ads

Ahad, 25 Mac 2012

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 11:22 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 11:44 PM PST

[unable to retrieve full-text content]BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search. Posted: 19 Sep 2011 11:59 PM PDT. URL Sumber Asal :-. Posted: [unable to retrieve full-text content]. You are subscribed to email updates from di ceruk ...

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


Aku Hidup Dalam Blog: Apa yang menarik <b>di Cameron Highlands</b>?

Posted: 16 Mar 2012 10:45 PM PDT


Setiap orang di Malaysia  pasti tahu  Cameron Highlands. Masa aku kecik, perkara tentang Cameron yang aku biasa dengar ialah tempat tu sejuk macam negara mat saleh dan kat sana ada pokok teh. Tapi, masa tu tak pernah pun ada peluang sampai ke Cameron.

Sebenarnya aku pertama kali jejak kaki ke Cameron hanya pada umur 29 tahun 3 tahun yang lalu. Kali kedua ini aku datang lagi dengan membawa anak, isteri,adik dan maid ke sana.

Pertama kali datang pada 2009 agak teruja dengan suasana tempat tersebut yang agak dingin berbanding cuaca di tempat lain.


Teruja juga sebab dapat  melihat banyak ladang strawberi, ladang teh, gerai gerai menjual sayur sayuran segar dan cenderamata yang di jual di segenap kedai yang terdapat di pinggir jalan.

Ada orang yang datang berkali kali ke sini mungkin tidak pernah rasa bosan. Tapi bagi aku, datang kali kedua ke sini sangat membosankan kerana sudah tidak ada apa yang menarik.

Pertama mungkin aku kurang berminat pasal cenderamata,baju dan buah strawberi. Apatah lagi pasal teh strawberi  yang bermacam macam jenama tu. .Sebenarnya aku datang ke sini cuma menemankan isteri yang teringin nak makan buah strawberi. Padahal di Tesco ada je jual kalau setakat nak makan kan?.

Dari segi cuaca pulak, rasanya cuaca di Cameron tidak lah sesejuk mana. Ada orang kata cuaca di sini semakin panas berbanding dahulu. Namun cuaca masih lagi di kira sejuk jikalau mahu di banding dengan cuaca di bawah.

Hotel di sini tidak gunakan aircond. Namun setiap bilik air hotel pasti perlukan waterheater. Airnya sangat sejuk seperti air baru keluar dari peti ais. 

Berlibur <b>di</b> Strawberry Park Resort, <b>Cameron Highlands</b>

Posted: 21 Mar 2012 11:45 PM PDT

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ramai yang dah tahu Cameron Highlands merupakan salah satu lokasi tumpuan yang menarik dan sesuai untuk berlibur atau pergi bercuti. Hujung minggu hari Sabtu yang lalu Team Denaihati telah berpeluang pergi bercuti di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands. Memang sangat cantik dan menarik tempatnya.

Kami bertolak lebih kurang pukul 10.00 pagi dari Bandar Baru Bangi ke Shah Alam terlebih dahulu untuk ambil seorang lagi kawan. Lepas dah ambil kawan di Shah Alam kami teruskan perjalanan menuju ke Cameron Highlands. Perjalanan ke Cameron Highlands kami fikir mengambil masa lebih kurang 3 hingga 4 jam. Alhamdulillah tiada sebarang perkara yang tak diingini berlaku sepanjang perjalanan kami menuju ke Cameron Highlands melalui Tapah Road. Tepat pukul 2.00 petang kami tiba di Strawberry Park Resort dengan selamat dan terus check-in.

strawberry park resort cameron highland Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

reception strawberry park resort Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Front Desk Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Lepas dah register kami bergegas ke bilik untuk simpan beg pakaian dan berehat seketika untuk hilangkan penat. Dalam banyak-banyak bilik yang ada di Strawberry Park Resort, jenis bilik "Fresno Suite" jadi pilihan kami sepanjang bercuti selama 3 hari 2 malam di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands. Besar dan luas juga bilik dia. Lengkap dengan sofa, TV flat screen, peti ais dan lain-lain. Tilam, bantal dan selimut pun sangat selesa untuk tidur atau baring dalam keadaan suhu yang sejuk. Tengok harga bilik rasanya memang berbaloi.

fresno suite strawberry park resort Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Fresno Suite di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Selepas waktu Asar kami turun ke tempat dipanggil "The Garden Terrace" yang terletak berhadapan dengan bangunan lobby Strawberry Park Resort. Kami ke situ untuk sesi minum petang. Manager Strawberry Park Resort iaitu Mr. Ming pun turut sama menikmati juadah minum petang di situ. Hidangan minum petang yang disediakan sungguh sedap dan lazat. Pekerja Strawberry Park Resort pun melayan kami dengan senyuman yang mesra.

the garden terrace strawberry park resort Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Minum petang di The Garden Terrace, Strawberry Park Resort

Sambil menjamu selera, kami berkenalan dan berbual-bual kosong dengan Mr. Ming yang baik dan peramah. Mr. Ming ada menerangkan kepada kami tentang apa istimewanya Strawberry Park Resort dan segala aktiviti menarik yang boleh dilakukan sepanjang kami bercuti di situ.

minum petang strawberry park resort Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Hidangan minum petang di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Tapi memandangkan keadaan cuaca pada petang tu tak mengizinkan sebab hujan turun, kami hanya boleh buat aktiviti sendiri jalan-jalan di sekitar kawasan Strawberry Park Resort. Sambil-sambil berjalan tu sempat ambil beberapa gambar yang nampak menarik sebelum balik ke bilik untuk sambung berehat dan menanti hidangan istimewa BBQ pada waktu makan malam.

landskap strawberry park resort Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Lebih kurang pukul 8 malam, kami ke tempat makan yang dipanggil "Jim Thompson Terrace" untuk menikmati makan malam. Nama "Jim Thompson" diambil sempena nama seorang ahli perniagaan warga Amerika Syarikat yang telah membantu menggiatkan semula perniagaan tekstil dan sutera di Thailand.

Konsep hidangan buffet menanti kami pada malam tu. Ada pelbagai jenis makanan disediakan. "Jim Thompson Terrace" pada malam tu dipenuhi dengan para pengunjung Strawberry Park Resort. Masing-masing makan dengan penuh berselera. Kami pun turut sama makan sepuas hati sebab semua makanan yang disediakan memang sedap.

bbq dinner strawberry park resort Berlibur di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Makan malam di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Dah selesai menjamu selera, kami keluar jalan-jalan sambil menikmati angin malam tapi tak mampu duduk luar lama-lama sebab suhu terlalu sejuk. Kami terus balik ke bilik dan menutup tirai hari pertama percutian kami di Strawberry Park Resort dengan tidur dalam keadaan selesa bersama bantal yang empuk dan selimut yang tebal.

Rasa macam nak pergi bercuti lagi di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands. Mencari-cari masa yang sesuai untuk ke sana. Sesiapa yang nak bercuti di Strawberry Park Resort bolehlah layari Fan Pages Strawberry Park Resort untuk dapatkan info selanjutnya dengan pantas dan berita-berita promosi hebat yang sedang berlangsung.

06 di nenasi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di nenasi - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di nenasi</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 03:04 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di nenasi</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di nenasi</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 03:17 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di nenasi</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2012 03:30 PM PST

URL Sumber Asal :-

PIZA | dari almari kartun

Posted: 19 Feb 2008 03:28 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Dilahirkan pada 19 Julai 1971 di Nenasi, Pekan, Pahang, Piza memulakan alam persekolahan pada tahun 1978 di Sekolah Rendah Sultan Abdullah, Kuantan dan mengakhirinya setakat tingkatan tiga di Sekolah Menengah ...
Full content generated by Get Full RSS.

06 di jerantut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


Lagi Gadis Dilaporkan Hilang <b>Di Jerantut</b>, Pahang | Kamaluddin&#39;s Blog

Posted: 21 Mar 2012 10:07 AM PDT

- Mar 22, 2012 01:07:36.

Gambar hiasan senarai gadis hilang sejak akhir-akhir ini.

Seorang lagi pelajar berusia 15 tahun dilaporkan hilang selepas keluar membeli kad tambah nilai telefon bimbit.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang SAC T. Narenasagaran, pelajar terbabit Nornabila Mat Yaacob didapati tidak pulang ke rumah selepas keluar bersama seorang rakannya pada Isnin lepas di Jerantut.

"Pihak polis telah menerima laporan kehilangan pelajar itu daripada keluarganya dan polis akan mengedarkan gambar Nornabila bagi mendapatkan kerjasama orang ramai untuk mencarinya," katanya ketika ditemui pemberita pada majlis dialog usaha memerangi jenayah bersama penduduk Taman Tas, dekat sini, malam Rabu.

Beliau berkata pihak polis masih menyiasat kes berkenaan.

Sementara itu, ibu remaja berkenaan, Norazlina Osman, 47, ketika ditemui di rumahnya di Taman Koperasi, Jerantut berkata anak bongsunya itu keluar bersama seorang rakannya, Norsyazwani Mazlan, 15, dengan menaiki sebuah motosikal kira-kira 8 malam Isnin lepas.

"Sehingga 11.30 malam itu, Nornabila masih tidak pulang ke rumah, rakannya Norsyazwani ketika dihubungi memaklumkan yang dia telah menghantar Nornabila pulang sebelum itu," katanya.

Norazlina berkata usaha mencari Nornabila termasuk menghubungi telefon bimbitnya turut dilakukan tetapi gagal.

"Pada 8.04 pagi tadi, satu pesanan ringkas (SMS) telah dihantar daripada telefon bimbit anak saya memaklumkan yang Nornabila selamat," katanya.

Pada Ahad lepas, seorang remaja perempuan, Siti Nur Fatihah Mahadi, 15, dilaporkan hilang disyaki diculik di Taman Tas, Kuantan.

Bagaimanapun gadis yang dikatakan diculik itu sebenarnya mengaku bahawa dia dengan rela hati melarikan diri untuk tinggal di rumah teman lelakinya yang berumur 26 tahun disebabkan tekanan emosi yang dialami.

06 di sebertak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sebertak - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

06 di paloh hinai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di paloh hinai - Google Blog Search


Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok | Berita Harian

Posted: 21 Mar 2012 02:07 AM PDT

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

21/03/2012 1:40pm

BERA — Dua orang terbunuh dan lima cedera apabila kereta yang dinaiki tujuh sekeluarga Orang Asli itu terbabas dan melanggar sebatang pokok di Km 34 Jalan Temerloh–Bahau pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Mohd. Zahid Mohd. Noor berkata, kejadian pada pukul 5 pagi itu berlaku ketika keluarga berkenaan dalam perjalanan dari Bahau ke Paloh Hinai di Pekan.

Menurutnya mangsa yang maut dikenali sebagai Saadan Pendek, 36, yang merupakan penumpang hadapan dan Subia Lidin, 12, penumpang belakang, kedua-duanya berasal dari Kampung Orang Asli Runchang, Pekan.

Pemandu kereta, Kassim Law, 20, cedera parah di bahagian kaki, muka dan badan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh.

Mereka yang cedera adalah Rosnani Lidin, 15, Adila Adi, 16, Rosnita Lidin, 13, dan Kitie Mail, juga 13. Mereka turut dirawat di hospital yang sama.

Mohd. Zahid berkata kereta yang dinaiki keluarga itu dipercayai dipandu laju sehingga terbabas ke kanan jalan lalu melanggar sebatang pokok.

"Dua penumpang berkenaan mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala dan badan," katanya. — BERNAMA

Read more:

Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok

Artikel Berkaitan:

  1. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  2. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  3. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  4. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  5. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  6. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  7. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  8. Dua Orang Asli maut kereta langgar pokok
  9. Maut kereta langgar pokok
  10. Lelaki rentung selepas kereta langgar pokok
Posted by on Mar 21st, 2012 and filed under Kosmo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

06 di kampung awah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kampung awah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

3 Suspek Ditahan Curi Jentolak

Posted: 21 Feb 2012 02:09 AM PST

TEMERLOH – Tiga suspek yang dipercayai terbabit dalam kes curi sebuah jentolak berjaya diberkas polis ketika mahu memasang nombor pendaftaran palsu jentolak berkenaan.

Ketiga-tiga suspek berusia 29 hingga 33 itu berjaya diberkas hanya beberapa jam selepas dipercayai melarikan jentolak berkenaan yang disewa daripada seorang lelaki, 26 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Nor Mansor, dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa sedang membersihkan tanah kebun kononnya milik salah seorang suspek selepas dia menyewa jentolak itu untuk tempoh sebulan bermula hari berkenaan bagi kerja pembersihan di kebun itu di kampung Sempadan, dekat sini.

"Ketika mangsa sedang membersihkan kebun berkenaan pada pagi hari kejadian, suspek berkenaan meninggalkan mangsa kononnya mahu membeli air minuman.

"Kira-kira 10 minit kemudian, mangsa didatangi dua lelaki bersenjatakan parang," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang bertindak terjun dari jentolak bagaimanapun berjaya ditangkap sebelum tangan serta kakinya diikat menggunakan pita pelekat.

"Suspek kemudiannya melarikan jentolak berkenaan," katanya.

Beliau berkata, mangsa bagaimanapun berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan orang ramai untuk membawanya ke Balai Polis Lanchang bagi membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Mohd Nor berkata, hasil maklumat awam dan risikan, polis berjaya menemui semula jentolak berkenaan di Kampung Awah, Maran kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

06 di raub - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di raub - Google Blog Search


Family On Bikes: Selamat Merasmikan Jersi Baru <b>di</b> Jamboree <b>Raub</b>

Posted: 19 Mar 2012 08:25 PM PDT











Dan juga selamat merasmikan Jersi Baru AtokMTB..moh kayuh Wehh!!..

BLOG PAHANG: 06 <b>di raub</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Dec 2011 03:15 PM PST

URL Sumber Asal :-

Komunitikini – Dua maut, van jenazah terbabas <b>di Raub</b>

Posted: 19 Dec 2011 04:16 PM PST

Dua maut manakala dua lagi cedera selepas sebuah van jenazah terbabas di Km 333, Jalan Raub semalam.

Ketua Bahagian Trafik, Ibu Pejabat Polis Daerah Raub, Cif Insp Mohd Nazlan Othman berkata dalam kejadian kira-kira 11.30 pagi itu, van milik Masjid An-Nur, Kampung Melayu Subang tersebut dalam perjalanan pulang selepas menghantar jenazah di Kuala Krai, Kelantan.

"Van terbabit dipercayai hilang kawalan sebelum terbabas ke kiri jalan ketika tiba di tempat kejadian," katanya.

Pemandu van, Zaini Tamsir dan seorang penumpang di tempat duduk belakang Saffli Sajat, 61, meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.

Dua mangsa yang cedera ialah anak Zaini, Zulhilme, 15, dan seorang lagi penumpang di tempat duduk belakang Amran Sewa, katanya.

Beliau berkata kedua-dua mereka kini dirawat di Hospital Raub.

- Bernama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 di penor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di penor - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di penor</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 03:22 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di penor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 03:05 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di penor</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di penor</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:03 AM PST

[unable to retrieve full-text content]assalamualaikum kpda pembaca blog sy.........skrg ni sy nk konsi crta pd smuaaaaaaaaaaa y bce blog saya......ahli kadet koreksional telah menjalankan satu perkhemahan di peringkat kebangsaan,pd hari mula2 smpai sana ...

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


h a n i e: [ info untuk trip pekanbaru-<b>bukittinggi</b> ]

Posted: 21 Mar 2012 07:15 PM PDT

sebenarnya..kalau nak ke Bukittinggi..adalah lebih dekat kalau melalui Padang. lebih kurang dalam 2 jam je perjalanan. tapi kalau korang tetiba teringin rasa nak jadi gila,sewel dan suka duduk lama-lama dalam van macam aku dengan koq.. boleh la ikut route Pekanbaru - Bukittinggi. hahaha
dari airport boleh terus ke

Indah Travel
Jln. Pangeran Hidayat
No. 2 Pekanbaru
Tel: +6276145881
Tiket: IDR130,000 (+- RM43.00)

atau dari Terminal AKAP

C.V PO Harmoni
Tiket: IDR150,000 (+- RM50.00)

atauuuu.. untuk harga yang lebih murah.. boleh contact brader ni. kalau korang dah sampai ke Bukittinggi tapi nak jenjalan ke kawasan² berhampiran.. boleh juga contact dia. pandai2 la nego harga.


Ajoi Travel
Tel: 081267414412
       085271874512

kitaorang pergi dan balik ke Bukittinggi..dengan brader ni la. orang dia baik dan boleh kata jujur. dia yang banyak tolong kitaorang..contohnya masa dekat Pekanbaru..sebabkan kami takde tempat tujuan hotel nak ke mana..brader ni yang tolong carikan hotel sampai jumpa. murah pulak tu.

konsep dia adelah hantar sampai ke depan pintu rumah/hotel. jadi kalau tatau kat mana tempat yang nak pergi tu..jangan risau..brader ni akan cari sampai jumpa jugak..dan make sure korang selamat kat situ..baru dia pergi.

pembelian poskad di Bukittinggi
ada satu kedai sebelah dengan Hotel Yani, old skul gila kedai dia.. poskad pun pesen zaman tok kadok.. tp bulehla dari takda. sekepim IDR4000

naik angkot no 03, harga IDR2000adelah bersepah ye.. rate dalam IDR2,500-3000/jamkot kome soping sampai bankrup..nak tukar duit.. boleh tukar dekat toko-toko mas atau travel agencies
ada banyak kat area situ. cuma tak tau la rate nye berapa.kot la kan..rasa nak merempit.. ada satu kedai sebelah dengan RaunSumatra.. hala ke Hotel Yani.. rate tatau.. sebab tak tanya pun
Kami stay dekat satu hotel murah.. nama KOST INDAH. sebelah dengan IBIS Hotel [I.B.I.S tau.. bukan IBLIS..].. dari luar nampak macam crappy, scary hotel.. tp sebenarnya..agak selesa. murah pun ye.. IDR110,000 jek semalam (+-RM36.00) untuk standard room. cuma kena tinggalkan passport korang dekat kaunter reception. nak pastikan korang bukan perompak, perogol bersiri gamaknye.. tapi aku bab² tinggal passport ni memang tak senang duduk sket. jadi malam tu bila keluar.. aku mintak balik dengan alasan "takut ape-ape jadi nanti.. sebab tak de pengenalan diri" ;p
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved