ads

Ahad, 29 April 2012

06 di brinchang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di brinchang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 09:11 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jan 2012 08:30 PM PST

[unable to retrieve full-text content]23 Januari 2012 Masa : 0615 Hrs Cuaca : Sangat baik , berangin dan bersuhu rendah. Lokasi: Menara Gunung Brinchang. sebenarnya entri ni khas untuk Cik Ujie kita, kerana dia teringin sangat nak tengok suasana di mossy ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:53 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2012 11:56 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Hi kawan-kawan, kali ini nak kongsikan cerita tentang Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland. Ianya juga merupakan tempat tumpuan untuk membeli belah apabila bercuti di Cameron Highland ini. Hari apakah Pasar ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Mar 2012 09:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2012 09:23 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jan 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jan 2012 08:30 PM PST

[unable to retrieve full-text content]23 Januari 2012 Masa : 0615 Hrs Cuaca : Sangat baik , berangin dan bersuhu rendah. Lokasi: Menara Gunung Brinchang. sebenarnya entri ni khas untuk Cik Ujie kita, kerana dia teringin sangat nak tengok suasana di mossy ...

Pasar Malam, <b>Brinchang</b>. Cameron Highland. Malaysia <b>...</b>

Posted: 20 Mar 2012 12:05 AM PDT

Hi kawan-kawan, kali ini nak kongsikan cerita tentang Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland. Ianya juga merupakan tempat tumpuan untuk membeli belah apabila bercuti di Cameron Highland ini. 
Hari apakah Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland beroperasi?
Waktu operasi Pasar Malam Brinchang ini ialah setiap hari Sabtu. Tetapi apabila musim cuti sekolah, pasar malam ini dibuka setiap hari sepanjang cuti sekolah seawal jam 4 petang. kalau nak cuti sekolah tu, Jumaat petang dah mula operasi Pasar Malam Brinchang ini. 
Apakah yang ada dijual di Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland? 
Apa yang dijual di Pasar Malam Brinchang ini sama seperti pasar malam di tempat kita juga. Makanan, pakaian,sayuran,buahan semua ada dijual. cuma mungkin keunikannya kualiti sayuran,buahan yang dijual tidak sama seperti di pasar malam tempat kita. Lagi satu suhunya yang dingin menjadikan kelainan.
Di bawah ada beberapa gambar untuk kawan-kawan melihat bagaimana keadaan Pasar Malam Brinchang ini.

Maklumbalas anda dialu-alukan pada ruangan komen.

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 10:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 09:59 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Ada Apa <b>di</b> Pasar Malam <b>Brinchang</b> Cameron Highlands

Posted: 23 Mar 2012 06:09 PM PDT

Kalau pergi berjalan-jalan di Cameron Highlands jangan lupa singgah di pasar malam yang bertempat di Brinchang. Macam-macam ada kat sini. Jom kita tengok.

Sedap betul benda alah dadih perasa strawberi ni. Memang cukup lembut dan juga of course sedap rasanya.

Nasi ayam pun ada. My daughter, Afiqah memang suka betul maybe sebab kat sini sejuk, apa-apa pun sedap kan. Harganya sama aja dengan kat pasar malam kat mana-mana.

Teh memang terkenal lebih-lebih lagi kat Cameron Highlands.

Jagung kat sini memang sedap sangat, memang tak boleh nak lawan kat tempat lain. Tengok le warnanya, kuning dan putih.

Jambu epal ni sungguh unik tapi kalau tak silap benda alah ni bukan dari Cameron Highlands tapi from Perak.

Pelbagai jenis buah-buahan ada.

Madu pun tidak boleh dipisahkan dengan Cameron Highlands. Yang dalam hutan ada, yang kat pokok besar tualang pun ada, yang putih tu lupa pula.

Kalau datang ke sini tak sah kalau tak beli stawberi kan?

Beg-beg pun ada tapi yang corak-corak strawberry memang banyak.

Baju-baju pun ada.
Yang goreng-goreng, pelbagai jenis ada, pilihlah yang mana berkenan di hati.

Jalan kat sini memang cukup sesak. By the way, kalau tak silap pasar malam kat sini from kul 5.00 petang hari Jumaat dan Sabtu tapi kalau cuti sekolah, tiap-tiap hari ada.

Beli le bunga kesian kat dia. Apa-apa pun, begitulah sedikit sebanyak gambar yang saya nak kongsikan yang boleh kita boleh dapati di pasar malam Brinchang Cameron Highlands.

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2012 09:33 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 09:13 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2012 09:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content][unable to retrieve full-text content]23 Januari 2012 Masa : 0615 Hrs Cuaca : Sangat baik , berangin dan bersuhu rendah. Lokasi: Menara Gunung Brinchang. sebenarnya entri ni khas untuk Cik Ujie kita, kerana dia teringin sangat nak tengok ...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved