ads

Jumaat, 24 Februari 2012

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Sunday Morning G.Sempah – <b>Bukit Tinggi</b> « Touge-G Official|峠ジ <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2012 10:59 AM PST

Sunday Morning Touge Session Genting Sempah - Bukit Tinggi

This Sunday Morning Session planned by Shalie from Touge-R a week before which 10 various cars has been involved. From small compact car Perodua Kancil to Malaysia Sedan car, Proton Persona. Shalie not bring his car, he came with his brother who's drove Perodua Myvi YRV. We gathered at SM Teknik Gombak then went to Sempah grid at batu 12, Gombak bridge. For information, this was first time touge session which has a baby on-board. The car with the baby just had slow cruise drive. At the middle of Gombak – G.Sempah touge, there was road maintenance at some parts, which re-patch of new tarmac. We stop by at Sempah flyover near workshop there, some members went re-fueling and we done some photoshoot for a while and chit-chat.

Touge Gathering at SM Teknik Gombak

Then we continue drove for Bukit Tinggi Session, Syawal led the group followed by others, at Bukit Tinggi hill climb session there also had some bikers doing hillclimb. For this session, we had some members brought DSLR Camera from Nikon D300 to Canon 1000D. While me just used inter-changeable camera Samsung NX10 with 18-50mm lens me me still noob at photography. haha.. We stop by again at Shop Lot i think near Rabbit place. Once again we shoot some pictures before headed back to R&R G.Sempah for supper.

Road Patch Works

On downhill session, epa was the first car went down, he leave us behind for take spot at quarry corner for photoshoot. While Hafis led downhill group, we just had cruise drive, then at the middle of touge,  afdhal intercept him followed by man and others. We reach Gombak bridge around 3.35pm. Then everyone head-out home.

TakaFuji a.k.a Takashi Fujiwara. I've been use this name over the net since Primary School. After watched a lot of Japanese drama such as popular artist on 90′ Takuya Kimura, Takako Matsu, Takenouchi Yutaka, Takashi Sorimachi and other else. haha.. Yet, never been in japan maybe will going there for vacation if enough bucks. I just simple in real life but crazy when online. Love to watch movie and listening to music. As you listening now on my page.. yeah! that some of my fav. genre i heard.

Tertunailah Hasrat Di Hati: Hari ke 2 <b>di Bukit Tinggi</b> Padang (Part 1)

Posted: 22 Feb 2012 06:51 PM PST

Kami tinggal di Hotel Karisma Bukit Tinggi.  Best duk hotel ni sebab x yah set jam nak bangun.  Bila azan subuh terus terjaga...waktu kat sini awal satu jam dari kat Malaysia

Bilik yang kami berdua dapat memang selesa.  Setiap hari dorang kasi berus gigi/ubat gig dan peralatan mandi yang lain.  Ada gak al quran di sediakan.

Sarapan pagi hari ke 2..kolak  pisang sama ajer mcm pengat pisang..

manis yg amat..nasi uduk pulak macam nasi lemak

Penjaja depan hotel dah ramai panggil kitaorang suruh beli barangan mereka.  

Nak buat camner dorang memang cari rezeki cara tu..tapi kami tak layan sebab nak shopping

ishhh gambar x cantik..dalam angkot..oleh sebab ramai kami ambik 2 angkot.  Setiap orang cuma kena bayar Rp2.000 sahaja.  Sebelum naik korang kena deal dulu dgn pemandu pasal kadang-kadang pemandu buat dajal mintak sampai Rp60.000 satu angkot sebab dorang tenguk orang luar.

Hari ni tak  naik bus pariwisata  sebab  kami nak membeli belah kat Pasar Aur Kuning tempat jualan macam-macam.  Kena hati-hati gak sebab biasalah kawasan macam pasar chow kit..tentu ada yang memerhatikan kita kan.

Destinasi pertama..borong kain sulam..waduh cantik-cantik dan berbaloi harga yang di tawarkan.  Apalagi masing-masing rembat 3-4 pasang...al maklumlah nak dekat raya kan. 

Tak beli kain batik sarung, kain pelikat dan kain batik lepas tak sah kan..kedai ni dalam pasar.  Ada yang beli blaus ...akak terpaksa cari seluar panjang. tudung dan benda dalaman sebab nak tukar aaaa..tak pasal-pasal keluar duit..menciiii

Akhir sekali beli telekung sulam..Cantikkan telekung yang telah di hias cantik dalam bekas.  Pakallah anak tak nak kawin lagi..kalau idak boleh beli.  Ramai ahli rombongan yang beli telekung termasuklah akak sebab akak jual kat adik beradik..at least lepas duit tambang.  

Tapi tak boleh banyak sangatlah...kastam tanya bila tenguk beg besar masa kat LCCT.  Nasib baik kami ramai..minta tolong geng tolong bawa.  Yang best dorang leh hantar kat hotel..tak payahlah kami angkut nak angkotan.  Habis  gak duit juta-juta yang kami bawak..tapi lega sebab tak risau bawak duit banyak dalam dompet.

Macam-macam jenis jajan yang di jual di Pasar Aur Kuning ni..tapi kami semua tak beli pun sebab payah nak bawak balik

Dah nama pun pasar..ramailah yang berjualan..macam-macam ada

Mana tahan tak ada muka akak kannnn...bila  nak ambil gambar, ahli rombongan kata...ibu nanti masuk dalam internet..kakak ni wartawan internet...ha ha ha kelakarlah dorang semua ni.  Ada yang pernah jenguk blog akak..tu sebab dorang tau.

Dah habis bershopping kami makan kat sini

Sambal lado hijau mesti adooooo...bila ada lauk belut semua geli nak makan.  Kami suruh pelayan angkat ..kali ni minum jus sirsak (air durian belanda). Pekat...likat..sedap ...

p/s Nantikan sambungannya yer..tak boleh panjang-panjang nanti korang bosan

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved