ads

Ahad, 4 November 2012

06 di bentong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


ME AND YOU: Kes Rompak dan Rogol <b>Di Bentong</b>

Posted: 04 Nov 2012 10:54 PM PST

Aku balik Bentong hari Sabtu lepas. Sampai-sampai je,mak aku terus inform ada kes rumah di pecah masuk kat satu kuarters perumahan kakitangan awam on the way nak masuk taman aku.

Aku memang terkejut gila ah..pasal aku baru lagi dengar ada 1 rumah di pecah masuk jugak dekat-dekat jugak ngan tempat yg terbaru ni,n now dah ada lagi kes baru. Cuma kes yg ni lebih menyayat hati. Suami di bunuh dan isteri di rogol. Masya Allah..apa la nak jadi ngan dunia sekarang ni.

Ni berita selanjutnya :


Kuarters Pejabat Hutan Daerah Bentong yang didiami Khairul Hazri Jamaludin yang maut dalam kejadian samun di Bentong, Pahang, semalam. 

BENTONG 3 Nov. - Seorang kakitangan Pejabat Hutan Daerah Bentong maut manakala isterinya dipercayai dirogol dalam kejadian samun di kuarters Pejabat Hutan Bentong, Jalan Tras dekat sini awal pagi ini.
Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Abdul Aziz Salleh berkata, ketika kejadian pukul 4.40 pagi itu, Khairul Hazri Jamaludin, 31, dan isterinya yang berusia 28 tahun tidur di ruang tamu.
Menurutnya, tiba-tiba mereka dikejutkan dengan kehadiran seorang lelaki bertopeng dan bersenjatakan senapang patah masuk ke dalam rumah menerusi tingkap bahagian dapur.
"Kehadiran suspek mengejutkan pasangan suami isteri itu menyebabkan Khairul Hazri bertindak mempertahankan diri dan bergelut dengan suspek.
"Mangsa bagaimanapun dihentak di belakang kepala, tengkuk dan perut oleh suspek dengan senapang patah menyebabkannya cedera parah," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Menurut beliau, suspek kemudian dipercayai merogol isteri mangsa sebelum melarikan barangan berharga milik pasangan berkenaan.
Abdul Aziz memberitahu, isteri mangsa kemudian mendapatkan pertolongan orang ramai sebelum kedua-duanya dibawa ke Hospital Bentong untuk mendapatkan rawatan.
"Mangsa bagaimanapun disahkan meninggal dunia di Hospital Bentong kira-kira pukul 7 pagi manakala isterinya menerima rawatan dan pemeriksaan lanjut di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) kerana dipercayai dirogol dalam kejadian itu," jelasnya.
Menurutnya, kes itu disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan, Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan Seksyen 394 Kanun Keseksaan.

**petikan berita credit to sini**

Aku lepas dengar dan baca berita ni last week,terus jadi mcm cuak nak tido dalam bilik sensorang. Serius seriau wehhh. 

Mudah-mudahan family aku esp Mak and Ayah aku sentiasa berada di bawah perlindungan-Mu ...


0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved