ads

Khamis, 22 November 2012

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


Sessi Makan Seafood Sampai Lebam <b>Di Tanjung Lumpur</b>, Kuantan

Posted: 21 Nov 2012 06:49 PM PST

Assalamualaikum,

Cerita from CHERATING with LOVE yang dah berjaman-jaman. Takpe kita teruskan jugak ;p

Dalam dunia yang ding dong ni antara benda yang saya paling suka ialah makan. Makan best. Makan indah. Makan mengasyikkan. Makan demox. Eh itu tak best.
Kalau berjalan part yang paling best mestilah makan. Mano nak jumpo masak lomak cili padi kat Cherating mesti takdo punyo. So jangan nak berangan. Dengs!
Nak tau kat Cherating yang paling femes dengan apa? Tentulah ini. Yahoo!
Banyak gerai tepi jalan yang menjual benda sata. Rasanya macam otak otak tapi pyramid size. Sedap dimakan ketika panas. Kalau sejuk tak best sangat.
Malam pertama sebab dah kepenatan berendam mengalahkan badak berendam so kami beramai ramai dinner di kedai berhampiran hotel jewww.

Google saja dah boleh dapat phone no kedai and booked terus. Boleh order food sekali. Sampai je boleh terus makan. Bagus betul. Service very derrrrr vass. 5 star yoo.


Kedainya biasa-biasa je tapi foodnya boleh tahan sedap. Harga pun boleh tahan jugak. Alhamdulillah kenyang boleh tidur lena.
Malam yang kedua memang ditunggu tunggu semua dah excited habis kami makan di Tanjung Lumpur, Kuantan.  Lepas dah menghabiskan masa seharian di Teluk Cempedak kami terus ke sini.

Tempat yang wajib pergi kalau sampai Kuantan, orang cakaplah. Since there's nothing much to do here, this had to be the highlight of the trip. Keadaan kat sini mengingatkan saya di Bagan Lalang sebab deretan kedai makannya berhampiran dengan pantai. Tetapi kedai makannya lebih banyak sampai rambang mata uolls.

Kisah makan seafood sampai lebam di Bagan Lalang ;p

Pilihan hati mestilah kedai yang paling ramai pengunjung. Ramai biasanya sedap. Tak giteww?

Familiar kan, kat Bangi pun ada branch ni. ANA IKAN BAKAR PETAI.
KAmi sampai sini around 6pm which is oklah orang tak ramai sangat. Surau disediakan dan ada banyak pilihan makanan laut yang sangat segar bugar terbaik dari ladang. Pheww. Kedai ni satu satunya yang 2 tingkat. Tingkat bawah macam biasalah duduk kat kerusi meja kami makan di tingkat atas di mana konsepnya adalah sepeti berikut. Wallah!

Duduk bersila giteww. Wowww! Jarang jumpa ni yang tak sabar nak baring ni.

Mak budak, pak budak, nenek budak, atuk budak semua excited tunggu food bila lah nak sampai ni. Budak budak je tak excited sibuk nak main lumba lari lah, main I-pad lah, main nyuruk nyuruk bawah mejalah. Eh.

Food heaven. Don't over order your food to waste. Don't eat alone, eat with family, then its fun and enjoyable.

Makan lagi oh makan lagi. Burpss Alhamdulillah.


Komen ikhlas saya pasal kedai ni ialah the seafood was so fresh and high of quality. The taste was reasonably good. However, service in terms of friendliness need to be polished dan toiletnya SANGAT-SANGAT TAK OK.  Uwek!
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Ok nampak tak berapa banyaknya HEHEHE untuk membayangkan keadaan toiletnya. TAu takpe. Uwek

Last but not least selamat menjamu selera tapi jangan pergi toilet. OkBai!


Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved