ads

Isnin, 7 Mei 2012

06 di cherating - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


Color of Bitt: Gerai dan Restaurant <b>di Cherating</b>

Posted: 06 May 2012 11:00 PM PDT

Ok, saya summarykan semua tempat makan yg kami terjah di Cherating, Kuantan...yup, setakat bercuti dalam Malaysia ni tak payah risau mana nak cari tempat makan.... Nasi goreng pataya untuk double IS... Nasi goreng udang untuk saya... Sambil tunggu sunset sambil dinner...

Tempat : Restaurant Seri Mahligai 

DAY 1 : 26.4.12 Khamis  - Dinner Tapau 

Masa : 3 minit menuju ke utara (terengganu) dari The Lagend Resort
Service : Cepat mereka masak...kami tunggu tak sampai 15 minit... 
Menu : Nasi Goreng Pataya, Nasi Goreng Udang
Total RM 10.80
Rasa??? Ok biasa-biasa jek...biasa la makan luar ni kalau doubleIS licin makan ada la perasanya kan...
Nasi biru bak kata doubleIS...
Memang tekak keturunan papanya la nih...pagi2 buta buleh layan nasi biru (nasi kerabu)
Nasi dagang utk tabb
Mee hoon goreng dan telur mata utk saya..

Tempat : Mak Long Corner (Berdepan dengan The Lagend Hotel)...
Rasa?? Ok buleeh tahan banyak pilihan kuih  muih yg lain...

DAY 2 : 27.4.12 Jumaat- Breakfast di kedai



Menu : Nasi Kerabu utk doubleIS, nasi dagang utk tabb dan kopi ais, mee hoon goreng telur mata utk saya, 3 ais kosong, kuih satu 3 ketul satu plastik
Total RM10.50

DAY 3 : 28.4.12 Sabtu - Breakfast di situ juga


Menu : Nasi Lemak utk doubleIS, Nasi dagang utk tabb, ais kosong 4, karipap 3 ketul utk saya
Total RM12.30

**Terkejut saya hari ke-2 makan di gerai yg sama tapi harga melonjak naik woooo, padahal kurang satu menu jek...






Tempat : Restaurant Cherating
DAY 2 : 27.4.12 Jumaat- Lunch Tapau
Masa : 3 minit menuju ke selatan (kuantan) dari hotel lagend
Menu : Nasi kosong 2, nasi kukus ayam rempah 1, gulai kawah, sup tulang, sayur cendawan
Total RM23
Rasa??? terbaik semuanya ;), utk doubleIS derang cakap sup tulang pedas...kecoh pedas habis jugak...mungkin lapar kot ;)

Tempat : Restaurant Penisular Seafood
DAY 2 : 27.4.12 Jumaat- Dinner sana Lokasi : keluar hotel lagend, sebelah kanan
Masa service : agak lambat
Menu : Nasi goreng 4 orang makan, Medium Lala chili , Large Butter prawn, Small garlic khailan, Small telur dadar, mineral large with 4 glass of ice
Total RM70

Not bad...scrumptious!!! mungkin sebab saya pengemar butter prawn...

DAY 3 : 28.4.12 Sabtu - Breakfast sana


Menu : Nasi goreng 4 orang makan, Large Butter prawn, Small telur dadar, mineral large with 4 glass of ice
Total RM70 2nd time butter prawn agak garing lagi sedap tapi saya pernah makan yg lagi sedap cuma mahal sebab dekat KL ;)
 Owh...jadi favy saya dan tabb garlic chop mentah neh...layannn woooo mkn dengan nasi goreng... Tembam dan tant!
Ismeth yg kepenatan di hari terakhir...

Tips, so korang nampakkan beza jenis kedai dan harganya walaupon berulang makan disitu....mungkin haritu kedai tu tak berapa sedap di tekak kami..mungkin haritu jugak kami kelaparan semuanya yg kami bedal sedap-sedap belaka...so korang jangan risau sepanjang jalan cherating tu memang banyak gerai dan restaurant..kalau nak memilih sangat makan jek dekat hotel konpem sedap, kalau tak sedap pon boleh complaint...ngeee

Tapi seafood memang terbaik murah la...recomended others seafood place haji awang ape ntah namanya masa tu kami pilih yg terdekat dan yg betul-betul ada butter prawn ;)

Rujukan saya, lenkali bila dtg lagi buleh try restaurant lain ;)
post signature

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved