ads

Sabtu, 22 September 2012

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


MamaAyahAman...: Mandi Sungai <b>Di Janda Baik</b>, Pahang

Posted: 19 Sep 2012 04:22 AM PDT


Sempena hari Malaysia 16 September 2012, kami ke Janda Baik.

Tak sangka rupanya banyak resort kecil2 kat situ. Tapi kebanyakan yang aku try tanya dah penuh. Kalau ada pun, harganya 200 lebih. Akhirnya, rezeki kami dgn Hawa Resort. Tak gak murah, tapi kira berbaloi la sebab kawasan resortnya agak selesa dan sungainya di depan bilik sahaja...


Senarai Resort di Janda Baik....

Harga semalam ialah RM 150, utk bilik double. Tuan punya resort, En Hassan nampak mcm tak berkira sgt. Dia kata, kat sini tiada check-in dan check-out time. Boleh masuk seawalnya kalau ada bilik kosong dan boleh lewat keluar sekiranya tiada org yg booking.

Kami sekeluarga rasa seronok dok kat resort ni, mungkin sebab banyak fasiliti, cth mcm ada wakaf utk kami berehat2 dan makan2. Kalau nak berBBQ pun dekat je nak wakaf tu. Dekat sini juga banyak paip utk basuh tangan dan peralatan utk memasak.

Wakafnya bukannya satu, ada beberapa juga, so tak payah nak berebut2. Lagi pun tak semua org yg dtg beramai2 dan nak lepak2 dan baring2 kat luar mcm kami hehehe...

Kalau kita ramai anak, pakcik Hasan tu siap offer tilam, bantal dan selimut extra. Petang tu, pekerja dia siap dtg kat kami tanya sama ada kami hendakkan tilam. Mula2 segan gak nak mintak masa Pak cik Hassan tu offer, tapi dah pekerja dia tanya, saya pun mintak la satu set tilam. Segera je dia hantar ke bilik...


Sejuk airnya....., dan jernih

di negeri pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pahang - Google Blog Search


Jelajah Ds Anwar <b>di Negeri</b> Sembilan : Putrajaya semakin hampir <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 09:45 AM PDT

DS ANWAR IBRAHIM di Masjid Jamek P.D

Esok Siri Jelajah Mara Ke Melaka.Merdeaka Rakyat …

LOKASI 3.30 – 4.30 ptg Rumah Terbuka Eidul Fitri PKR Jasin Kampong  Kelubi, Jasin.

5.00 – 6.00 ptg Rumah Terbuka Eidul Fitri PKR Melaka Jln Cempaka Off Taman Peringat Jaya, Melaka
8.00 – 8.45 mlm Rumah Terbuka PKR Tangga Batu
Tanjong Minyak, Tangga Batu, Melaka 9.00–12.00 mlm Ceramah Perdana Batu 25, Kg Ramuan China Kechil, Lubok Cina, Melaka
9.00– 2.00 mlm Ceramah Perdana – Merdeka Rakyat Food Court Pearl Park, Pekan Pulau Sebang, Alor Gajah, Melaka.

p/s : Jangan tinggalkan doa kerana doa menjadi sumber ketenangan dan jalan kepada kemenangan. InsyaAllah.

Mencari lagi batu nesan Aceh <b>di Negeri</b> Sembilan - Catatan Si <b>...</b>

Posted: 15 Sep 2012 11:02 AM PDT

Tengah malam tadi masuklah tarikh 16 September 2012 yang merupakan ulang tahun penubuhan negara Malaysia yang ke 49. Sempena ini biar saya berkongsi satu cerita yang merupakan aktiviti kami sekeluarga semasa cuti sempena hari kemerdekaan negara yang ke 55 dua minggu lalu.
Adapun hari kemerdekaan iaitu 31 Ogos tahun 2012 jatuh pada hari Jumaat. Maka jadilah ia hari cuti bekerja bersambung sehingga ke hari Ahad. Pada awalnya kami mahu berehat sahaja di rumah 3 hari itu. Tetapi kami menerima jemputan untuk berhari raya di rumah kawan-kawan selepas solat Jumaat di satu kawasan berdekatan Shah Alam kemudian di Meru, Klang.
Memandangkan laluan ke tempat-tempat ini boleh diteruskan sampai ke kampung isteri di Tanjung Sepat kami pun menyambung perjalanan ke situ. Dalam perjalanan kami mengambil peluang untuk beraya di rumah beberapa orang adik-beradik isteri. Alang-alang dah sampai ke Tanjung Sepat saya fikir apa salahnya perjalanan dibuat sampai ke Negeri Sembilan kemudian. Boleh disambung satu misi yang tertunda dari pertengahan bulan puasa...
Semasa cuti Nuzul Al-Quran pada 17 Ramadhan bersamaan 4 Ogos 2012 kami ada kembali ke kampung ibu saya di Muar untuk berbuka puasa. Dalam perjalanan singgah di Rembau untuk satu misi yang sudah difikirkan seminggu dua sebelum itu. Lihat artikel Mencari batu nesan Aceh di Negeri Sembilan. Cuma ketika itu kami kesuntukan masa lalu tidak sempat mencari beberapa lagi tempat yang dirancang. Maka pagi Sabtu 1 September selepas bermalam di rumah arwah bapa kepada isteri kami pun meninggalkan Tanjung Sepat untuk  menyambung misi. 
Di atas adalah gambar dalam sebuah kedai komputer di pekan situ. Apa yang berlaku adalah saya baru menyedari telah tertinggal SD Memory Card yang biasa dipakai dalam kamera digital. Nasib baik di Tanjung Sepat ada kedai menjual pada harga berpatutan. Dapatlah dibeli kad 16 GB pada harga sekitar RM38. Sedangkan kad serupa dijual sesetengah tempat sehingga lebih seratus ringgit sekeping, sebuah kedai kamera berdekatan pula menjual SD Card 4 GB pada harga RM37...
Kami singgah dahulu melihat persekitaran pantai Bagan Lalang.

Kalau tak salah ingatan kali terakhir kami singgah adalah satu atau dua tahun lalu. Nampaknya sebuah pusat peranginan besar yang dahulu dalam binaan sudah siap, pusat peranginan yang memiliki rumah/bilik penginapan atas air yang membentuk rupa pokok palma kalau dilihat dari atas. Anda boleh semak gambar satelit melalui program Google Earth...

Dari situ kami ke pekan Sepang yang terletak bersebelahan sempadan Negeri Sembilan. Seberang sahaja jambatan di hadapan kami pun keluar dari Selangor masuk ke NS.

Jalan itu boleh membawa ke Port Dickson melalui Lukut. Di Lukut kami membelok kiri (PD ke kanan) untuk mengambil jalan ke Rantau seterusnya ke pekan Linggi. Sejurus sebelum sampai pekan ada simpang masuk ke masjid lama.

Di belakangnya terdapat makam seorang ulamak yang dikatakan bertaraf wali.

Beliau adalah Sheikh Jamaluddin, bapa kepada seorang lagi ulamak bertaraf wali tetapi lebih dikenali ramai iaitu almarhum Sheikh Said Linggi yang makamnya terletak di Ampangan, Seremban.

Saya pun sudah lama tidak singgah ke sini, mungkin 2-3 tahun lama. Dahulu laluan ke makam cuma jalan tanah, kini sudah cantik berbatu bata.


Kami cuba lagi singgah di rumah seorang penggiat adat tradisi lama Melayu bernama Zainal Al-Johan. Tetapi seperti dua persinggahan sebelum ini, sekali lagi beliau tiada di rumah.


Letaknya di hadapan balai raya Kampung Legong Hulu.

Berpandukan lokasi tempat-tempat yang pernah dilihat dalam Google Earth kemudian bertanyakan warga tempatan kami sampai ke tanah perkuburan Padang Lekuk.

Tidak jauh dari situ terdapat sebuah makam berbatu nesan Aceh yang pernah dinyatakan di dalam sebuah blogspot sebagai makam seorang pembesar Rembau bernama Datuk Laut Dalam. Tetapi penduduk rumah  bersebelahan dan isterinya memberitahu makam Datuk Laut Dalam terletak di Jalan Tiga Nenek yang kami sudah lalui ketika mencari Kampung Padang Lekuk tadi. Yang ini katanya makam Tok Tua. Dan beliau adalah seorang wanita bangsawan sangat cantik dari Aceh. Lihat Makam (Tomb of) Tok Tua, Kampung Padang Lekuk, Rembau.

Makam seterusnya yang mahu dijejaki terletak di Kampung Kota Lama. Kami tersilap menduga lokasi apabila mengambil jalan menghala ke Gadong dan Tanah Datar.


Puas dapat mencari dua makam berbatu nesan Aceh kami pun mengorak langkah pulang. Singgah dahulu di Rembau, tengok-tengok ada pasar malam di hadapan masjid jamek. Kami juga singgah di masjid. Lihat Masjid jamek (Main mosque of) An-Nur, Rembau. Selepas itu keluar beraya lagi di beberapa buah rumah menghala ke Lembah Klangm sempat bermalam di sekitar Nilai. Cukuplah ini untuk hari Malaysia... :]

06 di kuala rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di kuala rompin - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Sep 2012 07:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 07:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2012 07:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di kuala rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Trip REDAH 2012 ke Air Terjun Harimau Berjemor, <b>Kuala Rompin</b> <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 07:43 AM PST

' Kembara Mahkota Jalanan' nama yang di cadangkan oleh Pak Dewa memang bertepatan dengan kembara kali ini.

Segalanya bermula dengan percantuman dua  separa konvoi daripada Kuala Lumpur dan Klang di hutan lipur Ulu Bendul Kuala Pilah pada jam 11.55pm, 3 Feb 2012.

Konvoi dengan jumlah sebanyak 12 jalopy bergerak mengharungi kegelapan malam ke Kuala Rompin, Pahang di ketuai oleh pak cendana melalui pekan Kuala Pilah, Juasih dan berhenti untuk berehat sebentar di persimpangan Bandar Baru Serting sebelum menyambung perjalanan ke Bandar Muazam shah. Setelah melayan kerenah mata selama lebih kurang 15 minit di Petronas Muazamshah, konvoi menyambung perjalanan ke Kuala Rompin dan tiba dengan selamatnya beberapa minit sebelum azan subuh berkumandang daripad corong pembesar suara masjid Kuala Rompin.

Setelah sembahyang subuh berjemaah di imamkan oleh pak leban, semua pilot dan co pilot mencari haluan sendiri untuk melelapkan mata sebentar sebelum terbitnya matahari.

Pada sebelah paginya tarikh 4 Feb.  Konvoi disajikan dengan hidangan istimewa yang di taja oleh YB Kuala Rompin, masakan nasi dagang dan nasi lemak amat menyelerakan. Tak ketingalan juga kursus jangka pendek cara betul mengoreng telur 'goyang' untuk para SYL2 oleh ibunda pak cendana .Setelah membeli barang keperluan, konvoi telah berkumpul di dataran Kuala Rompin dan disana jumlah jalopy telah bertambah kepada 21 buah setelah bergabong dengan group daripad Muazam shah dan Dungun.

Setelah taklimat ringkas dan ucapan terima kasih daripad mantan President, pak merbatu. Konvoi telah dilepaskan 'flag off' oleh wakil kepada wakil rakyat Kuala Rompin  dan juga di saksikan oleh wakil pegawai daerah Rompin.

Konvoi bergerak menuju ke Air terjun Harimau Berjemur melalui Kampong Tebu Hitam dengan di iringi oleh kereta peronda polis dan team motor scramble. Setelah melalui jalan 'off road' lebih kurang 5 km, perjalanan konvoi telah terhenti apabila mendapati jambatan yang menghubungkan jalan ke air terjun  telah  runtuh oleh kerana hujan lebat pada hari semalamnya. Kehampaan terbayang di wajah peserta, ish..ish..ish ….kesian. Satu 'Mesyuarat tingkap' dengan segera di adakan dan keputusannya adalah untik meneruskan perjalanan ke Taman Negeri Endau Rompin melalui jalan 'off road' dan selamat tiba lebih kurang jam 3.30 petang.

Keputusan tinjauan ke  tapak perkemehan  mendapati ianya tidak berapa sesuai dan selamat kerana terdapat kesan2 tingalan gajah dan juga kerja2 kumpulan paranormal, konvoi memutuskan untuk kembali ke Kuala Rompin dan berkemah di tepi pantai di Cedok Resort. Pada sebelah malamnya peserta di jamu dengan hidangan B.B.Q yang di taja oleh YB Kuala rompin. Sekali lagi keluarga Pak Cendana telah bertungkus lumus  menguruskan B.B.Q tersebut, terima kasih.

Pada pagi 5 Feb, ' mesyuarat tingkap ke2' telah di adakan dan memutuskan konvoi meneruskan perjalanan ke Keneboi, Kuala Kelawang Negeri Sembilan .Perjalanan yang mengambil masa agak lama lebih kurang 6 jam di selang -selikan dengan menyelesaikan masaalah kerosakkan kereta pk Palawan ,pk merbatu, pk tetebu dan pk Dewa. Berkat kerjasama ahli2, masaalah tersebut telah dapat di selesaikan dengan cepat, syabas kepada peserta2 konvoi 'You are the best'.Cuma ada satu masaalah yang tak dapat di selesaikan iaitu masaalah kebocoran poket pk Leban di Leban Condong gara2 lauk udang galah, harap bersabar  banyak2 ye…….

Konvoi selamat sampai di Keniboi jam 8.30pm dan berkhemahan di kam Keneboi Advanture bersebelahan air terjun. Sehingga  keesokan harinya 6th Feb,  Konvoi menghabiskan masa dengan lepak2, mandi- manda, makan2, borak2, masak2 dan 'pekena Shisha' sebelum 'check out' pada jam 1.30pm.

Penutup perjalanan, konvoi telah berhenti di restoran Laksa Buyung Batu 16 Ulu Langat  untuk menjamu selera, memang 'best' laksa kat situ.

Setelah ucapan selamat drpd peserta2  melalui radio, Konvoi bersurai lebih kurang jam 8.00pm untuk mencari jalan masing2 menuju ke rumah.

Ucapan terima kasih kepada Pak Cendana sebagai event manager, jutaan terima kasih juga kepada seluruh ahli keluarga Pak Cendana diatas layanan yang amat baik, budi anda akan kami kenang. Terima kasih  kepada YB Kuala Rompin diatas penajaan sarapan dan B.B.Q dan juga tak ketingalan ucapan terima kasih kepada Polis pengiring dan team motor scramble.

Akhir kata terima kasih kepada seluruh peserta konvoi, walaupon hajat tak kesampaian  para peserta tetap juga menunjukkan komitment yang tinggi bagi meneruskan dan menjadikan event 'Kembara Mahkota Jalanan'. Terima Kasih.

Lapuran program : Pak Bebaru

Pengembaraan Pulang Ke <b>Kuala Rompin</b> | Aku Linglung

Posted: 10 Jan 2012 02:33 PM PST

Gua pernah bercita-cita hendak membuat pengembaraan solo mengelilingi sesuatu tempat ketika gua masih bujang dulu. Tidak kira lah pengembaraan mengelilingi Subang Jaya ke, pusing Sunway Lagoon ke, ekspedisi mengelilingi Semenanjung Malaysia ataupun mengayuh basikal mengelilingi dunia. Semua ni gua ada terfikir-fikir masa bujang dulu sebelum tidur. Semua tu gua hendak tulis dalam sebuah catatan yang boleh dikongsi dengan semua rakyat jelata.

Tapi sekarang, tak bujang itu sudah satu hal. Keduanya, jalan hendak balik ke Kuala Rompin ni pun gua risau-risau juga kot-kot la dah berubah banyak. Nanti malu juga, duduk merantau di Kuala Lumpur tak sesat, tapi pulang ke kampung sendiri boleh tak ingat jalan.

Apa cerita?

Padu juga gua punya risau tu.

Baiklah. Gua rasa enjin kereta Malaysia gua pun dah suam-suam dah di parkir kereta tu. Jadi ada baiknya gua berlepas dulu. Doakan pengembaraan gua pulang ke Kuala Rompin ini selamat dan penuh pengalaman dan cabaran bermakna setanding dengan pengembaraan Nobita dan rakan-rakan ke kerajaan air.

Tumbukan padu ke udara!

*******


# Mahakarya gua Sperma Cinta dah dimiliki ribu orang jugak kalau dikira-kira. Pehh! Terima kasih yek :)
# Buku pertama daripada gua untuk tahun 2012 Jusoh Turbo. Cobalah rasa sendiri.
# Buku Sperma Cinta 3 in 1. Dah macam air neskepe bunyi dia.
# Yang ni pulak Sperma Cinta 8 in 1. Lagi padu!

Share

06 di pekan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di pekan - Google Blog Search


Pemancing dari Selangor dikhuatiri lemas <b>di Pekan</b> : my Sarawak <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2012 04:13 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]PEKAN: Seorang pemancing dari Selangor dikhuatiri lemas akibat terjatuh dari bot ketika memancing di perairan laut Pahang dekat Nenasi di sini Selasa lalu. Lew Chee Hoong, 40, dari Taman Kota Perdana, Bandar Putra ...

06 di lanchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


Majlis Berbuka Puasa <b>di</b> Pondok Darul Ulum <b>Lanchang</b>

Posted: 17 Aug 2012 06:41 PM PDT

06 di rompin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di rompin - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2012 07:54 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Rompin</b> September 2012

Posted: 11 Sep 2012 05:24 PM PDT


Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia dan keutamaan adalah kepada rakyat Negeri Pahang Darul Makmur yang berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut:


1. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG
2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR
3. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN
4. PENOLONG AKAUNTAN
5. JURUTEKNIK PERANCANG BANDAR DAN DESA
6. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)
7. PEMBANTU PENILAIAN

Permohonan hendaklah menggunakan borang MDR/P/1 yang boleh didapati di Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Daerah Rompin, 26800 Kuala Rompin, Pahang Darul Makmur dan Pejabat Cawangan Muadzam Shah, 26700 Muadzam Shah, Pahang Darul Makmur secara percuma.

Permohonan hendaklah sampai kepada:

YANG DIPERTUA
MAJLIS DAERAH ROMPIN
26800 KUALA ROMPIN
PAHANG DARUL MAKMUR

Sebelum atau pada 21 September 2012

Maklumatlanjut iklan jawatan sila klik sini

BLOG PAHANG: 06 <b>di rompin</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2012 07:34 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Bahagian Atas Sebuah Pasar Raya <b>Di Rompin</b> Musnah Terbakar <b>...</b>

Posted: 14 Aug 2012 08:11 PM PDT

25 Ramadhan 1433H. [MOD] -

BAHAU: Tindakan pantas 15 anggota pasukan bomba sukarela Rompin dan Palong 6 berjaya mengawal kebakaran daripada merebak di sebuah pasar raya dua tingkat di Rompin dekat sini, awal pagi Rabu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Bahau Nuhazhim Mohd Shah berkata dalam kejadian 1.40 pagi itu, anggota pasukan bomba sukarela berkenaan yang sampai dulu di tempat kejadian bertindak pantas mengawal api daripada merebak ke bangunan 12 blok kedai.

"Dalam kejadian itu, hanya bahagian atas kedai dua tingkat yang dijadikan pasar raya itu musnah terbakar," katanya ketika dihubungi.

Katanya bomba menerima panggilan daripada orang ramai memaklumkan kebakaran itu pada 1.58 pagi.

Beliau berkata 18 anggota bomba dari balai Bahau, Gemas dan Sri Jempol bersama tiga jentera bergegas ke tempat kejadian dan berjaya mengawal api dalam masa kira-kira setengah jam dan api dipadam sepenuhnya sejam kemudian.

Punca kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan, katanya.

Sementara itu, sebuah rumah di Kampung Datuk Mansur, Seremban musnah dalam satu kebakaran pada kira-kira 8.30 pagi ini.

Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Tiga jentera termasuk 'water tanker' bersama 15 anggota dari balai bomba Seremban dan Seremban 2 bergegas ke tempat kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada 8.46 pagi.

Punca kebakaran dan jumlah kerugian sedang disiasat. - BERNAMA


Shafie Nor: Bahagian atas sebuah pasar raya <b>di Rompin</b> terbakar

Posted: 15 Aug 2012 04:00 AM PDT

Bahagian atas sebuah pasar raya <b>di Rompin</b> terbakar | Sharing ur Life

Posted: 14 Aug 2012 08:20 PM PDT

BAHAU: Tindakan pantas 15 anggota pasukan bomba sukarela Rompin dan Palong 6 berjaya mengawal kebakaran daripada merebak di sebuah pasar raya dua tingkat di Rompin dekat sini, awal pagi ini.

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Rompin</b> Sept 2012 | Iklan <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 07:02 PM PDT

majlis daerah rompin

Majlis Daerah Rompin (MDR) ialah salah sebuah Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di Negeri Pahang yang dipertanggungjawabkan dengan bidang tugas yang merangkumi aspek-aspek kawalan perniagaan, penguatkuasaan, kawalan pembangunan, percukaian, kebersihan dan sebagainya di daerah Rompin. Jumlah penduduk mengikut bancian tahun 2000 ialah 101,877 orang. Majlis Daerah Rompin telah ditubuhkan pada 1 Julai 1988 melalui Warta KerajaanNegeri Pahang No. 501 bertarikh 14 Jun 1988.

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Rompin

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia dan keutamaan adalah kepada rakyat Negeri Pahang Darul Makmur yang berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut:
1. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG
2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR
3. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN
4. PENOLONG AKAUNTAN
5. JURUTEKNIK PERANCANG BANDAR DAN DESA
6. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)
7. PEMBANTU PENILAIAN

Permohonan hendaklah menggunakan borang MDR/P/1 yang boleh didapati di Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Daerah Rompin, 26800 Kuala Rompin, Pahang Darul Makmur dan Pejabat Cawangan Muadzam Shah, 26700 Muadzam Shah, Pahang Darul Makmur secara percuma.

Permohonan hendaklah sampai kepada:

YANG DIPERTUA
MAJLIS DAERAH ROMPIN
26800 KUALA ROMPIN
PAHANG DARUL MAKMUR

Tarikh Akhir Permohonan Jawatan: 21 September 2012

Sila klik sini untuk maklumat permohonan jawatan.

from your own site.

06 di karak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di karak - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di karak</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2012 07:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Misteri Lebuhraya <b>Karak</b> | THE FACEBLOG

Posted: 27 Aug 2012 12:34 AM PDT


1.Terdapat satu kisah sebuah kereta Volkswagen yang berwarna kuning yang dianggap berhantu. Dikisahkan bahawa ia sering menganggu perjalanan di sekitar lebuhraya Karak.
Sudah lama juga dikira hantu Volkswagen ini menghantui kenderaan di jalan raya. Namun bgitu ia tidak berapa ketara sebelum pembinaan lebuh raya Utara Selatan yang dinamakan Jelapang.
Sejak pembinaan lebuh raya itu, hantu ini semakin ketara muncul untuk menganggu kenderaan yang sentiasa lalu lalang di kawasan tersebut.
Kisah tersebut dipercayai bermula ketika seorang isteri yang curang yang telah membunuh suaminya dengan kejam dan kemudiannya merampas kereta volkswagen milik suaminya.
Si suami yang mati itu menyimpan dendam membara untuk memiliki semula volkswagen itu. Volkswagen tersebut dikatakan akan muncul scara tiba-tiba di tengah lebuhraya dihadapan mereka-mereka yang "bernasib baik.
Sekiranya pemandu kereta memintas volkswagen tersebut, ia akan segera kembali berada dihadapan kenderaan mangsa secara mengejut.
.
2.Menurut cerita ramai juga yang ingin mengelak kesesakan lalu lintas ikut jalan lama karak(nak balik KL).Tetapi hampir 80% orang yang lalu disini bukan sahaja waktu malam,tengah hari siang buta pun akan berpatah balik. Sebab dah tak tahan menanggung seram!
.
3.Dalam satu cerita lain,pemandu bas di situ pernah bercerita pada satu malam selepas bas terakhir dari KL ke bentong lebih kurang pukul 9 mlm, dia telah mengambil penumpang di kawasan tersebut yang kebiasaanya sunyi..Seperti biasa kondaktor bas memberi tiket. Riuh rendah la dlm bas tu sebab ramai penumpang..Bila hampir sampai di Bentong penumpang-pemunpang turun di satu kawasan hutan@kampung….Sampai di stesen Bentong bila konduktor bas tu nak kira duit balik terkejut tengok dalam beg dia penuh dengan daun saja, mana perginya duit tadi?…jalan lama karak
. .
4.Pernah juga terbaca ,beberapa orang polis pernah terserempak dengan Rashid Maiden(Bekas ketua Komunis Pahang)bersembahyang berlapitkan daun pisang ditepi jalan,tetapi mereka hanya tergamam melihat kelibat Rashid Maiden sehingga la selesai sembahyang..selepas itu..hilang..
.
5.Mengikut cerita dan laporan akhbar, mangsa menghantar isterinya yang bekerja sebagaiManager McDonalds di Genting Sempah.Masa perjalanan pulang, si suami tetiba hilang di Jalan Lama Bentong- Gombak disyaki kemalangan di salah satu gaung. Si isterinya berjalan menyusuri jalan lama tu selama seminggu untuk mencari suaminya malangnya tak berjumpa,Kemudian, dalam sebulan lepas tu orang asli dan pihak polis menjumpai kereta si suami dalam gaung di KM 40 Bentong tetapi tiada pemandu di dalam. dalam lebih kurang seratus meter dari kereta itu, mereka terjumpa tulang manusia yang lengkap berbaju Melayu tapi tiada langsung daging pada badan mangsa. Baju Melayu tu masih lagi elok, dan jika dikatakan mayat dimakan binatang liar, tiada sebarang kesan kecederaan dan tulang semuanya lengkap.
.
6.Tentang hantu yang makan orang ni pula berlaku pada era 80'an..si suami ni pergi mencari air kerana kereta dia "temperature"naik.Si isteri tunggu di dalam kereta,lama juga dia tunggu suaminya….lepas tu datang kereta peronda polis,si polis suruh isterinya keluar dari kereta dan terus ke kereta polis dan polis tu cakap "jangan pandang belakang"..bila dengar polis cakap macam itu,si isteri ni terus pandang..Apa yang memeranjatkan ialah si suami ada dekat atas bumbung kereta dengan anggota badannya hancur!
"Kami akan tunjukkan cara paling mudah untuk memenuhkan poket anda dengan RM setiap hari. Bukan duit syiling, RM1 atau RM5, tetapi RM50 ke RM100 di dalam poket anda setiap hari. Menarik bukan?"
Rating: 5 Reviewer:faceblog.com - ItemReviewed: Misteri Lebuhraya Karak

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Ron-Nature-Adventures: Other Birds fo <b>Bukit Tinggi</b> - Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 11:05 PM PDT

Here are some of the birds which you may find at Bukit Tinggi area. Most of them were spotted at the lower range before the Japanese Garden and most of them were resident birds.


Same CSE seen circling just above the tree top.

06 di maran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di maran - Google Blog Search


My Kerjaya Online: Kerjaya <b>di</b> MD <b>Maran</b>

Posted: 16 Sep 2012 08:44 PM PDT

Kekosongan di Majlis Daerah Maran
1.  Juruteknik Komputer

2. Juruteknik Lanskap

Tarikh Tutup: 28 September 2012

Klik Untuk Maklumat Lanjut

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved