ads

Khamis, 2 Februari 2012

06 di janda baik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


mandi manda <b>di janda baik</b>, pahang - Nana + Amrul = Damia

Posted: 29 Jan 2012 08:33 PM PST

ari sabtu lepas kami berempat g janda baik ( aku,mia,nana &deah falsya kena tinggal lagi hehee.) ni sebenarnya last mnt plan ni..ari jumaat baru gedik2 memasing whatsapp nak g janda baik.memandangkan memasing xde apa nak di buat sabtu tu kan..makanye kami seme on saje..

perjalanan amek masa dalam 40 minit je kot..xjauh pon lepas terowong karak tu lalu belakang hentian genting sempah dah sampai...memang dekat sangat2..memandangkan si nana ada ramai sedara mara nye kt janda baik ni..makanye kami semua pon bernaseb baik..sebab??mulanye ktorg plan nak bli durian kt kampung2 tu nk makan tepi sungai..sekali nana singgah umah mak andak dia..nengok2 ada durian sekotak...tak cukup dengan durian manggis sepastik dia kasi ktorg..wah murah rezeki tau..baik2 belaka orang janda baik ni hehee...

ktorg pon bli nasi lemak kt kedai2 tepi jalan tu, bawak g makan tepi sungai, bentang tikar...siap ada buahan2 tempatan wah...serius..aman damai rasa..aku sangat jatuh cinta dengan kampung dalam janda baik ni...tenang je rasa.ni lah kali pertama aku mandi kt janda baik ni..& kali ke-2 aku jejak janda baik..padahal dekat je pon bukan jauh

dulu masa pestime datang sini, aku pegi umah pelakon rosnani jamil (masa keje ngan finas dulu la) ada kena buat satu klip untuk malam finas..kena intebiu mak nani..tu la pes time datang janda baik..lama dah tahun 2005 dulu...7 tahun baru jejak balik janda baik..memang terbaikkk lah tempat ni

tujuan utama kami datang sini saje nak sevey tempat..sebab mcm ada plan nak datang wat BBQ kat sini ramai2..insyallah kalau xde aral la..ingat nak datang dok chalet sini semalam...bila tak tau lah lagi...bulan 2 ingat nye tapi aku plak xleh sebab hjg bln nak g oliday.

 riang sungguh hati angkut durian orang haha..orang dah kasi kita amek la...xbaik tolak rezeki
 khas untuk falSYA yang kena tinggal..hehhehee
tengok la betapa ktorg xpernah melupakan kau SYA...walau di mana pon kami berada..wahahahahha
 ni mia yg cadangkan wat pose gini
mama...mia bisik2 kat mama..suh deah amek gambar haha...
 terima kasih batu sungai tolong amekkan gambar kami hehee
air sungai ni memang tersangatlah sejuk..bahagian kepala aku xbasah pon...sampai tang dada je basah,ngelat xtahan wei..beku.aku ni pon turun masuk dlm air kejap2 je nk amek gmbr pastu dok atas tikar makan manggis haha..seme menda yg bole di makan lah aku makan......si nana kata baik xyah datang mandi sungai mentekdarah je keje hahaha....
 dah abes salin baju kitaorang terjah beberapa chalet yg ada kt sini mmg banyak gile chalet pilih je mana suke dari yg mahai kepada yg murah
 sangat cantik tau kt sini
 balik tu singgah ada satu port lawa....
port teratai layu di tasik madu heheh...
 next entry nanti aku tunjukkan beberapa tempat2 penginapan yg kami bole sajeskan kepada kamu2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Full content generated by Get Full RSS.

Jalan Jalan <b>Janda Baik</b> | The Founder of Lunatots

Posted: 10 Jan 2012 04:09 AM PST

Tahun baru dengan azam baru
Orangnya masih sama di blog yang sama (www.diyaluna.com)
Dengan yuran domain dan hosting yang diperbaharui setiap tahun
Mok Sue melangkah dengan yakin perlukah statement itu macam tidak kut..hihi

Mommy dan daddy cuti 2 hari je dalam setahun

Beritahu Zikry kepada diri sendiri dan adik adiknya

Jadi tahun lepas iaitu 2011 kami sekeluarga ke Janda Baik, Pahang
Bila orang tanya nak buat apa
Encik suami kata cari janda baik – motif?

Hakikatnya kami menghadiri  kenduri sepupu suami iaitu Izzah dan Amirul
Sama cantek sama padan pengantin bagai pinang dibelah dua
Sesampainya kami ke rumah pengantin lelaki
Pengantin menjalani 'Adat Memotong Cincin'

Ada baaaanyak cincin yang diikat dikepala pengantin
Dan keluarga terdekat pengantin seperti mak, ayah, adik, abang dan kakak dipanggil oleh juruacara untuk memotong cincin cincin tersebut

Selepas potong cincin, cincin disimpan didalam mangkuk dan dipulangkan semula kepada tuan rumah
Kebaikan adat ini ialah, pengantin dan seisi keluarga dapat mengenali antara satu sama lain

Pertama kali melihat adat seperti ini, rupanya memang adat pengantin di Janda Baik
Saya rujuk entri di blog ini

Dalam mencari adat pengantin, terjumpa gosip Khairul Fahmi Che Mat putus tunang
Sekarang ni kehidupan peribadi pemain bola sepak  negara pun menjadi perkara yang besar dan 'boleh jual' kan

Anak anak kecil ini mudah dikawal
Suapkan makanan dan terangkan keseronokan yang mereka akan dapat sekiranya mendengar cakap mommy..hihi

Zikry dan Dzakwan yang mesti pegang tangan bila berjalan
Bila tiba masa bergaduh, bertolak tolak juga menggunakan tangan yang sama

Mommy ajar Dzakwan erti 'tajam'
'Bahaya' dan mommy tak mahu Dzakwan merasanya-tapi-cuba-dulu-rasa…hihi

Alya dengan dua pupunya, Adam

Comel sangat mereka berdua ni
Kalaulah boleh anak kecil kekal kecil begini
Saya seolah olah tidak dapat menerima Alya akan membesar dan menjadi remaja
(Oh mulalah feeling drama..ekeke)

Saya sangat suka anak kecil
Ramai ramai pun tak apa sebab mereka mengambil ruang yang sedikit sahaja dalam rumah
Cuma kehadiran mereka berkadar songsang dengan masa ibu bapanya
Bermula dari anak anak bangun pagi – tak gosok gigi – terus makan pagi sampai mereka lelap mata waktu malam
Semuanya bagaikan ruang ruang kosong yang perlu dihias oleh kami, oleh kita

Selamat pengantin baru Izzah dan suami
Semoga sentiasa dalam barakah-Nya dan Janda Baik memang tempat yang cantek
(Serta tak jauh dari Kuala Lumpur..hihi)

Nanti cik Sue update gambar dia pakai baju mandi
Komen MAHU jika sukakan cabaran itu ya! Ekekek

Related Posts with Thumbnails

Related posts:

  1. Jalan Jalan ke Teluk Intan
  2. Dia Jalan Jalan Cari Makan
  3. Mommy Luna Suka Jalan (Jalan)
  4. jalan jalan beli kasut
  5. cik huda
Full content generated by Get Full RSS.

Family On Bikes: Family Gathering @tok 2012 <b>di Janda Baik</b>

Posted: 22 Jan 2012 12:00 AM PST

Salam 1 @tok..Jangan lupa lagi 3 hari kita nak bermalam di Janda Baik..dah ready ke apa yang patut..
Untuk makluman, manager dah tempah 4 chalet di Embun Chalet berharga rm400..jadi kos untuk chalet kita akan kongsi bagi yang menggunakan chalet..nanti sampai sana kita kira..

Memandangkan sambutan yang baik, kita tak boleh muat semua tidor di chalet, jadi kita utamakan kepada kaum Wanita & Budak2..bagi rider2 kena pasang khemah (camping) atau boleh juga tido di beranda..

22.01.2012 (Ahad) - 10.00 pagi Jangka tiba di Janda Baik
1.00 pm - Makan t/hari (poklak) bawa bekal
Petang - Persediaan untuk BBQ (Ayam, Kambing dan lain-lain akan diuruskan oleh Kak Yatie, Massitah dan Anjang Lina) Juga kami akan bawa sekali roti dan barang2 nak masak.
Tempat BBQ - Jaring kena bawa dan Arang (Pak Itam Uruskan)
5.00 petang - nak kayuh atau mandi sungai
Malam - BBQ (Kita pakai t-shirt Merah Atok ramai-ramai)
23.01.2012 (Isnin) - 7.00 pagi (Sarapan, penyediaan bersama)
Baju - Pakai T-shirt Biru Atok (nak bergambar ramai-ramai)
7.30 pagi - Family Fun Ride (Kayuh sekitar Kg. Janda Baik) Wanita & Kanak-kanak digalakan join. Jangka habis kayuh pukul 10.00 pagi..lepas tu mandi Sungai..
11.30 pagi - berkemas untuk balik..
1. Bantal & Toto , ubat nyamuk atau kelambu ke
2. Kalau rasa nak berkipas, kena laa bawa sendiri, jgn lupa extation wayer
3. Pelampung nak mandi sungai
4. T-shirt Merah & Biru Atok
5. Yang Penting BASIKAL laa..
Untuk makluman, kos untuk makanan kita gunakan duit Tabung ATOK.MTB
Sekian, Jumpa kita sana wehhh!!!

Full content generated by Get Full RSS.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved