ads

Ahad, 24 Jun 2012

06 di jengka - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


Fanaluva: 3 Minggu <b>di Jengka</b>

Posted: 24 Jun 2012 08:47 AM PDT


Dah selamat beberapa minggu aku kat UiTM. So far so good lah. Tak adalah teruk sangat. Yang buat teruk mula-mula masa minggu pertama. MINGGU MDS. Jadah tak best oii minggu tu. Seminggu seksa. Makan kena rushing. Punggung makin leper sebab duduk atas lantai. Mana taknya. Sekali sesi terus 4 jam. Kau ingat best duduk atas lantai 4 jam?? Sakit weh T____T
Then start kelas bila masuk minggu kedua. Oh ye. Ada orang tegur aku sebab blog. Kembar plak tu. Hewhew. Terharu.Kbye. Hahaha
Time minggu kelas paling tak menahan sebab jarak kelas dengan kompleks. Barulah aku sedar betapa gedabaknya UiTM Jengka ni. Memang kena keluar setengah jam awal lah kalau nak pergi kelas.
Dapat ramai kawan baru. Hehe. Terharu. Cara aku rapat dengan Sarah paling tak menahan. Via Bariah Jaafar plak tu. Kitorang rapat sampai sekarang. Hew hew. Kalau ke hulu hilir pergi balik kelas aku jalan berenam. Apa-apa mesti berenam. Macam ragam budak kelas aku. Semua dok jalan berkumpulan. Jadi macam team dah masing-masing. Ada yang tak bermesra pun sebab sikap yang berbeza. Ehh. Apakah?? Btw,kelas aku majoriti dari Selangor dan Johor. *tahun ni jadi penolong lagi*
Lepas dua minggu kat sini,aku dan Yatt beserta Khurul buat keputusan drastic untuk membeli basikal. Hoyeahh!! Basikal putih gittew. Habis melayang gaji setengah bulan aku kerja. Oh ye. Datang sini duit aku banyak mengalir keluar. 
Aku kuat shopping kat sini. Dah tak ada siapa nak sekat. Kat rumah ibu selalu sekat. Kat sini sesuka hati je aku shopping  jadi banyak duit melayang. Tambah-tambah barang kat sini ada yang awesome dan murah. Tapi ada jugak yang terlalu mahal. Kena pandai survey dan shopping bila datang sini. Kalau tak memang menyesal tak berlagu lahh alamatnya.
Study pun ok lah. Macam back to form 4 punya study. Oh Cuma lebih kompleks sikit kot. Diploma sains kat sini paling pack dia punya jadual. Sumpah pack. Tapi sepack-pack course aku,aku tak dapat bayangkan asasi sains punya jadual mesti lagi pack. *terasa bersyukur sekejap study dip sains*
Buku dan segala yuran pelik yang lain sangat mahal. Sekian.
*Maaf entri kali ni tak ada gambar sebab tak bawa usb henpongg dating Jengka*

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved