ads

Isnin, 23 Julai 2012

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


as life goes on...: Terbaik <b>di Janda Baik</b>

Posted: 26 Jun 2012 09:33 PM PDT


Tempat baik, sungai baik, makan baik, kucing baik dan kami pun baik-baik saja di Janda Baik, Bentong, Pahang. Fuhhh! memang TERbaik!

Cuma yang kurang baik ialah kami lupa bawa kamera! Again for the second time. Macam mana pi holiday bleh lupa bawa kamera kami pun taktaw. Sedangkan beg charger pulun dok bawa bagai...sobb..sobb...

Kesudahannya all photos taken using iphone. Dah tu plak, kat dalam bilik ada dua power sockets tapi dua-dua tak bleh pakai! Nasib baik ada power socket kat luar bilik, maka dok lar melangut kat luar while charging the phone...kalo dibiarkan sendirian, nanti tinggal charger jar plak :D


Sebenarnya dah lama nak datang ke Janda Baik ni, cuma ragu-ragu tentang di mana nak stay. Terlalu banyak pilihan dan gambar kat internet memang sumer lawo-lawo dan best. Kiranya menggoncang jiwa raga lar kalo tengok gambar-gambar yang sumernya diamik guna DSLR tu. Tapi kami nie jenis yang tak percaya bulat-bulat apa yang dipapar dan diceritakan di internet. Kena lar buat research sket. Bulan lepas kami hantar bonda, adinda & her family holiday kat Janda Baik. Itupun, naik julinn biji mata nak pilih resort yang sesuai. Maklumlah, nak bagi orang pi bercuti kena lar yang best sket. Bukan stakat lepas batuk di tangga saja. Alhamdulillah, depa sumer happy dan satisfied. Kami pun happy :)

Penginapan dari serendah RM70 hingga ke RM10,000 semalam ada terdapat di Janda Baik. Jangan terkejut kalo kami bagi tau ada bungalow atau private estate yang harganya mencecah RM1,000/night atau kalo full package untuk 3D2N boleh mencecah RM10,000. Tepuk dada tanya selera. It's a benefit for big family atau group booking. Boleh share-share.

Teringat pengalaman kami during recent CNY. I drove to Cherating for 3hours. Bila sampai di resort yang terlebih dahulu telah ditempah, kami tak straight away check-in. Kami pi round kawasan sekitar resort and peek into the chalet instead. Aramakkk!!! The chalet was totally unacceptable! Gambar-gambar, reviews & bloggers yang dok puji sangat that resort tu agaknya buta mata dan hati agaknya. The room was dirty, usang, seram, and can't even swing a cat inside. If I choose to stay, I will need a lot of air freshener, my own bed sheet, my own blanket, definitely my own amenities and toiletries and a broom to sweep the floor. Kesimpulannya ianya tidak menepati piawaian kami. Bukan kami cerewet cacing kerawitt tapi memang indah khabar dari rupa. Kami bukan nak duduk free, bayar taw cikjah oii...of course I didn't check-in. I left the resort and walked in to many others resorts and hotels. Unfortunately, sebab public holiday, maka I didn't get any room. Kalo yang ada pun suite room RM800/night. Tapi buat apa kalo bayar harga mahai but dapat servis yang tak setimpal. I drove back to KL. Tak kesah, janji kami tidak tertipu.


But my Janda Baik story here memang tak tipu. Great stuff and I would love to share it with cikjah. Kadang-kadang, dengan sedikit effort dan persiapan yang rapi dan sempurna, sesuatu percutian yang menarik pasti akan menjadi lebih super menarik lagi...hehee
Janda Baik dekat jar. About 40mins-1hr drive from KL. Pada hemat kami, lagi best mandi manda di Janda Baik dari di Sungai Congkak, Gabai dan Ulu Yam yang sesak-sesakk tu. Perjalanan menuju ke Janda Baik agak mengujakan sebab sepanjang perjalanan naik ke Janda Baik dikelilingi hutan nan hijau. Segar mata memandang. Maklumlah kami kan pencinta alam dan bukan pecinta sopping mall...hihiii
Entrance nak masuk Kampung Janda Baik.  Head over heels! Yippiie!
Kami memang have no intention untuk bermalam di Janda Baik sekiranya kami tak jumpa resort dengan bilik yang sesuwei. Cukuplah kalo sekadar dapat picnic tepi sungai. Tapi sumer kelengkapan menginap tetap kami bawa. Mission kami ialah untuk melihat dan meninjau sendiri resort-resort di sini sebelum bermalam.

Singgah breakfast di gerai makan orang kampung. Makan nasi lemak best. ayaq kopi panas memang bawa dari rumah. Kopi kaww! Lepas tu singgah di kedai runcit beli buah-buahan. Sambil tu tanya kakak tokey kedai apa yang best dan apa yang tak best di Janda Baik. Jangan berat mulut kalo nak taw sesuatu yang best. Namun, apa yang dicadangkan janganlah terlalu ambil serius kerana taste individu berbeda yaa...hehee. Jadikan sebagai panduan. I gave a visit to a few resorts and finally berpuas hati dengan pilihan yang satu ini. Tips kami untuk cikjah ialah jika walk in tanpa reservation, datanglah awal pagi. InsyaAllah ada bilik. Kalo lucky boleh terus check in walopun kat their website stated that check in time is 3pm which is ridiculously late!.


Tara! Welcome to Hawa Resort. Jalan masuk kecik jar. Muat satu kereta. Suspenderr betul time drive nak masuk. Dah lar berbukit, lorong plak sempit....eeuuww!


Fully booked cikjah oii! yang tinggal cuma river chalet located near the entrance. Mengadap sungai dan approximately 200m dari main resort area. Kebetulan on the same day ada two big groups check-in. Satu group training satu group lagi family day. Bilik best yang jenis VIP, VVIP sumer penuh.


I walked around & siasat chalet dulu. Kawasan sekitar nampak bersih. Deretan chalet kayu nampak comel sebab kalerful. Tetapi........biliknya kecil beralaskan tikar getah with river view. Dua katil besi single bed, satu bantal penyet, satu selimut, kipas angin no air-cond, bilik air so-so with hot and cold shower. No ammenities kecuali sabun May kecik. RM150/night without breakfast.


Setelah pikir punya pikir, kami decided untuk check-in di sini. Sebab utama ialah sungai di resort nie best sangat. Kawasan sekitar resort luas, bersih dan terjaga rapi. Tiada unsur-unsur seram dan hutan rimba keterlaluan...hehee
Ganjarannya kami dapat late check out suka hati. Waawwwiieee!


About the room plak, kami pejam mata saja sebab I spent maximum time by the river. Balik bilik untuk shower dan tidor jar. Itupun tak bleh lena sangat. Nasib baik kami ada air-freshener Little Tree yang tak guna lagi dalam kereta. Kami gantung kat dalam bilik bagi wangi sket :)


Pengalaman tak boleh blahh ialah bila kapell jiran sebelah chalet dok 'goyang katil hantukk dinding' di tengah malam buta! Tiga kali cikjah oiii di sepanjang waktu tidor tu...Adeiiiii!! katil kami pun goyang skali hinggakan kami terkejut dan terjaga dari tidor. Sebab tu kami bleh hingat tiga kali! Dah taw itu chalet kayu sbelah menyebelah, dinding pun plywood saja tambah plak bilik pun kecik...tak payah lar dok goyang katil. Goyang kat rumah tak boleh karr? Gross!!! Bukannya ada suasana romantaikk pun dalam bilik tu...iskkk...iskkkk! kesiannnn. 


Sesudah subuh pukul 6.45am kami buat senaman lompat bintang 50 kali. Bergegarr lantai chalet. Padan muka jiran sbelah sebab buat kami takleh tidor smalam. Huh!

BTW, no public picnic okay. For check-in guest only.

Sungai di hadapan chalet kami agak cangkat , berbatu tetapi bersih.
Sesuai untuk anak-anak kecil. 

Naik ke atas sket iaitu di kawasan main resort area ialah sungai yang superbest! 


Kurang berbatu dan mempunyai kedalaman yang sesuai untuk mandi-mandi.

Airnya sejukkk sangat. The first dip was horrible experience. Sejuk gedik-gedikkk.


Zaman pi picnic bawa basket pegi pasar telah berlalu....heheee
Kami ingat lagi, kalo dulu-dulu pegi picnic mak mesti  bawa raga kaler hijau atau merah, ada termos air panas kaler merah. Comel jar :)
Boleh cikjah bayangkan apa yang lagi best dari picnic sebegini? Tempat landai luas, rumput hijau, bersih, kering dan disinari sama-samar cahaya matahari. Kami sorang jar dok hampar picnic mat lagu nie. Kalo cikjah tengok mesti kata kami hoverr. But I knew, it was beautiful and perfect. Aiceh! Cikjah ada? sebab takdak lar dok kata kami hoverr tue....euuwww...hahaa
Well, kami memang suka benda-benda yang lawa dan sedap mata memandang nie. Bukannya susah pun. Sedikit usaha dan persediaan rapi to ensure for unforgettable memories.
Splashing time! WeeEeeeEeee
Pada mulanya, during my check in date, memang ramai orang sebab ada group training dan group family day. Tapi bila depa dah check out....fuhhhh! sungai kosong. Nobody. It was like my private river. Yeyyy!



Ikan pun banyak. Paling best bila menyelam wearing goggle. Fuhhh!! Selaman  pun laju sebab di bawah arus sungai yang deras. Hebat! Sambil menyelam bleh nampak ikan-ikan sungai berenang melarikan diri sebab mungkin depa nampak ikan duyung sudah datang...hahaa
Sedang mandi-manda keriangan, tiba-tiba datang a boy aged 9 years old menghampiri kami. Mulanya dia dok mandi sorang-sorang. Kami say Hi dan ramah plak adik tu. Kami tanya mana mommy? Dia cakap mommy kat bilik. Ayah tengah training. So, dia mandi sungai sorang-sorang and it was his birthday that day. Then, we all pun mandi-manda sama-sama. Tiba-tiba datang lagi sekumpulan boys [his friends] mandi-manda dengan we all. Aiceh! tetiba kami prasan kami dikelilingi oleh putera-putera kecil. Depa dok ikut kami mandi. Kami naik ke hulu sungai, depa ikut. Kami turun ke hilir sungai pun depa ikut. Adehhh....kami jadi naik segan plak, sebab kami kan aunty....bukan baby...hahaaa. Kalo aunty still baby, aunty dah bagi nombot tepon dah....hahaaa
Tapi depa sporting giles, kami suruh susun batu, depa ikut jar. Pulun dok kerjasama hangkat batu dalam sungai susun jadi tembok. Batu kat atas tu, we all lar yang sama-sama susun.

Kami juga ambil peluang bagi advice to the kids supaya jangan buang sampah di dalam sungai bila kami nampak depa dok baling pinggan polisterin dan pembalut gula-gula ke dalam sungai. Jangan mandi tolak-tolak sebab dalam sungai banyak batu, takut jatuh kepala terhantuk batu. Baik budak-budak tu sebab dengar cakap aunty :)


Ceh...cehhh...cehhh...mermaid atas batu :)


Di Hawa resort nie, tak ada restaurant. Cuma ada canteen untuk training group saja. Tapi jangan risau sebab ada beberapa pilihan kedai makan di sekitar kampung. Yang penting, jangan berat mulut bertanya locals where is the best place to eat. Kami tanya tuan tanah resort dan dia rekemen gerai makcik nasi lemak kat jambatan tapi kalo pukul 7 - 8pagi dah beratoq panjang. Satu lagi dekat depan kedai runcit.

Gerai makan depan kedai runcit tu kami dah singgah breakfast semalam. So, pagi nie kami nak cuba gerai dekat jambatan pulak. Fuhhyoo! Pukul 7.30am dah belatoq panjangggg! Tempat duduk penuh. But I decided to Q. Ada yang datang order 10, 15 dan 25 bungkus! Wow!!! Yang tukang bungkus makcik tu sorang jar. Yang tukang kira dan terima bayaran pun makcik tu jugak. Berjanggut lar kami dok belatoq.

Sedang Q tiba-tiba dah ada meja kosong. Then I decided to having there. Cepat sket dari bungkus. Tapi untuk bungkus pun kami order juga...heheee


Pulut sambal dan manis yang sedap. Memang sedap!


Kedai makcik ni located by the river  opposite the small bridge. Dah kenyang breakfast kami takeaway nasi lemak, bihun goreng, pulut manis dan kopi panas. My favourite is nasi lemak with telur rebus. Apa barang makan nasi lemak tanpa telur rebus kannn...Ahaks!
Penat mandi-manda, kami take 5 makan  apa yang dibungkus pagi tadi. Bihun goreng pun bungkus daun pisang. Awesome! Bihun goreng is my favourite dish too.
Pulut kelapa manis makcik nie memang sedap. Nyesal tak minta kelapa lebih.


Ha! Sungguh kami tiada menyangka. Banyak pulak kucinn comel datang nak picnic dengan kami. Kami hampar picnic mat jar, tetiba datang sekeluarga ibu kucinn dan 4 ekor anak-anak remajanya.
Comel sungguh depa nie. I missed my darling cat at home...

Tengok tu...baik punya lepak.

This ginger cat is the mommy cat. Manja sangat.


Tangkap ikan yeayy! It was catch and release. Just for fun. Kami memang bawa fishing net, Jeless depa dok tengok kami tangkap ikan hinggakan ada yang nak pinjam my net. Tu lar, datang picnic tak nak bersedia. Kesian tengok anak-anak dok tangkap ikan guna tupperware.
Selain sungainya yang best, terdapat banyak bunga lawa, pelik dan menarik di sekitar resort.
Tara!!! memang ini impian kami. Makan durian tepi sungai.

Sepanjang perjalanan masuk ke Janda Baik, memang takdak orang jual durian yang kelihatan. Skali lagi kami tanya tuan tanah resort dan beliau bagitau ada sorang jar pakcik dok jual durian kat Kampung SumSum Hulu. He generously said kalo dia tak busy dengan BBQ preparation for the big group, dia boleh tolong belikan untuk kami.

Takpa bang, kami pi beli sendiri. Aiceh! Apalagi kami pun  memandu laju menuju ke durian stall pakcik tu. Takut durian abes! hahaaa

Alhamdulillah. Ada rezeki. Durian kawen RM30/4 biji.


Lepas beli durian, sambung picnic tepi sungai lagi. Jeles cikjah dan kak yam dok tengok kami makan durian tepi sungai....hehee
Sungai tenang dan jernih di waktu pagi.

Sungai yang mengalir di kawasan resort.


Bungalow unit juga terdapat di resort ini untuk di sewa.

Lagi tips dari kami, jika ingin berkunjung ke Janda Baik datanglah on weekdays sebab lagi best kerna tak ramai orang. Sesetengah resort offer rate yang lebih rendah berbanding on weekend. Ini kerana Janda Baik memang terkenal sebagai training centre untuk kumpulan-kumpulan besar ketika di hujung minggu. Kalo ada rezeki, dapatlah bilik kosong di resort idaman cikjah.
Another things, silalah semak during your check-in dates sekiranya ada group booking atau tidak. This is because walopun cikjah dapat bilik best, view mengancam tapi kena tahan telinga dok dengar PA system pun tiada indahnya..uhuhh. Such an annoying bila nak berehat tapi dok dengar MC cakap-cakap kat microphone tu. Pastu pasang lagu kuat-kuat during the games/sports & etc. Lain lah kalo cikjah tak kisah kann.
Well, itu jar kot citer picnic air terjun atau di tepi sungai yang hebat berganda ini. Personally, it was a terrific holiday. Owh ya! in another post I'll share with cikjah the amazing restaurant located at Janda Baik. Till then....jemputlar ke Janda Baik yang terbaik nie :)

06 di temerloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


Berbuka <b>di Temerloh</b> | "phat corner"

Posted: 23 Jul 2012 05:05 PM PDT

Assalamualaikum WBT


Hari ini alhamdulillah dah masuk hari keempat semua umat islam di Malaysia berpuasa. Dan buat pertama kali nya semalam aku berbuka di rumah di Temerloh. Sebab 2 hari sebelum ini aku berbuka puasa di kampung. Berbuka puasa di kampung sangat lah "ohsem" sebab semua lauk pauk mak aku yang masak memang sodapppp...

nuffnang_bid = "916a2e237c14137532c88b76c8203b65";

Jadi semalam masa dari 7.30 pagi sampai 4.30 pagi kat pejabat aku ni dok fikir nak makan apa..last last tak plan jugak nak makan apa..pergi dulu bazar ramadhan kat sana nanti baru la pilih apa yang aku nak makan..Aku ni baru je 2 bulan pindah ke Temerloh jadi tak berapa familiar kawasan bazar sekitar Temerloh.

Syukur atas bantuan orang Temerloh sahabat kita Nisa Kay bertindak sebagai GPS aku hehe..dia dah list kan  bazar bazar yang terdapat di sekitar Temerloh masa aku post kat wall FB aku.. Tq ye Nisa ..



Aku amik keputusan pegi ke bazar yang dekat ngan opis aku ni ha..sebab aku lalu kat situ sebelum balik rumah.Bazar Taman Semantan. Banyak jugak pilihan makanan dan dengan lupa diri nya aku dah terbeli banyak makanan walaupun aku makan sorang je..


Lepas berbuka semalam aku fikir balik lepas ni kalo pergi bazar tak nak beli lebih dari 2 jenis lauk ngan satu jenis kuih je..air bancuh sendiri..bukan apa kalo habis makan tak apa takut tak habis..membazir...membazir kan amalan syaitan.


p/s : nak berbuka apa lak hari ini?

06 di bentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bentong - Google Blog Search


Kemalangan <b>di</b> Kilometer 5 Jalan Lama <b>Bentong</b>-Gombak

Posted: 23 Jul 2012 11:35 AM PDT

image

Kuantan – Tiga remaja maut dalam tragedi awal Ramadan membabitkan motosikal dan dua kenderaan lain di Bentong serta Sungai Ular, kejadian di Kilometer 5 Jalan Lama Bentong-Gombak berhampiran Taman Kolej itu meragut nyawa Mohd Iwan Redzuan, 17, dan Mohamad Iqbal Miqail Ahmad Fahairol, 14…..


image (2).
ketika kejadian jam 3.30 pagi itu, motosikal jenis Honda Wave dinaiki dua remaja terbabit dipercayai terbabas di satu selekoh.mengakibatkan penunggangnya gagal mengawal kenderaan sebelum masuk ke laluan bertentangan dan bertembung dengan lori yang dalam perjalanan dari arah Gombak ke Bentong

akibat kejadian itu, kedua-dua mangsa dipercayai tercampak dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.
Menurutnya, mayat mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Bentong untuk dibedah siasat sebelum dituntut ahli keluarga masing-masing.
image (1)
Sementara itu, dalam kejadian di Kilometer 33, Jalan Kuantan-Kemaman, seorang pelajar perempuan, Wan Nur Amanina Wan Ramzi, 14, maut selepas motosikal ditungganginya bertembung dengan sebuah kenderaan jenis Kia Sorento, kelmarin.
Ketika kejadian kira-kira jam 1 petang itu, pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan  Baging terbabit  tercampak dan terjatuh di atas permukaan jalan selepas bertembung dengan kenderaan dipercayai memasuki jalan bertentangan.

Sumber : Sinar

06 di beserah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di beserah - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jul 2012 09:44 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 09:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 09:37 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 09:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 09:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 09:06 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2012 09:31 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 09:05 PM PST

URL Sumber Asal :-

storyofsuri-2: @ <b>beserah</b>....secara alami

Posted: 03 Feb 2012 07:29 PM PST

hati gumbira sebab selamat sampai di rumah ma aku di beserah...
iyerlah..aku kan plan nak beranak n berpantang di beserah kali ni..
dok lepak kampung memang best....
tiba2 lak pok den balik kelantan ada hal...
so aku dua beranak ditinggal kan di beserah...
suri? lagi lah seronok balik beserah..
makcik2 pakcik2 dia ramai sini...
mmg berseronok lah main satu hari....
pagi2 suri dah mandi sibuk nak g rumah pakcik dia..
pakcik suri tu tua setahun jer dari suri...hehehe
memang lah seronok kan...
klah nak..aku nak surfing pasal susu ibu n cloth diaper ni...
plan nak membesarkan adik suri ni secara alami...
p/s: breastpump dah ada....tq puan dana...tengah nak survey cloth diaper lak...ehheheh
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 09:38 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 09:34 PM PST

URL Sumber Asal :-

(BERITA) Pertandingan Tarian Separuh Bogel <b>Di Beserah</b> <b>...</b> - Trigyy

Posted: 17 Nov 2011 08:46 PM PST

 tarian bogel, wanita bogel, wanita melayu bogel, menari berbogel, berbogel, bogel, tarian separuh bogel, wanita melayu menari, pertandingan tarian bogel, pertandingan menari sambil berbogel, pertandingan menari bogel, tarian bogel di malaysia, wanita bogel di malaysia, wanita melayu bogel di malaysia, menari berbogel di malaysia, berbogel di malaysia, bogel di malaysia, tarian separuh bogel di malaysia, wanita melayu menari di malaysia, pertandingan tarian bogel di malaysia, pertandingan menari sambil berbogel di malaysia, pertandingan menari bogel di malaysia, tarian bogel di beserah, wanita bogel di beserah, wanita melayu bogel di beserah, menari berbogel di beserah, berbogel di beserah, bogel di beserah, tarian separuh bogel di beserah, wanita melayu menari di beserah, pertandingan tarian bogel di beserah, pertandingan menari sambil berbogel di beserah, pertandingan menari bogel di beserah, tarian bogel di kuantan, wanita bogel di kuantan, wanita melayu bogel di kuantan, menari berbogel di kuantan, berbogel di kuantan, bogel di kuantan, tarian separuh bogel di kuantan, wanita melayu menari di kuantan, pertandingan tarian bogel di kuantan, pertandingan menari sambil berbogel di kuantan, pertandingan menari bogel di kuantan, gambar tarian bogel, gambar wanita bogel, gambar wanita melayu bogel, gambar menari berbogel, gambar berbogel, gambar bogel, gambar tarian separuh bogel, gambar wanita melayu menari, gambar pertandingan tarian bogel, gambar pertandingan menari sambil berbogel, gambar pertandingan menari bogel, gambar tarian bogel di malaysia, gambar wanita bogel di malaysia, gambar wanita melayu bogel di malaysia, gambar menari berbogel di malaysia, gambar berbogel di malaysia, gambar bogel di malaysia, gambar tarian separuh bogel di malaysia, gambar wanita melayu menari di malaysia, gambar pertandingan tarian bogel di malaysia, gambar pertandingan menari sambil berbogel di malaysia, gambar pertandingan menari bogel di malaysia, gambar tarian bogel di beserah, gambar wanita bogel di beserah, gambar wanita melayu bogel di beserah, gambar menari berbogel di beserah, gambar berbogel di beserah, gambar bogel di beserah, gambar tarian separuh bogel di beserah, gambar wanita melayu menari di beserah, gambar pertandingan tarian bogel di beserah, gambar pertandingan menari sambil berbogel di beserah, gambar pertandingan menari bogel di beserah, gambar tarian bogel di kuantan, gambar wanita bogel di kuantan, gambar wanita melayu bogel di kuantan, gambar menari berbogel di kuantan, gambar berbogel di kuantan, gambar bogel di kuantan, gambar tarian separuh bogel di kuantan, gambar wanita melayu menari di kuantan, gambar pertandingan tarian bogel di kuantan, gambar pertandingan menari sambil berbogel di kuantan, gambar pertandingan menari bogel di kuantan, coli, seluar dalam, wanita bercoli, wanita melayu bercoli, seluar dalam wanita, seluar dalam wanita melayu, awek pakai coli, awek pakai seluar dalam, awek melayu pakai coli, awek melayu pakai seluar dalam, gambar coli, gambar seluar dalam, gambar wanita bercoli, gambar wanita melayu bercoli, gambar seluar dalam wanita, gambar seluar dalam wanita melayu, gambar awek pakai coli, gambar awek pakai seluar dalam, gambar awek melayu pakai coli, gambar awek melayu pakai seluar dalam,

Dengan tawaran Rm600 dan sebotol minuman keras, beberapa orang wanita yang berumur 15-18 tahun telah menjual maruah masing-masing dengan menari sambil berbogel. Itu adalah satu pertandingan dimana peserta dikhendaki menari secara bebas, seksi dan ghairah untuk mendapat markah yang lebih tinggi. Kejadian ini berlaku di Beserah, Kuantan pada awal pagi 17 November 2011.
Berita Penuh dari Metro

Hadiah ditawarkan selaku juara hanya RM600 serta sebotol minuman keras, tetapi sudah cukup membuatkan 20 gadis sebahagian besarnya Melayu, tampil menyertai pertandingan separuh bogel di sebuah pusat hiburan di Jalan Beserah, awal pagi semalam.

Sambil mengenakan pakaian seksi, sebahagian besar peserta berusia antara 15 hingga 18 tahun dan berasal dari Maran, Kemaman dan Kuantan itu sanggup menayangkan coli dan seluar dalam jenis G-string dipakai semata-mata mahu meraih sorakan penonton yang bakal menentukan sama ada mereka menang atau sebaliknya.

Difahamkan, acara itu pertama kali dianjurkan di pusat hiburan berkenaan sempena 'Lady's Nite' dan setiap peserta dikenakan bayaran RM50.

tarian bogel, wanita bogel, wanita melayu bogel, menari berbogel, berbogel, bogel, tarian separuh bogel, wanita melayu menari, pertandingan tarian bogel, pertandingan menari sambil berbogel, pertandingan menari bogel, tarian bogel di malaysia, wanita bogel di malaysia, wanita melayu bogel di malaysia, menari berbogel di malaysia, berbogel di malaysia, bogel di malaysia, tarian separuh bogel di malaysia, wanita melayu menari di malaysia, pertandingan tarian bogel di malaysia, pertandingan menari sambil berbogel di malaysia, pertandingan menari bogel di malaysia, tarian bogel di beserah, wanita bogel di beserah, wanita melayu bogel di beserah, menari berbogel di beserah, berbogel di beserah, bogel di beserah, tarian separuh bogel di beserah, wanita melayu menari di beserah, pertandingan tarian bogel di beserah, pertandingan menari sambil berbogel di beserah, pertandingan menari bogel di beserah, tarian bogel di kuantan, wanita bogel di kuantan, wanita melayu bogel di kuantan, menari berbogel di kuantan, berbogel di kuantan, bogel di kuantan, tarian separuh bogel di kuantan, wanita melayu menari di kuantan, pertandingan tarian bogel di kuantan, pertandingan menari sambil berbogel di kuantan, pertandingan menari bogel di kuantan, gambar tarian bogel, gambar wanita bogel, gambar wanita melayu bogel, gambar menari berbogel, gambar berbogel, gambar bogel, gambar tarian separuh bogel, gambar wanita melayu menari, gambar pertandingan tarian bogel, gambar pertandingan menari sambil berbogel, gambar pertandingan menari bogel, gambar tarian bogel di malaysia, gambar wanita bogel di malaysia, gambar wanita melayu bogel di malaysia, gambar menari berbogel di malaysia, gambar berbogel di malaysia, gambar bogel di malaysia, gambar tarian separuh bogel di malaysia, gambar wanita melayu menari di malaysia, gambar pertandingan tarian bogel di malaysia, gambar pertandingan menari sambil berbogel di malaysia, gambar pertandingan menari bogel di malaysia, gambar tarian bogel di beserah, gambar wanita bogel di beserah, gambar wanita melayu bogel di beserah, gambar menari berbogel di beserah, gambar berbogel di beserah, gambar bogel di beserah, gambar tarian separuh bogel di beserah, gambar wanita melayu menari di beserah, gambar pertandingan tarian bogel di beserah, gambar pertandingan menari sambil berbogel di beserah, gambar pertandingan menari bogel di beserah, gambar tarian bogel di kuantan, gambar wanita bogel di kuantan, gambar wanita melayu bogel di kuantan, gambar menari berbogel di kuantan, gambar berbogel di kuantan, gambar bogel di kuantan, gambar tarian separuh bogel di kuantan, gambar wanita melayu menari di kuantan, gambar pertandingan tarian bogel di kuantan, gambar pertandingan menari sambil berbogel di kuantan, gambar pertandingan menari bogel di kuantan,coli, seluar dalam, wanita bercoli, wanita melayu bercoli, seluar dalam wanita, seluar dalam wanita melayu, awek pakai coli, awek pakai seluar dalam, awek melayu pakai coli, awek melayu pakai seluar dalam, gambar coli, gambar seluar dalam, gambar wanita bercoli, gambar wanita melayu bercoli, gambar seluar dalam wanita, gambar seluar dalam wanita melayu, gambar awek pakai coli, gambar awek pakai seluar dalam, gambar awek melayu pakai coli, gambar awek melayu pakai seluar dalam,

Peserta yang meraih sorakan paling kuat daripada penonton dan pengunjung pusat hiburan berkenaan berpeluang memenangi pertandingan yang dimulakan jam 12 tengah malam itu.

Peserta juga bebas menari dengan gaya tersendiri, tetapi perlu dalam keadaan seksi dan ghairah sambil diiringi muzik tekno yang dimainkan DJ. Setiap peserta dikehendaki memperkenalkan diri dan hanya dibenarkan membuat persembahan selama dua minit.

>>Klip Video 3gp Mimie One Nation Emcee Tersebar <<

Incoming search terms:

Related Posts Same Categories:

Anda Mungkin Ingin Membaca Post Ini:

  1. (BERITA) Gambar Ifti Ilya Farhana Yang Tertelan Bebola Kristal, Baja Tanaman Hiasan Di Kuantan
  2. (BERITA) Gambar Sekitar Kemalangan Maut Datuk Awang Jabar, Tokoh Veteren UMNO Terengganu
  3. (BERITA) Gambar Kemalangan Maut Bas – Lori Di Lebuh Raya Behrang, Slim River, Perak 11 November 2011
  4. (BERITA) Seksualiti Merdeka 2011 – Perhimpunan Seks Bebas Oleh Datuk Ambiga Sreenavasan
  5. (BERITA) Gambar Kemalangan Warga Emas, Manis Ismail Dengan Kereta Penyeludup
  6. (BERITA) Letupan Gas Di Pusat Beli-Belah Empire Shopping Gallery, Subang
  7. (BERITA) Kemalangan Maut Terbabas & Terbakar Nor' izah Abdullah Omar
  8. (BERITA) Mangsa Kemalangan Terkepit Sejam Sebelum Diselamatkan Di Pulau Pinang 24 Oktober 2011
  9. (BERITA) Gambar Budak Diculik Oleh Warga Kemboja Dan Diselamatkan Oleh Bapa, Wangsa Maju 13 November 2011
Full content generated by Get Full RSS.

Malaysia Zoom » 2040 terima BR1M <b>di</b> DUN <b>Beserah</b>

Posted: 22 Jan 2012 03:05 PM PST

KUANTAN 22 Jan. – Seramai 2,040 penduduk Mukim Sungai Karang dan Beserah menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang disampaikan kepada mereka pada majlis yang diadakan di Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri (BTPN) di sini, baru-baru ini.

Majlis penyampaian bantuan itu dimeriahkan dengan program pemeriksaan kesihatan percuma yang mendapat sambutan orang ramai.

Seorang penerima, Zaharah Othman, 56, memberitahu, dia dan ibunya, Halijah Abu Bakar, 78, gembira kerana terpilih dan lega kerana urusan itu berlangsung dengan lancar.

Menurut Zaharah, biarpun terpaksa menunggu agak lama, namun kesungguhan petugas memudahkan urusan bagi penerima seperti mereka.

"Lega dan syukur, sekurang-kurangnya duit ini dapat digunakan untuk perbelanjaan rumah.

"Malah, duit yang diterima ibu akan digunakan untuk membeli ubat kerana dia tidak dapat bergerak cergas dan bergantung pada kerusi roda sejak dua tahun lalu kerana sakit lutut," katanya ketika ditemui pada majlis tersebut.

Sementara itu, Ketua UMNO Indera Mahkota, Datuk Mohd. Hazmi Yusof berkata, beliau bersyukur kerana majlis itu berlangsung dengan lancar tanpa masalah besar.

Katanya, program itu turut mencipta kelainan dengan penganjuran program pemeriksaan kesihatan dan pemberian cermin mata secara percuma buat warga emas yang dikendalikan oleh Yayasan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Menurutnya, sumbangan kerajaan itu dapat meringankan beban rakyat dan bagi mukim itu, majoriti penerima iaitu 65 peratus terdiri daripada golongan bekerja sendiri sama ada bekerja kampung, nelayan atau lain-lain.

"Fasa kedua membabitkan 6,000 penerima bagi DUN ini akan berlangsung pada awal bulan depan dan kita harap rakyat menghargai usaha kerajaan dengan memberikan sokongan padu kepada pucuk pemerintahan," katanya.

Hadir sama pada program itu ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjung Lumpur, Datuk Wan Adnan Wan Mamat dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Indera Mahkota, Datuk Suhaimi Sulong serta Pengarah Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), Pembangunan 1MDB, Datuk Dr. Shamsul Anwar Sulaiman.

Dipetik dari Utusan Malaysia

Full content generated by Get Full RSS.

PEMUDA UMNO INDERA MAHKOTA: Santai @<b>Beserah</b>

Posted: 24 Jan 2012 01:36 AM PST

Dato Suhaimi Sulong, Ketua Pemuda UMNO Indera Mahkota beramah mesra dengan penduduk Kg. Beserah Pantai dalam Program Santai Pemuda di Beserah. Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

Homestay <b>di</b> Kuantan, Jalam <b>Beserah</b> | Kuantan2u.com

Posted: 03 Apr 2012 12:59 AM PDT

FnK Homestay terletak di bandar Kuantan, PahangDarul Makmur. sebuah rumah semi D yang barudiduduki 1.1.2011 yang lalu. Mempunyai 4 bilik dan2 bilik air, dengan motto BERSIH, SIMPLE danSELESA, kunjungan anda ke homestay kami akanmendapat layanan yang terbaik.

Bilik 1 dilengkapi aircond, dan bilik air terletakdi dalam nya.

Bilik 2 juga dilengkapi dengan queen bed, airconddan set almari. Bilik air di kongsi bersama-samadengan bilik 3 dan bilik 4. Bilik 3 dilengkapidengan super single bed kualiti hotel bertaraf 5bintang manakala bilik 4 disediakan 1 katil singlebed.

Kami sediakan katil super single bed untuk biliktidur 3 dan katil single bed untuk bilik 4.

Kemudahan ruang tamu dengan set sofa serta TVastro, mengisi ruang masa lapang anda sebelummemenuhi aktiviti harian. Ruang dapur dengan setmeja makan serta kelengkapan seperti microwave,cerek elektrik, water filter, peti ais

Kemana destinasi anda di Kuantan ? Ini adalahlokasi-lokasi yang kebiasaanya tetamu kami pergi.

Urusan Rasmi
*UIA (5km)
*POLISAS(5km)
*PSDC Semambu (5km)
*JUPEM (1km)
*Poliklinik Beserah (500m)
*Naza Mercedes (1km)
*Sekolah Teknik Kuantan (1km)
*Bandar Kuantan (3km)
*Perindustrian Semambu (5km)
*Kolej Universiti ShahPutra (10km)
*Kolej IKIP, Taman Pertanian (7km)
*JPJ Kuantan (3km)
*D embassy (3km)
*Zoo Taman Teruntum (5km)
*IKIP Taman Gelora (6km)

KAMI BERSEDIA UNTUK MENASIHATI PERJALANAN ANDA

Destinasi Percutian

Pantai Beserah (walking distance)
Pantai Batu Hitam (2km)
Pantai Teluk Chempedak (4km)
Tanjung Lumpur ikan Bakar (8km)
Bandar Kuantan (4km)
Taman Gelora (5km)
Istana (5km)
Bukit Istana (8km)
Indera Mahkota (10km)

HUBUNGI 0199157172 UNTUK URUSAN TEMPAHAN. HARGABERMULA DARI RM190 PERNIGHT

Contact FMM Enterprise

BLOG PAHANG: 06 <b>di beserah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 09:35 PM PDT

ANFA Resources: Banglo 2 tingkat <b>di beserah</b>

Posted: 19 Jun 2012 10:52 PM PDT


-Banglo2 tingkat, Belakang SMK Beserah, Kuantan

- Alamat: No. 1, Lorong Bukit Gelugor 7, Kg. Batu Hitam, 26100 Kuantan

-Luas bangunan : 3400 kp
-Luas tanah : 9000 kp

KEMUDAHAN BERHAMPIRAN :
- 30m ke SMK Beserah
- 200 m ke Pusat Sumber Pendidikan Pahang.
- 10 km ke bandar Kuantan.


Harga Jualan : RM 580,000/-



Hubungi : 019-9076908

06 di merapoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di merapoh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jul 2012 09:10 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2012 09:35 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 09:17 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 09:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 09:21 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Gunung Tahan: Kuala Juram(<b>Merapoh</b>)-Tahan-Kuala Juram – Part I

Posted: 16 Apr 2011 09:59 PM PDT

Pertama kali aku naik gunung adalah (kalau tak silap) pada hujung tahun 2009. Aku naik Gunung Nuang. Tapi sampai suku perjalanan je. Itu pon esoknya berjalan terkengkang-kengkang. Tak habis pun. Sampai sekarang tak pernah jejak puncak Gunung Nuang. Haha. Kali ni bukan cerita naik Nuang. Tapi naik Gunung Tahan.

Ada orang nak kejar G7 (7 gunung tertinggi di semenanjung) Tapi aku belum sampai ke tahap tu lagi. Mana orang ajak, aku pergi. Haha. Setakat ni kepuasan aku adalah menjejakkan kaki di puncak tertinggi Borneo(Kinabalu tahun lepas) dan pundak tertinggi Semenanjung Malaysia; Gunung Tahan. Hoyeah!

Sedikit info mengenai Gunung Tahan.

Lokasi: Pahang.
Ketinggian: 2,187 meter (7,175 kaki)

Terdapat 2 trail popular untuk sampai ke Gunung Tahan iaitu samada melalui Merapoh(Kuala Juram) atau Kuala Tahan. Trail Kuala Tahan adalah trail yang pertama ditemui sejak tahun 1881. Ia lebih mencabar, lebih jauh dan memakan masa sehingga 7 hari manakala trail Kuala Juram adalah trek yang baru dibuka pada Ogos 1993 dan memerlukan 4 hari untuk pergi dan balik.

Tanpa membuang masa, berikut adalah travel log selama empat hari 3 malam yang dibahagikan kepada 4 episod(Part I, II, III & IV)

Travel log hari pertama, 5 April 2011;

6:00 AM – Tiba di Stesen Keretapi Merapoh
7:30 AM – Breakfast
8:13 AM – Bergerak masuk ke Taman Negara Sungai Relau
9:45 AM – Briefing selepas declare barang
10:15 AM – Bertolak dengan 4WD ke Kuala Juram
10:45 AM – Tiba di Kuala Juram
11:15 AM - Pendakian bermula!
12:15 PM – Tiba di Kuala Luis dan berehat selama 20 minit
2:15 PM - Tiba di Kem Lata Luis
4:00 PM - Tiba di Kem Kor
8:30 PM - Mimpi indah (Dalam hujan rintik-rintik)

Total 36 Photos

Mari kita kaji kedua-dua trail sebelah menyebelah. Empat hari vs. tujuh hari. Tepuk dada tanya nak yang mana, dada kata ikot yang empat hari saja sebab aku noob dan tak training langsung. Ade la naik Gunung Datuk sebulan sebelum tu. Haha.

2. Berikut adalah sedikit pesanan pihak bertanggungjawab. 44.9km(one way) secara total. (Kata Lair ini calculation straight line pakai GPS. Jarak sebenar on foot pusing-pusing bukit mungkin lagi jauh) Empat hari adalah tempoh perjalanan standard tanpa sebarang masalah teknikal.

3. Keseluruhan barang persendirian termasuk seluar dalam warna fink bergambar Ultraman. Haha. Paling penting.. ah semua tu penting la samdol! Kalau tak, takde maknanya aku nak pikul berkilo-kilo atas belakang.

4. Berat beg baru aku dengan barang-barang persendirian tadi. Sepuluh kilo sahaja. Tanpa air minum 3 liter(3 kilo), kamera (sekilo lebih) Sampai sana topup lagi sedikit sebanyak bayang-barang catuan seperti beras dan lain-lain.

5. Pepagi pukul 6 sampai di Merapoh. Semayang subuh dekat masjid berdekatan dan terus bersiap pakai uniform hiking. Lepastu gerak cari breakfast. Sejuk beb pepagi dekat Merapoh ni. Stesen ketapi dia kecik saja dan ketapi hanya akan berhenti amik orang upon request kalau harga tiket terkumpul lebih dari RM200. Kalau tak, pegi naik dekat Gua Musang le.

6. Di Merapoh, selain pergi hiking, boleh juga pergi kenduri Niti & Faleh. Haha.

7. Selepas sembang dengan guide, didapati beras tidak cukup jadi kami tambah lagi 5 kilo. Bahagi 5 orang. Ha pikul la kau.

8. Pak Teh ready nak bawak kitorang masuk ke Taman Negara dengan 4WD yang hebat. Penuh dengan 10 ekor beg besar.

9. Sampai di Taman Negara Sungai Relau, terus bukak balik beg besar tu, tabur semua barang. Declare satu-satu benda yang akan dibawa masuk hutan. Kira semua bungkusan plastik, bateri, botol, tin. Pakaian termasuk spender ultraman tadi.

10. Lepastu pendaftaran, pusing-pusing dulu bilik pameran sebagai warm up mental sebelum hiking. Selepas itu sedikit briefing oleh tuan ranjer. Foto menunjukkan jari yang agak-agak tunjk kat mana nak start pancit dan timbul rasa menyesal pegi masuk hutan. Haha.

11. Maka bermulalah perjalanan kami jauh dari ketamadunan menaiki 4WD sejauh 13kilometer dari Sungai Relau ke starting point Kuala Juram.

12. Muka-muka gembira. Ada yang tak pakai thights pon. Kagum aku. Haha. Tapi alhamdulillah semuanya tak diserang pacat yang ganas.

13. Tobat laju Pak Teh bawak 4WD ni. Lelebih lagi masa dia lajak nak naik bukit. Roller-coaster siot! Nak angkat tangan dan jerit "wheeeeeeeeeeeee" tapi takot tercampak keluar lak. Haha.

14. Kuala Juram adah salah satu santuari Ikan Kelah Taman Negara. Kat sini dilarang sama sekali memancing atau tangkap buat naik ikan kelah tersebut. Kata Pak Teh, kalau buat naik sekor nanti semua ikan akan merajuk tanak jumpe manusia. Kalau Pak Teh tipu aku, aku pon tipu korang la. Haha.

15. Ada Lata Bunian lah! *ok dalam hati sedikit cuak*

16. Muka kerek lagi ni sebab lom kena penangan hutan belantara lutut bertemu dagu. Haha. Juga kene pakai semat. (baju tuck in dalam) Haha. Kacak bukan? Takot pacat la katakan kang depa naik kasi love bite kat ketiak lak. Hehe.

17. Azam membacakan doa agar semuanya selamat pergi dan pulang. (anak sapa laaaa kitorang niiiihhh seswai dibuat menantu hoh!)

18. Jambatan gantung ini yang akan dirindu serindunya pada 3 hari yang mendatang. Haha.

19. Jambatan gantung permulaan trek ke Gunung Tahan. Naik ni sambil nyanyi lagu "Goyang-goyang, goyang kepala goyang". Haha.

20. Sungai pertama kene cross. Dalam kepala aku satu je. Lepasni mesti pesta kempen derma darah. Tapi aku apa takut? Aku dah pakai kacak baju tuck in mcm nak pegi opis. (padahal pegi opis pon tak penah tuck in) Haha.

21. Selepas bermain air, kita panjat batang pokok lak. Sekali kene seronok. tiga empat kali macam ni naik menyampah la pulak. Haha. Lepastu trekking dengan kasut/stokin basah. Cepelet, cepet, cepet. Kaki pon rasa suam. Haha.

22. Awal-awal memang begini. Semua rapat-rapat. Dekat-dekat. Tapi jangan pegang-pegang. Haha Lama-lama pecahla jadi dua group. Group laju dan group sipud. Aku group mana? Aku group sweeper. Haha. (nama cool bagi sipud)

23. Bila cross sungai, bukak semua chest strap, waist strap sebagai langkah berjaga-jaga. So, bila jatuh dan hanyut lepaskan saja bag itu. Kalau tak nanti akan kene drag sekali arus atau tenggelam bersamanya. Naik atas darat baru strap balik. Sekian pesanan penaja.

24. Air melo. Tak nampak apa yang dipijak. Agak cuak walaupun air tu paras lutut je. Mana la tahu tetibe ade lobang ke ape ke. Kan kan kan?

25. Takdok le dalam sangat tapi basoh le ponggom awok... (The river is not too deep. Only warm-warm deep. Not knee deep. Not waist deep. It's ass deep. LOL)

26. Bapak besar wei pokok ni. takleh nak peluk dah lebo dia.

27. Melalui tepi lereng bukit yang ada sungai dibawahnya dengan kadang-kadang menlalui anak sungai dan tali air.

28. Kadang-kadang ada trek yang curam kebawah begini. Selalunya curam ke atas. Mana-mana pon tak kesah la. Azab naik atau turun lebih kurang je. OK tipu. Turun lebih nyaman sebenarnya. Hehe.

29. Kulat ni basar gila cakap aku. Ade la sebesar dulang kot. Sepatutnya aku amik gamba beliau bersama seorang manusia. Baru nampak betapa besar dia. Erm.. um.. takpelah. Haha.

30. Pokok nik akar dia terkeluo macam pokok bakau yo!

31. Ni sungai ke 2 kot. Tengok tu Pa'an dah senget sebab salah step. Kat sini aku chill lagi cross sungai dengan kamera selamba strap deat dada. Kalau tergolek dalam sungai mmg nanges aku 4 hari 4 malam.

32. Air dia tak deras sangat. Air dia tak dalam. Air dia tak jernih sangat. Tapi kalau jatuh tu kompem hanyut sejauh beberapa sentimeter.

33. Cendawan! Eh kulat! Eh cendawan! Eh apa tah tapi kaler oren la tapi rasa belum tentu oren. Mungkin rasanya seperti stokin. Haha.

34. Pokok apa tah. Besar nak mampus daun dia. Boleh buat tempat berlindung kalau hujan lebat. Wow!

35. Seres aku cuak nak cross sungai ni. Tang ni aku simpan kamera bila nak cross. Aku tak kompiden. (Sayang wei kemere tu sekor je aku ade) Depa mesti menyampah tunggu aku lambat bungkus kamera dalam bag. Hehe.

36. Kuala Luis. Ini adalah sungai yang paling menakutkan. Silap tektik jatuh dalam jeram tu. Dahle banyak batu. Tapi takde masalah bagi orang berani macam aku. Haha dah settle belagak le yeop!

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram - Part I, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Related posts:

  1. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part IV
  2. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part III
  3. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part II
  4. Trans Cameron: Gunung Jasar-Perdah – Part I
  5. Gunung Ledang – Part I
Tags: , , ,

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2012 09:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 09:42 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Apr 2012 09:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 09:24 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2011 06:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Gunung Tahan: Kuala Juram(<b>Merapoh</b>)-Tahan-Kuala Juram – Part II

Posted: 20 Apr 2011 06:11 PM PDT

Sebenarnya, ini kali pertama aku pergi hiking dengan fullpack atas belakang. Nak-nak pulak trip yang maybe boleh mencecah 5 hari 4 malam. Betapa berdebornya jantung aku ni tuhan saja yang tahu. Dahle tak pegi training. Main redah je. Tapi alhamdulillah semua selamat.

Boleh dikatakan trail yang aku lalu sepanjang 4 hari ni adalah kombinasi segala trail yang pernah aku lalui di Gunung Datuk, Gunung Nuang, Gunung Brinchang, Gunung Ledang dan lain-lain. Semua ada. Nak yang kering, yang basah berselut sampai lutut, yang berpacat dan tak ketinggalan yang pacak sampai menyesal pegi hiking. Pendek kata, trail ni adalah best!

Sedikit info mengenai Gunung Tahan.

Lokasi: Pahang.
Ketinggian: 2,187 meter (7,175 kaki)

Travel log hari kedua, 6 April 2011;

6:30 AM – Bangun tidur (kononnya. haha)
9:18 AM – Bergerak ke Permatang
10:15 AM – Tiba di Permatang
10:30 AM - Bergerak ke Kem Kubang
12:45 PM – Tiba di Kem Kubang
2:00 PM – Bergerak ke Botak (Perancangan asal)
2:50 PM – Tiba di Belumut
6:45 PM – Tiba di Bonsai (Bermalam di Bonsai sahaja lah sebab hari dah nak gelap)

Total 37 Photos

Sila teka apa tu? Itulah taik gajah. Yang kat tengah tu dah kene lanyak dengan budak-budak ni. Takde kesedaran sivik betul. Tahi pon nak lanyak ke? Haha.

2. Selepas 3 sungai besar, sampai lah ke Lata Luis. Sini ada campsite. Bole juga kalau nak bermalam kat sini.

3. Lata Luis. Tatau nak letak caption apa. OK aku tau, pemandangan yang nyaman.

4. Masih di Lata Luis. Kat sini la aku rasa mcm nak berendam macam anak dara berkemban dalam sungai tu sebab penat gila. Tapi bila pikir kesedaran sivik dan risau takot ada orang berdarah hidung(sebab kene tumbuk), aku batalkan niat tu.

5. Lata Luis ada air terjun. Yelah, nama pon lata. Kalau takde air terjun kang ada orang buat mogok lapar lak.

6. Akhirnya sampai di Kem Kor. Kem paling besar dan paling selesa. Cuma jamban je out of service. Tak jadi masalah, buang saja di tepi sungai. (no no no no jangan dalam sungai/air ye)

7. Kem Kor adalah destinasi pertama kami. Sebelah kem ada sungai. Boleh mandi tapi sebab sejuk sangat aku tak mandi. Aku amik aiyor semayang je. ANAAAAAAK SAPAAAA LAAAAA NIIIII??

8. Bila pandang ke atas, tetibe insap dan rasa kita ni kecil saja.

9. Cendawan comel di Kem Kor. Nama beliau Cembawam. Hai!

10. Masih di Kem Kor. Awan putih, langit biru, daun kayu hijau. Sejuk mata memandang.

11. Bag aku terbongkang berlatarbelakangkan jamban yang takleh pakai di Kem Kor.

12. Aku teringat ada orang takut belalang. Bila beliau hinggap atas stokin yang aku jemur ni, aku pon amik la gambar beliau.

13. Malam pertama kami di Kem Kor. Banyak agas kat sini. Seb baik aku pakai baju lengan panjang & seluar trek. Kalau idok, menggaru le jawabnya. Malam tu jugak hujan turun. Alhamdulillah tak lebat. Jadi kami dapat tido dengan selesa. Tanpa ada insiden khemah banjir macam aku penah kene dekat Kem Sungai Pauh. T_T

14. Tengah sembang-sembang tetiba awan jadi merah, pokok-pokok jadi merah. Aku, Azam, Lair terkejut. Haha. Ingatkan apa dah jadi. Rupanya reflection sunset dari belah yang bertentangan. Subhanallah!

15. Makan malam kami di Kem Kor. Nasi goreng lembik berlauk daging dan ikan bilis. Terbaek wei sebab lapar dan letih. Tak dilupakan cendawan keras di tengah sebab rendam sekejap saja. Haha.

16. Pagi yang gelap kini sudah terang, mari bukak khemah dan susun balik barang-barang nak bawak dan kumpul barang yang nak tinggal untuk kegunaan on the way balik.

17. Stock makanan simpanan yang akan dikutip bila balik nanti di Kem Kor. Pikul yang perlu sahaja ke kem seterusnya.

18. Isnin T/Hari : Bukan bungkusan kami. Peninggalan pendatang sebelum kami di Kem Kor.

19. Kem Kubang. Mula-mula plan nak tido kat sini tapi kami otimis dan mahu terus ke Kem Botak! Jadi, bolos saja dinding ittewww! Selepas berehat, terus menuju ke Botak.

20. Mistkul rasanya! Sejuk gak la bila berkabus tuu.

21. Kem Kubang adalah setinggi 1406meter dari aras laut. Ia adalah 200 meter lebih tinggi dari Gunung Ledang yo! Patutler sejuk.

22. Macam ni la rupa tanah dekat campsite Kubang. Seb baik belah tengah tu kering sikit. Lepas amik gambar ni, kamera aku jatuh dari celah kangkang aku. Cepelet! Hahahahaha padan muka abis D50 aku mandi selut. T_T

23. Tengok la keadaan dia. Mana tak dinamakan Kubang. Hehe.

24. Group photo di Belumut. Boleh tahan penat la masa ni. Tapi apakan daya, jauh lagi beb nak sampai ke Bonsai.

25. Ya, Belumut bukan berlumut. Tempat ni memang lembab dan basah. Takleh imagine sapa yang camping kat sini.

26. Belumut yang berlumut. Jaga langkah. Silap-silap boleh tenggelam sampai ke lutut. Salah langkah boleh sangkut dekat akar dan patah kaki. Ini bukan trail main-main boi!

27. Ok sila pose. Aku nak amik gambar ni. OK blur padan muka. Haha.

28. Burung Merbah terjinak di dunia. Haha. Beliau lompat-lompat saja ikot aku. Kasi tangan dia datang dekat ingat ada makanan. Tak penah amik gambar burung sedekat ni (focal length 20mm saja yo!) Memang depan-depan je aku snap. Lepastu rasa cuak. Betul ke burung tu?

29. Trail belumut ke Bonsai. Memang berlumut lah!

30. Fogging. Itu je la kerja Azam. Ni dekat satu tempat yang dinamakan pemandangan sebab ada pemandangan yang santet.

31. Yahuu sudah sampai di Bonsai yang sejuk. Mulai kawasan ni, semua pokok adalah renek-renek dan cute sahaja. Hotel malam ni setinggi 1705m dari aras laut.

32. Unpacking dan pasang khemah di Bonsai. Penat gila 2nd day ni. Target sebenar nak terus ke Botak dari Kem Kor dibatalkan sebab hari sudah hampir gelap.

33. Mengintai dari celah awan.

34. Pasang fly - canvas yang akan menjadi bumbung khemah. Tali ditarik dari hujung kiri ke hujung kanan. Malam ni tidur dalam kesejukkan di Bonsai!

35. Dari Belumut. Inilah penangan selut tak hengat sepanjang trek. Memang saiko abis. Seb baik tak bawak Nabila. Kalu tak kompem nanges.

36. Tahapebende tah Abang Man tunjuk kat sana. Semua meneropong dengan penuh kekaguman.

37. Orang lain sibuk memasak/kemas barang aku sibuk ngambik gambor. Hehe. Sunset di Bonsai.

Bersambung part III.

Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram - Part II, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Related posts:

  1. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part IV
  2. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part III
  3. Gunung Tahan: Kuala Juram(Merapoh)-Tahan-Kuala Juram – Part I
  4. Gunung Kinabalu – Part IV
  5. Gunung Ledang – Part I
Tags: , , ,

BLOG PAHANG: 06 <b>di merapoh</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 09:17 PM PDT

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved