ads

Ahad, 1 Julai 2012

06 di temerloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


Kadang-Kadang Teringin Jua....: Homestay <b>di Temerloh</b> Pahang.

Posted: 01 Jul 2012 04:32 AM PDT


Salam...

Homestay tersebut masih dalam proses disiapkan sepenuhnya.

Kewujudan post ini hanya untuk ujian.

Panduan Map ke Shah Homestay.

Link :http://homestayshah.blogspot.com/

Jika dari Bandar Temerloh jarak ke Shah Homestay adalah 6.4 KM.

Jarak dari Hospital Temerloh adalah 1.9 KM.
Perjalanan dari Tol Temerloh adalah 34.1 KM
Panduan untuk pengguna GPS
Address: No 26 jalan jaya 6/1 Taman jaya 6 Temerloh Pahang Malaysia
Satellite: 91W GALAXY 17 (G-17) | NIMIQ 1 | NIMIQ 2
Elevation: -77.9°
Azimuth (true): 255.8°
Azimuth (magn.): 256.1°

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


The Yum List: Idaman, <b>Janda Baik</b>, Pahang, Malaysia

Posted: 01 Jul 2012 09:25 PM PDT


Recently I made a trip to a truly luxurious destination, Idaman, a villa hidden away in the rain forest above Janda Baik, that's just 35 kms from Kuala Lumpur.  If you are unfamiliar with this location, it's towards Kuantan, not far after the exit for the Genting Highlands.  The village has a little fruit and vegetable market that's a popular stop for people traveling along the Karak Highway.  Up in the hills behind the village, you'll find Tanarimba, a gated community set in over 700 acres of rainforest.  One fifth of the area has been chosen for low-density development with an eco-sensitive philosophy, while the remaining 500 acres is being maintained as a forest reserve.  




After driving through the guarded entrance to Tanarimba, we climbed for about 15 minutes, passing paved roads but very few houses.  When we arrived at Idaman, my first thought was that it was massive, and my second was to note the wonderful peacefulness of the place.  We were greeted by the charming hosts, Mr. and Mrs. Yap, who went out of their way to make sure that all our needs were met.  We were then given a tour of the house, starting with the imposing entrance hall.
Climbing just a few steps, we entered the master bedroom, and when I realised that I would be sleeping here, I was thrilled.  My room had a king-sized bed with sliding glass doors opening onto a huge balcony.  The house, which sleeps 10, is built on multiple levels, and my room was almost at the top. 
I felt as if I was floating amongst the treetops, looking over on a magnificent view of the jungle stretching way down below then on up to the mountainside beyond.  
The walk-in closet was huge and the bathroom was even bigger, with a rain shower, a large Jacuzzi, two sinks and a bidet along with the WC.  


In addition to the main door to the bedroom, there was a back entrance that led to a spiral staircase: up to the highest spot in the house, the office, and down to the main living room.  This room was generously furnished with three couches, two armchairs and lots of cushions grouped around a large coffee table.

Two of the bedrooms were off the living room, one with a queen-sized bed and one with bunk beds, and they shared a bathroom.  Going down to the lowest level gave access to the basement lounge, and two more bedrooms, both with queen beds and a shared bathroom.

The dining room and fully-equipped kitchen were on an in-between level and there was a pretty garden in the very centre of the house.   On the level below there was and open-air lanai with dining table, lovely for an al fresco meal.

A little further down was the swimming pool, which beckoned enticingly from the landscaped garden, and I couldn't resist wandering to the tree house, an inspired addition that is perfect for a children's playhouse, a quiet read, or for my favourite choice, a nap.

Mrs. Yap is from Thailand, and she delighted us with a Thai meal for dinner: Tom Yam Gung, Som Tam (papaya salad), Thai style Red Snapper, Chicken in Pandan, Kailan and Mixed Vegetables served with rice, all very tasty and delicious.  So much excellent food and fresh air made me somnolent.  It wasn't long before I retired to bed with a good book so that I could relish a little quiet solitude before sleeping.
When I opened my eyes in the morning, the tall trees of the surrounding jungle were silhouetted against a red sky.  It was just before dawn, and the birds of the montane forest were whistling and warbling to welcome another day.  Who could sleep amid such beauty?  I moved to the daybed on my balcony to welcome the rising sun.  Then I made a quick coffee, and went out for a meander up the hill.  I stayed on the road, but there are numerous trails within the nature reserve, which would be fun to explore.

A Western breakfast was served and the morning passed all too quickly.  We drove into Janda Baik for lunch, and I discovered why so many people stop there to pick up fresh produce.  I bought passion fruit at a fraction of the price I'd pay in KL.  Back at the house there was still time for a swim and a read, but inevitably it was time to leave.  I must admit that it was difficult to tear myself away.




Idaman is filled with beautiful collector's items - sculptures, woodcarvings, original paintings and plenty of books.  It's the perfect escape from the city, a haven in which to relax and gain nourishment for the soul.  It gives new meaning to the words, "luxury tropical retreat", and the memories of my room in the treetops will lull me to sleep for many nights to come.


Reason to visit:  to luxuriate in an exclusive rainforest villa that's within an hour's drive of Kuala Lumpur.
This villa belongs to the Avillion Private Collection, an exclusive group of rental properties that typically exceed expectations.  The rental of Idaman is being offered at a special price of RM2,200++ a night for a limited time only, which includes breakfast.  Other meals are available upon request.  
For further information and reservations, call 603-2730-9988 or visit the Avillion website at http://www.avillionprivatecollection.com/ 

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 11:11 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 11:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

meriahceria: Caught on Camera : Imej Aneh <b>di Bentong</b>

Posted: 26 Mar 2012 07:01 PM PDT

Gambar ini di  tangkap adik ipar saya di bentong. Saya tidak pasti apakah imej di belakang tetapi what say you?

So sorry kualiti imej yang sangat teruk, gambar di ambil dengan menggunakan kamera.Imej belakang tu bila amati seperti menyerupai sesuatu tapi saya tidak pasti apakah?

Sekali tengok macam teddy bear, tetapi sebenarnye tiada apa-apa di situ(sit beside drivers). But somehow, bila amati dekat2 seems like pucong!



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 11:42 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 11:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Gambar ini di tangkap adik ipar saya di bentong. Saya tidak pasti apakah imej di belakang tetapi what say you? So sorry kualiti imej yang sangat teruk, gambar di ambil dengan menggunakan kamera.Imej belakang tu bila ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Bentong</b> Malaysia Terkini <b>...</b>

Posted: 05 Feb 2012 11:45 PM PST

Tarikh Tutup Permohonan: 20 Februari 2012

Daerah Bentong terletak dibawah pentadbiran Majlis Perbandaran Bentong dan terbahagi kepada 3 mukim iaitu Mukim Bentong, Mukim Sabai dan Mukim Pelangai. Selain dari Bandar Bentong, terdapat beberapa pekan lain yang menjadi tumpuan penduduk seperti di Karak, Bukit Tinggi, Telemong dan Simpang Pelangai. Bandar Bentong berperanan sebagai pusat pentadbiran dan perindustrian bagi daerah Bentong. Di bentong terdapat banyak industri-industri ringan dan sederhana seperti kilang kayu-kayan, kilang pembuatan makanan dan kilang pengumpulan komponen elektrik. Peningkatan kepada pembangunan di bandar telah menyedarkan Majlis Perbandaran Bentong supaya bersedia dengan keperluan dan cabaran-cabaran masa akan datang dalam usaha menjadikan Bandar Bentong sebuah bandar yang maju, makmur dan sejahtera.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong seperti berikut:

1. Centre Supervisor

2. Fasilitator

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis perbandaran bentong 2012
  • majlis perbandaran bentong
  • jawatan kosong bentong
  • jawatan kosong di bentong
  • jawatan kosong majlis perbandaran bentong
  • keeja josong di majlis perbandaran bentong
  • kerja kosong daerah bentong
  • kerja kosong di daerah bentong
  • majlis pembandaran bentong

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 11:05 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Mar 2012 11:04 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 11:12 PM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Dear Diary.....: kenanganku-Wataniah part 1

Posted: 19 Apr 2010 07:48 PM PDT

Nornafisah Halit, PBT 6144606
Ni hostel wokyoh perempuan...

Boringnyer............

time2 boring cmni...lepak dpn pc n xtahu nk wat aper...

tetiba teringat member2 lama zmn wokyoh dulu..(Wataniah)

org kecik jer...tapi ganaz tau hehehe

masa tu igt lagi, Encik Fadzil baru mengajar kt Kolej Shahputra. Dia ajar subjek Computer. masa tu kami sumer tergamam. comelnyer lecturer nih.... paling tergamam Cik Zie(Jemah). rupernyer dia Leftenan Muda dlm Wataniah. atas dorongan beliau...majoriti kelas aku join wokyoh. tambah2 Jemah coz dia dah "cloud 9" sama itu lecturer.

Aku Wataniah ker minah Rempit???

first xtvt wokyoh yg kitorang join adalah "Latihan Berterusan Siri 1/2004, 14 - 20 April 2004". masa tu kitorang dok kat Ceruk Paloh, Pahang selama seminggu. gotong royong, kawad, tido kat balai raya...mandi pun berebut, masa tu muka mmg xtahu malu so kami g la minta izin mandi kat umah org kampung hahaha..

Pumpin, Aku, Pak Li, Donny & Zai di Ceruk Paloh

"Latihan Asas Parajurit Muda Siri 2/2004, 26 April - 25 May 2004"

Ha.....yang nie Kursus naik ker Prebet di Kem Jerantut, Pahang. Ramai yang lapor diri. Masa nie la mula kenal ramai kwn2 dari Jerantut, Pekan, Raub.... bila dah mula kenal, tiap2 ari nengok muka itu gak...jadi ramai la antara kengkawan yg terjebak dgn cinta sementara. (termasuk la aku hahaha). masa nie aku agak geng dgn bebudak Bukit Sagu sbb kwn2 kolej aku kebanyakannyer platun lain.

Setiap latihan kt sini... ayat paling famous adalah, "Kuih lapis, Kuih gulung, Kuih donut" naik "kenyang" layan kuih2 tu. nyaris muntah masa wat kuih gulung. tepi padang kawad tu rupernyer dh biasa kena muntah pas layan kuih2 tu hahaha. Ada satu part tu, aku n kwn2 tersampai awal kt dewan mkn. sepatutnya belum sampai masanya. (biasala askar kena ikut time). "Cik Misai" yg melentik tu nmpk. apalagi.... "Apa yg kau buat tu skuad? Ini belum masa utk kau makan. Lari la kau, 5 papan...!!!!" Arrgghhh!!!! Berlari la kami 5 pusingan keliling padang kawad hahaha.... terus xselera aku nk mk pas tu. disebabkan byk sgt kena layan "papan", bila abis latihan jer sarjan perli, "nti kau semua balik rumah, bawak papan2 tu skali. boleh buat rumah". Kurang asam...


Ni buka gambar kami nak pi berkelah ok....

Kat sini gak aku blajar macam2 yg ditempuhi oleh para askar kiter yang sentiasa berjuang demi keamanan Malaysia, cewah.... Walaupun xsedasyat diorg at least aku dapat rasa sket basic n memahami keadaan diorg masa tu. Bayangkan la, ada seminggu tu mereka tinggalkan kami kat satu "bukit" yang padang jarak, padang terkukur. dah la panas, xda pokok nk berlindung. nk mandi? seingat aku, time tu kami 2x jer dlm minggu tu hehehe. bau xder saper yg perasan sbb sumernyer bau masam hahaha...

sembhyg? time ni la "air minum ku, air wuduk ku jua". Jimat beb... time nie jgn ader saper pun yg kata dia bwk berus gigi. (kalo ader pun senyap2 jer). Sarjan pernah warning dulu..."Sapa2 bwk berus gigi, aku suruh satu platun berus gigi diorg dgn berus tu dan kau org yang terakhir pakai berus tu, dapat?" iyeewww...gelinyer... tapi aku paham niat sbnrnyer...org nk berperang slmtkan negara xkan kau sebok nk jaga penampilan diri,kan? tapi Sarjan xla sekejam tu...nk berus boleh tapi sorok2 hehehe.

kt sana kami kena gali kubu untuk team kami sendiri dr peha smpi paras dada. wah....dalam tu. menggalilah kami bagai nk rak. utk yg xder cangkul, kami gali guna parang, bekas makanan n aper sajer yg tercapai asalkan dpt wat lubang. masa nie aku agak kagum dgn Fuadilah. minah nie dapat partner lelaki yang agak2 malas nk keluar kederat. tapi minah nie selamba jer gali kubu tu dgn tenaga dia sendiri. tabik spring aku.

N di sini gak...aku ader pengalaman yg betul2 mengajar n menginsafkan aku.

waktu menggali nie, dlm keadaan panas terik...kami kekurangan air. aku ader la simpan sket air utk aku n partner aku. si Khalir (dak Raub kot) dtg n minta sket air dr kwn2 yg lain. sumer kata xder air. smpi la ke giliran aku, aku pun ckp xder iar. genap2 utk aku n partner aku. dia terus pergi tah kemana. tiba2, tgh2 giat menggali, kecoh sekeliling bila Khalir dikejarkan ke hospital sbb keracunan. rupa2nya dia turun ke bawah bukit n minum air kt tali air tu. khabarnyer air tu beracun sbb ader pihak2 yg baru meracun or what ever kt arear tu. Ya Allah....masa tu aku betul2 rasa bersalah. kenapa la aku x bagi sket air td kt dia. kalo x mybe xkan jd mcmtu. tapi Alhamdulillah...dia selamat n lusanya dia kembali menggali kubu bersama2. masa tu aku minta maaf beria2 kt dia n di just ckp " xda ape2 la... jgn risau". Sejak ari tu....aku xkedekut lagi. Insaf woo.....
kt sini juga kami berlatih tempur tanpa senjata. ni la gunanya bila peluru dah abis. xleh nk menembak so kena la pertahankan diri sendiri. ader satu part tu..aku pun lupa aper nama dia. saper2 tahu nti inform la kat aku yek... kami kena baring kt jln tar tu. matahari memancar n kaum lelaki yg xberbaju tu terpaksa menahan haba panas jln tar tu. cian kt dak lelaki. kami ladies yg berbaju nie pun terasa kepanasannya inikan lak lelaki2 yg xberbaju tu. xtvt ni sbg ujian tahan ujian n dugaan pada askar. ye la...cuba bygkan aper terjadi kalu kiter kena tahan dgn musuh. mcm2 diorg akan buat supaya kiter bocorkan maklumat kerajaan. so ini just latihan supaya kiter tahan lasak n xmudah bocorkan rahsia kerajaan.

Nie la Platun aku

Jijah, Zura, Zai, Ika, Aku, Yana & Sita


P/S:- aku paling xtahan tgk muka jemah bila En.Fadzil kata dia dh tunang. member tak selera nak makan tuh....hahaha

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 11:44 PM PST

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 09:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 09:48 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog Felda: felda <b>mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2012 11:52 AM PDT

Blog Felda: <b>felda mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2012 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 05:41 AM PST


Blog Felda: <b>felda mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 05:41 AM PST


Blog Felda: <b>felda mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 05:41 AM PST


Blog Felda: <b>felda mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 05:41 AM PST


Blog Felda: <b>felda mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 05:41 AM PST


400 orang Peneroka <b>Felda Mempaga</b> 1 tubuh Jawatankuasa <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2011 05:26 AM PST

Peneroka-peneroka Felda Mempaga 1, 2 dan 3 di Bentong berikrar untuk memfailkan saman terhadap Felda berhubung dengan lebihan pendapatan mereka yang tidak dikembalikan oleh Felda.

Pengiraan yang terperinci telah dibuat bahawa setiap peneroka Felda disana telah kehilangan pendapatan didalam tempoh 5 tahun adalah sebanyak RM150,000.00.

Beberapa orang peneroka yang menghadiri Majlis Taklimat mengenai lebihan pendapatan yang tidak dikembalikan oleh Felda menyangkal pengakuan Felda bahawa pengurusan Felda melalui ketua-ketua blok ada memberitahu peneroka-peneroka akan Penyata Kira-Kira pendapatan dan tanggungan mereka.

Sehingga kini Felda ada memberitahu mengenai hutang mereka dengan Felda tetapi tidak pernah diberitahu mengenai pendapatan mereka.

Jika dibandingkan dengan peneroka-peneroka yang tanam sendiri, elaun sara hidup yang diterima oleh peneroka-peneroka amatlah kecil, iaitu RM1500.00 sebulan berbanding dengan mereka yang tanam sendiri yang boleh berpendapatan bulanan melebihi RM5000.00 setiap bulan. Peneroka-peneroka yang tanam sendiri juga tidak dibebankan dengan sebarang hutang, manakala peneroka-peneroka yang menyerahkan ladang mereka untuk diuruskan oleh Felda memperolehi pendapatan hanya sekadar RM1500.00 sebagai elaun sara hidup yang dianggap sebagai hutang dan hutang mereka meningkat dari bulan ke bulan dan sehingga 8 tahun hutang mereka sudah pun meningkat melebihi RM90,000.00.

Jawatankuasa Bertindak yang ditubuhkan siang tadi bagi mewakili peneroka-peneroka Felda Mempaga 1, 2 dan 3 akan mengumpulkan semua peneroka-peneroka yang bakal memfailkan saman terhadap Felda dan mereka berikrar bahawa mereka akan menyelesaikan tugas itu didalam tempoh 2 minggu dan selepas itu pihak peguam akan sekali lagi turun ke Felda Mempaga dan setelah itu dokumen akan diproses untuk pemfailan saman terhadap Felda.

Full content generated by Get Full RSS.

06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 07:44 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 07:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 07:34 PM PST

URL Sumber Asal :-

Orang Minyak Mengamuk <b>Di Ketari</b>

Posted: 04 Nov 2011 05:52 PM PDT

Anak gadis di 20 kampung dan tamah perumahan Ketari, Bentong dinasihat tidak berjalan bersendirian terutama pada waktu malam bagi mengelak menjadi mangsa 'lembaga hitam' yang dibimbangi penduduk sejak dua minggu lalu kerana ia adalah seorang penjenayah pecah rumah dan perogol.

Sehubungan itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor, meminta penduduk meningkatkan rondaan malam di kawasan kejiranan masing-masing dan membersihkan semak-samun yang berpotensi menjadi tempat persembunyian penjenayah.

Mohamad Mansor berkata, pihaknya sedang mengenal pasti beberapa suspek selepas memperincikan siasatan sebelum mengambil tindakan lanjut.

Gambar hiasan. Carian Google

Gambar hiasan. Carian Google


"Jangan percaya khabar angin mengenai lembaga hitam, kita sedang menjuruskan siasatan untuk mendapatkan bukti untuk bertindak," katanya ketika dihubungi Berita Harian di sini, semalam.

Beliau mengulas kebimbangan penduduk dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Ketari mengenai lembaga hitam seakan orang minyak bertubuh kecil dipercayai mengamalkan ilmu hitam yang mengganggu gadis bawah umur selain memecah masuk rumah.

Sementara itu, Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Othman, juga meminta penduduk di situ mendapatkan laporan lebih tepat daripada pihak berkuasa berhubung perkara itu bagi mengelak masyarakat terpengaruh dengan berita yang belum diketahui kesahihannya.

Beliau menasihatkan mereka supaya meningkatkan semangat kejiranan dan mengambil langkah keselamatan termasuk memasang lampu untuk menerangkan persekitaran rumah.

"Bagi masyarakat Islam pula, lebih baik adakan solat hajat dan perbanyakkan membaca al-Quran dan berzikir bagi mengelak perkara tidak baik berlaku di rumah masing-masing," katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

ADUN Ketari, Datuk Dr Ng Keong Chye pula meminta penduduk kampung lebih berwaspada serta meningkatkan rondaan di sekitar kawasan masing-masing.

"Pihak polis juga turut membuat rondaan dan kita harap penduduk dapat bekerjasama dengan polis untuk memastikan keharmonian kawasan masing-masing," katanya.

Related posts:

  1. Lelaki Bogel 'Orang Minyak' Ditangkap Penduduk
  2. Orang Minyak: Antiklimaks!
  3. Amuk 40 'Sukarelawan' Belasah Orang
  4. Penyerang Tersalah Orang | Pekerja Bengkel Dipukul Hingga Pengsan
  5. Dipaksa Seks dengan Orang Asing
  6. Cadangan Bandar Baru Lipis Akan Dibangunkan
  7. Penduduk Kampung Gempar | Timbunan Al-Quran Di Bangsal Lembu
  8. Minyak Ron 95: Tiada Cadangan Menaikkannya
  9. Rompakan RM400 Ribu Di Stesen Minyak Bukit Jelutong
  10. PRU-13 | PDRM Sudah Bersedia
Full content generated by Get Full RSS.

Caca Marba: Orang minyak amuk <b>di Ketari</b>

Posted: 04 Nov 2011 05:16 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]KUANTAN: Anak gadis di 20 kampung dan tamah perumahan Ketari, Bentong dinasihat tidak berjalan bersendirian terutama pada waktu malam bagi mengelak menjadi mangsa 'lembaga hitam' yang dibimbangi penduduk ...

AkuMad: Orang minyak amuk <b>di Ketari</b>

Posted: 04 Nov 2011 04:47 PM PDT

Lembaga hitam didakwa pecah rumah, merogol bimbangkan penduduk
KUANTAN: Anak gadis di 20 kampung dan tamah perumahan Ketari, Bentong dinasihat tidak berjalan bersendirian terutama pada waktu malam bagi mengelak menjadi mangsa 'lembaga hitam' yang dibimbangi penduduk sejak dua minggu lalu kerana ia adalah seorang penjenayah pecah rumah dan perogol.
Sehubungan itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor, meminta penduduk meningkatkan rondaan malam di kawasan kejiranan masing-masing dan membersihkan semak-samun yang berpotensi menjadi tempat persembunyian penjenayah.
Mohamad Mansor berkata, pihaknya sedang mengenal pasti beberapa suspek selepas memperincikan siasatan sebelum mengambil tindakan lanjut.
"Jangan percaya khabar angin mengenai lembaga hitam, kita sedang menjuruskan siasatan untuk mendapatkan bukti untuk bertindak," katanya ketika dihubungi Berita Harian di sini, semalam.
Haih.. zaman moden ni masih ade lagi ke orang minyak.. kalau orang minyak ni gunakan ilmu dia untuk kebaikan kan bagus..ganti tempat superman dan batman.. hmm.. ade ilmu salah guna.. (buat blog untuk memaki orang,mengeji sampai jadi isu..asal.huhu)
Full content generated by Get Full RSS.

Orang Minyak Mengamuk <b>Di Ketari</b>

Posted: 04 Nov 2011 05:52 PM PDT

Anak gadis di 20 kampung dan tamah perumahan Ketari, Bentong dinasihat tidak berjalan bersendirian terutama pada waktu malam bagi mengelak menjadi mangsa 'lembaga hitam' yang dibimbangi penduduk sejak dua minggu lalu kerana ia adalah seorang penjenayah pecah rumah dan perogol.

Sehubungan itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Bentong, Deputi Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor, meminta penduduk meningkatkan rondaan malam di kawasan kejiranan masing-masing dan membersihkan semak-samun yang berpotensi menjadi tempat persembunyian penjenayah.

Mohamad Mansor berkata, pihaknya sedang mengenal pasti beberapa suspek selepas memperincikan siasatan sebelum mengambil tindakan lanjut.

Gambar hiasan. Carian Google

Gambar hiasan. Carian Google


"Jangan percaya khabar angin mengenai lembaga hitam, kita sedang menjuruskan siasatan untuk mendapatkan bukti untuk bertindak," katanya ketika dihubungi Berita Harian di sini, semalam.

Beliau mengulas kebimbangan penduduk dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Ketari mengenai lembaga hitam seakan orang minyak bertubuh kecil dipercayai mengamalkan ilmu hitam yang mengganggu gadis bawah umur selain memecah masuk rumah.

Sementara itu, Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Othman, juga meminta penduduk di situ mendapatkan laporan lebih tepat daripada pihak berkuasa berhubung perkara itu bagi mengelak masyarakat terpengaruh dengan berita yang belum diketahui kesahihannya.

Beliau menasihatkan mereka supaya meningkatkan semangat kejiranan dan mengambil langkah keselamatan termasuk memasang lampu untuk menerangkan persekitaran rumah.

"Bagi masyarakat Islam pula, lebih baik adakan solat hajat dan perbanyakkan membaca al-Quran dan berzikir bagi mengelak perkara tidak baik berlaku di rumah masing-masing," katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

ADUN Ketari, Datuk Dr Ng Keong Chye pula meminta penduduk kampung lebih berwaspada serta meningkatkan rondaan di sekitar kawasan masing-masing.

"Pihak polis juga turut membuat rondaan dan kita harap penduduk dapat bekerjasama dengan polis untuk memastikan keharmonian kawasan masing-masing," katanya.

Related posts:

  1. Lelaki Bogel 'Orang Minyak' Ditangkap Penduduk
  2. Orang Minyak: Antiklimaks!
  3. Amuk 40 'Sukarelawan' Belasah Orang
  4. Penyerang Tersalah Orang | Pekerja Bengkel Dipukul Hingga Pengsan
  5. Dipaksa Seks dengan Orang Asing
  6. Cadangan Bandar Baru Lipis Akan Dibangunkan
  7. Penduduk Kampung Gempar | Timbunan Al-Quran Di Bangsal Lembu
  8. Minyak Ron 95: Tiada Cadangan Menaikkannya
  9. Rompakan RM400 Ribu Di Stesen Minyak Bukit Jelutong
  10. PRU-13 | PDRM Sudah Bersedia

06 di chenor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di chenor - Google Blog Search


ADUN <b>Chenor</b>, Dato&#39; Tan Aminuddin Meninggal Dunia <b>Di</b> Hospital <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2012 07:09 PM PDT


[Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chenor, Dato' Tan Mohd Aminuddin Ishak meninggal dunia jam 8.55 pagi tadi selepas lebih seminggu dimasukkan ke Hospital Sultan Hj.Ahmad Shah (HOSHAS) Temerloh. Arwah juga merupakan Ketua UMNO Bahagian Maran dan Exco Kerajaan Negeri Pahang (Pengerusi Jawatabkuasa Pertanian, Industri Asas Tani dan Hal Ehwal Felda). Beliau dimasukkan ke hospital berkenaan pada 8 Jun lalu akibat cirit-birit dan muntah. Arwah kemudian ditrmpatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) akibat kompilasi penyakit lain termasuk jantung dan kencing manis. Jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Chenor petang ini. Arwah meninggalkan seorang balu, Datin Nooraihan Mohamad dan dua orang anak. Warga kerja Pahang Daily Online (PDO) ucapkan takziah kepada keluarga arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah untuk roh arwah]

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


CINTAMANISZ Lite: Kenduri kawen <b>di Cameron Highlands</b>

Posted: 01 Jul 2012 08:45 AM PDT

30hb Jun 2012
Sabtu

Pagi Sabtu tu kitorang bergerak ke Cameron Highlands (CH). Nak gi makan kenduri...kenduri kawen anak Pakcik Ajak yg mmg dh bermastautin kat CH sejak sekian lama.
Pakcik Ajak asal Bentong..keje forest kat Lentang. Pastu, kena tukar ke CH sampailah bertemu jodoh ngan makcik dan terus dok situ sampai skang.

Pakcik Ajak ni kawan ayah...kawan baik ayah masa sama2 keje pejabat perhutanan kat Lentang 38tahun yg lalu, fuh!!

Kitorang dh agak dh...dari Taiping ni kitorang mesti kena tempuh beberapa kawasan sesak utk sampai ke kenduri tu. Mula2 sesak kat trafik light lepas jer tol Spg. Pulai. Mmg byk kenderaan menghala ke CH maklumlah minggu gaji...
Lepas tu sesak kat Tringkap ramai berenti nk gi membeli kat area situ. Pastu, jem lg...mesti mulanya kat area Kea Farm tu. Mmm...kan betoi!! mmg situ ler puncanya, giler!! Polis tak jaga ke?? Jaga lah, kan...
Pastu, sesak jgk sket kat area pasar malam tu sebab ada peniaga yg dh mula bukak gerai dan meniaga. Org gi CH ni..pantang ler nampak org menjual...mesti nk berhenti membeli, hoho..

Hmm..kat sini kan dh bukak hotel apartment. Sape2 yg nginap sini sng sgt ler nk nyopping kat area situ, kan?? Tp tu lah...kat sini takde tempat makan best. Nk makan kena gi pekan Brinchang. Kalo Jumaat malam Sabtu dan Sabtu malam Ahad...kat pekan Brinchang kan ada pasar malam. Kalo musim cuti sekolah...tiap2 malam ada pasar malam. Hmm...mesti ler jem giler dari sini nk turun ke pekan Brinchang cari makan, kan. Apartment sini kalo leh masak tu orait ler jgk...mm..
Peniaga kat CH ni...kalo boleh....atas jalanraya tu pun dorang nk berniaga, hahaha...Bkn apa, tgk keadaan dorang dari tempat penanaman sampai ke rezab2 jalan....sampailah ke tempat berniaga..betoi2 tepi jalan!!

Kitorang sampai dulu. Tunggu Fadel, Dayah dan ayah sampai baru leh gi sesama kenduri tu.

Kitorang gi Taman Sedia ni sebab nk gi dewan Balora Taman Sedia ler. Kenduri wat kat situ. Tak sangka ye...kenduri kawen kat CH ni pun ramaiiii tetamu yg datang. Mgkn jgk pakcik Ajak ni ramai yg mengenalinya. Sedara-mara dari Bentong pun ramai yg datang. Siap tido kat chalet yg ditempah kat depan dewan tu. Dan ada yg dok kat chalet pakcik Ajak sendiri...

Ini adalah pengalaman pertama makan kenduri kat CH, hehe. Masa ayah bgtau pakcik Ajak jemput gi makan kenduri kat CH ni terpikir2 gak...apa ler lauk-pauk dorang ye?? hehe..

Masak pun gotong-royong tau. Jgn ingat orang Melayu kat CH dh kurang kemasyarakatan dorang, huhu.
Buah tangan dlm beg yg diberi pulak ada sebijik cupcake dan sebiji epal ijau.
Ayah makan kenduri....kali ni tanpa emak kitorang di sisi. Tu sebab kitorang semua teman ayah tu. Mmg terasa betoi takde emak ni sebab bila majlis keramaian mcm ni mak lah yg selalu berbual mesra. Ada jgk sedara-mara pakcik Ajak tak tau mak kitorang dh takde.....
Tetamu pakcik Ajak mmg tak putus2 tapi tu lah...tak sempat nk amek gambo pengantin. Pengantin dh kuar outdoor. Aduhlah, cepat bebeno gi outdoornya. Lom kul 2ptg lagi, weh!!! Mentang2 lah cuaca dingin kat CH ni...dh tak kisah ler kuar outdoor kul brp pun, kan..mesti tak peloh sgt lah!! hihi.

Tp bg aku lah kan...sebenarnya nk outdoor kuar ler lambat sket..kul 2.30ptg ke. Jumpa dulu tetamu2 ibubapa dia yg kat luar dewan tu. Pengalaman kitorang sebagai OP...takde lg pengantin yg tak hormati tetamu. Dorang mesti nk jumpa orang itu orang ini dulu...tetamu meraikan dorang dan dorang jgk meraikan tetamu. Tanpa tetamu apalah maksud sebuah kenduri itu, kan.

Hmm...dalam gelak2 ayah masa berborak ngan kengkawan dia tu....sebagai anak aku tau apa yg tersirat dlm pikiran ayah.

Kitorang biarkan ayah berborak. Kitorang gi masuk dlm dewan jap nk tengok pelamin. Cenggitu ler pelaminnya, hehe.. Cam dalam gambar di bwh.
Alhamdulillah, along pun mmg pulang bermalam ujung minggu tu. Dapat gak ler bawak dia sekali naik bermalam kat CH..
Ni lah pakcik Ajak..comel mcm ayah jgk. Ada chalet, ada tempat penanaman bunga, ada kantin utk pekerja2 kontrak....mm..
Pakcik Mail Hon ni adek-beradik ler ngan pakcik Ajak tu. Masih dok Bentong. Ada satu jambatan kat belakang dewan tu. Nk ke arah mana tak tau lah. Abg nk explore masuk sampai ke dalam2 tu tp aku tak bagi, hehe..
Alasan...kang jap lagi nk balik dh, ngee..
Abg ckp macam lawa aje kat dlm utan tu. Mcm ada utan berlumut....mmg ada trek tp tak tau ler leh sampai mana. Mgkn ada air terjun kat belah2 dlm tu agaknya kot, huhu.. Akiss berlatarbelakangkan utan tu...
Bg aku, wlpn aku tak penah nyewa lagi kat sini...tp nampak Neeza Chalet ni ok. Rate pun RM100-RM130 satu malam. Masih baru.
Sebab aku penah terbaca...kat area Tmn Sedia ni mmg byk chalet dan homestay tersedia oleh penduduk situ tp ada yg tak best langsung. Kena kongsi umah ngan tuan umah satu hal lah. Masa sewa tu, tuan umah bawak sedara-mara pun tido kat umah dia. Aduilah....
CH ni mmg byk homestay, chalet, apartment...jadi kalo nk gi musim cuti sekolah atau cuti ujung minggu pun...pilih yg betoi2 bagus dan booking awal. Buat perancangan awal utk cuti terutama yg nak gi ramai2 ni. Paling tidak pun seminggu sebelum gi kalo utk cuti ujung minggu ni. Kalo hari2 biasa takde masalah, kot...mm..

Ok. Tak lama tu...kitorang nk gerak ke tempat lain pulak. Nk gi lepak2 makan eskrem stoberi jap, ye..

Sambung....

Nota Alona:-
~Ke mana ku bawa.....hati yg rindu....
~Tetap terasa kekurangan...
~Mak tetap dlm ingatan. Al-fatihah.

‿Teratak fiQ&#39;Ra‿: HoneyMoon <b>Di Cameron Highlands</b>

Posted: 30 May 2012 01:33 AM PDT

Assalamualaikum pembaca blog fiqra ;)

Bestnyaaaa tak kahwin lagi mas dah pergi honeymoon. jeles tak? haha.. jom tengok gambar honeymoon mas dengan cinta hati. agak agak lepas ni dapat pergi honeymoon lagi tak yer? ermmm, moga moga.. amin.. apa pun honeymoon di cameron highland memang best gila. hehe entah kali ke berapa pun tak tau, dah jejakkan kaki ke cameron. tapi mungkin ni kot paling bermakna sebab masing masing dah ada keluarga sendiri..

sudahhh mas merepek jauh gila ni.. padahal bercuti dengan family. sorry dear2.. hehe ;D gambar tak follow turutan. berterabur sikit. layan je :))

Mas yang bertudung purple :))
adek bermata empat.. haha, ohhhh gambar kiteee dekat dengan lensa :D
Keluarga mas bukan dari golongan Di Raja, Menteri, ataupun dari golongan berada. keluarga mas adalah dari golongan mampu dan sederhana. inilah cinta hati mas dunia akhirat. tak ada yang boleh ganti, ataupun di beli dengan ukuran wang ringgit. yang penting, kasih sayang, cinta, agama, perlu ada :) terima kasih bapak ;')

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Jalan-jalan <b>di Pekan</b> Baru, Indonesia | .Takako.

Posted: 06 May 2012 08:37 AM PDT

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

06 di jerantut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


parlimen81: Central Spine Road - Apa Peluang2 Yang Boleh <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2012 09:46 AM PDT

Central Spine Road atau Central Spine Expressway adalah lebuhraya baru tanpa tol yang akan menghubungkan Gua Musang di Kelantan hingga ke Seremban dan seterusnya bersambung dengan lebuhraya LEKAS menuju ke Kajang dan Kuala Lumpur.

Persoalannya . Apakah pembinaan lebuhraya ini boleh juga memberi impak kepada pembangunan di Jerantut . Apakah peluang-peluang yang boleh di rebut oleh daerah Jerantut hasil dari pembinaan lebuhraya ini .



Pembinaa lebuhraya ini memerlukan jalan-jalan spur yang lengkap bagi menyokong lebuhraya tersebut . Jalanrya dari Benta ke Jerantut perlu segera diluruskan dan dilebarkan seperti yang telah dirancang awal dahulu tapi sehingga kini terbengkalai 

Dalam artikel yang lama p81 pernah mengutarakan bahawa Jerantut akan dihubungkan oleh 5 lebuhraya. Secara perlahan-lahan misi tersebut akan tercapai (klik sini)

Lebuhraya ini akan bermula di Gua Musang melalui Merapuh , Telang , Kechau , Relong  di Lipis kemudian terus ke Kuala Atok (bypass Benta) , Sega Lama , Dong , Sungai Ruan (bypass bandar Raub) di Raub seterusnya melalui Mempaga terus ke Simpang Pelangai (bypass Bentong) di Bentong sebelum masuk ke Negeri Sembilan .Pembinaa Lebhraya ini sudah tentu akan memberi impak yang besar kepada penduduk di sekitar kampung-kampung traditional di daerah Lipis , Raub dan Bentong .

 . Pembaikan jalanraya yang sedang berjalan sekarang ini hanya membazirkan duit rakyat sahaja walaupun ianya memberi untung kepada rakyat utk jangka pendek ini . Untuk jangka panjang kerajaan tetap terpaksa mengeluarkan sekali lagi belanja untuk melebar dan meluruskan jalan benta ke Jerantut .

Para ahli parlimen dan adun-adun perlu bersuara lebih di DUN dan Parlimen untuk menyengerakan peruntukan untuk jalan tersebut .

Jalan ini akan menjadi jalan utama orang dari Kelantan ingin ke Kuantan . Jadi Jerantut akan mendapat impak dari pembinaan lebuhraya ini tapi pembesaran jalan Benta ke Jerantut perlu di segerakan .






 Pakej 3F , 3G dan 3H sedang berjalan sekarang ini antara Merapuh hingga ke Relong . Pakej 4 bila antara Relong ke Sega bila2 masa sahaja akan ditenderkan . Pakej 4 ini dan jalan Benta Jerantut  antara Merapuh hingga ke Relong . Pakej 4 bila antara Relong ke Sega bila2 masa sahaja akan ditenderkan . Pakej 4 ini dan jalan Benta Jerantut perlu seiring barulah impak kepada Jerantut hasil projek Central Spine Road dapat merangsang pembangunan di Jerantut perlu seiring barulah impak kepada Jerantut hasil projek Central Spine Road dapat merangsang pembangunan di Jerantut
p81 juga ingin mencadangkan supaya pembinaan jalan Benta ke Jerantut nanti akan mempunyai Wildlife Safe Crossing area (WSC) seperti gambar diatas . Ianya untuk melindungi habitat hidupan liar yang sentiasa berhijrah diantara satu hutan ke hutan lain untuk mencari makan . Tempat yang sesuai ialah diantara Batu Balai dan Kg Sempadan. WSC ini juga boleh diimplemen di perancangan jalan baru anatara Kampung Bantal dan Kg Pasir Raja nanti.

BLOG PAHANG: 06 <b>di jerantut</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 01:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di jerantut</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 01:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di jerantut</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 01:36 PM PDT

URL Sumber Asal :-

TEMUI SITI NURHALIZA <b>DI</b> KARNIVAL <b>JERANTUT</b> & TAHUN <b>...</b>

Posted: 22 Mar 2012 09:35 PM PDT

JERANTUT 22 Mac - Impian penduduk daerah ini untuk menyaksikan persembahan Datuk Siti Nurhaliza bakal menjadi kenyataan apabila artis kelahiran Kuala Lipis itu akan mengadakan persembahan sempena perasmian Karnival dan Tahun Melawat Jerantut, malam ini.

Setiausaha Majlis Daerah Jerantut (MDJ), Wan Norizan Wan Badaruzzaman berkata, selain penyanyi nombor satu negara itu, Haida dan Erul Akademi Fantasia 9 (AF9) akan turut menyerikan majlis perasmian yang bermula pada pukul 9 malam.

Katanya, majlis itu akan disempurnakan oleh Ahli Parlimen Jerantut, Tan Sri Tengku Azlan Sultan Abu Bakar di Padang Bola Sepak Jerantut di sini. "Memandangkan karnival ini julung-julung kali diadakan, kami telah mengundang ramai artis baru dan lama bagi menghiburkan para pengunjung sepanjang program ini berlangsung selama sembilan hari bermula hari ini. - Sumber Utusan Online

AAP - Khabornya... untuk 3 buah lagu yang bakal didendangkan oleh Dato' Siti Nurhaliza bernilai 25 ribu... sesekali bagilah orang kampung nengok secara live dan free yak :) Entri berkaitan dan aturcara Karnival lihat DISINI

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved