ads

Ahad, 15 Julai 2012

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2012 11:17 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 11:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 11:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 11:42 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 11:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Gambar ini di tangkap adik ipar saya di bentong. Saya tidak pasti apakah imej di belakang tetapi what say you? So sorry kualiti imej yang sangat teruk, gambar di ambil dengan menggunakan kamera.Imej belakang tu bila ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Bentong</b> Malaysia Terkini <b>...</b>

Posted: 05 Feb 2012 11:45 PM PST

Tarikh Tutup Permohonan: 20 Februari 2012

Daerah Bentong terletak dibawah pentadbiran Majlis Perbandaran Bentong dan terbahagi kepada 3 mukim iaitu Mukim Bentong, Mukim Sabai dan Mukim Pelangai. Selain dari Bandar Bentong, terdapat beberapa pekan lain yang menjadi tumpuan penduduk seperti di Karak, Bukit Tinggi, Telemong dan Simpang Pelangai. Bandar Bentong berperanan sebagai pusat pentadbiran dan perindustrian bagi daerah Bentong. Di bentong terdapat banyak industri-industri ringan dan sederhana seperti kilang kayu-kayan, kilang pembuatan makanan dan kilang pengumpulan komponen elektrik. Peningkatan kepada pembangunan di bandar telah menyedarkan Majlis Perbandaran Bentong supaya bersedia dengan keperluan dan cabaran-cabaran masa akan datang dalam usaha menjadikan Bandar Bentong sebuah bandar yang maju, makmur dan sejahtera.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong seperti berikut:

1. Centre Supervisor

2. Fasilitator

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis perbandaran bentong 2012
  • majlis perbandaran bentong
  • jawatan kosong bentong
  • jawatan kosong di bentong
  • jawatan kosong majlis perbandaran bentong
  • keeja josong di majlis perbandaran bentong
  • kerja kosong daerah bentong
  • kerja kosong di daerah bentong
  • majlis pembandaran bentong

CIKMA TERRITORY: <b>Di</b> Janda Baik, <b>Bentong</b>, Pahang

Posted: 19 May 2012 04:53 PM PDT

Salam dan sejahtera...baru nak letak kan.akhirnya dapat jugak..Janda Baik yang buat Cikma tak sihat selama seminggu ni..haha...ok kan..at least baru sedar kemampuan diri serta baru sedar yang aku ni memang tak fit!!!hehe...

Tapi...tak rasa serik..andai kata badan ni sihat kalau ada aktiviti out door macam ni memang nak pergi..tak kisah le dekat ke jauh..sekurang-kurangnya takdelah nanti bila orang duk bercerita kita tak tahu apa..merasai pengalaman sendiri daripada mendengar cerita orang lain lebih baik kan...

Kursus LADAP yang di anjurkan oleh SKPI..tak lama pun pergi sana..tak sampai sejam...mengharungi perjalanan yang tenang di pagi Sabtu..berkumpul di SK JANDA BAIK..sarapan dan selepas itu ada sikit aktiviti berkumpulan (buat logo kumpulan)..dan selebihnya ber jungle-tracking dan mendaki bukit...

Kalau ikut rancangan lepas selesai aktiviti boleh naik ke Genting...tapi memandangkan petang itu sedikit hujan dan di tambah lebih ramai yang nak balik jadi rancangan tu dibatalkan..huhu..sedey2..teringin nak naik Genting..tapi yelah bukan rezeki...anyway layan gambar ni sikit ekk..:)

Sempat snap pokok betik yang pelik warnanya...

CIKMA : Teringin nak tawan Gunung Kinabalu..haha...bak kata my bro...udah-udah le..kalo setakat pergi naik bukit kat Janda Baik sampai seminggu tak larat...inikan pulak nak naik Gunung Kinabalu..mau pengsan derr...huhu....

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 11:11 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 11:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

meriahceria: Caught on Camera : Imej Aneh <b>di Bentong</b>

Posted: 26 Mar 2012 07:01 PM PDT

Gambar ini di  tangkap adik ipar saya di bentong. Saya tidak pasti apakah imej di belakang tetapi what say you?

So sorry kualiti imej yang sangat teruk, gambar di ambil dengan menggunakan kamera.Imej belakang tu bila amati seperti menyerupai sesuatu tapi saya tidak pasti apakah?

Sekali tengok macam teddy bear, tetapi sebenarnye tiada apa-apa di situ(sit beside drivers). But somehow, bila amati dekat2 seems like pucong!



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 11:42 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 11:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Gambar ini di tangkap adik ipar saya di bentong. Saya tidak pasti apakah imej di belakang tetapi what say you? So sorry kualiti imej yang sangat teruk, gambar di ambil dengan menggunakan kamera.Imej belakang tu bila ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di bentong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Bentong</b> Malaysia Terkini <b>...</b>

Posted: 05 Feb 2012 11:45 PM PST

Tarikh Tutup Permohonan: 20 Februari 2012

Daerah Bentong terletak dibawah pentadbiran Majlis Perbandaran Bentong dan terbahagi kepada 3 mukim iaitu Mukim Bentong, Mukim Sabai dan Mukim Pelangai. Selain dari Bandar Bentong, terdapat beberapa pekan lain yang menjadi tumpuan penduduk seperti di Karak, Bukit Tinggi, Telemong dan Simpang Pelangai. Bandar Bentong berperanan sebagai pusat pentadbiran dan perindustrian bagi daerah Bentong. Di bentong terdapat banyak industri-industri ringan dan sederhana seperti kilang kayu-kayan, kilang pembuatan makanan dan kilang pengumpulan komponen elektrik. Peningkatan kepada pembangunan di bandar telah menyedarkan Majlis Perbandaran Bentong supaya bersedia dengan keperluan dan cabaran-cabaran masa akan datang dalam usaha menjadikan Bandar Bentong sebuah bandar yang maju, makmur dan sejahtera.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong seperti berikut:

1. Centre Supervisor

2. Fasilitator

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis perbandaran bentong 2012
  • majlis perbandaran bentong
  • jawatan kosong bentong
  • jawatan kosong di bentong
  • jawatan kosong majlis perbandaran bentong
  • keeja josong di majlis perbandaran bentong
  • kerja kosong daerah bentong
  • kerja kosong di daerah bentong
  • majlis pembandaran bentong

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 05:07 PM PST


Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 05:07 PM PST


Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 05:07 PM PST


Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 05:07 PM PST


Blog Felda: <b>felda lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2012 11:40 PM PST


Sejak FELDA Lurah Bilut, Bentong dibuka pada 1958 iaitu kira-kira 54 tahun selepas pembukaannya, akhirnya kerajaan Pahang dibawah pentadbiran UMporNO melalui Menteri Besarnya Adnan Yaakob menyerahkan geran tanah tambahan Felda Lurah Bilut kepada peneroka tanah rancangan tersebut di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Lurah Bilut pada 18 Februari lalu.

Lurah Bilut adalah sebuah kawasan penempatan FELDA yang terletak di Bentong, Pahang. Ia mula dibuka pada tahun 1958 dan merupakan rancangan pembangunan tanah secara berkelompok untuk pertanian yang pertama ditubuhkan seumpamanya di Malaysia dan dunia.


... alhamdulillah... Allah panjangkan usia pakcik untuk menerima geram tanah yang telah diusahakan lebih 50 tahun...

Sejak FELDA Lurah Bilut, Bentong dibuka pada 1958 iaitu kira-kira 54 tahun selepas pembukaannya, akhirnya kerajaan Pahang dibawah pentadbiran UMporNO melalui Menteri Besarnya Adnan Yaakob menyerahkan geran tanah tambahan Felda Lurah Bilut kepada peneroka tanah rancangan tersebut di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Lurah Bilut pada 18 Februari lalu.

Lurah Bilut adalah sebuah kawasan penempatan FELDA yang terletak di Bentong, Pahang. Ia mula dibuka pada tahun 1958 dan merupakan rancangan pembangunan tanah secara berkelompok untuk pertanian yang pertama ditubuhkan seumpamanya di Malaysia dan dunia.


... alhamdulillah... Allah panjangkan usia pakcik untuk menerima geram tanah yang telah diusahakan lebih 50 tahun...

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

my Story~: karnival <b>di mempaga</b>

Posted: 19 Jun 2012 11:10 PM PDT

Assalamualaikum..
bulan jun adalah bulan yg sgt sibuk! =(
tp okla dr xde keje kan. mggu lps aku outstation seminggu di mempaga. nk tlg team mempaga menjayakan karnival kolej dan alumni la katakan.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2012 09:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 09:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 09:23 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2012 09:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2012 09:18 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2011 01:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

Tragedi Lemas Ketika Memancing <b>Di Mempaga</b> | putri roh

Posted: 04 Dec 2011 01:51 AM PST

ketika enry ini ditulis, mangsa yang  sudah lebih daripada 24 jam hilang dikhuatiri lemas di sungai Krau di kampung koi neh... la ni pulak hujan lebat... operasi mencari mungkin dihentikan seketika.. koi tak la pegi kat lokasi.. mak abah koi yg setia daripg smlm membawa ke pagi tadi.. dan ptg ni dorang pegi lagi....
menurut abah koi.. mangsa bersama seorang lagi rakan pegi memancing kira2 jam 3 tg smlm... sedang berjalan ditebing salah seorang daripada mereka (mangsa) tergelincir masuk ke sungai. Air sungai yang ketik itu naik akibat hujan tengahari semalam menyukarkan untuk rakan mangsa menolong unuk menyelamatkannya. Menurut rakan mangsa, dia kemudian pergi mendapatkan pertolongan dan apabila kembali  mangsa sudah tidak kelihatan.
menurut rakan mangsa beg mangsa turut terjatuh bersama-sama mangsa ke dalam sungai namun sehingga pagi tadi hp mangsa masih dapat dihubungi. Ketika operasi mencari pagi tadi juga, hp mangsa turut cuba dihubungi untuk mendengar bunyi agar dapat dikesan lokasinya. Namun gagal.
Rakan mangsa walaubagaimanapun telah ditahan oleh pihak polis untuk soal siasat. Takziah buat keluarga mangsa. Harap segalanya berakhir dengan baik. Wallahualam.
Full content generated by Get Full RSS.

Muhamad Adenan dan Salmah <b>di Mempaga</b>. - RAZAKRAMLI 017 <b>...</b>

Posted: 10 Jan 2012 07:41 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Muhamad Adenan dan Salmah di Mempaga. Lensa Fineview Photographic. 0 comments: Post a Comment · Newer Post Older Post Home. Subscribe to: Post Comments (Atom). Blog Archive. Jan 2012 (2); Dec 2011 (2); Nov ...

Silat Pulut orang kahwin <b>di</b> Felda <b>Mempaga</b> - Freelance <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 12:27 AM PST

Selamat melayari my blog.Saya peminat fotografi. Saya memang dari dulu suka ambil gambar. hobi... start dari Camera biasa (compact camera) lepas tu kepada DSLR. Sesapa yang rasa nak pelawa saya ambil gambar.Sila hubungi: Tel:09-3562677/HP:017-9778162.

Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 09:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 09:33 PM PST

URL Sumber Asal :-

Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CINTAMANISZ Lite: Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 09:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

CINTAMANISZ Lite: Jelajah Pantai Timur - Homestay Felda <b>Mempaga</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:02 AM PST

02hb Jun 2011
Petang Khamis..

Dari Deerland, Lanchang...kitorang terus ke Felda Mempaga ikut jalanraya ke Felda Lakum, Felda Bukit Damar dan seterusnya Felda Mempaga..
Kitorang akan bermalam di sana...di sebuah rumah generasi ke-2 felda...rumah yg unik dan tuan umahnya dijadikan sebuah homestay.
Sgt menarik. Tambahan pulak...rumah homestay ni dijaga baik oleh tuan rumahnya. Lanskap yg menarik dan dekorasi dalaman juga sgt menarik.
Boleh gi ke link Felda Mempaga ni utk tengok dekorasi dan bilik2 yg disediakan di homestay ni..

Rumah ni mempunyai 4 bilik tidur. Tiga bilik tido mempunyai katil queen dan satu lagi katil double decker yg bawahnya besar dan atasnya single. Ada bantal & tilam tambahan disediakan. Ada 2 ekon di 2 buah bilik utama.
Ada 2 bilik air yg bersih. Ada sebuah dapur yg sangat lengkap...rasa mcm umah sendiri sebab sgt komplit. Ada mesin basuh manual....Filter air suling aje takde, hihi...
(Tuan homestay ni mmg dok umah ni ke?? kot ler kan...masa org sewa homestay ni...dorang gi tido kat umah lain, hehe)

Kemudian, kitorang menghala ke bandar Bentong utk menikmati dinner yg terawal, hehe. Kul 6 lebih punya dinner ala2 hostel, okeh!!
Ayah dan mak tunggu kat sini....leh makan sama2, yeargh!!!
Ayah ngan mak pun join bermalam kat homestay tu. Seronok berborak2...tp malam tu tengah berborak malam2...tetiba pintu homestay telah diketuk dengan kuat. Aku kat dalam bilik tengah lap kepala dan muka abg ngan tuala basah dan urut abg yg tengah demam...demam panas dan kepala tengah pening2. Terus mak panggil aku dengan tergesa2...ingat tuan umah atau pun org jahat yg ketuk mcm tu, ish..ish..aku pun keberah!! Dh ler abg tengah tak sihat, adoii..
Kelakar citer ni kalo diingat2.
Rupa2nya si Fadel yg datang, cis...bedebah tul ler adek aku tu. Dia dtg ngan Dayah...tak bgtau pun nk datang situ, hmm...kuat mengusik betul ler!!!
Sampai skang aku ingat lagi mcm mana kelam kabutnya dan kalutnya bila ada ketukan kat pintu yg kuat cenggitu, huh!!!

02hb Jun 2011
Jumaat...

Pagi2 tu semua dh siap sedia, kemas2 barang...dh nak bertolak balik ikut jalan Cameron Highlands, huhu..

Kemudian, kitorang gi sarapan pagi kat medan selera kg. Baru tu....
Pastu, kitorang pun menghala ke Raub, Sg. Koyan dan terus ke Cameron Highlands..
Mak, ayah, Fadel & Dayah pun ikut sampai ke Cameron Highlands, hehe...

Selesai entry di homestay Felda Mempaga....sambung entry last...ye last...di Cameron Highlands. Mujur ler gambar2 kat sana sket aje, kihkih....

Sekian..

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Peneroka-peneroka Felda Mempaga 1, 2 dan 3 di Bentong berikrar untuk memfailkan saman terhadap Felda berhubung dengan lebihan pendapatan mereka yang tidak dikembalikan oleh Felda. Pengiraan yang terperinci ...

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2012 09:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

1 MALAYSIA: CERAMAH PKR <b>DI</b> FELDA <b>MEMPAGA</b> TIADA <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 09:13 AM PDT

Kesian ANWAR terpaksa jugak bercakap walaupun tiada orang yang datang...Kenapa bergitu sekali tiada orang sedangkan ANWAR akan bakal Perdana Menteri Malaysia pada akan datang ni..Sudah nampak rakyat di Felda Mempaga tidak layang dan meluat dengan muka kaki kelentong ini.ANWAR...sudah merasakan bahawa Warga Felda susah untuk dipujuk rayu untuk menyelebahi Pembangkang...susah mahu makan beb..Apa tidaknya kaki Pembohong paling besar dalam sejarah Malaysia.TAHIAH WARGA FELDA MEMPAGA MENYOKONG USAHA UMNO ....SYABASSS  

06 di sungai lembing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di sungai lembing - Google Blog Search


Kenangan Yuchuilang: Pekan Terpencil <b>Sungai Lembing</b> Pahang

Posted: 21 Jun 2012 09:19 PM PDT


Terletak di pantai timur Pahang, Sungai Lembing kira-kira 42 km dari Kuantan. Walaupun Sungai Lembing di kawasan pedalaman tetapi tidak menghindar saya mengunjung pekan kecil ini.

Saya telah tahu tentang landskap menawan Sungai Lembing selama bertahun-tahun. Sayang sekali saya tidak pernah pergi ke sana ketika menetap di Temerloh. Oleh kerana isue rare-earth menimbul, saya mengambil keputusan untuk melawat Sungai Lembing sebelum pekan itu dijadikan tapak buangan.

Sungai Lembing pernah menjadi pengeluar bijih timah utama di dunia. Perlombongan bijih timah Sungai Lembing diuruskan oleh Pahang Consolidated Company Limited (PCCL). Semasa tempoh puncak pengeluaran, PCCL memiliki lombong bawah tanah yang terbesar dan terdalam di dunia. Kawasan perlombongan Sungai Lembing ditutup pada 1986 apabila harga timah dunia merosot.

Gambar di atas merupakan jalan utama pekan Sungai Lembing. Terdapat rumah papan lama dua tingkat di sepanjang jalan. Sepohon pokok berusia seratus tahun menegak di tengah jalan. Warga emas akan dilihat berbual-bual dan mengambil angin di bawah pokok tersebut pada waktu senja.

Selain menikmati juadah hebat, kami juga bersiar-siar di tempat menarik sekitar Sungai Lembing.

Artikel Berkaitan
Profil Google Zuiyanhong
Penulis Artikel Zuiyanhong
Ikan Air Tawar Pekan Sehari
Kuil Sri Marathandavar Maran
Pantai Timur Semenanjung Malaysia

06 di triang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di triang - Google Blog Search


cerita dari pahang: pokok <b>di triang</b>

Posted: 28 Jun 2012 06:34 PM PDT

Wartawan Sinar Harian
27 Jun 2012
TRIANG – Penduduk sekitar Taman Orkid dekat sini, minta pihak berkenaan menebang dua pokok yang sudah menjangkau usia lebih 100 tahun ekoran pokok besar itu berisiko menghempap rumah penduduk.

Seorang penduduk, Ah Peng, 65, berkata, kira-kira 10 tahun lepas, dahan pokok tersebut pernah menghempap bahagian depan dan bilik tidur rumahnya.

Menurutnya, kejadian itu bukan disebabkan dahan pokok sudah mati tetapi terlalu berat dek pokok yang subur.

"Nasib baik masa kejadian itu, saya dan keluarga tiada di rumah. Kalau tidak, sudah lama saya mati. Bukan rumah saya sahaja kena hempap, rumah jiran di hadapan juga nyaris dihempap
dahan itu. Kini, jiran saya bimbang kalau perkara sama berlaku kepada mereka," katanya.

Sementara itu, Lui Sang, 71, berkata, penduduk di sini sudah terlalu kerap meminta bantuan pihak berkenaan untuk menebang pokok itu tetapi aduan kami tidak dipedulikan.

Katanya, masalah yang sama juga disalurkan kepada wakil pemimpin namun pihak terbabit sekadar menabur janji manis yang diberikan sejak dua kali pilihan raya umum (PRU) diadakan.

"Kalau tidak mahu tebang sekalipun, cantaslah dahan-dahan yang mengganggu wayar elektrik di sini demi keselamatan orang ramai.

"Orang yang lalu lalang di sini juga berasa risau sekiranya dahan itu menghempap mereka," katanya.

Seorang lagi penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Singh, 46, berkata, tindakan pihak berkenaan yang mengabaikan permintaan penduduk adalah tidak wajar.

Menurutnya, kedua-dua pokok itu mesti ditebang kerana ia terlalu dekat dengan landasan kereta api dan rumah kedai di sini.

"Kami berharap ada pihak tampil menyelesaikan masalah ini supaya keselamatan penduduk dan orang ramai terjamin," katanya kepada Sinar Harian.

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


#TripMediaCherating | Dinner <b>di</b> Ana Ikan Bakar Petai <b>Tanjung</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2012 06:09 PM PDT

Wee ~~ selepas kisah bermesra dengan Gajah di Kuala Gandah di entri INI. Trip Media ke Cherating , kitaorg meneruskan perjalanan ke destinasi sebenar untuk ke Impiana Beach Resort. Penghinapan kami selama 3 hari 2 malam. Sebelum tue, mari kita mengisi perut dulu. Harus lah lapar kan. 
Ana Ikan Bakar Petai , Tanjung Lumpur.
Petai bahan utama di Dalam Ikan Bakar.
 Ikan yang menjadi pilihan akan di siang terlebih dahulu.

Siap untuk di bakar. Nampak petai nyer di situ yaa.
Dibakar menggunakan arang, Baru lah ikan bakar asli.
Destinasi makan malam kami di Tanjung Lumpur. Restoran Ana Ikan Bakar Petai menjadi pilihan. Di jamu dengan menu yang lazat dan sedap, memang kenyang perut lah. Menu utama harus lah Ikan Bakar Petai. Uniknya, Ikan bakar di bakar bersama Petai. Aroma petai yang di tambah dengan cili, sedap hingga menjilat jari uolss. Di antara menu nya, Ikan Bakar Petai , Sotong Goreng Tepung , TomYam, Kailan Ikan Masin , Lala Masam Manis , Kerabu mangga dan Sata. Fuhhh !! terbaik lah. 
Abaikan muka saya yang comot itu. dan tudung senget di tiup angin
Muka Teruja memasing baru nak mula makan.

Makan settle, sessi borak bersama Dato' Shafik Exco Pahang.
Makan malam kitaorg turut di hadiri EXCO Pahang Dato' Shafik Fauzan. Terima Kasih banyak sebab sudi singgah bertemu rombongan Media, walaupun Dato' sibuk dengan tugas harian. Siap lelepak beborak ngan kitaorg, sebab Dato' teruja nak tahu macam mana buat Blog boleh jana pendapatan. Sempoi jugak Dato' nie, tak sombong pun. Siap Dato' offer kami "sesuatu" yang buat diri ini teruja menjadi blogger. Muhahahhaha :))
Rombongan Media bersama Dato' Shafik
Penyampaian cenderahati dari En.Azlee Editor Majalah Santai kepada wakil Ana Ikan Bakar Petai
Terima Kasih sekali Ana Ikan Bakar Petai menaja makan malam kami. Memang best. Korang patut pergi ke sini kalau kebetulan lalu atau memang sesaje nak merasa makanan segar. Terletak di Tanjung Lumpur yaaa. 

P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di facebook..hanya klik button 'LIKE' kat bawah nie,button 'SHARE' kat atas tau,Terima Kasih.

06 di mentakab - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mentakab - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mentakab</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

JALAN-JALAN <b>DI MENTAKAB</b> STAR MALL - QUEENPINK

Posted: 14 Apr 2012 05:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]JALAN-JALAN DI MENTAKAB STAR MALL. ASSALAMUALAIKUM... PADA 11 APRIL 2012 BERSAMAAN HARI RABU QUEENPINK JALAN-JALAN DI MENTAKAB STAR MALL,MENTAKAB PAHANG.

06 di kampung awah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kampung awah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2012 03:28 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 03:35 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 03:34 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 03:10 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 03:35 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2012 03:14 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Feb 2012 11:07 AM PST

URL Sumber Asal :-

Malaysia Zoom » Kualiti jalan <b>Kampung Awah</b> ke Bandar Tun Razak <b>...</b>

Posted: 16 Feb 2012 03:05 PM PST

You are here: Home / Wilayah / Kualiti jalan Kampung Awah ke Bandar Tun Razak teruk

Saudara Pengarang,KUALITI jalan raya, bekalan air bersih dan pendidikan merupakan antara perkara utama yang diberi perhatian oleh kerajaan dalam memastikan rakyat menikmati kehidupan lebih baik.

Namun, tidak semua perkara itu dapat ditunaikan kerana terdapat beberapa masalah tertentu yang perlu diberi perhatian tidak kira oleh pemimpin setempat, wakil rakyat dan kerajaan.

Apa yang ingin saya bangkitkan adalah kualiti jalan raya dari Simpang Kampung Awah menghala ke Bandar Tun Abdul Razak Jengka hingga Simpang Felda Jengka 8.

Laluan itu penting kerana kakitangan kerajaan termasuk pegawai Felda, guru, pelajar dan pensyarah berulang alik menggunakannya ke destinasi masing-masing.

Saya sebagai penduduk jati dan anak peneroka Felda Wilayah Jengka merumuskan bahawa kerajaan Persekutuan dan negeri tidak serius menunaikan tanggungjawab membina sebuah rangkaian jalan raya yang baik di kawasan itu.

Jalan utama Kampung Awah ke Bandar Tun Abdul Razak Jengka 8 sangat penting untuk dinaik taraf kerana sejajar dengan kedudukannya sebagai jalan utama ke Jerantut dan Maran.

Daripada perbualan di kedai-kedai kopi, kebanyakan mereka sudah bosan dengan kualiti jalan yang teruk seolah-olah berada di sebuah negara miskin yang baru merdeka.

Kualiti jalan di Felda Jengka 15, Jengka 16 dan Kampung Awah sempit, berlubang serta tidak lurus sekali gus mengundang bahaya kepada pengguna jalan raya.

Saya harap pihak berwajib khususnya wakil rakyat memandang serius perkara itu memandangkan Bandar Tun Razak Jengka menjadi tumpuan bukan sahaja penduduk tempatan, tetapi juga pelancong domestik serta asing yang ingin meninjau kehidupan peneroka di situ.

PENEROKA PRIHATIN

Bandar Tun Razak, Jengka

Dipetik dari Utusan Malaysia

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

3 Suspek Ditahan Curi Jentolak

Posted: 21 Feb 2012 02:09 AM PST

TEMERLOH – Tiga suspek yang dipercayai terbabit dalam kes curi sebuah jentolak berjaya diberkas polis ketika mahu memasang nombor pendaftaran palsu jentolak berkenaan.

Ketiga-tiga suspek berusia 29 hingga 33 itu berjaya diberkas hanya beberapa jam selepas dipercayai melarikan jentolak berkenaan yang disewa daripada seorang lelaki, 26 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Nor Mansor, dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa sedang membersihkan tanah kebun kononnya milik salah seorang suspek selepas dia menyewa jentolak itu untuk tempoh sebulan bermula hari berkenaan bagi kerja pembersihan di kebun itu di kampung Sempadan, dekat sini.

"Ketika mangsa sedang membersihkan kebun berkenaan pada pagi hari kejadian, suspek berkenaan meninggalkan mangsa kononnya mahu membeli air minuman.

"Kira-kira 10 minit kemudian, mangsa didatangi dua lelaki bersenjatakan parang," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang bertindak terjun dari jentolak bagaimanapun berjaya ditangkap sebelum tangan serta kakinya diikat menggunakan pita pelekat.

"Suspek kemudiannya melarikan jentolak berkenaan," katanya.

Beliau berkata, mangsa bagaimanapun berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan orang ramai untuk membawanya ke Balai Polis Lanchang bagi membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Mohd Nor berkata, hasil maklumat awam dan risikan, polis berjaya menemui semula jentolak berkenaan di Kampung Awah, Maran kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

3 Suspek Ditahan Curi Jentolak

Posted: 21 Feb 2012 02:09 AM PST

TEMERLOH – Tiga suspek yang dipercayai terbabit dalam kes curi sebuah jentolak berjaya diberkas polis ketika mahu memasang nombor pendaftaran palsu jentolak berkenaan.

Ketiga-tiga suspek berusia 29 hingga 33 itu berjaya diberkas hanya beberapa jam selepas dipercayai melarikan jentolak berkenaan yang disewa daripada seorang lelaki, 26 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Nor Mansor, dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa sedang membersihkan tanah kebun kononnya milik salah seorang suspek selepas dia menyewa jentolak itu untuk tempoh sebulan bermula hari berkenaan bagi kerja pembersihan di kebun itu di kampung Sempadan, dekat sini.

"Ketika mangsa sedang membersihkan kebun berkenaan pada pagi hari kejadian, suspek berkenaan meninggalkan mangsa kononnya mahu membeli air minuman.

"Kira-kira 10 minit kemudian, mangsa didatangi dua lelaki bersenjatakan parang," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang bertindak terjun dari jentolak bagaimanapun berjaya ditangkap sebelum tangan serta kakinya diikat menggunakan pita pelekat.

"Suspek kemudiannya melarikan jentolak berkenaan," katanya.

Beliau berkata, mangsa bagaimanapun berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan orang ramai untuk membawanya ke Balai Polis Lanchang bagi membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Mohd Nor berkata, hasil maklumat awam dan risikan, polis berjaya menemui semula jentolak berkenaan di Kampung Awah, Maran kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:46 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Hakisan <b>Di</b> Sungai Sat | Detik Perubahan

Posted: 11 Mar 2012 10:28 PM PDT

MACHANG – Masalah hakisan di Sungai Sat, Kampung Peneguh, membimbangkan penduduk apabila ia turut melibatkan jambatan dan jalan perhubungan utama mereka, di sini, semalam.

Tinjauan wartawan mendapati, hakisan sungai itu menyebabkan bahagian bawah yang menghubungkan jalan dengan jambatan itu kosong dan perlu ditangani segera bagi mengelakkan ia runtuh.

Penduduk, Che Ghani Abdul Rahman, 50, berkata, dia meminta kerjasama pihak berkenaan dalam usaha mengelakkan jambatan atau jalan itu runtuh.

Katanya, jalan itu akan runtuh pada bila-bila masa jika digunakan kenderaan berat memandangkan ia tiada sokongan di bahagian bawah.

"Jalan itu seolah-olah tergantung dan perlu diberi perhatian segera bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini. Kami bimbang, jika jalan itu runtuh, ia akan memberi kesan kepada jambatan yang terletak berdekatan, dan memakan masa yang lama untuk dibina semula sedangkan jalan ini adalah perhubungan utama penduduk kampung dan kawasan sekitar," katanya.

Nordin Samad, 63 berkata, dia menggunakan jalan itu setiap hari biarpun bimbang ia akan runtuh pada bila-bila masa.

Katanya, jalan itu lebih dekat untuk penduduk ke Bandar Machang dan menghantar anak-anak ke sekolah.

"Arus deras pada musim banjir baru-baru ini menyebabkan hakisan pada tebing Sungai Sat itu, dan kami berharap pihak yang berkenaan akan memberi perhatian kepada masalah kami ini sebelum keadaan lebih buruk. Selain penduduk Kampung Awah dan Peneguh yang menggunakan jalan ini, penduduk daripada kampung sekitar juga turut menggunakan dan dianggarkan lebih 30 keluarga menggunakannya setiap hari," katanya .

Pada masa sama, penduduk juga berharap ada pihak yang sudi membina pagar di Jambatan Kampung Awah, dekat sini yang didakwa membahayakan pengguna.

Sementara itu, Roling Ya,58 berkata, mangsa terbaru jambatan itu adalah anaknya sendiri yang berusia 8 tahun.

"Mujur dia tidak mengalami kecederaan yang teruk walaupun terjatuh bersama basikalnya. Saya berharap perkara ini tidak akan berlaku kepada orang lain, selepas terbina pagar jambatan. Jambatan ini adalah perhubungan­ utama penduduk, dan ia mampu membahayakan terutamanya pada waktu malam," katanya.

Manakala Mat Zin Yusoff, 60, berkata, sekurang-kurang enam mangsa terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu sejak hampir 20 tahun jambatan itu dibina.

"Mungkin lebih ramai tetapi jumlah itu yang saya ingat termasuk seorang Tok Dalang yang patah bahu akibat terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu. Paling membimbangkan kanak-kanak dan warga emas lagipun jambatan itu sempit, muat untuk sebuah sebuah kereta sahaja," katanya. – Sinar Harian

Siti Nafi Bayaran RM500,000 Untuk 30 Minit

Posted: 04 Mar 2012 06:17 PM PST

KUALA LUMPUR – Sejak kebelakangan ini dunia hiburan kecoh apabila dikatakan yang penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza telah mengenakan bayaran sebanyak RM500,000 untuk persembahannya selama 30 minit.

Namun awal-awal lagi Siti menafikan dakwaan liar tersebut.

Menurut penyanyi kelahiran Kampung Awah, Temerloh, Pahang ini jumlah bayaran yang dinyatakan itu agak keterlaluan di mana setakat ini katanya, bayaran yang dikenakan berpatutan dengan kos penganjuran serta keperluan yang lainnya.

"Jumlah itu tidak masuk akal. Siti tidak pernah mengenakan harga bayaran persembahan semahal itu. Siti mengambil kira bayaran itu berdasarkan durasi persembahan, dan ia termasuk pakej lain seperti set pentas, bayaran penari dan props," komennya.

Siti mengulas isu itu sewaktu ditemui para wartawan pada majlis sidang akhbar pengumuman persembahan Minggu Setiausaha – Secretaries Week 2012 Afternoon of Elegance yang diadakan di Persada Johor International Convention Centre, Johor Bahru semalam.

Walau bagaimanapun, dalam pada itu penyanyi yang popular dengan lagu berjudul Cindai ini tidak menafikan dia telah membeli sebuah rumah di Australia yang tidak dinyatakan harganya pada tahun lalu untuk kemudahan ahli-ahli keluarganya sewaktu berada di sana.

"Memang betul Siti memang ada membeli sebuah apartment di kawasan Victoria Market di Melbourne, Australia pada tahun lalu. Ia untuk kemudahan anggota-anggota Siti sewaktu berada di sana. Misalnya, ia boleh digunakan oleh anak tiri Siti yang sedang belajar di sana," ujarnya.

Pada persembahan yang mengenakan bayaran mengikut harga meja RM2,500 hingga RM10,000 pada 10 April ini pukul 12.30 tengah hari itu yang dia akan mengadakan persembahan selama dua jam tanpa henti. Untuk tempahan sila hubungi 07-2199999. – mynewshub.my

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 03:46 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Hakisan <b>Di</b> Sungai Sat | Detik Perubahan

Posted: 11 Mar 2012 10:28 PM PDT

MACHANG – Masalah hakisan di Sungai Sat, Kampung Peneguh, membimbangkan penduduk apabila ia turut melibatkan jambatan dan jalan perhubungan utama mereka, di sini, semalam.

Tinjauan wartawan mendapati, hakisan sungai itu menyebabkan bahagian bawah yang menghubungkan jalan dengan jambatan itu kosong dan perlu ditangani segera bagi mengelakkan ia runtuh.

Penduduk, Che Ghani Abdul Rahman, 50, berkata, dia meminta kerjasama pihak berkenaan dalam usaha mengelakkan jambatan atau jalan itu runtuh.

Katanya, jalan itu akan runtuh pada bila-bila masa jika digunakan kenderaan berat memandangkan ia tiada sokongan di bahagian bawah.

"Jalan itu seolah-olah tergantung dan perlu diberi perhatian segera bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini. Kami bimbang, jika jalan itu runtuh, ia akan memberi kesan kepada jambatan yang terletak berdekatan, dan memakan masa yang lama untuk dibina semula sedangkan jalan ini adalah perhubungan utama penduduk kampung dan kawasan sekitar," katanya.

Nordin Samad, 63 berkata, dia menggunakan jalan itu setiap hari biarpun bimbang ia akan runtuh pada bila-bila masa.

Katanya, jalan itu lebih dekat untuk penduduk ke Bandar Machang dan menghantar anak-anak ke sekolah.

"Arus deras pada musim banjir baru-baru ini menyebabkan hakisan pada tebing Sungai Sat itu, dan kami berharap pihak yang berkenaan akan memberi perhatian kepada masalah kami ini sebelum keadaan lebih buruk. Selain penduduk Kampung Awah dan Peneguh yang menggunakan jalan ini, penduduk daripada kampung sekitar juga turut menggunakan dan dianggarkan lebih 30 keluarga menggunakannya setiap hari," katanya .

Pada masa sama, penduduk juga berharap ada pihak yang sudi membina pagar di Jambatan Kampung Awah, dekat sini yang didakwa membahayakan pengguna.

Sementara itu, Roling Ya,58 berkata, mangsa terbaru jambatan itu adalah anaknya sendiri yang berusia 8 tahun.

"Mujur dia tidak mengalami kecederaan yang teruk walaupun terjatuh bersama basikalnya. Saya berharap perkara ini tidak akan berlaku kepada orang lain, selepas terbina pagar jambatan. Jambatan ini adalah perhubungan­ utama penduduk, dan ia mampu membahayakan terutamanya pada waktu malam," katanya.

Manakala Mat Zin Yusoff, 60, berkata, sekurang-kurang enam mangsa terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu sejak hampir 20 tahun jambatan itu dibina.

"Mungkin lebih ramai tetapi jumlah itu yang saya ingat termasuk seorang Tok Dalang yang patah bahu akibat terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu. Paling membimbangkan kanak-kanak dan warga emas lagipun jambatan itu sempit, muat untuk sebuah sebuah kereta sahaja," katanya. – Sinar Harian

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2012 03:29 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 03:40 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2012 03:16 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 03:26 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 03:11 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2012 03:41 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Hakisan <b>Di</b> Sungai Sat | Detik Perubahan

Posted: 11 Mar 2012 10:28 PM PDT

MACHANG – Masalah hakisan di Sungai Sat, Kampung Peneguh, membimbangkan penduduk apabila ia turut melibatkan jambatan dan jalan perhubungan utama mereka, di sini, semalam.

Tinjauan wartawan mendapati, hakisan sungai itu menyebabkan bahagian bawah yang menghubungkan jalan dengan jambatan itu kosong dan perlu ditangani segera bagi mengelakkan ia runtuh.

Penduduk, Che Ghani Abdul Rahman, 50, berkata, dia meminta kerjasama pihak berkenaan dalam usaha mengelakkan jambatan atau jalan itu runtuh.

Katanya, jalan itu akan runtuh pada bila-bila masa jika digunakan kenderaan berat memandangkan ia tiada sokongan di bahagian bawah.

"Jalan itu seolah-olah tergantung dan perlu diberi perhatian segera bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini. Kami bimbang, jika jalan itu runtuh, ia akan memberi kesan kepada jambatan yang terletak berdekatan, dan memakan masa yang lama untuk dibina semula sedangkan jalan ini adalah perhubungan utama penduduk kampung dan kawasan sekitar," katanya.

Nordin Samad, 63 berkata, dia menggunakan jalan itu setiap hari biarpun bimbang ia akan runtuh pada bila-bila masa.

Katanya, jalan itu lebih dekat untuk penduduk ke Bandar Machang dan menghantar anak-anak ke sekolah.

"Arus deras pada musim banjir baru-baru ini menyebabkan hakisan pada tebing Sungai Sat itu, dan kami berharap pihak yang berkenaan akan memberi perhatian kepada masalah kami ini sebelum keadaan lebih buruk. Selain penduduk Kampung Awah dan Peneguh yang menggunakan jalan ini, penduduk daripada kampung sekitar juga turut menggunakan dan dianggarkan lebih 30 keluarga menggunakannya setiap hari," katanya .

Pada masa sama, penduduk juga berharap ada pihak yang sudi membina pagar di Jambatan Kampung Awah, dekat sini yang didakwa membahayakan pengguna.

Sementara itu, Roling Ya,58 berkata, mangsa terbaru jambatan itu adalah anaknya sendiri yang berusia 8 tahun.

"Mujur dia tidak mengalami kecederaan yang teruk walaupun terjatuh bersama basikalnya. Saya berharap perkara ini tidak akan berlaku kepada orang lain, selepas terbina pagar jambatan. Jambatan ini adalah perhubungan­ utama penduduk, dan ia mampu membahayakan terutamanya pada waktu malam," katanya.

Manakala Mat Zin Yusoff, 60, berkata, sekurang-kurang enam mangsa terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu sejak hampir 20 tahun jambatan itu dibina.

"Mungkin lebih ramai tetapi jumlah itu yang saya ingat termasuk seorang Tok Dalang yang patah bahu akibat terjatuh ke dalam Lubuk Awah itu. Paling membimbangkan kanak-kanak dan warga emas lagipun jambatan itu sempit, muat untuk sebuah sebuah kereta sahaja," katanya. – Sinar Harian

Pahang Selamat, Rakyat Nikmat: Bekas TPJ, SUP PAS Pahang <b>...</b>

Posted: 30 Mar 2012 12:25 AM PDT

Bekas Timbalan Pesuruhjaya PAS Pahang Cikgu Yusof Ibrahim telah kembali ke rahmatullah pada hari Rabu (28 Mac) lalu kira-kira jam 5.30 pagi di rumahnya di kampung Kempadang, Kuantan.

Allahyarham, 68, menjadi TPJ (1987-1993), Setiausaha Badan Perhubungan (1981-1983) dan Bendahari PAS Negeri (1993-2000).

Yusof berasal dari Parit, Perak datang menabur bakti ke Pahang dengan bertugas sebagai guru (selama 28 tahun) pada tahun 1967 dan terus aktif dalam PAS.

Bekas Guru Penolong Kanan itu pernah menjawat Yang Di Pertua PAS Kawasan Kuantan.

Meskipun tidak mempunyai jawatan penting, tetapi semasa hayatnya banyak menyalurkan sumbangan kepada perkembangan Islam di Kuantan.

Beliau pergi menjejaki sahabat karibnya iaitu seorang lagi tokoh PAS Allahyarham Bahrin Mohamad.

Semoga pemergiannya disambut restu dan rahmat Allah sebagai ganjaran perngorbanan dan perjuangannya selama ini.

Pahang Selamat, Rakyat Nikmat: Najib dan Siti berkempen <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2012 12:16 AM PDT

Bayangkan dengan puluhan bas pengangkutan, 15 kontraktor katering makanan, beratus khemah dipasang, wang diberi lagi dan dihiburkan pula oleh artis terkenal Datuk Siti Norhaliza.

Semuanya itu menjadi pemangkin kepada Datuk Seri Najib Tun Razak yang datang dengan kenderaan udara untuk lawatan berkempen pilihan raya (PRU) di Taman Kubang Gajah, Temerloh hari ini.

Tidak kisah jika Najib sebagai pemimpin sebuah parti politik berkempen, tetapi itu wang dana negara yang digunakan, agensi awam dan pekerjanya yang dikerah dan segala kemudahan kerajaan yang digunapakai.

Tidak kisah jika beliau datang melawat sebagai PM menemui rakyat di negeri ini.

Malangnya datang dengan peruntukan dana rakyat tetapi berkempen untuk parti Umno-BN menjelang PRU.

Terdapat kesalahan yang besar dan melampau dengan tindakan tidak beradab ini. Walaupun diuar-uarkan tranformasi, KPI... bla.. bla... bla... dikatakan telah berlebih tercapai!

Yang peliknya, SPRM tidak pula memasukkannya penyalahgunaan kuasa ini sebagai rasuah. Itulah yang susahnya. Maka bermaharalelalah kumpulan ini.

Najib berkata jika mansuh PTPTN kerajaan kena perabis sekian-sekian, kalau hapus subsidi kerajaan kena habis sekian-sekian, jika bagi bonus kepada kakitangan awam kerajaan habis sekian-sekian, kalau dasar gaji minimum kerajaan habis sekian-sekian dan macam-macam lagilah. Tetapi Najib dan Muhyiddin boleh guna wang dana kerajaan hampir RM1 bilion dalam tempoh masa beberapa bulan untuk berkempen menyokong Umno-BN.

Sudah tentu ada sesuatu yang tak kena dengan sistem negara ini

Harapan kira orang-orang muda yang agak cerdik sedikit, agar dapat memikirkan semula terhadap pemimpin kerajaan yang berlagak boros untuk kepentingan politik ini sama ada mahukan pemimpin yang sukakan populariti ataupun mengangkat martabat rakyat untuk jangka masa panjang.

Kenapa bila untuk rakyat dan kakitangan kerajaan betapalah susahnya untuk kerajaan Umno-BN membela kehidupan, tetapi untuk pemimpin berjoli sambil berkempen dan wang sogokan mengundi begitu mudah dan banyak dana kerajaan diperhabiskan?

Itu belum lagi cerita beli cincin, melancung, bertunang anak, sambut hari jadi dan banyak lagi ketirisan lain melibatkan penyalahgunaan kuasa. Contoh klasik ialah lembu kondo dengan anugerah RM250 juta.

Generasi muda mesti bangun membantah penyelewengan ini sebelum negara menjadi bankrap dan pupus khazanah yang ada!

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

3 Suspek Ditahan Curi Jentolak

Posted: 21 Feb 2012 02:09 AM PST

TEMERLOH – Tiga suspek yang dipercayai terbabit dalam kes curi sebuah jentolak berjaya diberkas polis ketika mahu memasang nombor pendaftaran palsu jentolak berkenaan.

Ketiga-tiga suspek berusia 29 hingga 33 itu berjaya diberkas hanya beberapa jam selepas dipercayai melarikan jentolak berkenaan yang disewa daripada seorang lelaki, 26 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Nor Mansor, dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa sedang membersihkan tanah kebun kononnya milik salah seorang suspek selepas dia menyewa jentolak itu untuk tempoh sebulan bermula hari berkenaan bagi kerja pembersihan di kebun itu di kampung Sempadan, dekat sini.

"Ketika mangsa sedang membersihkan kebun berkenaan pada pagi hari kejadian, suspek berkenaan meninggalkan mangsa kononnya mahu membeli air minuman.

"Kira-kira 10 minit kemudian, mangsa didatangi dua lelaki bersenjatakan parang," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang bertindak terjun dari jentolak bagaimanapun berjaya ditangkap sebelum tangan serta kakinya diikat menggunakan pita pelekat.

"Suspek kemudiannya melarikan jentolak berkenaan," katanya.

Beliau berkata, mangsa bagaimanapun berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan orang ramai untuk membawanya ke Balai Polis Lanchang bagi membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Mohd Nor berkata, hasil maklumat awam dan risikan, polis berjaya menemui semula jentolak berkenaan di Kampung Awah, Maran kira-kira jam 2 petang pada hari yang sama. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 03:39 AM PDT

BLOG PAHANG: 06 <b>di kampung awah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved