ads

Jumaat, 21 September 2012

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


Lepak <b>di Cameron Highlands</b> | mohdluthfi {dot} com

Posted: 15 Sep 2012 11:57 PM PDT

Lepak di Cameron Highlands

image

Salam,

Just a short entry. Sekarang aku ada di Cameron Highlands. Dah sampai kat sini sejak semalam dari Teluk Intan, Perak. Sebenarnya aku pegi perkahwinan @anarmnet dan @surayasegi di Chenderong Balai.

Perjalanan dari Penang ke Teluk Intan bermula pada jam 11pagi menggunakan Tol Changkat Jering, Terong, Manjong, dan kemudian sampai di Teluk Intan jam 4 petang.

Oleh kerana kami sesat tak tahu kat mana rumah @anarmnet, jam 5 petang baru kami sampai dekat rumah dia dan unfotunetly menjadi tetamu yang terakhir disana. Sembang punya sembang, jam 6 petang baru bertolak ke Tanah Rata.

Aku menggunakan laluan Tapah untuk mendaki ke Tanah Rata. Jam 730 malam kami mula mendaki setelah berhenti di Shell Tapah. Perjalanan agak menakutkan sebab dah malam dan jalan Tapah – Tanah Rata tu agak sempit dan berlengkang lengkok. Dalam jam 9 malam, baru dapat menjejakkan kaki di Tanah Rata. Alhamdulillah.

Pagi 16September, hujan lebat sangat. Kawan aku yang teringin nak pegi trip tension dah. Malam ni aku tidur di rumah Syukri Rahaman dekat Rose Lily. ;)

Oleh kerana connection internet yang sangat menyedihkan dan jalan yang amat jem, aku hanya boleh online di kedai makan :D

Esok balik kot..

Posted from WordPress for Android
Powered by Samsung Galaxy Tab

Ini Cerita Tentang Kami: Aktiviti <b>di Cameron Highlands</b>

Posted: 18 Sep 2012 11:50 PM PDT

Akhirnya penantian abah balik dari offshore tiba juga.. Jangan salah faham, ini masih mood flashback. Kisah 2 bulan yg lepas.

Kami book hotel online dan tinggal di Heritage Hotel. Hotel not bad la. Risau juga sebab masa baca review xberapa nak best. Mungkin masa kami pergi dah upgrade banyak.


Testing katil di Heritage Hotel.
Ok, PASS!!!

Antara tempat wajib adalah Ladang Boh. Dulu-dulu masa pergi tak perasan ada cafe untuk minum teh dekat kilang teh tu. Best, bolehlah order and test dulu rasa teh apa nak sebelum borong di kedai Boh.

Nazhan suka ambil gambar dan bolehlah diharap untuk mengambil gambar. Suka ibu. Bolehlah ibu posing. Kalau tidak, asyik ibu ja tukang ambil gambar.


My princess Iris
Oh.. Terasa nikmat teacino ni. Kalau tak bolayan ja.
Selain tu kami ke Strawberry
park. Ibu xda chance nak pick sendiri sebab Iris tidur dan laluan sempit nak bawa stroller.
Namun, hasilnya lumayan. Fresh strawberry yang besar-besar belaka hasil tuaian
Nazhan dan abah. Kalau xnak pick sendiri, ada banyak lagi yang fresh yang sudah siap dipack.

Apa lagi boleh buat di Cameron Highlands?

boleh makan steamboat
boleh pergi pasar malam di Brinchang tp hari Sabtu sahaja
ada honey bee park, boleh beli fresh madu
Ada ladang sayur, bunga
Boleh bergambar dengan permandangan yang sangat cantik dan replika buah-buahan besar
Shopping bantal strawbery, buah, sayur, bunga

Ha.. Silalah cuti-cuti Malaysia di Cameron Highlands!!!

P/S: Jalan ke sana kalau dari
Tapah sangat lengkang lengkok. Selamat husband gagah perkasa yg drive. Mengikut kata family in law, jalan dari Simpang Pulai(or utaralah) lagi ok untuk ke Cameron. Kurang lengkak lengkoknya.

Saya sangat suka holiday!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved