ads

Sabtu, 21 Julai 2012

06 di paloh hinai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di paloh hinai - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2012 03:20 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 03:09 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 07 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 08 May 2012 03:11 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 03:12 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 03:39 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 03:21 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:38 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok | Berita Harian

Posted: 21 Mar 2012 02:07 AM PDT

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

21/03/2012 1:40pm

BERA — Dua orang terbunuh dan lima cedera apabila kereta yang dinaiki tujuh sekeluarga Orang Asli itu terbabas dan melanggar sebatang pokok di Km 34 Jalan Temerloh–Bahau pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Mohd. Zahid Mohd. Noor berkata, kejadian pada pukul 5 pagi itu berlaku ketika keluarga berkenaan dalam perjalanan dari Bahau ke Paloh Hinai di Pekan.

Menurutnya mangsa yang maut dikenali sebagai Saadan Pendek, 36, yang merupakan penumpang hadapan dan Subia Lidin, 12, penumpang belakang, kedua-duanya berasal dari Kampung Orang Asli Runchang, Pekan.

Pemandu kereta, Kassim Law, 20, cedera parah di bahagian kaki, muka dan badan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh.

Mereka yang cedera adalah Rosnani Lidin, 15, Adila Adi, 16, Rosnita Lidin, 13, dan Kitie Mail, juga 13. Mereka turut dirawat di hospital yang sama.

Mohd. Zahid berkata kereta yang dinaiki keluarga itu dipercayai dipandu laju sehingga terbabas ke kanan jalan lalu melanggar sebatang pokok.

"Dua penumpang berkenaan mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala dan badan," katanya. — BERNAMA

Read more:

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

Artikel Berkaitan:

  1. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  2. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  3. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  4. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  5. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  6. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  7. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  8. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  9. Maut kereta langgar pokok
  10. Lelaki rentung selepas kereta langgar pokok
Posted by on Mar 21st, 2012 and filed under Kosmo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 03:25 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:38 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok | Berita Harian

Posted: 21 Mar 2012 02:07 AM PDT

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

21/03/2012 1:40pm

BERA — Dua orang terbunuh dan lima cedera apabila kereta yang dinaiki tujuh sekeluarga Orang Asli itu terbabas dan melanggar sebatang pokok di Km 34 Jalan Temerloh–Bahau pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Mohd. Zahid Mohd. Noor berkata, kejadian pada pukul 5 pagi itu berlaku ketika keluarga berkenaan dalam perjalanan dari Bahau ke Paloh Hinai di Pekan.

Menurutnya mangsa yang maut dikenali sebagai Saadan Pendek, 36, yang merupakan penumpang hadapan dan Subia Lidin, 12, penumpang belakang, kedua-duanya berasal dari Kampung Orang Asli Runchang, Pekan.

Pemandu kereta, Kassim Law, 20, cedera parah di bahagian kaki, muka dan badan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh.

Mereka yang cedera adalah Rosnani Lidin, 15, Adila Adi, 16, Rosnita Lidin, 13, dan Kitie Mail, juga 13. Mereka turut dirawat di hospital yang sama.

Mohd. Zahid berkata kereta yang dinaiki keluarga itu dipercayai dipandu laju sehingga terbabas ke kanan jalan lalu melanggar sebatang pokok.

"Dua penumpang berkenaan mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala dan badan," katanya. — BERNAMA

Read more:

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

Artikel Berkaitan:

  1. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  2. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  3. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  4. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  5. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  6. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  7. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  8. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  9. Maut kereta langgar pokok
  10. Lelaki rentung selepas kereta langgar pokok
Posted by on Mar 21st, 2012 and filed under Kosmo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 07 May 2012 03:11 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 03:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Sehari <b>di</b> Kampung <b>Paloh Hinai</b>, Pekan, Pahang

Posted: 28 Mar 2011 04:12 AM PDT

Rasa2nya korang kenal x Kampung Paloh Hinai ni? Kalau xknl, biar aku explain sikit tntg kampung ni. Kampung ni terletak di daerah Pekan, yang berada di Pahang. Kampung ni terletak kira2 64.3 km dr bandar Kuantan.
Hari Ahad lepas aku pergi ke kampung ni. Bukan apa, universiti aku ada satu subjek yang dinamakan Briget Siswa. Ni merupakan salah satu subjek untuk kokurikulum. So, di sini student first year diwajibkan amik subjek ni. Sama ada semester 1 ataupon semester 2. Briget Siswa ni banyak buat aktiviti luar cam perkhemahan.
So, slps dibahagikan kpd beberapa group, group aku kena pergi ke Kampung Paloh Hinai. Di sana, kami ditugaskan utk membaiki sebuah rumah penduduk kampung tu. Rumah tu agak usang, so kami mesti baiki bahagian tingkap dan dapur. Tingkap yang kami buat adalah dpd kayu. Lebih kurang 6 buah tingkap kayu yang mesti dibina. Ini kerana tingkap rumah tu dah rosak. Mengenai dapur pulak, subgroup lain yang kena baiki. Dapur tu perlu ditambah dinding menggunakan batu bata.
Kami bertolak ke sana pada pukul 7.15 pagi dan sampai lebih kurang setengah jam kemudian. Setelah diberi taklimat ringkas, kami pon memulakan projek tu. Betapa susahnya nak bina tingkap tu. Ingatkan senang! Memang betul2 letih la waktu tu. Cuba bayangkan terpaksa bekerja bertungkus-lumus sampai pukul 5 ptg. Huh! Memang xdisangka2. Sampai sekarang masih terasa letih(tapi sempat jugak aku update blog ni...hehehe). Akhirnya projek kami pon siap. Tapi memanglah, xsiap sepenuhnya. Cuma 2 buah tingkap lagi yg xsmpat dibina. Dan yg tu diserahkan kpd tuan rumah tu utk siapkannya.
Apa2 pon  rasa teruja tu tetap ada walaupun letih. Yela...ni first time aku fixed kan rumah! Memang banyak input yg aku dapat hari ni. Kita mesti bekerjasama dalam satu pasukan, xkira apa pon. Jgn kerja sorang diri, 6ti xsiap! Saling membantu juga jelas terpamer time tu. Masing2 xhenti2 tolong kawan2 mereka. Memang aku respek giler ar!
Oklah...sampai sini dulu la untu kali ni. Di sini aku tinggalkan sedikit gambar yang berjaya ditangkap di Kampung tu.
Ni waktu mula2 sampai ke kampung tu.
Waktu sarapan pagi(masing2 tgh lapar tu...)
Kayu telah siap dipotong.
Nota Kuku Kaki : Sebahagian maklumat ini diketip dari :
http://maps.google.com.my

UMP : Kem bridged siswa <b - Ini Kisah MadNip

Posted: 11 Jul 2011 08:23 AM PDT

السلام عليكم

Best Best dan BEST ! Memang best kem hari tu .. Pada mula nya memang rasa berat nak pergi sebab ingat nak rehat je minggu ni .. Tapi apakan daya , kena pergi juga .. Kisah nya bermula apabila .......

Kitaorang sampai di bus stop depan KK1 dalam kol 5.30 petang , kitaorang dah nampak bas , tapi pakcik bas tu macam nak ambil orang lain je  sebab bas luar , bukan bas UMP , so kitaorang duduk menunggu je lah , ingat ada staf datang nak ambil kitaorang .. Dah penat menunggu sampai dah nak maghrib , Hazim ( ketua kumpulan D07 , ketua kumpulan aku ) dan Amashah ( ketua kumpulan D06 sebelum di lantik menjadi Penghulu di kem ) pergi la tanya pakcik bas tu lepas kitaorang tengok ada satu bas tu bergerak tanpa bawak penumpang langsung .. Lepas tanya , baru kami tahu yang pakcik tu tunggu kami naik .. ( MEMANG AKU HOT TIME TU , SIAP KELUAR HABIS PERKATAAN YANG DISENSOR )

Kitaorang sampai di kem paloh hinai kira kira maghrib , sampai sana , sunyi je .. Tutup ke ? Sekali lagi aku mengamuk .. Dan pelbagai perkataan baru aku wujud kan .. HAHAHA .. Biasa lah darah muda .. ( Fakta ke auta yang darah muda selalu marah ? Aku pun tak paham . Apa pon tak boleh ) Selamat hero kami Amashah masuk kedalam tanya orang di dalam , rupanya kem kami ada kat belakang nun jauh dalam .. Kira berhampiran hutan juga ..  Ingat boleh rehat kejap bila dah sampai , rupanya kena kumpul dan malam tu juga ada aktiviti .. YES , masuk hutan , teringin juga nak masuk hutan , last aku masuk hutan pun time nak pergi dusun arwah tokwan aku je .. Sebelum jalan siap , kami kena redah hutan dulu .. Tapi masuk hutan pun siang , ni PAGI !

Orang pertama yang masuk , perempuan india , memang TERBAIK la . Aku respect sebab dia berani masuk sorang sorang , kalau perempuan lain masuk secara berdua duaan ( sesama perempuan la ) .. Dalam jam 12 tu baru start , turn aku lambat lagi .. Sampai turn aku , jam dah tunjuk pukul 2 pagi .. Mak aih , time tu sepatutnya aku dah tidur atau pura pura tidur sebab tak boleh tidur , tapi kena masuk hutan pula .. Terpaksa lah aku masuk dengan hati yang tak seikhlas ni .. Depan aku ada 2 orang perempuan .. Mak aihhh , perempuan ni dah lah suka jerit , kang aku masuk terlanggar diaorang , jerit serupa nampak ***** pulak .. Time diaorang masuk , aku sembang lah dulu dengan staf UMP yang jaga kitaorang sepanjang kem tu .. Sampai turn aku , dengan bismillah , buka langkah perlahan dulu , sampai dah masuk dalam sikit , buka langkah seribu terus .. Laju bukan main lagi .. Sampai lah aku jumpa dengan 2 orang perempuan tadi .. Then diaorang suruh aku kedepan , pimpin jalan untuk diaorang .. Nak tak nak , kena juga lah daripada aku terlanggar diaorang nanti .. Aku jalan laju sampai diaorang tertinggal kat belakang , panggil aku suruh aku perlahan langkah kaki aku .. Ye lah , daripada diaorang kata aku ni KEJAM tinggal diaorang kat belakang , ada kala nya aku nak berlagak jadi HERO kejap ..

Sampai kat satu tempat tu , aku nampak ada orang berdiri dalam satu depa kanan aku .. Aku perasaan , so aku pura pura sembang dengan benda tu .. Tapi benda tu tak bergerak pon .. Agak nya mata aku problem kot .. Biar je lah .. Time aku terlanggar duri yang agak tajam , aku cakap lah "adui" , tiba tiba ada lampu suluh kitaorang , rupanya pakcik kampung tu suluh .. Dia suruh kami ikut dia , ke tali yang seterus nya .. Ikut je lah .. Tak sedar pulak kawan aku , Khairy ada kat belakang ... Lega sikit , ada kawan lelaki .. Tak lah rasa seram seram sejuk dengan perempuan ni .. Kemudian kami terus kan perjalanan sampai kat sebelah SUNGAI PAHANG .. "LAWA SIOT" , memang cantik lah pemandangan kat situ pagi tu .. TERBAIK !!! Then kami terus kan lagi sampai lah hujung tali tu .. Kami jadi heran .. Sebab tali tu sampai situ je .. Kami ingat kena patah balik ke tempat asal .. Tapi time tu , Badrul , Maisarah dan ada lagi seorang perempuan ( Tak nampak sangat siapa ) suruh stay dulu .. So kami stay lah sampai si Hafiz cucuh api lighter dia , tiba tiba ada pakcik Yussof tu buka lampu suluh .. Conform kantoi .. HAHA .. Selamat pakcik tu jenis supporting .. Lega rasa nya .. Then kami kena tunggu dengan pakcik tu sampai orang lain sampai .. Then sampai lah Asraf dengan 2 orang perempuan lain .. Then kami lepak situ sampai pakcik tu suruh kami ikut dia pergi ke tempat berkumpul .. Sampai situ , ramai dah tidur , sekali dengan Syed ( Along M01 ) dah tidur dengan Hazim .. Sampai hati korang .. Metang metang masuk awal .. Kemudian kami tunggu sampai semua orang selesai then balik ke khemah ..

BERSAMBUNG....

p/s = Time kat tempat berkumpul tu , ada orang muntah .. Ada orang kata dia nampak 'benda' tu sampai muntah .. Bahaya betul 'benda' tu .. =.="


Sebarang entry yang boleh mendatangkan salah faham .. Harap maaf .. Saya manusia seperti anda semua yang tidak boleh lari daripada melakukan kesilapan .. Harap di maaf kan .. Dan saya harap anda boleh memberi pandangan yang positif sebelum fikir nak menhentam saya .. Bercakap dengan baik bukankah dapat pahala

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 03:19 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 03:18 AM PDT

Assalamualaikum,

Fuhh, penat. Penat? hehe, itu semalam punya ceritalah. 1-3 Julai hari tuh, group briged siswa aku pula pergi kem di Paloh Hinai. Lebih kurang 30 minit perjalanan dari UMP. Mulamula, aku sangatsangat lah tak nak pergi sebab aku memang jenis yang tak tahu macam mana nak handle myself to the environment yang memerlukan aku masuk hutan.

Hari pertama, kitorang gerak dari UMP lebih kurang pukul pukul 6.45 pm. Sampai saja kat kem Paloh Hinai, kitorang solat dan rest kan diri. Lepas Isyak, program pun bermula. Macam biasalah, mesti ada cakapcakap dari pihak penganjur. Bla Bla Bla. Then malam, lebih kurang pukul 1.00 am. Bermula pegalaman Night Walk. Ye, jalan sengsorang kat dalam hutan. Tapi waktu turn aku, aku dapat jalan berdua. hehe. So, tak adalah takut sangat. Memang gelap gila sampaikan tak ada bezanya antara kau buka mata atau tutup. Sebab tuh aku tutup mata. Haha. Takut nak buka mata sebenarnya :D Okelah, seronok. Lebih kurang pukul 4.00 am baru program tuh habis. Mengantuk kot.

Keesokkan harinya, kitorang bangun awal. Solat Subuh, then ada senam aerobik. Tak adalah senam sangat, buat stretching jer. Habis saja sarapan, semua bersiap pakai pakaian sukan untuk Jungle Trekking. This is the part yang aku paling benci dan tak suka. Aku tak suka PACAT! == Arghh, sebabkan aku takut. Aku BERTUAH sangat digigit pacat. Ya Allah, aku menjerit bagai nak gila. Bukannya aku takut. Tapinya aku GELI. OMG!

Thanks to Beta Shakira. Sebab dia pegang tangan aku sampai habis jungle trekking. Sebab aku takut kena gigit pacat. Dia pun tak adalah berani sangat. Tapi dia buatbuat berani sebab tak nak aku rasa takut. Thank you so much kawan! :) Well, give a big applause to pihak UMP yang buat ke nieh sebab most of the student tak kenal pun antara satu sama lain. Tapi melalui aktiviti macam nieh, semua orang jadi sangat rapat sebab masingmasing bergantung antara satu sama lain dalam kebanyakkan aktiviti yang dijalankan.

Bila balik jer dari jungle trekking, semua kepenatan gila. Ye lah jalan berapa jam entah dalam hutan tuh. Balik jer, semua penat. Apalagi, tidurlah. hehe. Petang lepas Asar, aktiviti Self Confidence. Main terapung atas air. Bagi aku best lah. Sebab NO PACAT :p

Em, masuk selut. Mujur kasut aku tak tercabut. Dah lah satusatu nya kasut yang aku bawak ke UMP. Memang menangislah aku nanti. Hehe. 

Part malam lagi best main War Balloon. Kitorang semua di tempatkan dalam kebun pisang, all the girls are in one group yang diketuai orang our Penghulu iaitu Amasyah. Yang lelaki lain ada dalam group masingmasing. Group lelaki nieh ialah attacker. Misi diorang untuk mendapatkan paper yang diserahkan kepada group defender iaitu group perempuan. Dalam setiap group ada 20 orang yang pegang belon. Aku one of the pemegang belon. Bila dengar jer suara lelaki kitorang balik belon tuh. Dah lah gelap, memang main baling jer lah kan.

Tapinya lampu terpasang awal sebab all the mahasiswa bergelak tawa dalam gelap. Mana ada orang berperang sambil buat bising. So our guider pun malas nak teruskan. Sampai pukul 3.00 am jer game tuh. Terus semua tidur.

Hari yang terakhir pulak, ada buat rewang. Ada sembelih ayam, semua tolong memasak. Itulah aktiviti terakhir. And I enjoy every moment dekat kem tuh.

This is the beginning of EVERYTHING :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

SK <b>Paloh Hinai</b>: New Born

Posted: 29 May 2011 07:14 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]New Born. 30/05/2011, blog sk paloh hinai di lahirkan.. Sekarang bermula lah era blog SK PAloh Hinai... Posted by skph at 19:14 · Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Google Buzz ...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved