ads

Isnin, 18 Jun 2012

06 di temerloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di temerloh</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2012 11:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

QUEENPINK: MINUMAN COOL BLOG DIBUKA <b>DI TEMERLOH</b> MALL

Posted: 23 May 2012 04:26 AM PDT

Musim Salji di Google - Assalamualaikum :) Wah syok je kan kalau dapat merasai musim salji..kan..kan..hehe :) Nak pergi i-city jauh pulak kan..apa kata korang try kat sini. Perg...

5 beberapa blan yang lalu

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


azharbentongpahang: ISU MAKSIAT <b>di bentong</b> http <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2012 05:25 AM PDT

GUNUNG RAJAH yg dipanah petir dulu
katanya bercampur bebas laki puan
dan ada minum arak
betul atau tidak? bukan isunya

isunya nak buat aktiviti apa pun jangan langgar batas
BIAR ORANG takut nak buat benda tak ikut islam

dah la takde manfaat apa
buat cara terbuka

buat malu je pada orang lalu sini nak balik kelantan
depa kerajaan negeri banyak program berfaedah

dulu funfair yg ada judi tikam di chamang
hahaha

karaoke
pergaulan bebas
tayang aurat tubuh dan suara menggoda
@lain la kalau semua lelaki dan lagu2 perjuangan

DI JANDA BAIK takde ke cerita2 kes maksiat

dulu kes gegaran terasa

dan ada aduan sebuah pusat maksiat termasuk pelacuran
di sebuah resort sebelum ni
berapa orang yg biasa post dgn niat menegur dan mencegah maksiat dan mungkar?

ke group ni hanya utk post iklan?

AKU TAK KATA karaoke tu punca ribut
aku kata krk tu pertandingan diadakan pd mlm ribut tu

faham?

oh nak ajar aku lak camna nak tulis

lebih drp tu aku nak kutuk cemuh perli sindir program dan pelaku maksiat

kalau takde ribut pun

kalau sebaliknya pgrm maksiat di bentong scara terbuka @berjaya menarik ramai melayu beragama islam

tu aku tegur cara biasa
lebih drp tu aku akan buat
kalau org melayu bentong tak faham juga

BODO
penjual kereta toyota dpn pdg tras
memekak lagi
pasang lagu beat it michael jackson

ni la isunya @orang tak hormat syiar islam
hari jumaat hari kebesaran islam
masjid pun tak hormat

MALAYSIA NEGARA ISLAM?

KONSERT HIBURAN ARTIS KOREA yang dihidangkan
bayaran rm2juta

kerajaan yg memerintah pun
tak ikut dasar dan hukum islam

pembangunan dan ekonomi pun dikuasai oleh kafir

lagi mau sembang nak suruh org islam mengkaji sains
nak suruh org islam buat itu ini

MALAYSIA NEGARA ISLAM?

kerajaan yg memerintah pun
tak ikut dasar dan hukum islam

pembangunan dan ekonomi pun dikuasai oleh kafir

lagi mau sembang nak suruh org islam mengkaji sains

MALAYSIA NEGARA ISLAM?

dgn rejim tentera myanmar
takut atau apa

umat islam rohingya ditindas

lagi mau beri kerja pada pekerja asing beragama kafir
vietnam nepal china

KHUTBAH BHG2 masjid ketari
bentong pahang

pasal pilihanraya??????

OH PASAL PILIHANRAYA nak kempen bn la tu kot

ASAL BUKAN UMNO!!!

MEMBANGUN DENGAN ISLAM
BUKAN DGN SEKULAR BATIL

KHUTBAH JUMAAT ustaz umno
baca teks je

TAK PERNAH SEBUT UMAT ISLAM DITINDAS DI MYANMAR SYRIA????!!!!!

06 di jengka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jengka - Google Blog Search


Masalah Bekalan Air <b>di Jengka</b> 7 Yang Berpanjangan | Aduan <b>...</b>

Posted: 04 Jun 2012 12:10 AM PDT

Masalah bekalan air dikawasan FELDA JENGKA 7 sememangnya semakin berleluasa sejak dulu lagi. Daripada saya kecil lagi terutama ketika ingin menyambut hari raya tiap-tiap tahun..kami terpaksa mandi & menbasuh di sungai. Air sungai pula tidaklah begitu bersih dan terletak jauh di dalam kawasan ladang sawit. Kini, apabila sungai di dalam kawasan ladang sudah tidak dapat digunakan lagi kerana semakin cetek & kotor. Kami sekeluarga akan ke sungai di KUALA SENTUL untuk membasuh & mandi. Tempat tersebut adalah tempat reakrasi tapi sudah menjadi kawasan DOBI kami. Kami terpaksa menaiki kereta berulang alik untuk ke sana. Jarak pula..boleh menyebabkan kami kehilangan wang ringgit untuk mengisi minyak sahaja.

Walaubagaimanapun, hanya sebahagian kawasan di JENGKA 7 yang tidak dapat bekalan air. Iaitu akibat daripada tekanan air yang begitu rendah & mungkin disebabkan sistem pempaipan yang tidak diperbahurui. sering sahaja berlaku paip bocor dan pecah sejak dahulu hingga kini & itu memburukkan lagi keadaan. Ada khabar angin yang pelbagai mengenai pengurusan di sini. Apabila kami membuat aduan pada jawatan kampung, tidak dipedulikan. mahupun sudah berpuluh kali, ini kerana bukan 1 kampung yang mengalami masalah ini, tapi cuma sebahagian. Sebahagian itu adalah di barisan deretan BLOK E1 & rumah kami memang di kawasan tanah yang agk tinggi.

Yang paling dikesali, bil air tetap banyak sedangkan kali tidak mendapat bekalan air langsung yang dapat cuma angin yanmg keluar. Malahan bekalan air kadang-kala naik pada tengah malam sahaja. Kami sekeluarga membina kolah yangbanyak untuk tempat menyimpan air namun kalau bekalan air langsung tiada apalah gunanya. Kami sudah tidak sanggup lagi hidup bagaikan merempat, sehingga kami hendak mandi, memasak pun tidak sanggup & mengeluh kerana sampai bilalah perkara ini akan berakhir. Kini, sejak awal tahun 2012 ini masalah air semakin menjadi-jadi. yang peliknya, ketika YANG BERHORMAT PERDANA MENTERI kita datang ke JENGKA 8 baru-baru ini untuk menyampaikan DURIAN RUNTUH bekalan air sentiasa ada walaupun pada siang hari. Tapi selepas itu masalah air kembali semula & ia semakin menyeksakan hidup kami.

Jadi,dengan ini saya salah seorang mangsa penyeksaan ini, merayu sekeras-kerasnya agar ada pihak yang sudi membantu & tampil untuk menyelesaikan masalah yang sudah bertahun-tahun ini. Kami betul-betul memerlukan keprihatinan dari pihak yang berwajib.

By: siti mariana

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

06 di merapoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di merapoh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 09:17 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 09:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 09:21 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Gunung Tahan: Kuala Juram(<b>Merapoh</b>)-Tahan-Kuala Juram – Part I

Posted: 16 Apr 2011 09:59 PM PDT

Pertama kali aku naik gunung adalah (kalau tak silap) pada hujung tahun 2009. Aku naik Gunung Nuang. Tapi sampai suku perjalanan je. Itu pon esoknya berjalan terkengkang-kengkang. Tak habis pun. Sampai sekarang tak pernah jejak puncak Gunung Nuang. Haha. Kali ni bukan cerita naik Nuang. Tapi naik Gunung Tahan.

Ada orang nak kejar G7 (7 gunung tertinggi di semenanjung) Tapi aku belum sampai ke tahap tu lagi. Mana orang ajak, aku pergi. Haha. Setakat ni kepuasan aku adalah menjejakkan kaki di puncak tertinggi Borneo(Kinabalu tahun lepas) dan pundak tertinggi Semenanjung Malaysia; Gunung Tahan. Hoyeah!

Sedikit info mengenai Gunung Tahan.

Lokasi: Pahang.
Ketinggian: 2,187 meter (7,175 kaki)

Terdapat 2 trail popular untuk sampai ke Gunung Tahan iaitu samada melalui Merapoh(Kuala Juram) atau Kuala Tahan. Trail Kuala Tahan adalah trail yang pertama ditemui sejak tahun 1881. Ia lebih mencabar, lebih jauh dan memakan masa sehingga 7 hari manakala trail Kuala Juram adalah trek yang baru dibuka pada Ogos 1993 dan memerlukan 4 hari untuk pergi dan balik.

Tanpa membuang masa, berikut adalah travel log selama empat hari 3 malam yang dibahagikan kepada 4 episod(Part I, II, III & IV)

Travel log hari pertama, 5 April 2011;

6:00 AM – Tiba di Stesen Keretapi Merapoh
7:30 AM – Breakfast
8:13 AM – Bergerak masuk ke Taman Negara Sungai Relau
9:45 AM – Briefing selepas declare barang
10:15 AM – Bertolak dengan 4WD ke Kuala Juram
10:45 AM – Tiba di Kuala Juram
11:15 AM - Pendakian bermula!
12:15 PM – Tiba di Kuala Luis dan berehat selama 20 minit
2:15 PM - Tiba di Kem Lata Luis
4:00 PM - Tiba di Kem Kor
8:30 PM - Mimpi indah (Dalam hujan rintik-rintik)

Total 36 Photos

Mari kita kaji kedua-dua trail sebelah menyebelah. Empat hari vs. tujuh hari. Tepuk dada tanya nak yang mana, dada kata ikot yang empat hari saja sebab aku noob dan tak training langsung. Ade la naik Gunung Datuk sebulan sebelum tu. Haha.

2. Berikut adalah sedikit pesanan pihak bertanggungjawab. 44.9km(one way) secara total. (Kata Lair ini calculation straight line pakai GPS. Jarak sebenar on foot pusing-pusing bukit mungkin lagi jauh) Empat hari adalah tempoh perjalanan standard tanpa sebarang masalah teknikal.

3. Keseluruhan barang persendirian termasuk seluar dalam warna fink bergambar Ultraman. Haha. Paling penting.. ah semua tu penting la samdol! Kalau tak, takde maknanya aku nak pikul berkilo-kilo atas belakang.

4. Berat beg baru aku dengan barang-barang persendirian tadi. Sepuluh kilo sahaja. Tanpa air minum 3 liter(3 kilo), kamera (sekilo lebih) Sampai sana topup lagi sedikit sebanyak bayang-barang catuan seperti beras dan lain-lain.

5. Pepagi pukul 6 sampai di Merapoh. Semayang subuh dekat masjid berdekatan dan terus bersiap pakai uniform hiking. Lepastu gerak cari breakfast. Sejuk beb pepagi dekat Merapoh ni. Stesen ketapi dia kecik saja dan ketapi hanya akan berhenti amik orang upon request kalau harga tiket terkumpul lebih dari RM200. Kalau tak, pegi naik dekat Gua Musang le.

6. Di Merapoh, selain pergi hiking, boleh juga pergi kenduri Niti & Faleh. Haha.

7. Selepas sembang dengan guide, didapati beras tidak cukup jadi kami tambah lagi 5 kilo. Bahagi 5 orang. Ha pikul la kau.

8. Pak Teh ready nak bawak kitorang masuk ke Taman Negara dengan 4WD yang hebat. Penuh dengan 10 ekor beg besar.

9. Sampai di Taman Negara Sungai Relau, terus bukak balik beg besar tu, tabur semua barang. Declare satu-satu benda yang akan dibawa masuk hutan. Kira semua bungkusan plastik, bateri, botol, tin. Pakaian termasuk spender ultraman tadi.

10. Lepastu pendaftaran, pusing-pusing dulu bilik pameran sebagai warm up mental sebelum hiking. Selepas itu sedikit briefing oleh tuan ranjer. Foto menunjukkan jari yang agak-agak tunjk kat mana nak start pancit dan timbul rasa menyesal pegi masuk hutan. Haha.

11. Maka bermulalah perjalanan kami jauh dari ketamadunan menaiki 4WD sejauh 13kilometer dari Sungai Relau ke starting point Kuala Juram.

12. Muka-muka gembira. Ada yang tak pakai thights pon. Kagum aku. Haha. Tapi alhamdulillah semuanya tak diserang pacat yang ganas.

13. Tobat laju Pak Teh bawak 4WD ni. Lelebih lagi masa dia lajak nak naik bukit. Roller-coaster siot! Nak angkat tangan dan jerit "wheeeeeeeeeeeee" tapi takot tercampak keluar lak. Haha.

14. Kuala Juram adah salah satu santuari Ikan Kelah Taman Negara. Kat sini dilarang sama sekali memancing atau tangkap buat naik ikan kelah tersebut. Kata Pak Teh, kalau buat naik sekor nanti semua ikan akan merajuk tanak jumpe manusia. Kalau Pak Teh tipu aku, aku pon tipu korang la. Haha.

15. Ada Lata Bunian lah! *ok dalam hati sedikit cuak*

16. Muka kerek lagi ni sebab lom kena penangan hutan belantara lutut bertemu dagu. Haha. Juga kene pakai semat. (baju tuck in dalam) Haha. Kacak bukan? Takot pacat la katakan kang depa naik kasi love bite kat ketiak lak. Hehe.

17. Azam membacakan doa agar semuanya selamat pergi dan pulang. (anak sapa laaaa kitorang niiiihhh seswai dibuat menantu hoh!)

18. Jambatan gantung ini yang akan dirindu serindunya pada 3 hari yang mendatang. Haha.

19. Jambatan gantung permulaan trek ke Gunung Tahan. Naik ni sambil nyanyi lagu "Goyang-goyang, goyang kepala goyang". Haha.

20. Sungai pertama kene cross. Dalam kepala aku satu je. Lepasni mesti pesta kempen derma darah. Tapi aku apa takut? Aku dah pakai kacak baju tuck in mcm nak pegi opis. (padahal pegi opis pon tak penah tuck in) Haha.

21. Selepas bermain air, kita panjat batang pokok lak. Sekali kene seronok. tiga empat kali macam ni naik menyampah la pulak. Haha. Lepastu trekking dengan kasut/stokin basah. Cepelet, cepet, cepet. Kaki pon rasa suam. Haha.

22. Awal-awal memang begini. Semua rapat-rapat. Dekat-dekat. Tapi jangan pegang-pegang. Haha Lama-lama pecahla jadi dua group. Group laju dan group sipud. Aku group mana? Aku group sweeper. Haha. (nama cool bagi sipud)

23. Bila cross sungai, bukak semua chest strap, waist strap sebagai langkah berjaga-jaga. So, bila jatuh dan hanyut lepaskan saja bag itu. Kalau tak nanti akan kene drag sekali arus atau tenggelam bersamanya. Naik atas darat baru strap balik. Sekian pesanan penaja.

24. Air melo. Tak nampak apa yang dipijak. Agak cuak walaupun air tu paras lutut je. Mana la tahu tetibe ade lobang ke ape ke. Kan kan kan?

25. Takdok le dalam sangat tapi basoh le ponggom awok... (The river is not too deep. Only warm-warm deep. Not knee deep. Not waist deep. It's ass deep. LOL)

26. Bapak besar wei pokok ni. takleh nak peluk dah lebo dia.

27. Melalui tepi lereng bukit yang ada sungai dibawahnya dengan kadang-kadang menlalui anak sungai dan tali air.

28. Kadang-kadang ada trek yang curam kebawah begini. Selalunya curam ke atas. Mana-mana pon tak kesah la. Azab naik atau turun lebih kurang je. OK tipu. Turun lebih nyaman sebenarnya. Hehe.

29. Kulat ni basar gila cakap aku. Ade la sebesar dulang kot. Sepatutnya aku amik gamba beliau bersama seorang manusia. Baru nampak betapa besar dia. Erm.. um.. takpelah. Haha.

30. Pokok nik akar dia terkeluo macam pokok bakau yo!

31. Ni sungai ke 2 kot. Tengok tu Pa'an dah senget sebab salah step. Kat sini aku chill lagi cross sungai dengan kamera selamba strap deat dada. Kalau tergolek dalam sungai mmg nanges aku 4 hari 4 malam.

32. Air dia tak deras sangat. Air dia tak dalam. Air dia tak jernih sangat. Tapi kalau jatuh tu kompem hanyut sejauh beberapa sentimeter.

33. Cendawan! Eh kulat! Eh cendawan! Eh apa tah tapi kaler oren la tapi rasa belum tentu oren. Mungkin rasanya seperti stokin. Haha.

34. Pokok apa tah. Besar nak mampus daun dia. Boleh buat tempat berlindung kalau hujan lebat. Wow!

35. Seres aku cuak nak cross sungai ni. Tang ni aku simpan kamera bila nak cross. Aku tak kompiden. (Sayang wei kemere tu sekor je aku ade) Depa mesti menyampah tunggu aku lambat bungkus kamera dalam bag. Hehe.

36. Kuala Luis. Ini adalah sungai yang paling menakutkan. Silap tektik jatuh dalam jeram tu. Dahle banyak batu. Tapi takde masalah bagi orang berani macam aku. Haha dah settle belagak le yeop!

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram - Part I, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Related posts:

  1. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part IV
  2. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part III
  3. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part II
  4. Trans Cameron: Gunung Jasar-Perdah – Part I
  5. Gunung Ledang – Part I
Tags: , , ,

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2012 09:20 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Peneroka-peneroka Felda Mempaga 1, 2 dan 3 di Bentong berikrar untuk memfailkan saman terhadap Felda berhubung dengan lebihan pendapatan mereka yang tidak dikembalikan oleh Felda. Pengiraan yang terperinci ...

06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 07:23 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Anak gadis di 20 kampung dan tamah perumahan Ketari, Bentong dinasihat tidak berjalan bersendirian terutama pada waktu malam bagi mengelak menjadi mangsa 'lembaga hitam' yang dibimbangi penduduk sejak dua minggu lalu kerana ...

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jun 2012 01:01 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 01:01 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 01:05 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 01:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Feb 2012 09:48 AM PST

URL Sumber Asal :-

Batu Tepi Jalan ( BTJ ): Menjamu Selera <b>Di Tanjung Lumpur</b>

Posted: 25 Feb 2012 09:48 AM PST

Sampai di Kuantan malam telah di pangkal lewat. Perut agak lapar. Di Kuantan ini lokasi makanan yang sedap ialah Tanjung Lumpur.

Terus ke Tanjung Lumpur untuk menjamu selera. Kami makan di benteng kampung Tanjung Lumpur. Lala, ikan kerapu dan pari menjadi bahan asas menu yang dipesan.

Makan dengan bersemangat hingga menjilat sepuluh jari. Lebih menjilat jari dari KFC. Tidak sabar untuk berhimpun esok. Ayuh!

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Macam Macam Ada: Hantu Takde Muka <b>di Pekan</b> Koboi

Posted: 03 Jun 2012 09:11 PM PDT

Balik dari JB semalam, memang saja bertolak lambat sebab nak elak jem kat highway PLUS area  Pedas ke Seremban. So bertolak dari JB pukul 9.30pm. Almost 11.40pm( di area Ayer Keroh), adik aku yang juga bertolak dari Muar ke Kajang, call dan beritahu dia dah sampai & sangkut jem kat area Pedas....katanya kereta bergerak 20-30km/j.  Gila kan, pukul 12am jem jugak rupa rupanya! So aku pun detour lah, exit Simpang Ampat, lalu jalan biasa (Simpang Ampat - Rembau - Seremban).
Pukul 12.00am lalu kat jambatan di pekan koboi, pekan Kota, ~ 15 km dari Rembau.
Wife aku nampak hantu takde muka.
Bukan sekali, tapi 3 kali!
Wife aku nampak hantu tu diri tepi jalan..aku tak nampak tapi.
Dia ada tegur tanya aku nampak tak org diri tepi jalan, aku cakap tak nampak( sambil tekan pedal sebab nak cepat sampai)
Pagi ni baru wife aku beritahu. Patutlah malam tadi manjanggg aja wife aku ngadap muka aku masa dalam kereta! ahaha..

Hantu?
Syaitan lah tu.

06 di jerantut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di jerantut</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2012 01:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BEKAS KETUA POLIS NEGARA PUKUL ANWAR <b>DI JERANTUT</b>! !

Posted: 21 May 2012 04:44 AM PDT


  Pada petang semalam Tan sri Hassan Musa bekas Ketua Polis Negara telah menyampaikan ceramah beliau di Jerantut Pahang. Telah banyak yang di dedahkan tentang apa yang telah berlaku dan apa yang memeranjatkan berkenaan isu salah laku Anwar.(ANWar kAnToI)
       Sidang dewan seolah-olah terpukau apabila mengetahui cerita yang sebenar terjadi lebih-lebih lagi berkenaan salah laku Anwar sejak beliau menjalankan siasatan kes liwat Anwar yang pertama.
       Betapa bangsatnya Anwar!!! itulah yang lahir dihati pendengar!!
  Tahniah PPJ ucapkan Kepada Tan Sri Anwar Musa kerana sudi berkongsi dengan rakyat.
       PPJ akan dedahkan seterusnya berkenaan Si Konet bengkok tu buat!! kah kah kah..
Depa dah goyang bila Tan Sri Musa Tan Sri Hassan dedahkan perkara yang melibatkan permainan jahat Anwar yang semakin terdesak!!
Berkenaan kes saman beliau terhada Anwar ibrahim telah pun diputuskan Mahkamah Tinggi menetapkan tiga hari mulai 16 Okt ini untuk perbicaraan penuh kes saman bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung insiden 'mata lebam' pada 1998.

Hakim Datuk Asmabi Mohamad menetapkan tarikh itu di dalam kamar selepas bertemu peguam K.K Lim yang mewakili Musa dan Bani Prakash mewakili Anwar. 

Bani memberitahu pemberita bahawa mahkamah menetapkan 24 Mei ini untuk pengurusan kes bagi membolehkan pihak plaintif (Musa) memfailkan isu-isu yang akan dibicarakan pada perbicaraan itu. 

Anwar membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor pada 1 Julai 2008 dengan dakwaan Musa dan Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail telah mereka-reka keterangan dan menyembunyi beberapa fakta dalam penyiasatan serangan fizikal terhadapnya oleh Ketua Polis Negara ketika itu, Tan Sri Abdul Rahim Noor, pada 1998. Itulah kerja Anwar yang sentiasa memusing cerita bagang!

 

Berikutan itu, Musa menfailkan saman terhadap Anwar pada 21 Julai 2008 atas alasan dakwaan itu tidak berasas dan tidak benar dan telah mencemarkan maruah peribadi, imej, kehormatan dan nama baiknya dan juga kapasiti profesionalnya. 

Dalam pernyataan tuntutannya, Musa menafikan mengambil bahagian dalam konspirasi untuk mereka-reka keterangan dan menyembunyikan fakta berkaitan serangan itu. 

Musa berkata beliau juga tidak pernah menyalahgunakan kuasanya dalam apa cara sekalipun dalam penyiasatan kes rasuah dan liwat Anwar. 

Menurutnya, Anwar berniat jahat apabila membuat laporan polis terhadapnya dan Abdul Gani, dan ketua pembangkang itu berbuat demikian kerana sedang menghadapi pertuduhan baharu liwat. 

Musa menuntut ganti rugi am, teladan dan ganti rugi teruk, faedah lapan peratus, kos dan relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah. Amaun yang dituntut tidak dinyatakan secara spesifik dalam pernyataan tuntutan itu. 

Beliau juga memohon injunksi untuk menghalang Anwar daripada mengulangikenyataan memfitnah itu.

 

Anwar, dalam pernyataan pembelaan difailkan pada 24 Okt 2008, berkata laporan polis itu dibuat bagi mendapatkan pembelaan dan justifikasi. 


 Tan Sri Musa Hassan ketika menyampaikan ceramah diJerantut semalam

06 di sebertak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sebertak - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 09:15 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 20 May 2012 09:27 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 09:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 09:51 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 09:49 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di sebertak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved