10km...jalan agak kecil (jalan kampung/hutan/pokok getah)..tapi jgn risau...jalan tar yang masih elok..cuma jgn pandu laju2 ye....

pesanan utk pelawat..jika mahu naik gajah..kena beli tiket awal...yati dgr deme sediakan 150 tiket saja utk yg mau menunggang gajah...utk segala xtvt...bermula dari jam 1pm...rujuk pic di atas..

persekitaran yang selesa...kedai makan pun ada di luar atau di dalam..kalau nak bwk makanan sendiri pun boleh...boleh piknik kat sini..ada wakaf2 yg di sedia kan....nyaman ..tapi...panas la sikit,,,,he..hee....

xtvt..bersama gajah bermula jam 2pm...dari memberi makan, menunggang gajah, lihat gajah mandi...mandi dgn gajah...pun ada...

anak2 yati yg lelaki 2 org ni..penakut..hei..mama nye je yg berani....emm...memang gitu la..yati byk kali tgk..selalu yg berani nya budak perempuan...harap2 nya...jgn la begini ye anak2 ku..lelaki harus berani dan kuat ye....mama la puas berposing - klik sana sini..mode bergambar mari....

yati rasa semua orang mesti terhibur...panas melekit..jgn risau..bukan kita sorang je..bau masam..semua pun..huu..hu...pakai pakaian yg selesa ye....dgn kasut...org putih..suka sgt...org tempatan pun...jgn terkejut tiada bayaran, cuma mereka mohon sumbangan pada yg mau naik gajah....jadi..rebut peluang ni...perjalanan ke sini pun dlm..2 jam 45 minit..dari puchong la...toll pun..dlm rm15 gitu...memang budget journey lah...

nanti yati cerita lagi...deer land dan bukit tinggi pulak yea....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Kay Bakery: Cuti ke Kuala Gandah - <b>Lanchang</b>...

Posted: 11 Jun 2011 01:57 AM PDT

Salam...

Yati janji minggu lalu....sekadar berkongsi tempat menarik..mana la tau...runsing tak tau mana nak bwk anak2..tak perlu jauh2..di dalam negeri pun ada byk tempat menarik....

Cara nak pegi...ikut Karak Hiway...dari tol Gombak...terus je..exit di Lanchang...bayar tol, dari situ sudah ada singboard ke tempat ni...belok ke kanan...perjalanan dari situ dlm 10km...jalan agak kecil (jalan kampung/hutan/pokok getah)..tapi jgn risau...jalan tar yang masih elok..cuma jgn pandu laju2 ye....

pesanan utk pelawat..jika mahu naik gajah..kena beli tiket awal...yati dgr deme sediakan 150 tiket saja utk yg mau menunggang gajah...utk segala xtvt...bermula dari jam 1pm...rujuk pic di atas..

persekitaran yang selesa...kedai makan pun ada di luar atau di dalam..kalau nak bwk makanan sendiri pun boleh...boleh piknik kat sini..ada wakaf2 yg di sedia kan....nyaman ..tapi...panas la sikit,,,,he..hee....

xtvt..bersama gajah bermula jam 2pm...dari memberi makan, menunggang gajah, lihat gajah mandi...mandi dgn gajah...pun ada...

anak2 yati yg lelaki 2 org ni..penakut..hei..mama nye je yg berani....emm...memang gitu la..yati byk kali tgk..selalu yg berani nya budak perempuan...harap2 nya...jgn la begini ye anak2 ku..lelaki harus berani dan kuat ye....mama la puas berposing - klik sana sini..mode bergambar mari....

yati rasa semua orang mesti terhibur...panas melekit..jgn risau..bukan kita sorang je..bau masam..semua pun..huu..hu...pakai pakaian yg selesa ye....dgn kasut...org putih..suka sgt...org tempatan pun...jgn terkejut tiada bayaran, cuma mereka mohon sumbangan pada yg mau naik gajah....jadi..rebut peluang ni...perjalanan ke sini pun dlm..2 jam 45 minit..dari puchong la...toll pun..dlm rm15 gitu...memang budget journey lah...

nanti yati cerita lagi...deer land dan bukit tinggi pulak yea....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 07:21 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 07:51 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2011 08:02 AM PDT

Iffah Hidayati: Kali ini: <b>LANCHANG</b> dan TEMERLOH

Posted: 07 May 2011 08:45 AM PDT

Saya baru pulang dari Felda Bukit Damar di Lanchang. Letaknya di negeri Pahang.

Saya menziarahi keluarga angkat saya di sini. Sudah lama saya tidak pulang menziarahi mereka. Bergerak dari UIA selepas waktu kerja semalam dan sampai di sana satu jam kemudian.

Kawasan rumah abah

Saya pulang bersama dengan adik saya, angah dan rakan saya, Aza. Aza begitu teruja untuk mengikuti saya. Haha. Malam itu, lauk pucuk ubi dan petai masak tempoyak, ikan goreng dan ayam kari menjadi santapan perut kami yang berkeriuk sedari petang. Enak sungguh masakan mak.

Saya berkeluarga dengan abah dan mak semenjak tahun 2008. Sempena program khidmat masyarakat yang dianjurkan oleh persatuan mahasiswa undang-undang kuliyyah Ahmad Ibrahim. 

Abah saya umurnya sudah menginjak ke angka 70..tetapi dia masih lagi kuat memandu wira aeroback nya yang berwarna hijau itu. Masih mampu  memesin rumput di laman hadapan rumah dan mengikuti segala aktiviti keluarga.Pagi hari ini abah dan mak ke Temerloh untuk mengikuti kursus haji. Maka,saya mengambil kesempatan untuk melihat-lihat bandar Temerloh yang terkenal dengan jolokan bandar ikan patin ini ditemani kak long yang sanggup datang dari Kampung Chempaka. Sementara menunggu abah dan mak mengikuti kursus mereka, saya,angah,Aza dan kak long mengambil angin di tepi Sungai Pahang yang lebar dan keruh air teh susu macamnya. Sempat juga kami menaiki sampan panjang yang berulang alik ke seberang untuk menghantar mereka yang masih menggunakan perkhidmatan  ini.

Usai kursus, kami membuntuti kereta abah ke kedai yang menjual ikan patin. Ikan patin sangkar. Tengah hari itu, lauk kami ikan patin masak tempoyak dan kangkung goreng. Sebelah petang, kami menziarahi cucu abah. Baru berusia 30 hari. Berat 3.8 kg. Alahai, kecil sahaja tapi sungguh comel. Pulang berjalan kaki, kami singgah di rumah jiran. Terpegun melihat buah jambu batunya yang bergayutan di pohonnya. Apalagi, pesta memetik jambu air berjalan dengan meriah. Haha. Sayangnya, saya tidak membawa kamera ketika itu.Selepas solat Maghrib, kami pulang meninggalkan Bukit Damar. Saya berdoa keluarga angkat saya sihat sejahtera dan moga saya dapa berkunjung lagi. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Sep 2011 07:49 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

! AKSARA MOTIVASI !: JALAN-JALAN <b>DI LANCHANG</b>, PAHANG.

Posted: 02 May 2011 07:37 PM PDT

Cuti hujung minggu lepas kami sekeluarga melawat taman Deerland dan pusat sanctuari gajah di Lanchang, Pahang. Projek ini telah lama dirancang oleh En. Hubby yang  begitu teruja untuk membawa kami sekeluarga ke sana terutamanya Aqil yang sangat sukakan binatang. Lawatan ini dipandu oleh kawan kami El dan keluarga  dari Lanchang. Manakala Zul  dan tunangnya yang datang dari Raub, Pahang pun turut sama menyertai. Jom layan gambar-gambar kami sepanjang lawatan ke sana.
Burung yang cantik!.. ops! lupe plak namanye.. 

Aqil yang excited tengok kucing hutan!... 

Aqil dan abah sempat lagi berposing
berlatar belakang kucing hutan dan kawasan taman rusa dibelakang tu.. 

Aqil yang berani-berani takut dengan rusa dari Indonesia.
Difahamkan oleh kakitangan yang bertugas,
rusa dari indon ini lebih jinak berbanding rusa malaysia,
bulunya agak kasar dan badannya lebih kecil berbanding rusa Malaysia.

Pengunjung yang sibuk memberi makan dan bergambar kenang-kenangan.

Saya yang tidak ketinggalan bergambar gaya ibu-ibu masa kini.. hehe~!

Setiap pengunjung yang menunjukkan tiket masuk 
akan diberi sebakul makanan rusa oleh adik diatas.

Burung unta. Tinggi sungguh!!

Kepalanya asyik terjulur-julur mintak makanan. hahaha...

Rusa dari korea. Cantik! bulunya halus dan berbintik putih. 
Dapat bela sekor pun best jugak.. haha!

Beruang Malaya! namanya Hitam. 
Cerdik betul! tuannya panggil dia terus datang. 
Suruh duduk, dia duduk terus.. .pandai!
Aqil yang takut-takut, tapi sempat lagi gosok badan ular sawa tu.. huhu!

Abah dan Aqil serta El dan anaknya, Rayyan sempat bergambar
 dengan beruang yang paling besar disitu.

TAMAN SANCTUARI GAJAH, LANCHANG


Antara penghuni  taman sanctuari gajah.
Tempat ni tidak jauh dari  taman Deerland di atas.
Gajah Malaya ini dikatakan gajah mini di dunia.... 
 Err! tak tahu la kalau gajah di Afrika tu macammane yea!
Gajah ni baru keluar dari hutan.. 
Comot sangat dan bersedia untuk mandi di sungai yang berdekatan..
Ni lah rombongan kami.. Dari kiri : Al, Zul, En. Hubby, Aqil, Fifah, Isteri El dan El dan anak-anak.. Belakang skit tu ialah bibik diorang. (Gambar ni dirakam diluar pintu masuk Deerland)

Hujung sekali sebelah kanan tu ialah adik saya.. 
Gajah yang tengah mandi... Ngan staf-staf sekali pun terpaksa mandi gak.. hahah..

Muka yang kepenatan... masa ni dah nak balik daa.. 
Selesai melawat taman rusa dan pusat sanctuari gajah, kami dijemput oleh El dan keluarga untuk menjamu selera di rumah bapanya yang tidak jauh dari situ. Menu istimewa ikan temerloh yang dijamu kepada sangat menyelerakan. Terima kasih banyak yang tidak terhingga di atas layanan yang istimewa kepada kami semua. Jangan lupa jemput lagi... 
p/s - kepada anda yang ingin melepaskan kebosanan melihat hutan batu di K. Lumpur, bolehlah melawat ke sana kerana jaraknya lebih kurang 1 jam lebih perjalanan dan exit di tol lpt lanchang. Layanan staff di sana sungguh istimewa kerana banyak penerangan diberikan. Selain itu, haiwan di situ kebanyakkannya boleh dipegang dan bergambar bersama contohnya bersama rusa, ular dan beruang serta gajah.. (kalau berani la.. hehe..)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Mohd Sharkar&#39;s Personal Blog: Program Walkabout <b>di Lanchang</b> - 24 <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 12:06 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2011 08:03 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di lanchang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2011 07:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved