ads

Jumaat, 14 Disember 2012

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Bake with Love: Akhirnya..Part 4 <b>Bukit Tinggi</b>..

Posted: 28 Nov 2012 01:14 AM PST

Okay memandangkan dok ada masa ngan semangat jitu untuk crita bab Bukit Tinggi nie eloklah kita perabihkan saja..Orang dah tak lalu nak baca dek kerana masa yang diambik untuk perabih percutian kali nie sangatlah lama. Hoihh gue lagi banyak kerjaan..lalu masanya enggak ada..bisa aja gue diamkan trus tapi kayaknya enggak ada kesudahan deh...kan dah keluaq bahasa indonesia ku..heh heh heh...

So yes, Part 4 nie adalah hari ke-3 kami disana. Awai-awai pagi lagi Pak Jo suruh orang hotel buat wake up call..mungkin pasai ramai sangat yang "tidoq mati" so Pak Jo pun buat langkah awai supaya plan untuk hari ke-3 nie tak lambat..Pagi tue kami semua breakfast di hotel. Nothing much you can expek from hotel, balik-balik menu dia roti..jem..nasi goreng & bihun goreng. Kalau dok seminggu kat sini, mau jejak ja kaki kat Penang saya pee cari roti canai kuah banjir..adoii lapaq pulak..So kemanakah kami pada hari ke 3 nie? Jeng jeng jeng..

Pak Jo bawak kami pee Selekoh Patplohpat had nie saya ja gigih2 eja @ Selekoh 44..

Selekoh 44 nie mengadap tasik..memang cantik..
Lepas menghirup udara yang segaq, kami patah balik ke town..jam masa tue dekat pukui12 so terus ja kami berenti makan di Pauh Piaman Restraurant...bila perut kenyang hati girang..Pak Jo lepas kami untuk ramai-ramai shopping di Pasar Atas..Pasar Atas nie sangatlahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh seronok okeh. Macam Pasar Baru dekat Bandung cuma Pasar Atas nie kompleks 2 tingkat..tepi-tepi kompleks banyak kedai yang juai-juai barang...kalau nak compare price di Bandung murah lagi cuma di Bukit Tinggi nie sulam dia lebih exclusive dan dibuat dengan tangan..itu kata penega-penegalah u ollss...macam saya yang tak heran nie, kain dibuat mesin ka dibuat tangan ka semua okeh ja...hahahaha...janji pakai elokkkk! Kan??? 
The next day kami punya flight agak awai pagi so pukui4 pagi kami dah gerak dari hotel. Satu benda yang saya suka pee negara Indon nie, penduduk dia tak kira di Bandung ka..di Medan ka..di Jakarta ka..di Bukit Tinggi ka..yang beragama Islam bila sampai ja waktu..depa tinggai barang depa dok menega then pee solat truih..Pada sapa-sapa yang nak pee melawat Bukit Tinggi, hopefully post-post saya dapatlah membantu tak banyak pong..skitkan?? 

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved