ads

Rabu, 23 Mei 2012

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di janda baik</b> - Google Blog Search

Posted: 07 May 2012 11:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di janda baik</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 11:20 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CT: <b>JANDA BAIK</b>?

Posted: 17 Apr 2012 06:04 PM PDT

Baik punya nak nyebut, Janda Baik. Janda baik sukalah kita nak nyebutnya yang Janda Jahat tak payahlah nak nyebut. Puiii! Kita tak likelah...kuikuikui
Tinggalkan kisah merapu Janda Jahat tuh. Tak kuasa mak nak! Kita cite perkara yang best2 dan buat kita gumbira dan mendatangkan kebaikan. Siapa pernah pergi atau menginap di Janda Baik. Motifnya nak cite pasal lokasi Janda Baik...huhuhu
Kita dah beberapa kali baca tentang Janda Baik nih. Dulu kita pikir Janda Baik nih satu lokasi angan2 Mat Jenin....huhuhu. Rupanya memang benar belaka, tempat nih memang wujud.
Subhanallah! Bila search dalam internet dan membaca pengalaman mereka yang pernah ke Janda Baik nih buat kita teruja. Ya Allah cantiknya, mesti tenang dan sejuk. Wow! Kita memang teruja sangat nak kesana dengan family.
Nak BBQ dan mandi manda air sungai semulajadi. Memang best! Sungai tuh dekat sangat dengan tempat penginapan. Mesti sentiasa dengar deruan air sungai dari chaletkan?
Kita nih buat entri sekadar mengepohkan untuk kawan2 yang berkesempatan bolehlah kesana. Pergi ke Janda Baik, Bentong, Pahang tau kawan2 bukan cari Janda Jahat....hihihi. 
Kita kena buat juga pra percutian ke sini, mana boleh jadikan tengok dari internet je. Sakit biji mata nih...huhuhu. Untuk bermalam kat sana terdapat banyak resort yang boleh dihubungi. Apa lagi jom kita pegi Janda Baik.

sayapunyasuka: cha delea <b>di janda baik</b>

Posted: 16 Apr 2012 12:47 AM PDT

ni first timelah eisya merasa air terjun. months back, i cakap kalau eisya dah pandai jalan, nak bawak pergi pantai. tapi till now belum ada kesempatan nak pergi. huhu nanti eh cha.

ni sebenarnya ikut gang basikal tokbah. they ride pastu ada BBQ kat Janda Baik ni. ummy ajak teman dia, so ikut aje la.

mula2 aje nampak sungai, eisya tunjuk2 pish pish (fish). pastu kalau bawak dekat punya excited kan macam nak terjun aje.

budak2 pon ramai. sukalah dia. QAQAQQQQ dia panggil semua orang. kadang2 aje panggil abang.

wearing baby beehinds diaper 



 tokmi riba baby ni. cepat2 dia datang dok atas riba tokmi
 dah lama cha tak mam baby biscuit. orang bagi, mommy ok aje asalkan baby food. :)
 
sebab eisya macam over aje tengok orang mandi, kitaorang pon nak rendam dia lah.

papa yang bawak dulu. tapi tak berjaya.


 sejuk gila kot air dia. hahaha! 

so mommy had to went in. kasi dia main2 dengan batu sungai tu. campak2. tiba2 dia tak sedar dah rendam sampai lutut. then letak kat pelampung ni. dia baring2. letak sebelah budak kicik sorang ni. dia sukalah gelak2 tengok budak tu beraksi.

then i pun cepat2 naik nak amik camera. tiba2 dah macam ni.

 hahah fail la papa ni. so lepas tu cha terus naik. kalau kat pool kat rumah tu tak apa je sampai kecut tangan. tapi ni air sungai kan. memang sejukkkkk. masa ni baru pukul 10am. hehe. next timela ya cha.

  she wont stop eating. i memang pegi mana2 bawak fruits cut utk bekal dia. sampai i kena sorok container tu sebab dia asik nak mam buah aje. 
 

pastu dia penat gila lalu pingsan. hehe. ah last weekend memang penat gila. patut balik JB last week. tapi papa eisya berjanji palsu aje.

okaylah u ols. tu aje i nak cerita.

tata!

di negeri pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pahang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: <b>di negeri pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Majlis Perwakilan MGB <b>Negeri</b> Sembilan 2012 <b>di</b> Royal Bintang |

Posted: 17 Apr 2012 06:57 AM PDT

Alhamdulillah. Majlis yang sekian lama dirancang telah selesai dengan jaya tepat jam 5.30 petang tadi. Seperti yang dimaklumkan sebelum ini,  Yang Berbahgia Dato Pengarah Pelajaran Negeri Sembilan telah merasmikan majlis yang gilang gemilang ini.  Walaupun masa yang amat terhad, Yang Berbahgia Dato Abdul Halim Abdul Razak sempat menggariskan beberapa perkara untuk renungan dan perhatian perwakilan khususnya tugas sebagai seorang Guru Besar.

Antara pesanan beliau, Guru Besar adalah Panglima Perang barisan hadapan untuk menjayakan agenda pendidikan berkualiti khususnya di Negeri Sembilan. Keputusan Pencapaian UPSR yang semakin baik saban tahun merupakan indikator kejayaan berterusan pendidikan di peringkat PMR, SPM dan di peringkat Institusi Pengajian Tinggi.

Dato Abdul Halim mengucapkan syabas dan tahniah kepada Majlis Guru Besar Negeri Sembilan yang berjaya meneruskan agenda kecemerlangan pendidikan di Negeri Sembilan sebelum bergegas ke Rembau untuk menghadiri satu lagi majlis bersama Yang Amat Berhormat Menteri Besar Negeri Sembilan. Terima kasih Dato.

Dalam Perwakilan MGB pada tahun ini turun dihadiri oleh Yang Berusaha Ketua Unit Sekolah Rendah, Tuan Azmi Basir. Dalam ucapannya  sebelum persidangan, beliau mengingatkan perwakilan sentiasa mengikut peraturan khususnya peraturan kewangan. Beliau juga mengingatkan barisan Guru Besar yang hadir sentiasa menghormati guru dan kakitangan lain di bawah pentadbiran guru besar. Guru Besar sentiasa terdedah dengan pelbagai isu yang adakalanya sengaja diada-adakan oleh mereka yang kurang senang dengan kedudukan orang No 1 di sekolah.  Oleh itu, Guru Besar mestilah menunjukkan teladan dan kepimpinan yang boleh diterima oleh segenap lapisan di sekolah termasuk kalangan ibubapa dan masyarakat setempat.

Tuan Haji Kamarolzaman Othman dan kebanyakkan barisan Exco tahun 2009/2010/2011 telah dipilih semula untuk menerajui kepimpinan Majlis Guru Besar Negeri Sembilan untuk 3 tahun lagi. Dalam pemilihan kali ini tiada pertarungan yang berlaku kerana sejarah kepimpinan Tuan Haji Kamarolzaman dan barisan Exco yang ada, tidak menunjukkan sebarang masalah malahan sentiasa mendapat pujian dan sokongan keseluruhan Guru Besar Negeri Sembilan. Namun begitu, sebagai manusia biasa beberapa kebiasaan kurang disenangi oleh sebahagian kecil ahli harus diperbaiki. Majlis sentiasa menerima sebarang teguran secara positif demi kelansungan pendidikan di Negeri Ini.

Dalam majlis pemilihan ini juga, En. Baharin Sari telah dipilih sebagai Timbalan Yang Dipertua Majlis Guru Besar Negeri Sembilan untuk menggantikan tempat Tuan Haji Abdul Halim, yang bersara pada bulan Oktober tahun 2011.  En. Bahrin adalah dari Sekolah Kebangsaan Taman Dusun Nyior.

Terima kasih kepada Dato Abdul Halim yang terus menyokong Majlis Guru Besar Negeri Sembilan. Tahniah kepada Kepimpinan Majlis Guru Besar Negeri Sembilan kerana berjaya mengadakan Majlis Perwakilan ini. Guru Besar adalah sebahagian dari tenaga menentukan kecemerlangan pendidikan di Negeri Bertuah Kaya Adat, Kaya Pepatah…

Admin

Jenayah <b>di Negeri</b> Sembilan turun 81 kes - Utusan Malaysia Online <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2012 07:34 PM PDT

Jenayah di Negeri Sembilan turun 81 kes

Jenayah di Negeri Sembilan turun 81 kes


ABDUL Manan Mohd. Hassan memeriksa barisan kawalan kehormat pada Majlis Perbarisan Hari Kor Kadet Polis Ke-42 di Padang Merdeka, Port Dickson, semalam.


TELOK KEMANG 13 April - Kadar kes jenayah di negeri ini bagi tempoh tiga bulan pertama tahun ini menurun sebanyak 81 kes atau 5 peratus kepada 1,519 kes berbanding 1,600 kes bagi tempoh yang sama tahun lalu.

Bagaimanapun, Timbalan Ketua Polis negeri, Datuk Abdul Manan Mohd. Hassan berkata, jenayah kekerasan didapati meningkat kepada 418 kes tahun ini berbanding 311 kes untuk tempoh yang sama tahun lalu, iaitu sebanyak 34.41 peratus.

Beliau berkata, kes jenayah harta benda mencatatkan penurunan iaitu 1,101 kes pada tahun ini berbanding 1,212 kes tahun lepas.

"Kedudukan kes bagi jenayah jalanan menyaksikan kenaikan sebanyak 15 kes iaitu dari 119 kes tahun lalu kepada 134 kes tahun ini," katanya ketika berucap pada Perbarisan Hari Kor Kadet Polis ke-42 di Padang Merdeka, Port Dickson di sini semalam.

Beliau berkata, pasukan Kor Kadet Polis seharusnya berasa bangga kerana menjadi sebahagian daripada warga Polis Diraja Malaysia (PDRM).

"Keahliannya juga telah meningkat kepada 110,740 orang berbanding 1,960 orang pada awal penubuhannya," katanya.

Menurutnya, anggota Kor Kadet Polis yang bakal mewarisi negara ini seharusnya menunjukkan teladan yang baik serta mempertingkatkan mutu kerja.

"Naluri remaja yang mudah terpengaruh serta mempunyai sifat ingin mencuba sesuatu yang baru seharusnya dijaga supaya tidak tersilap langkah," ujarnya.

06 di triang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di triang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 01:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 01:09 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 01:11 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Chef Arm Kendalikan Kelas Masakan <b>Di Triang</b>, Pahang Anjuran <b>...</b>

Posted: 29 Mar 2012 01:50 PM PDT

Alhamdulillah baru-baru ini telah berlangsungnya Kelas Masakan Bersama Selebriti Chef Arm bersama warga penduduk kampung Tok Langit, Bandar Bera, Pahang anjuran Pertubuhan Persatuan Institusi wanita, Cawangan Bandar Bera, Pahang.Kelas Masakan ini telah dihadiri oleh lebih daripada 30 orang wanita yang terdiri daripada usahawan dan suri rumah tangga.sewaktu program kelas masakan ini Chef Arm telah menunjukkan 3 jenis masakan iaitu Kubis Gulung Berinti, Soto Warisan Singapura dan Kek Sitrus.Semua peserta yang hadir juga telah mendapat buku-buku resipi hasil karya Chef Arm terbitan PTS Millennia secara percuma.

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2012 10:00 PM PST

URL Sumber Asal :-

Isu ketiadaan air <b>di</b> Felda Mayam, <b>Triang</b>, Pahang - Anak Muda <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2012 10:00 PM PST

9 Mac 2012 - Saya merupakan penduduk di Felda Mayam, Triang, Pahang berasa amat terkilan dengan isu bekalan air yang berlaku di Felda Mayam sejak bertahun-tahun dahulu lagi sehingga kini tanpa perubahan.

Masalah ketiadaan air amat kerap berlaku di kawasan Felda Mayam menyebabkan banyak aktiviti seharian kami terganggu. Masalah ketiadaan air bukan berlaku sebulan sekali, atau seminggu sekali tetapi dua / sehari sekali!selang sehari masalah air pasti akan berlaku.hal ini amat menyusahkan dan menyukarkan kehidupan seharian kami.

Saya selaku penduduk Felda Mayam berasa amat bosan dan marah dengan keadaan ini kerana tanpa bekalan air, banyak aktiviti seperti memasak, membasuh dan mencuci termasuklah masalah untuk mengambil wuduk berlaku.

Pihak Jabatan Bekalan Air di sini masih belum dapat melaksanakan tanggungjawab kepada penduduk di Felda Mayam dengan sempurna. Pelbagai alasan yang tidak munasabah disampaikan kepada penduduk.

Terbaru, isu pekerja JBA yang tidak bertugas mengikut waktu menyebabkan masalah bekalan air di Felda Mayam sentiasa terputus. Hal ini adalah disebabkan pekerja tersebut tidak mengikut waktu untuk membuka dan menutup pili utama yang menyambungkan bekalan air ke kawasan Felda Mayam.

Adakah disebabkan seorang pekerja menyebabkan seluruh penduduk Felda Mayam menanggung akibat buruk kerana sifat tidak bertanggungjawab pekerja tersebut? Di mana pihak atasan yang sepatutnya memantau dan mengawasi tugasan pekeja itu?

Di harap pihak berwajib idapat mengambil tindakan yang sewajar-wajarnya kepada perkara ini. Terima kasih.

By: nurul hana ahmad danial

Sumber : http://www.aduanrakyat.com.my/isu-ketiadaan-air-di-felda-mayam-triang-pahang

06 di gebeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di gebeng - Google Blog Search


DSCN9466; Lima jam <b>di Gebeng</b> ! | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 19 Mar 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]This photo belongs to. Hj.Esa Md. Yunos' photostream (22392) · DSCN9463 : Lima jam di Gebeng. DSCN9467 · DSCN9466; Lima jam di Gebeng ! DSCN9465; Lima jam di Gebeng ! DSCN9464; Lima jam di Gebeng !

06 di mentakab - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mentakab - Google Blog Search


QUEENPINK: JALAN-JALAN <b>DI MENTAKAB</b> STAR MALL

Posted: 14 Apr 2012 05:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]JALAN-JALAN DI MENTAKAB STAR MALL. ASSALAMUALAIKUM... PADA 11 APRIL 2012 BERSAMAAN HARI RABU QUEENPINK JALAN-JALAN DI MENTAKAB STAR MALL,MENTAKAB PAHANG.

06 di paloh hinai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di paloh hinai - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 03:19 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di paloh hinai</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 03:18 AM PDT

Assalamualaikum,

Fuhh, penat. Penat? hehe, itu semalam punya ceritalah. 1-3 Julai hari tuh, group briged siswa aku pula pergi kem di Paloh Hinai. Lebih kurang 30 minit perjalanan dari UMP. Mulamula, aku sangatsangat lah tak nak pergi sebab aku memang jenis yang tak tahu macam mana nak handle myself to the environment yang memerlukan aku masuk hutan.

Hari pertama, kitorang gerak dari UMP lebih kurang pukul pukul 6.45 pm. Sampai saja kat kem Paloh Hinai, kitorang solat dan rest kan diri. Lepas Isyak, program pun bermula. Macam biasalah, mesti ada cakapcakap dari pihak penganjur. Bla Bla Bla. Then malam, lebih kurang pukul 1.00 am. Bermula pegalaman Night Walk. Ye, jalan sengsorang kat dalam hutan. Tapi waktu turn aku, aku dapat jalan berdua. hehe. So, tak adalah takut sangat. Memang gelap gila sampaikan tak ada bezanya antara kau buka mata atau tutup. Sebab tuh aku tutup mata. Haha. Takut nak buka mata sebenarnya :D Okelah, seronok. Lebih kurang pukul 4.00 am baru program tuh habis. Mengantuk kot.

Keesokkan harinya, kitorang bangun awal. Solat Subuh, then ada senam aerobik. Tak adalah senam sangat, buat stretching jer. Habis saja sarapan, semua bersiap pakai pakaian sukan untuk Jungle Trekking. This is the part yang aku paling benci dan tak suka. Aku tak suka PACAT! == Arghh, sebabkan aku takut. Aku BERTUAH sangat digigit pacat. Ya Allah, aku menjerit bagai nak gila. Bukannya aku takut. Tapinya aku GELI. OMG!

Thanks to Beta Shakira. Sebab dia pegang tangan aku sampai habis jungle trekking. Sebab aku takut kena gigit pacat. Dia pun tak adalah berani sangat. Tapi dia buatbuat berani sebab tak nak aku rasa takut. Thank you so much kawan! :) Well, give a big applause to pihak UMP yang buat ke nieh sebab most of the student tak kenal pun antara satu sama lain. Tapi melalui aktiviti macam nieh, semua orang jadi sangat rapat sebab masingmasing bergantung antara satu sama lain dalam kebanyakkan aktiviti yang dijalankan.

Bila balik jer dari jungle trekking, semua kepenatan gila. Ye lah jalan berapa jam entah dalam hutan tuh. Balik jer, semua penat. Apalagi, tidurlah. hehe. Petang lepas Asar, aktiviti Self Confidence. Main terapung atas air. Bagi aku best lah. Sebab NO PACAT :p

Em, masuk selut. Mujur kasut aku tak tercabut. Dah lah satusatu nya kasut yang aku bawak ke UMP. Memang menangislah aku nanti. Hehe. 

Part malam lagi best main War Balloon. Kitorang semua di tempatkan dalam kebun pisang, all the girls are in one group yang diketuai orang our Penghulu iaitu Amasyah. Yang lelaki lain ada dalam group masingmasing. Group lelaki nieh ialah attacker. Misi diorang untuk mendapatkan paper yang diserahkan kepada group defender iaitu group perempuan. Dalam setiap group ada 20 orang yang pegang belon. Aku one of the pemegang belon. Bila dengar jer suara lelaki kitorang balik belon tuh. Dah lah gelap, memang main baling jer lah kan.

Tapinya lampu terpasang awal sebab all the mahasiswa bergelak tawa dalam gelap. Mana ada orang berperang sambil buat bising. So our guider pun malas nak teruskan. Sampai pukul 3.00 am jer game tuh. Terus semua tidur.

Hari yang terakhir pulak, ada buat rewang. Ada sembelih ayam, semua tolong memasak. Itulah aktiviti terakhir. And I enjoy every moment dekat kem tuh.

This is the beginning of EVERYTHING :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

SK <b>Paloh Hinai</b>: New Born

Posted: 29 May 2011 07:14 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]New Born. 30/05/2011, blog sk paloh hinai di lahirkan.. Sekarang bermula lah era blog SK PAloh Hinai... Posted by skph at 19:14 · Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Google Buzz ...

06 di kampung awah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kampung awah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 03:35 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 03:34 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 03:10 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 03:35 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 03:14 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Feb 2012 11:07 AM PST

URL Sumber Asal :-

Malaysia Zoom » Kualiti jalan <b>Kampung Awah</b> ke Bandar Tun Razak <b>...</b>

Posted: 16 Feb 2012 03:05 PM PST

You are here: Home / Wilayah / Kualiti jalan Kampung Awah ke Bandar Tun Razak teruk

Saudara Pengarang,KUALITI jalan raya, bekalan air bersih dan pendidikan merupakan antara perkara utama yang diberi perhatian oleh kerajaan dalam memastikan rakyat menikmati kehidupan lebih baik.

Namun, tidak semua perkara itu dapat ditunaikan kerana terdapat beberapa masalah tertentu yang perlu diberi perhatian tidak kira oleh pemimpin setempat, wakil rakyat dan kerajaan.

Apa yang ingin saya bangkitkan adalah kualiti jalan raya dari Simpang Kampung Awah menghala ke Bandar Tun Abdul Razak Jengka hingga Simpang Felda Jengka 8.

Laluan itu penting kerana kakitangan kerajaan termasuk pegawai Felda, guru, pelajar dan pensyarah berulang alik menggunakannya ke destinasi masing-masing.

Saya sebagai penduduk jati dan anak peneroka Felda Wilayah Jengka merumuskan bahawa kerajaan Persekutuan dan negeri tidak serius menunaikan tanggungjawab membina sebuah rangkaian jalan raya yang baik di kawasan itu.

Jalan utama Kampung Awah ke Bandar Tun Abdul Razak Jengka 8 sangat penting untuk dinaik taraf kerana sejajar dengan kedudukannya sebagai jalan utama ke Jerantut dan Maran.

Daripada perbualan di kedai-kedai kopi, kebanyakan mereka sudah bosan dengan kualiti jalan yang teruk seolah-olah berada di sebuah negara miskin yang baru merdeka.

Kualiti jalan di Felda Jengka 15, Jengka 16 dan Kampung Awah sempit, berlubang serta tidak lurus sekali gus mengundang bahaya kepada pengguna jalan raya.

Saya harap pihak berwajib khususnya wakil rakyat memandang serius perkara itu memandangkan Bandar Tun Razak Jengka menjadi tumpuan bukan sahaja penduduk tempatan, tetapi juga pelancong domestik serta asing yang ingin meninjau kehidupan peneroka di situ.

PENEROKA PRIHATIN

Bandar Tun Razak, Jengka

Dipetik dari Utusan Malaysia

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

3 Suspek Ditahan Curi Jentolak

Posted: 21 Feb 2012 02:09 AM PST

TEMERLOH – Tiga suspek yang dipercayai terbabit dalam kes curi sebuah jentolak berjaya diberkas polis ketika mahu memasang nombor pendaftaran palsu jentolak berkenaan.

Ketiga-tiga suspek berusia 29 hingga 33 itu berjaya diberkas hanya beberapa jam selepas dipercayai melarikan jentolak berkenaan yang disewa daripada seorang lelaki, 26 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Nor Mansor, dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa sedang membersihkan tanah kebun kononnya milik salah seorang suspek selepas dia menyewa jentolak itu untuk tempoh sebulan bermula hari berkenaan bagi kerja pembersihan di kebun itu di kampung Sempadan, dekat sini.

"Ketika mangsa sedang membersihkan kebun berkenaan pada pagi hari kejadian, suspek berkenaan meninggalkan mangsa kononnya mahu membeli air minuman.

"Kira-kira 10 minit kemudian, mangsa didatangi dua lelaki bersenjatakan parang," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang bertindak terjun dari jentolak bagaimanapun berjaya ditangkap sebelum tangan serta kakinya diikat menggunakan pita pelekat.

"Suspek kemudiannya melarikan jentolak berkenaan," katanya.

Beliau berkata, mangsa bagaimanapun berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan orang ramai untuk membawanya ke Balai Polis Lanchang bagi membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Mohd Nor berkata, hasil maklumat awam dan risikan, polis berjaya menemui semula jentolak berkenaan di Kampung Awah, Maran kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

3 Suspek Ditahan Curi Jentolak

Posted: 21 Feb 2012 02:09 AM PST

TEMERLOH – Tiga suspek yang dipercayai terbabit dalam kes curi sebuah jentolak berjaya diberkas polis ketika mahu memasang nombor pendaftaran palsu jentolak berkenaan.

Ketiga-tiga suspek berusia 29 hingga 33 itu berjaya diberkas hanya beberapa jam selepas dipercayai melarikan jentolak berkenaan yang disewa daripada seorang lelaki, 26 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Nor Mansor, dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa sedang membersihkan tanah kebun kononnya milik salah seorang suspek selepas dia menyewa jentolak itu untuk tempoh sebulan bermula hari berkenaan bagi kerja pembersihan di kebun itu di kampung Sempadan, dekat sini.

"Ketika mangsa sedang membersihkan kebun berkenaan pada pagi hari kejadian, suspek berkenaan meninggalkan mangsa kononnya mahu membeli air minuman.

"Kira-kira 10 minit kemudian, mangsa didatangi dua lelaki bersenjatakan parang," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang bertindak terjun dari jentolak bagaimanapun berjaya ditangkap sebelum tangan serta kakinya diikat menggunakan pita pelekat.

"Suspek kemudiannya melarikan jentolak berkenaan," katanya.

Beliau berkata, mangsa bagaimanapun berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan orang ramai untuk membawanya ke Balai Polis Lanchang bagi membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Mohd Nor berkata, hasil maklumat awam dan risikan, polis berjaya menemui semula jentolak berkenaan di Kampung Awah, Maran kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:46 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Hakisan <b>Di</b> Sungai Sat | Detik Perubahan

Posted: 11 Mar 2012 10:28 PM PDT

MACHANG – Masalah hakisan di Sungai Sat, Kampung Peneguh, membimbangkan penduduk apabila ia turut melibatkan jambatan dan jalan perhubungan utama mereka, di sini, semalam.

Tinjauan wartawan mendapati, hakisan sungai itu menyebabkan bahagian bawah yang menghubungkan jalan dengan jambatan itu kosong dan perlu ditangani segera bagi mengelakkan ia runtuh.

Penduduk, Che Ghani Abdul Rahman, 50, berkata, dia meminta kerjasama pihak berkenaan dalam usaha mengelakkan jambatan atau jalan itu runtuh.

Katanya, jalan itu akan runtuh pada bila-bila masa jika digunakan kenderaan berat memandangkan ia tiada sokongan di bahagian bawah.

"Jalan itu seolah-olah tergantung dan perlu diberi perhatian segera bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini. Kami bimbang, jika jalan itu runtuh, ia akan memberi kesan kepada jambatan yang terletak berdekatan, dan memakan masa yang lama untuk dibina semula sedangkan jalan ini adalah perhubungan utama penduduk kampung dan kawasan sekitar," katanya.

Nordin Samad, 63 berkata, dia menggunakan jalan itu setiap hari biarpun bimbang ia akan runtuh pada bila-bila masa.

Katanya, jalan itu lebih dekat untuk penduduk ke Bandar Machang dan menghantar anak-anak ke sekolah.

"Arus deras pada musim banjir baru-baru ini menyebabkan hakisan pada tebing Sungai Sat itu, dan kami berharap pihak yang berkenaan akan memberi perhatian kepada masalah kami ini sebelum keadaan lebih buruk. Selain penduduk Kampung Awah dan Peneguh yang menggunakan jalan ini, penduduk daripada kampung sekitar juga turut menggunakan dan dianggarkan lebih 30 keluarga menggunakannya setiap hari," katanya .

Pada masa sama, penduduk juga berharap ada pihak yang sudi membina pagar di Jambatan Kampung Awah, dekat sini yang didakwa membahayakan pengguna.

Sementara itu, Roling Ya,58 berkata, mangsa terbaru jambatan itu adalah anaknya sendiri yang berusia 8 tahun.

"Mujur dia tidak mengalami kecederaan yang teruk walaupun terjatuh bersama basikalnya. Saya berharap perkara ini tidak akan berlaku kepada orang lain, selepas terbina pagar jambatan. Jambatan ini adalah perhubungan­ utama penduduk, dan ia mampu membahayakan terutamanya pada waktu malam," katanya.

Manakala Mat Zin Yusoff, 60, berkata, sekurang-kurang enam mangsa terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu sejak hampir 20 tahun jambatan itu dibina.

"Mungkin lebih ramai tetapi jumlah itu yang saya ingat termasuk seorang Tok Dalang yang patah bahu akibat terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu. Paling membimbangkan kanak-kanak dan warga emas lagipun jambatan itu sempit, muat untuk sebuah sebuah kereta sahaja," katanya. – Sinar Harian

Siti Nafi Bayaran RM500,000 Untuk 30 Minit

Posted: 04 Mar 2012 06:17 PM PST

KUALA LUMPUR – Sejak kebelakangan ini dunia hiburan kecoh apabila dikatakan yang penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza telah mengenakan bayaran sebanyak RM500,000 untuk persembahannya selama 30 minit.

Namun awal-awal lagi Siti menafikan dakwaan liar tersebut.

Menurut penyanyi kelahiran Kampung Awah, Temerloh, Pahang ini jumlah bayaran yang dinyatakan itu agak keterlaluan di mana setakat ini katanya, bayaran yang dikenakan berpatutan dengan kos penganjuran serta keperluan yang lainnya.

"Jumlah itu tidak masuk akal. Siti tidak pernah mengenakan harga bayaran persembahan semahal itu. Siti mengambil kira bayaran itu berdasarkan durasi persembahan, dan ia termasuk pakej lain seperti set pentas, bayaran penari dan props," komennya.

Siti mengulas isu itu sewaktu ditemui para wartawan pada majlis sidang akhbar pengumuman persembahan Minggu Setiausaha – Secretaries Week 2012 Afternoon of Elegance yang diadakan di Persada Johor International Convention Centre, Johor Bahru semalam.

Walau bagaimanapun, dalam pada itu penyanyi yang popular dengan lagu berjudul Cindai ini tidak menafikan dia telah membeli sebuah rumah di Australia yang tidak dinyatakan harganya pada tahun lalu untuk kemudahan ahli-ahli keluarganya sewaktu berada di sana.

"Memang betul Siti memang ada membeli sebuah apartment di kawasan Victoria Market di Melbourne, Australia pada tahun lalu. Ia untuk kemudahan anggota-anggota Siti sewaktu berada di sana. Misalnya, ia boleh digunakan oleh anak tiri Siti yang sedang belajar di sana," ujarnya.

Pada persembahan yang mengenakan bayaran mengikut harga meja RM2,500 hingga RM10,000 pada 10 April ini pukul 12.30 tengah hari itu yang dia akan mengadakan persembahan selama dua jam tanpa henti. Untuk tempahan sila hubungi 07-2199999. – mynewshub.my

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:46 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Hakisan <b>Di</b> Sungai Sat | Detik Perubahan

Posted: 11 Mar 2012 10:28 PM PDT

MACHANG – Masalah hakisan di Sungai Sat, Kampung Peneguh, membimbangkan penduduk apabila ia turut melibatkan jambatan dan jalan perhubungan utama mereka, di sini, semalam.

Tinjauan wartawan mendapati, hakisan sungai itu menyebabkan bahagian bawah yang menghubungkan jalan dengan jambatan itu kosong dan perlu ditangani segera bagi mengelakkan ia runtuh.

Penduduk, Che Ghani Abdul Rahman, 50, berkata, dia meminta kerjasama pihak berkenaan dalam usaha mengelakkan jambatan atau jalan itu runtuh.

Katanya, jalan itu akan runtuh pada bila-bila masa jika digunakan kenderaan berat memandangkan ia tiada sokongan di bahagian bawah.

"Jalan itu seolah-olah tergantung dan perlu diberi perhatian segera bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini. Kami bimbang, jika jalan itu runtuh, ia akan memberi kesan kepada jambatan yang terletak berdekatan, dan memakan masa yang lama untuk dibina semula sedangkan jalan ini adalah perhubungan utama penduduk kampung dan kawasan sekitar," katanya.

Nordin Samad, 63 berkata, dia menggunakan jalan itu setiap hari biarpun bimbang ia akan runtuh pada bila-bila masa.

Katanya, jalan itu lebih dekat untuk penduduk ke Bandar Machang dan menghantar anak-anak ke sekolah.

"Arus deras pada musim banjir baru-baru ini menyebabkan hakisan pada tebing Sungai Sat itu, dan kami berharap pihak yang berkenaan akan memberi perhatian kepada masalah kami ini sebelum keadaan lebih buruk. Selain penduduk Kampung Awah dan Peneguh yang menggunakan jalan ini, penduduk daripada kampung sekitar juga turut menggunakan dan dianggarkan lebih 30 keluarga menggunakannya setiap hari," katanya .

Pada masa sama, penduduk juga berharap ada pihak yang sudi membina pagar di Jambatan Kampung Awah, dekat sini yang didakwa membahayakan pengguna.

Sementara itu, Roling Ya,58 berkata, mangsa terbaru jambatan itu adalah anaknya sendiri yang berusia 8 tahun.

"Mujur dia tidak mengalami kecederaan yang teruk walaupun terjatuh bersama basikalnya. Saya berharap perkara ini tidak akan berlaku kepada orang lain, selepas terbina pagar jambatan. Jambatan ini adalah perhubungan­ utama penduduk, dan ia mampu membahayakan terutamanya pada waktu malam," katanya.

Manakala Mat Zin Yusoff, 60, berkata, sekurang-kurang enam mangsa terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu sejak hampir 20 tahun jambatan itu dibina.

"Mungkin lebih ramai tetapi jumlah itu yang saya ingat termasuk seorang Tok Dalang yang patah bahu akibat terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu. Paling membimbangkan kanak-kanak dan warga emas lagipun jambatan itu sempit, muat untuk sebuah sebuah kereta sahaja," katanya. – Sinar Harian

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved