ads

Sabtu, 17 November 2012

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Jumaat, 16 November 2012 - BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> <b>...</b>

Posted: 16 Nov 2012 01:31 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Khamis, 15 November 2012 - BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> <b>...</b>

Posted: 15 Nov 2012 02:42 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Oct 2012 01:32 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>bukittinggi</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 13 Aug 2009 12:00 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Oct 2012 01:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kairyuzai N Samm: Chen Chen Ho Steamboat @ <b>Bukit Tinggi</b>, Klang .

Posted: 29 Oct 2012 09:54 PM PDT

Harlow Earthlings! I am here to make you crave steamboat today :) 
It's gonna be a short quick post cause i am updating during lunch time :)
It was a Friday and it was a public holiday where me and wifey thought, hey! Lets go to GM Warehouse at Klang , then have steamboat as dinner :) 
Went over GM Klang, wow, huge and loads of stuff at warehouse price. I practically went into every toy store or accessory store there is. Was not bothered about their clothes :P . 
It has two sides. Pretty cheap. The top one is themain compartment with the zip , opening , etc . And the below one is the side pocket. Was only for RM35. My first very own SATCHEL BAG! I showed wifey a Mulberry Satchel Bag and she was like no no that was like i guess a year ago ? And not , i dont need mulberry <3 .="." a="a" bag="bag" got="got" i="i" lalalala.="lalalala." like="like" nbsp="nbsp" p="p" which="which"></3>
Wifey got herself this : 
We ordered a two people set. It cost RM14++ meaning it will eventually come to roughly RM20 and they have a huge "tong" of this : 
What i liked about the food? THE FOOD WAS SUPER FRESH! I never have eaten such good soft fresh fishballs like this before and everything is fresh. We had Tom Yam and Chicken Soup and the Tom Yam was not bad. It reminds me of Pulau Ketam Seafood at Kota Damansara but they are not as fresh as Chen Chen Ho seafood.

The Fried sliced Onions are great but a little too oily for its like they fried it and throw the whole thing into the tupperware after frying. ==

I will definatly go back there to eat, but not for the steamboat but next is for the Menu item. We wanted to order crab but there were only both of us and the steamboat made us kind of full. Guess have to wait for one day and ask Mei Wong to join us together :)

When i was a GM Warehouse , i saw FUNFAIR!!!! DROOOLLLSSSS!!!

I LOVE FUNFAIR!!!

I made a fuss till wifey had to take me to the funfair. Not really a fuss but more on sulking :P

Most of the things are a copy of Genting Theme Park like the Selero Shot , The flying swings and some of Times Square theme park too like the DNA Mixer , 360 turn. We did not play it at all. Kinda scared to play cause funfair usually travel everywhere, who would know just a slight skru missed? I just dont feel safe with fun fair theme park . 
We played Bingo , threw a little darts and head back to PJ . Before that went to Tesco to get some groceries for Saturday. :)
Bla bla bla, and it was 5AM . Time to sleep and wake up to a brand new day :) 

<b>Bukit Tinggi</b> 2, Klang (R00120)

Posted: 27 Oct 2012 10:49 PM PDT

For Rent

Ref no: R00120

Bukit Tinggi 2 which is located in Klang. It is a part of major developmental area which consists of Bandar Bukit Tinggi 1,  Bandar Bukit Tinggi 2 and  Bandar Bukit Tinggi 3.

Among the major attraction here in Bandar Bukit Tinggi 2 is the AEON Bukit Tinggi Shopping Center, noted to be the largest AEON Jusco in Southeast Asia. Over 5,000 car park bays and 1 million square feet of retail and shopping area awaits customers here.

Food and dining lovers would enjoy the wide array of restaurants available within Bandar Bukit Tinggi 2, which features a long list of eateries (up to over 100 restaurants) serving food from East to West to suit all tastes. The wide variety of amenities here which caters for a population of 70,000 people has made Bandar Bukit Tinggi 2 the fastest growing and most successful township in Klang.

Bandar Bukit Tinggi 2 is accessible via major highways such as the KESAS highway. It is located 30km from Petaling Jaya and 50km west of Kuala Lumpur. Public bus service providers provide easy transport for residents from their homes to the Klang town center.

Facilities

  • Playground
  • Salon
  • 24hr security
  • Cafeteria
  • Covered parking
  • Jogging track
  • Barbecue area
  • Business centre
  • Mini market

Property Details

Ref No: R00120
Address: Lorong Batu Nilam, Bandar Bukit TInggi,
City: Klang
State: Selangor
ZIP: 41200
Title Type: Double Storey Link House
Tenure: Freehold
Unit Type: Intermediate
Facing Direction:
Land Area (sq): 24' x 75'
Build Up Area (sq):
Bedrooms: 3+1
Bathrooms: 3+1
Furnishing:
Occupancy:
Asking Price: RM 1,600.00
Maintenance Fees: RM120.00
Facilities: 24 hours gated and guarded

Property Photos

Semalaman <b>Di Bukit Tinggi</b> & Genting Highland | La Mia Storia

Posted: 14 Oct 2012 12:19 AM PDT

Dah lama rasanya tak update enrti on Sunday. Rasa agak pelik di situ..hehehe >_< Apapun, nak ucapkan selamat berhujung minggu buat semua kawan-kawan blogger. Moga cuti yg ada ni dimanfaatkan dengan sebaiknya. Hari ni, aku agak sibuk mengemas rumah dan membasuh baju. Rajin sungguh...anak siapa la ni ye...huhu (",) Dah siap mengemas baru la terasa nak BW. Lama juga tak menjenguk blog kawan-kawan. Mesti dah banyak cerita yg aku dah missed.
Sebenarnya nak cerita tentang aktiviti 2 malam yg lepas. Aku dan beberapa orang teman sekerja menghabiskan masa di Bukit Tinggi dan Genting Highland. Semalaman kami berada di 2 tempat tu. Masa kat Bukit Tinggi tu cuaca agak menyenangkan. Tak la sejuk sangat. Tapi, bila dah sampai Genting Highland, tetiba je rasa sejuk. Mula-mula tu aku okay lagi. Tapi, bila tetiba je ada angin yg bertiup, terasa sejuk pula. Tapi okay la...masih boleh bertahan lagi. Plus, aku pun tak bawa sweater. Jadi, memang kena bertahan la kan. Oh, lupa pula...si dia pun ikut sama dalam aktiviti ni **walapun hakikatnya aktiviti ni memang dirancang oleh si dia...hee **
Kami bertolak ke sana lepas solat Mabhrib. Sempat singgah kejap di Masjid Taman Melati untuk menunaikan solat Maghrib. Kami tiba di Colmar Tropicale Bukit Tinggi hampir jam 9.00 malam. Memang tak ramai orang. Sampai sana, kami bergambar dulu di hadapan bangunan ala-ala France di laluan masuknya. Gambar wajib bagi sesiapa jua yg sampai di sini.


Kami singgah makan di sebuah restoran yg terdapat di situ, Le Poulet Roti. Restoran tu menghidangkan 100% produk ayam. Dan malam tu kami memilih menu Roasted Chicken, yg ada side dish. Dah ala-ala Kenny Rogers je gayanya. Tapi, muffin Kenny Rogers lagi sedap la..huhu >_< Masa tengah makan tu, ada pula persembahan silap mata. Aku tak dapat nak fokus sangat sebab daya tarikan Roasted Chicken tu lebih kuat...hahahaha
Selesai je makan, kami sempat la juga melepak di depan pentas tu untuk melihat beberapa persembahan nyanyian. Mujurlah aku berkeras untuk duduk di tempat aku, kalau tak memang aku la yg conquer mic malam tu..hee >_< Suara penyanyi-penyanyi malam tu agak sedap juga ** dan aku difahamkan mereka berbangsa Filipina ** Mereka menyanyikan lagu Bunga-Bunga Cinta dan Kuda Hitam dengan sangat baik. Tapi, aku kagum bila salah seorangnya menyanyikan lagu Rolling In The Deep (Adele). Boleh tahan juga la. Aku bagi 3 1/2 bintang kat dia (",)
Agak-agak dah bosan dengan persembahan tu, kami pun memulakan sesi pengambaran..cheh! Haa la, dah sampai sana kena la bergambar. Takkan la nak tengok je view kat sana kan. Dah nama pun bawa kamera, rugi pula rasanya tak snap barang sekeping dua gambar untuk dijadikan kenangan. Ini pertama kali aku datang ke sana dengan suasana malam. Walaupun tak begitu meriah ** mungkin sebab tak ramai orang kot ** tapi, aku tetap teruja dengan struktur bangunan di situ. Tetap hebat pada pandangan mata aku.
Kami sempat naik ke atas tower setinggi 3 tingkat yg ada di sana. Tapi, masa nak naik lif tu, masyaAllah...bau lif nya sangat menyengat. Pening sekejap. Nasib baik la 3 tingkat je. Kalau 10 tingkat, mahu pengsan kitaorang dalam lif tu!

Dah puas bergambar dalam kawasan Colmar Tropicale tu, kami singgah untuk melawat sekawan angsa putih dan hitam yg terdapat di situ. Angsa-angsa tu kelihatan agak kurang agresif di waktu malam. Macam mana pun, salah seekor dari angsa putih tu tetap "menyerang" bila si dia hulurkan tangan ke arah angsa tu. Padan muka kena gigit dengan angsa!

Lepas tu, kitaorang pun bergerak menuju ke Genting Highland pula. Bak kata diorang la, alang-alang dah sampai situ...baik terus ke Genting Highland. Nak merasa suasana malama kat sana. Aku memang on je. Lagipun, bukan aku yg drive. Relax je jadi co-pilot. Apa nak kisah sangat..ngee :p

Sampai Genting Highland, takde banyak aktiviti yg boleh dibuat pun. Maklumlah, sampai sana pun dah hampir tengah malam. Mana ada apa-apa event pun. Outdoor & indoor park, semua dah tutup. So, kitaorang melepak jelah. Keluar masuk hotel-hotel yg ada. Menikmati suasana dingin sambil berborak-borak. Malam tu, jelas sangat yg hanya aku dan si dia je yg nampak fresh. Yg lain-lain tu semua dah tak larat. Mata masing-masing layu je. Tunggu masa nak letak kepala atas bantal je tu. Confirm lena!

Kesian betul budak-budak ni. Disebabkan diorang dah nampak sangat tak bermaya, si dia terus buat keputusan untuk berehat dalam kereta je. Masuk je dalam kereta, masing-masing dah tersandar. Aku...?? Terpaksa pula meneman si dia yg sibuk dok tuning kereta dia. Tak tahu la kenapa, tapi enjin kereta dia macam bermasalah sepanjang perjalanan naik ke Genting Highland ni. Yg mengikut firasat aku, "mungkin enjin sejuk agaknya." Disebabkan aku pun dah tak larat nak melayan kerenah si dia membebel dengan keretanya, aku pun masuk la dalam kereta. Dan akhirnya, aku terlelap juga.

Sedar-sedar je, dah hampir Subuh. Yg lain-lain dah mula resah nak balik. Si dia suruh diorang balik dulu. Sebab dia nak sambung tidur sekejap je lagi. Lepas selesai Subuh nanti, baru kitaorang gerak. Haa, itu la dia penangan overnight di Bukit Tinggi dan Genting Highland kan. Sumpah memang takde apa aktiviti yg best. Tapi, sebab aku dah biasa overnight ** kalau sebelum ni kitaorang overnight dengan adik bongsu aku...alaa, rindu pula kat dia!! ** jadi aku rasa perkara tu biasa je. Takde apa yg membosankan sangat pun. Cuma, aku harap kawan-kawan yg lain tu tak serik la dengan aktiviti macam ni nanti kan (",)

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved