ads

Khamis, 22 November 2012

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2012 11:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Nov 2012 07:42 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

06 di triang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di triang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 01:40 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di triang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2012 01:35 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

UMNO Online - Empangan Sg <b>Triang</b> RM1 Bilion Kian Jadi Realiti <b>...</b>

Posted: 27 May 2010 08:49 PM PDT

Kategori Sana Sini

Empangan Sg Triang RM1 Bilion Kian Jadi Realiti – MB N9

ehsan utusan onlineREMBAU 27 Mei – Penyelesaian terhadap keperluan bekalan air khususnya di kawasan ini dan bandar Seremban sudah pun melepasi proses debaran apabila terowong yang dikorek dari Kampung Jambatan, di sini ke Ngoi-Ngoi dekat Seremban 'dipertemukan' hari ini.

Detik bersejarah itu berlangsung di dalam terowong sejauh 12.5 kilometer itu apabila Projek Skim Bekalan Air Triang pakej pertama yang menelan belanja RM125 juta kini tidak tersasar sebaliknya berjaya dipertemukan bagi pemasangan paip saluran air ke loji rawatan.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, ia merupakan satu pakej dalam Empangan Sungai Triang, di mana air yang diambil dari Sungai Triang itu akan disalurkan ke Empangan Terip untuk menghasilkan 100 juta gelen air sehari kepada penduduk terbabit.

"Hari ini adalah sejarah. Empangan Sungai Triang yang akan kita bina dengan kos hampir RM1 bilion itu akan membawa banyak faedah kepada rakyat dalam mendapatkan bekalan air bersih.

"Kita buat terowong ini untuk penghantaran air melalui paip yang dibina ketika ini.

"Sungai Triang mengalirkan air ke sebelah timur, di mana ia memasuki Sungai Pahang. Sebab itulah terowong ini dibina supaya air boleh disalurkan secara graviti ke Kampung Ngoi-Ngoi dan diproses di loji berkenaan kelak," katanya kepada pemberita sewaktu ditemui di Dewan Sri Rembau di sini hari ini.

Mohamad yang mempunyai program berasingan di Rembau hari ini memberitahu, apabila loji Ngoi-Ngoi siap kelak ia boleh memproses air bersih untuk disalurkan kepada penduduk di sekitar Seremban, Nilai, Enstek dan Jelebu yang pesat membangun ketika ini.

"Loji Ngoi-Ngoi yang akan dibina dengan kos RM130 juta itu boleh menghasilkan air bersih kira-kira 50 juta gelen sehari.

"Ini merupakan penambahan bekalan air bersih yang sudah diproses di Empangan Sungai Terip ketika ini berjumlah 65 juta gelen sehari. Apabila dijumlah dengan 50 juta gelen sehari, ia berupaya menghasilkan 110 juta gelen air sehari sebaik siap pada 2012," kata Mohamad.

Katanya buat masa ini, keperluan air di kawasan Seremban, Nilai dan Enstek ialah 70 juta gelen sehari dan kalau didaftarkan pertumbuhan ekonomi Negeri Sembilan, tujuh peratus setiap tahun, ia akan berupaya menampung keperluan air sehingga tahun 2050.

"Projek ini berjalan mengikut jadual, melainkan di Kampung Peradong, sejauh 3.5 kilometer yang diubah jajaran paip dari kawasan penempatan ke laluan tepi sungai," katanya.

Dalam pada itu, Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Infrastruktur, Air, Tenaga dan Telekomunikasi negeri, Datuk Ismail Lasim yang ditemui di sini berkata, penyiapan pembinaan terowong itu merupakan satu daripada lima pakej yang perlu disiapkan dalam usaha melengkapkan projek berkenaan.

"Projek Skim Bekalan Air Triang ini terbahagi kepada lima pakej. Pakej pertama adalah pembinaan terowong ini yang dibina dari Kampung Jambatan ke Ngoi-Ngoi.

"Pakej kedua melibatkan pembinaan muka sauk dan stesen pam air mentah di Sungai Kenaboi dan Sungai Triang, manakala pakej ketiga dan keempat melibatkan pembinaan jajaran paip air mentah dan kelima pula pembinaan Empangan Sungai Triang.

"Maka hari ini kita berpeluang untuk menyaksikan detik bermakna menerusi proses penyambungan terowong ini yang bernilai RM125 juta ini dan dijangkakan siap hujung tahun ini," katanya. – Utusan Malaysia/MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 11:49 AM

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


Sessi Makan Seafood Sampai Lebam <b>Di Tanjung Lumpur</b>, Kuantan

Posted: 21 Nov 2012 06:49 PM PST

Assalamualaikum,

Cerita from CHERATING with LOVE yang dah berjaman-jaman. Takpe kita teruskan jugak ;p

Dalam dunia yang ding dong ni antara benda yang saya paling suka ialah makan. Makan best. Makan indah. Makan mengasyikkan. Makan demox. Eh itu tak best.
Kalau berjalan part yang paling best mestilah makan. Mano nak jumpo masak lomak cili padi kat Cherating mesti takdo punyo. So jangan nak berangan. Dengs!
Nak tau kat Cherating yang paling femes dengan apa? Tentulah ini. Yahoo!
Banyak gerai tepi jalan yang menjual benda sata. Rasanya macam otak otak tapi pyramid size. Sedap dimakan ketika panas. Kalau sejuk tak best sangat.
Malam pertama sebab dah kepenatan berendam mengalahkan badak berendam so kami beramai ramai dinner di kedai berhampiran hotel jewww.

Google saja dah boleh dapat phone no kedai and booked terus. Boleh order food sekali. Sampai je boleh terus makan. Bagus betul. Service very derrrrr vass. 5 star yoo.


Kedainya biasa-biasa je tapi foodnya boleh tahan sedap. Harga pun boleh tahan jugak. Alhamdulillah kenyang boleh tidur lena.
Malam yang kedua memang ditunggu tunggu semua dah excited habis kami makan di Tanjung Lumpur, Kuantan.  Lepas dah menghabiskan masa seharian di Teluk Cempedak kami terus ke sini.

Tempat yang wajib pergi kalau sampai Kuantan, orang cakaplah. Since there's nothing much to do here, this had to be the highlight of the trip. Keadaan kat sini mengingatkan saya di Bagan Lalang sebab deretan kedai makannya berhampiran dengan pantai. Tetapi kedai makannya lebih banyak sampai rambang mata uolls.

Kisah makan seafood sampai lebam di Bagan Lalang ;p

Pilihan hati mestilah kedai yang paling ramai pengunjung. Ramai biasanya sedap. Tak giteww?

Familiar kan, kat Bangi pun ada branch ni. ANA IKAN BAKAR PETAI.
KAmi sampai sini around 6pm which is oklah orang tak ramai sangat. Surau disediakan dan ada banyak pilihan makanan laut yang sangat segar bugar terbaik dari ladang. Pheww. Kedai ni satu satunya yang 2 tingkat. Tingkat bawah macam biasalah duduk kat kerusi meja kami makan di tingkat atas di mana konsepnya adalah sepeti berikut. Wallah!

Duduk bersila giteww. Wowww! Jarang jumpa ni yang tak sabar nak baring ni.

Mak budak, pak budak, nenek budak, atuk budak semua excited tunggu food bila lah nak sampai ni. Budak budak je tak excited sibuk nak main lumba lari lah, main I-pad lah, main nyuruk nyuruk bawah mejalah. Eh.

Food heaven. Don't over order your food to waste. Don't eat alone, eat with family, then its fun and enjoyable.

Makan lagi oh makan lagi. Burpss Alhamdulillah.


Komen ikhlas saya pasal kedai ni ialah the seafood was so fresh and high of quality. The taste was reasonably good. However, service in terms of friendliness need to be polished dan toiletnya SANGAT-SANGAT TAK OK.  Uwek!
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Ok nampak tak berapa banyaknya HEHEHE untuk membayangkan keadaan toiletnya. TAu takpe. Uwek

Last but not least selamat menjamu selera tapi jangan pergi toilet. OkBai!


Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

06 di brinchang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di brinchang - Google Blog Search


the hasyims: Tragedi sungguh! <b>Di</b> pasar malam <b>Brinchang</b> <b>...</b>

Posted: 15 Oct 2012 10:38 PM PDT

Kami berroad trip, dari KL ke Penang, masuk pulau keluar pulau, langsung ke Perlis untuk makan malam di Kuala Perlis, patah balik ke Penang semula.
Esoknye, pekena nasik kandar di Penang, terus ke Taiping, makan durian pulak. Makan durian kat rumah opismate kitorang punye adik. Adik dia cikgu kat Taiping. Makan sampai tak kenal ape itu durian la... hahaha itu tipu... Dah kenyang, mencari hotel kat pekan Taiping.
Kat Taiping, sempat la kami meronda-ronda masuk Night Safari Zoo Taiping, makan di Doli restoran yang kononnye femes tu...

Esoknye, terus ke Cameron Highland.
Di sini la tragedi terjadi.
Kami ke pasar malam Brinchang. nak cari kudap-kudapan sebelum makan malam. Seronok. Tengok makanan pelik-pelik.... Sayur-sayur kat pasar ni murah gile. Kobis biasa yang besar macam kepala orang dewasa tu, baru 2 ringgit. Kalau kat sini, siap potong 4 lagi...

Pasar malam tu. Gambar sebelum kejadian.

Hahaha... sebenarnye, kami leka nak membeli makanan goreng-goreng ni la. Pergi ramai, si Thaqif, adik kami dukung. Yang Aiman pulak, berjalan sendiri ikut suka dia. Kejap pegang tangan embaah dia, kejap dengan ayah dia. Tapi entah macamane nak jadik kan....dalam pada kami leka tengok kakak-kakak ni menggoreng, dah membeli, sedar-sedar....
Aiman mane?
eh, tadi ade...
Aiman... Aiman...
Ah sudah! mane anak akuuuuuu

Jantung berhenti berdegup
otak tak berfungsi... lost...
lutut lemah... rasa tak larat nak lari...
Ya Allah... mane anak aku... dah la kat tempat orang ni....

Kami panik...
masing-masing melolong panggil Aiman..
mata memang carik budak berbaju merah....
tengok-tengok ade dalam ramai-ramai orang yang lalu lalang tu,
sah kompem tu anak aku...
terus lari kat dia... peluk dia...
hilang rasa nak marah dia sebab merayap sorang-sorang..

Rupe-rupanye, dia tersalah emak. Dia pun sebenarnye, tengah mencari kitorang.
Hai kau bang.... kau buat mak kau ni sakit jantung tau. tau tak?

Pengajaran buat kami dan buat Aiman jugak sebenarnye... hehehe kalau ingat-ingat balik, hai... seriau di buatnye... kelakarpun ade...
Lepas pada tu, memang Aiman pun tak pernah lepas tangan kitorang. siap cakap lagi, pegang la tangan abang kuat-kuat.... ha.. tau takut...

06 di cherating - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


Prasarana Dan Kemudahan <b>Di Cherating</b> | Syaifuddin Alias

Posted: 10 Oct 2012 12:50 AM PDT

Dalam entri Keindahan Kelip-kelip Cherating minta maaf sebab tak ada gambar kelip-kelip sebab kami semua dilarang untuk mengambil sebarang gambar berikutan kelip-kelip akan takut dan akan lari daripada habitatnya yang asal. Itu amaran keras yang diberi kepada kami . Jadi , aku juga nak mintak maaf sebab aku memang buat auto publish je dan jarang blogwalking sebab nak fokus kepada study ..

Ini adalah entri berhubung prasarana dan kemudahan yang kami dapati di Cherating berhampiran dengan Kelip-kelip Cherting dan juga tempat melihat penyu ..


Chalet ni bersuasanakan kampung dengan tumbuh-tumbuhan dan environment dia jugak bagus.. Sungguh nyaman dan mempersonakan .. Kalau anda mahu ke sini , boleh laa..tapi aku lupa nak ambil alamat dia ..SORRY sangat-sangat you all

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

06 di karak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di karak - Google Blog Search


Seri Pelangi: Dua Terkorban – Treler &#39;terbang&#39; <b>di</b> Lebuhraya <b>Karak</b>

Posted: 15 Nov 2012 10:30 PM PST

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Berita kat bawa diambil dari klik sini..

Masa sibuk-sibuk kejadian ni saya baru nak masuk ke susur janda baik tu nak ke Selesa Hillhome(balik Kg)heheheh..tak tahu cerita..hari nie google la..jumpa pun cite dia..Semalam dari Bentong ke Kl still jem lagi sebab orang nak tengok rangka kejadian..

BENTONG: Dua maut manakala dua lagi parah dalam kemalangan membabitkan treler dan sebuah Perodua Myvi di Kilometer 42.8 Lebuh Raya Karak menghala ke Kuala Lumpur berhampiran susur keluar Janda Baik, dekat sini, kira-kira 9.25 malam tadi.

Kemalangan berlaku apabila treler yang membawa muatan besi buruk dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kuantan itu terbabas, bergesel dengan pembahagi jalan sebelum terbang serta terhumban ke laluan bertentangan.

Menurut jurucakap Peronda Lebuh Raya Karak, pemandu treler dikenali Mohd Yusof Mansor, 38, dan kelindannya yang belum dikenal pasti identiti maut di tempat kejadian selepas tercampak ke dalam longkang berhampiran.

"Pemandu treler berkenaan maut akibat parah di kepala dan badan manakala kelindannya putus tangan kanan dan hancur di bahagian muka.

"Dua lagi mangsa yang menaiki Perodua Myvi pula parah dan dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut. Sehingga ini, identiti kedua-dua mangsa belum dikenal pasti," katanya.

Menurutnya, siasatan awal tidak menolak kemungkinan treler berkenaan dipandu laju menyebabkan ia hilang kawalan sebaik menuruni selekoh berkenaan.

Difahamkan, anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Bentong terpaksa mengambil kira-kira setengah jam untuk sampai ke lokasi kejadian berikutan kesesakan lalu-lintas.

Kemalangan itu juga menyebabkan laluan dari arah Kuantan ke Kuala Lumpur terpaksa ditutup kira-kira dua jam untuk kerja-kerja pembersihan sebelum dibuka semula kira-kira 11.30 malam


06 di mentakab - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mentakab - Google Blog Search


UMNO Online - Replika Keris <b>Di Mentakab</b> – Pembangkang Cuba <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 12:13 AM PDT

Kategori Utama

Replika Keris Di Mentakab – Pembangkang Cuba Mainkan Sentimen Politik Perkauman

Oleh: Wan Hafiz Wan Hamzah

TEMERLOH, 10 Sept – Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Pahang, Datuk Mohd Sharkar Shamsudin membidas tindakan DAP dan PAS yang cuba memainkan isu politik perkauman yang sempit apabila mempertikaikan tindakan Majlis Perbandaran Mentakab (MPT) menggantung replika keris di tiang-tiang lampu di sekitar kawasan tersebut.

Menurut beliau, kenyataan Ketua DAP Mentakab, Lai Chee yang mempersoalkan tindakan MPT dan kenyataan Pengarah Majlis Tindakan DUN (MTD) PAS Mentakab, Norazmi Abdul Majid yang mengaitkan replika keris dengan logo UMNO, disifatkan Sharkar sebagai usaha untuk meniup sentimen politik perkauman di kalangan penduduk di sekitar kawasan tersebut, termasuk untuk memburukkan UMNO dan Barisan Nasional.

"Inilah sikap DAP yang disokong oleh PAS yang tidak habis-habis cuba untuk menghasut rakyat dengan cuba untuk menimbulkan sentimen politik perkauman biarpun dengan isu yang seremeh ini. Keris ini bukan sahaja lambang UMNO, bahkan keris merupakan lambang kepada orang Melayu yang ada di nusantara ini dan bukan di negara ini saja.

"Kalau nak cerita, ada juga lambang atau gambar roket di dalam negara tapi tidak pun kita kaitkan gambar roket itu dengan DAP, begitu juga dengan lambang atau gambar bulan. Bagi saya replika keris yang ada itu tak patut dijadikan isu kerana ia bukannya menghina sesiapa. Kecualilah sekiranya lambang-lambang tersebut menyentuh sensitiviti kaum dan agama maka itu patut kita ambil tindakan," tegas beliau kepada UMNO-Online di sini hari ini.

Justeru, beliau menyeru agar pemimpin pakatan pembangkang bersikap lebih matang dan terbuka serta menghormati orang lain dan jangan asyik mempertikaikan sesuatu yang mungkin boleh menimbulkan rasa tidak puas hati dikalangan bangsa atau kaum lain.

"Mereka kena sedar, bahawa negara yang mereka diami ini terdiri dari pelbagai kaum. Di kalangan Ahli Majlis MPT pun ada juga mereka yang berbangsa Cina, namun tidak ada sebarang bantahan pun dari mereka tentang isu replika ini.

"Ini disebabkan pemikiran mereka itu lebih terbuka dan matang.  Inilah cara politik sempit di kalangan kepimpinan pakatan pembangkang, sampaikan isu remeh-temeh semacam ini pun cuba mereka jadikan isu politik dengan memainkan sentimen perkauman.

"Tapi biasalah, itulah sikap dan kepimpinan pakatan pembangkang yang sudah kehabisan modal. Apatah lagi seperti DAP, memang tak dapat nak lari daripada bersikap rasis. Apa yang hak dia orang kita tak boleh usik, tetapi apa yang hak kita, kalau boleh mereka langsung tak bagi buat," tegas beliau lagi – MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 3:13 PM

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 01:14 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2012 01:32 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Nov 2012 01:45 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di bukit tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Oct 2012 01:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kairyuzai N Samm: Chen Chen Ho Steamboat @ <b>Bukit Tinggi</b>, Klang .

Posted: 29 Oct 2012 09:54 PM PDT

Harlow Earthlings! I am here to make you crave steamboat today :) 
It's gonna be a short quick post cause i am updating during lunch time :)
It was a Friday and it was a public holiday where me and wifey thought, hey! Lets go to GM Warehouse at Klang , then have steamboat as dinner :) 
Went over GM Klang, wow, huge and loads of stuff at warehouse price. I practically went into every toy store or accessory store there is. Was not bothered about their clothes :P . 
It has two sides. Pretty cheap. The top one is themain compartment with the zip , opening , etc . And the below one is the side pocket. Was only for RM35. My first very own SATCHEL BAG! I showed wifey a Mulberry Satchel Bag and she was like no no that was like i guess a year ago ? And not , i dont need mulberry <3 .="." a="a" bag="bag" got="got" i="i" lalalala.="lalalala." like="like" nbsp="nbsp" p="p" which="which"></3>
Wifey got herself this : 
We ordered a two people set. It cost RM14++ meaning it will eventually come to roughly RM20 and they have a huge "tong" of this : 
What i liked about the food? THE FOOD WAS SUPER FRESH! I never have eaten such good soft fresh fishballs like this before and everything is fresh. We had Tom Yam and Chicken Soup and the Tom Yam was not bad. It reminds me of Pulau Ketam Seafood at Kota Damansara but they are not as fresh as Chen Chen Ho seafood.

The Fried sliced Onions are great but a little too oily for its like they fried it and throw the whole thing into the tupperware after frying. ==

I will definatly go back there to eat, but not for the steamboat but next is for the Menu item. We wanted to order crab but there were only both of us and the steamboat made us kind of full. Guess have to wait for one day and ask Mei Wong to join us together :)

When i was a GM Warehouse , i saw FUNFAIR!!!! DROOOLLLSSSS!!!

I LOVE FUNFAIR!!!

I made a fuss till wifey had to take me to the funfair. Not really a fuss but more on sulking :P

Most of the things are a copy of Genting Theme Park like the Selero Shot , The flying swings and some of Times Square theme park too like the DNA Mixer , 360 turn. We did not play it at all. Kinda scared to play cause funfair usually travel everywhere, who would know just a slight skru missed? I just dont feel safe with fun fair theme park . 
We played Bingo , threw a little darts and head back to PJ . Before that went to Tesco to get some groceries for Saturday. :)
Bla bla bla, and it was 5AM . Time to sleep and wake up to a brand new day :) 

<b>Bukit Tinggi</b> 2, Klang (R00120)

Posted: 27 Oct 2012 10:49 PM PDT

For Rent

Ref no: R00120

Bukit Tinggi 2 which is located in Klang. It is a part of major developmental area which consists of Bandar Bukit Tinggi 1,  Bandar Bukit Tinggi 2 and  Bandar Bukit Tinggi 3.

Among the major attraction here in Bandar Bukit Tinggi 2 is the AEON Bukit Tinggi Shopping Center, noted to be the largest AEON Jusco in Southeast Asia. Over 5,000 car park bays and 1 million square feet of retail and shopping area awaits customers here.

Food and dining lovers would enjoy the wide array of restaurants available within Bandar Bukit Tinggi 2, which features a long list of eateries (up to over 100 restaurants) serving food from East to West to suit all tastes. The wide variety of amenities here which caters for a population of 70,000 people has made Bandar Bukit Tinggi 2 the fastest growing and most successful township in Klang.

Bandar Bukit Tinggi 2 is accessible via major highways such as the KESAS highway. It is located 30km from Petaling Jaya and 50km west of Kuala Lumpur. Public bus service providers provide easy transport for residents from their homes to the Klang town center.

Facilities

  • Playground
  • Salon
  • 24hr security
  • Cafeteria
  • Covered parking
  • Jogging track
  • Barbecue area
  • Business centre
  • Mini market

Property Details

Ref No: R00120
Address: Lorong Batu Nilam, Bandar Bukit TInggi,
City: Klang
State: Selangor
ZIP: 41200
Title Type: Double Storey Link House
Tenure: Freehold
Unit Type: Intermediate
Facing Direction:
Land Area (sq): 24' x 75'
Build Up Area (sq):
Bedrooms: 3+1
Bathrooms: 3+1
Furnishing:
Occupancy:
Asking Price: RM 1,600.00
Maintenance Fees: RM120.00
Facilities: 24 hours gated and guarded

Property Photos

SWEET SCENT: Playing Tourist at Colmar Tropicale,<b>Bukit Tinggi</b>

Posted: 21 Nov 2012 03:48 PM PST

On my way back from Kuantan,I had a stop at Colmar Tropicale,Bukit Tinggi Pahang.This is my second visit since last 2 years I went there with my sweetheart.
When I was still studying in Japan,I have a friend who was also studying in Colmar,a small city in France,and when I got back to Malaysia,a small "Colmar" exists,though I don't contact my friend from real Colmar anymore :P
As for the outfit,I chose to wear all black and white from head to toe,thus I name it "Black and White Day" :P
About 15 minutes after our arrival at Colmar Tropicale,it started to rain cats and dog and we had to wait for at least 20 minutes,before we could explore the place and later on we proceeded to the next destination which is Japanese Garden and lastly Rabbit Park!
Overall,we had so much fun!
Blazer:H&M(Last seen here)
Pants:H&M(Last seen here)
Scarf:Fahrenheit88(Last seen here)
Bag:Fahrenheit88(Last seen here)
Shoes:Unbranded(Last seen here)

06 di bera pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di bera pahang - Google Blog Search


Live Jelajah Merdeka Rakyat (Simpang Kepayang, <b>Bera</b>, <b>Pahang</b> <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2012 05:36 AM PST

Live from Pahang malam ini dalam kempen Jelajah kebangkitan rakyat, Ubah sekarang selamatkan malaysia, Pas ganti umno akan dibawakan khas kepada anda oleh tim era pasca dengan bantuan teknikal dari tim Pakatan Rakyat Supporter, selamat menonton live ini kerana tidak terdapat di media media malaysia dan hanya blog era pasca saja di bawakan khas kepada anda. semoga mendapat maklumat tepat untuk menuju putrajaya. insyaallah. LIVE SEKARANG DARI PAHANG !!..


Live streaming by Ustream harap maaf kami mengalami masalah teknikal dan masih cuba memperbaikinya..
Sementara tunggu LIVE dari Pahang, layan Penang TV dulu.. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------->>END POSTING HASUTAN<<--
VOTE ONLINE PRU13:
"Setujukah anda DSAI dilantik Perdana Menteri Malaysia ke 7?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN
 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved