ads

Sabtu, 24 November 2012

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


Jutawan Hartanah » Jalan jalan cari makan … <b>tanjung lumpur</b>..

Posted: 18 Nov 2012 05:01 AM PST

Semalam sebaik saja aku selesai seminar hartanah pie2020 …. terus saja aku  drive ke kuantan…. dah lama program ini aku tunda tunda pasall tiada masa yang sesuai .. asyik tak free jer….. Seminar aku berjalan dengan jaya nyer … nampak nye yang datang dari johor… dari kuantan  pun ada …. tak putus putus lah dapat peserta untuk sesi seminar aku nie… apa pun aku ucapkan terima kasih kerana sudi meluang kan masa datang dari jauh …..

aku dah cuba sedaya upaya menyampai apa yang terbaekk untuk di kongsi kan bersama … pengalaman dan juga teknik yang aku gunakan dalam pelaburan hartanah ini …… lebih kurang pukul 6pm baru lah kitaorg bergerak dari opis untuk menuju ke tanjung lumpur ….. sebenarnye aktiviti ini adalah nak celebrate hasil jualan rumah …. unit yang aku jv dengan orang ganu ….nak pegi kee ganu tu jauh sgt… so better jumpa tengah tengah lahh…hasil tuaian dah pun selamat di terima dan di bahagi kan …. dah berapa kali aku postpone program ini sebab kan tak free..

TErima kasih aku ucap kan pada bujal kerana sudi sedia kan payung yang besar untuk makan di ana ikan bakar petai tanjung lumpur …. kitaorg sampai pukul 9 pm …. bujal dah pun tungguu siap dengan lauk yang ada …. .tak cukupp dengann bujall order.. kitaorg tambah lagii lauk nye …. hahaha … mmg kuat makan betul lah diaorg nie ….. yang pegii aku .. bennie .. tuah .. dan jugak shahir….

ikan pari bakar berlada….. siakap … ikan denahak … sotong goreng tepung .. dengan sotong bakar sambal …. kepahh….. udang goreng tepung…. tom yam … kangkung goreng belacan …… ohhhh… nikmat nye tak yah nak cakap lah kan .. pasall travel jauh jauh.. mmg masing masing perut kebuluran …. dapat lak makanan yang sebegitu …. apa lagii … belasah sampaii licin lahh…

lepas makan … borak borak .. kitaorg jalan kat bandar kuantan untuk carii duriann lak …hahahaha … apa lah diaorg nie tak kenyang kenyangg…. dah abis ikan berapa ekor … makan durian lagi ….. aku ambik durian IOI  ….. ben lak ambil musang king …. tapi musang king yang ben pilihh cam hampas … berairr …. aku complaint dapat lah sebijik free yg kecik nyee …. apa la.. orang nak pilihh .. ko sibuk nak pilihh.. ko tu kan orang bandarr.. mana retii pilih buah durian …

settle makan makan … masing masing dah kepenatan … termasuk lah aku … all the wayy aku yang drive… dengann hujann yang turun masa kat highway……. menginap lak kat homestay…. perghhh.. guest house yang penjara punya ……..

keesokkan nye ….. cabutt balikk … sebelum tu sarapan dulu …. kedaii apa entah kat area situu .. mmgg sedapp bangatt…. nasii kerabu …. ohhh … kelabuu mata aku di buat nye .. sedapp betull daging salaii  dia lah… mmg akan aku bawak hanii makan lagi di situ …. then aku lajak ke pantai balok untuk carii keropok lekor…. ohh .. keropok lekor fatimah….. mmgg boleh tahann rasa nye …. terbaEEKKKK ….

on the way balik … singgah makan lagi …. hani dah pesan aku untuk tapau kan dia ikan patin sama udang galah…. perghhhh…. mmgg  nahas lah kalau aku tak carii …. dia tengah  mengidamm tu … tengah mengandung 2 bulan ….  … kitaorg makan kat situ …. ambik udang …. sotong … dan ikan apa entah benn ambill ….. layannn .. mmgg sedapp .. menjilat jariii bebb…. bestt sgtt …..

masa aku nak ambil udang tu … sorang customer tu pesan kat aku .. baik abg tanya dulu harga dia berapa …mahall tu …. aku sekadar tersenyumm jee lah.. dalam hati aku berkata kalau dah nak makan tu … ambil jee lah… tak kira lah harga nye berapa …. bukan nye ari arii  ko makan udang galah ini pun ……. jangan lah berkira sgt bab makan ini ……..

tu dia … udang galah dan ikan patin dah menunggu kitaorg …. sedapp bebb….. berbaloiii ..

abg kacak ini nye alat solek kalah pompuan … hahahaha… kelakar aku tegok ….

nie baru separuh makanan yang sampaii .. ada lagi niee .. cam mana lah kitaorg boleh abis kan

tengok tu …. tinggal tulang jee… tau lah sedap ker tak ..

keropok lekor di pantai balok …. ok jugak rasa nye …. takde byk tepungg…

bujal sedang menikmatii durian .. oohhh .. durian durian … dia mauu suapp kat awekssss… mana awekss nye bujall .

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved