ads

Rabu, 18 Julai 2012

06 di janda baik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


KATA KILA: SAUFIVILLE <b>DI JANDA BAIK</b> PART 2

Posted: 17 Jul 2012 11:24 PM PDT

balik dari KALUMPANG , kami singgah tanjung malim. pekena pau tanjung malim, atau pun YIK MUN yang femes tu. sebenarnya pertama kali aku makan. kahkahkah


sedap . lembut. inti banyak. dua je aku lalu nak makan. kaya dan kacang merah. kelapa aku tak sure ade ke tak. dorang order banyak. ayam la itu la ini lah. aku amik dua ni je. hihi

sebenarnya, aku keliur pulak masa tulis tatap tengok gambar ni.sendiri tulis sendiri keliur kan

masa on the way balik , berpecah semua. ada yang nak balik KL, ada yang nak balik manjung bagai. aku sebagai penumpang, dan laki ku drive, tahu tidor saja aku ni haha

tiba tiba (jeng jeng)

ketua konvoi berenti tepi jalan. pastu arah arah kami berenti sama. semua keluar. aku cuma bukak tingkap saja. pemalas kan nak pakai selipar lepas tu keluar . baik pasang telinga ja. princess kan. puih.

" KITA PERGI SAUFIVILLE JOM"

aku macam. apa jadah tu. sebelum ni aku pernah dengar. aku pun angguk saja lah lepas tengok krol pun macam . "OKAYYYY *angguk angguk sambil tunjuk thumbs up"

masa naik saufiville. kona kona jalannya kan. naik genting turun balik jalannya. aku termuntah tertonggeng dalam kereta. lapar kot makan pau saja ingat cukup ka perut naga macam aku ni. masuk angin terus.

bila dah sampai, aku rasa wahhhh cantiknya.



banglo besar tersergam indah atas bukit. sejuk. penuh dengan pokok, bunga bunga, perjalanan atas nak naik ke banglo ni, rasa macam kampung betul :)

kami smpai malam. takdalah malam sangat pun . boleh la nampak jalan lagi kalau tak bukak lampu hihi. senja lah kan. keliwon :O

sesampai je semua berebut bilik. HAHAHA. sebab bilik ada lima atau enam je entah aku lupa. cuba lah cek kat website dia tu. hahah

lepas berebut bilik. mandi mandi kolam. lapar. makan.

makanan yang termasuk dalam pakej sekali atau tak. aku tak sure sebab management bukan aku. yang aku tahu makan saja. haha. nagi goreng, ciken cop black paper, hotdog , salad kentang goreng eh bagai bagai lah tak larat nak tulis. aku kelaparan pulak ni :(

kat dalam banglo yang besar tu ada macam macam. cuba masuk blog saufiville tu. dia ada masukkan gambar setiap inci ruang kat banglo tu. tak mampu pulak aku nak tangkap gambar dan tepek kat sini setiap inci. :( tapi satu je. MABELES. cantik sangat

siap ada jual jual lagi ok. scarf, tudung, pin, eh macam macam. aku sebat satu scarf ala ala ada bunga sekuntum di rambut. akak aku dah rembat rasanya scarf tu.

luar banglo ada bunga bunga cantik dan wangi. keluar banglo rasa macam menusuk nusuk hidung bau wangi bunga bunga tu :D segarrr je rasa dengan sejuknya lagi kan

ada jugak bilik karaoke . diasingkan dari banglo. tak lah jauh sangat. aku rasa aku tahu kenapa dia asingkan. supaya kalau meroyan memalam nak karaoke test suara kilauan emas kan, tak menggangu orang yang nak tido . bagus. aku kalau ada rumah besar nak jugak buat macam ni. cumanya belum mampu lagi hihi. Impian aku nih cewah

banglo ni dah selalu ada buat penggambaran berlakon. gambar ja ada. artis tadak. kihkih

masa berlalu. lepak punya lepak. aku tidor. bangun pukul 7 pagi sebab pukul 9 kena masuk opis. sempat atau tidak itu belakang cerita janji selamat sampai dan selamat masuk opis walaupun masuk opis pukul 12 tengah hari HAHAHAHA

suasana pagi paling aku suka. kalau nak tengok matahari naik. sila bangun awal. :D

berdiri depan swimming pool sambil tangan pegang camera. cantik. sejuk. nyaman. aku terdiam kat situ agak lama. 15 minit agaknya? selagi orang tak cakap JOM GERAK selagi tu aku diri situ

ini bahagian depan. yang tadi bahagian belakang. cantikkan. aaaaa tu lah dia . bunga bunga. pokok pokok. ada haruman semula jadi :D

nak pergi lagiiii XD

p/s : ini sambungan entry dari entry yang INI.. dan langsai sudah hutang aku untuk saufiville punya part yang aku cerita tu di SINI

***** HARAP FAHAM. OLEH SEBAB AKU INI PERCUTIAN TAK DIRANCANG, MAKANYA BAJU PUN TAK CUKUP.AKU PAKAI BAJU KOREA MANA TAK TAHU KUMPULAN APA, SEBAB AKU PINJAM BAJU ANAK BUAH NURUL. YANG BARU DARJAH 5 ATAU DARJAH 6 AKU PUN TAK PASTI. SEBAB TU GAMBAR SETERUSNYA AKU PAKAI JACKET COKLAT TU KAHKAHKAH******

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved