ads

Selasa, 25 Disember 2012

06 di ceruk paloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ceruk paloh - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ceruk paloh</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2012 11:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di janda baik</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2012 11:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

AzFiqs Photography: Back to nature in secluded <b>Janda Baik</b>

Posted: 23 Dec 2012 07:30 AM PST

We love nature and whenever we have the opportunity especially during weekends, we will escape the hectic life in city & spend our time together peacefully in places like beaches, rivers, islands, waterfalls etc. Recently we went to Janda Baik, a beautiful place with luscious landscape just outside Kuala Lumpur. It is approximately 1.5 hours by car and we stayed in D'Ark Resort. Upon arriving there, we were entertained with a gorgeous scenery along the way and when arrived there this lovely river awaits us right in front of the resort! It is relatively shallow and just perfect for paddling for the kids.

Breathtaking view as the background of the resort.
Clean, tidy and well maintain lawn at the entrance of the resort.
We came here without any prior booking (last minute decision..hehe). We were lucky that there were still available rooms & to top it up which was the best thing happened, our room was upgraded to executive suite! What a perfect start! In the picture below, our room is at the top level, the only stairs seen in the picture leads to our room. The view from the room is just lovely.

As usual, the kids love paddling in the water. Both of them are quite independent especially Adam. We only supervise them from distance.

While the kids enjoying themselves paddling in the water, I was bbq-ing the fresh fish that we bought from the local people nearby the resort. Yup, it's scrumptious! The kids love it when they came up to the riverbank for food.

Peacefulness...


My precious Adam and Mia.

Pak Habib S.H.ALATTAS The Writer: Bahagian 1- Antara <b>Janda Baik</b> <b>...</b>

Posted: 24 Dec 2012 03:21 AM PST


ANTARA JANDA BAIK DAN JANDA JAHAT
Lebih kurang pukul 12 tengah hari, hari Rabu 18.12.2012, dalam perjalanan pulang ke WADI HUSSIEN di Janda Baik, Bentong, Pahang, tiba-tiba saya teringat, "apa ada pada nama?" Maksud saya dengan 'nama' ialah 'branding' atau jenama.  Macam kereta , jam tangan, handbag dan kawasan kediaman atau nama yang menjadi gelaran Tun, Tan Sri, 'first lady' atau gelaran yang buruk-buruk Komunis, Dajjal, Setan, Penyamun Tarbus, Pelesit dan Hantu Raya. Nama yang buruk apabila terlekat pada tubuh memang susah nak dipadam; begitu juga nama yang baik untuk menjaga 'image' sebelum 'damage' - meminjam bahasa Inggeris sebagai pembuka selera.
Kenapa bila disebut Kampung Janda Baik, ramai yang beranggapan tidak baik terhadap janda; apakah tidak ada isteri orang yang curang atau anak dara yang macam jalang?Mana ada manusia yang sempurna 'maksum' melainkan Nabi Muhammad SAW.
"Ada ke janda baik?" mereka bertanya.Pelik tapi benar, kenapa tidak boleh berbaik sangka dengan janda?Apakah semua janda jahat? Apakah kita lupa bahawa Khadijah r.a. isteri pertama Nabi Muhammad SAW, adalah seorang janda; antara 4 wanita terbaik yang dipilih oleh Allah SWT?
Rosmah bini Najib, 'first lady', selepas bercerai dengan lakinya, sementara hendak berkahwin dengan Najib anak Tun Razak, dia pun sempat bergelar janda.Bila Rosmah jadi isteri kedua Najib dan Najib terpaksa menceraikan isteri pertamanya, Tengku Puteri pula jadi janda kerana Najib kahwin dengan Rosmah.
Mula saya kenal Najib semasa menulis buku Pemuda Di Zaman Mahathir, 1982, masa itu Najib baru jadi MB Pahang, kemudian menjadi Menteri Belia dan Sukan.Adakah cerita-cerita ini dimuatkan di dalam Biografi Rosmah; di mana, bila, dan siapa yang memperkenalkan macam mana boleh jatuh cinta dengan Najib?
Apakah antara isi biografi Rosmah yang heboh diperkatakan kerana Tun Mahathir buat komen mengandungi soalan, menjawab cerita dalam buku saya Memo Untuk Najib, Pak Habib Perang Big Mama atau menjawab tuduhan Deepak yang akan menerbitkan buku Kontroversi Najib, Rosmah,  Altantuya, Bala dan adik Najib? Lu fikirlah bro.
Soal ramai tidak senang bila Rosmah menjadi 'first lady' dan cerita dalam buku biografinya, itu cerita lain. Suka hati dialah dia nak tulis buku, yang Hang nak kepochi pasal apa dia first lady?Jangan kata RM150, USD1500 pun ramai yang sanggup beli.Hendak hidup kena pandai ambil hati Rosmah.
Rosmah terkenal sebagai "Big Mommah", wanita yang paling banyak dapat publisiti jika dibandingkan dengan semua Menteri terutama benda yang buruk.Kasihan. Peduli apa orang ramai nak benci? Rosmah wanita yang paling boros selain kerabat di Raja Johor yang punya ratusan kereta, 'private jet' yang kisahnya ada dalam buku 3S.Siapa berani kata 'no' kepada perbuatan membazir; bersaudara dengan setan?Cincin bini Perdana Menteri harga berpuluh juta ringgit, di ketika rakyat dalam keadaan miskin terutama orang Melayu.Rosmah disamakan seperti Imelda Marcos di Filipina dan Ibu Tien di Indonesia. Wanita paling berkuasa ketika suami mereka menjadi pemimpin Negara.Rakyat sekadar boleh cakap macam anjing menyalak gunung.Kasihan rakyat.
Saya fikir jika beri tajuk buku itu Bagaimana Menjadi Tersohor dan Kaya Raya Selepas Menjadi 'First Lady', tentu buku Rosmah jadi lebih hebat dari Bagaimana Menjadi Kaya Dunia Akhirat karya saya dan Dr Azizan Osman. Kalau dia bukan First Ladytentu saya jadikan dia ikon untuk program Ilmu Berani di Univesity of Life.Mana ada wanita yang lebih berani dari dia di Malaysia.Apa salah kita mendalami 'The Mind of Rosmah Najib' daripada mengutuk dan cari dosa, menfitnah dan berburuk sangka.
Ada yang beri senyum sinis bila dengar nama Janda Baik? Apa yang baik? Ke lain pula imaginasi lelaki 3T, Teringin Tapi Takut Bini, ada yang kata, "Saya bukan takut bini. Bini yang takut saya.Syurga antara dua kaki isteri bukan di bawah tapak kaki suami."Kasihan.
Pelik tapi benar, kenapa 'janda' dianggap tidak elok?Rosmah semasa janda, ketika belum jadi isteri Perdana Menteri, siapa pun tak kata Rosmah Janda Jahat.Anak Cina makan pengat, sendiri punya diri sendiri mau ingat.Kalau tidak percaya tanya Sharizat tauke lembu, itu sebab bila saya kena tahan polis pasal buku 3Tan; Setan, Syaitan, Sultan, tersiar di Agenda Daily (dot) com yang saya nak tulis novel. Kisah cinta Rosmah-Najib dan Altantuya-Razak Baginda;Sharizat Ketua Wanita UMNO taukeh lembu tersohor di dunia. Buku itu pasti lebih mahal dari harga seekor lembu Sharizat, apa lagi kalau difilemkan? Penggambaran di Paris, London, dan Mongolia; tempat lahir Altantuya.
Rosmah yang berasal dari kampung ketika itu belum dilabel sebagai 'puaka' dan macam- macam lagi kata nesta dan sumpah seranah semasa dia berkerja dengan Island and Peninsular; tidak ada jenama yang dilekatkan ke tubuh bini Najib. Kalau tidak percaya cuba baca tulisan oleh Hishamuddin Rais di blognya untuk Autobiography Rosmah. Wanita Pertama Malaysia pasti boleh jadi hebat dari filem James Bond 007?
Kerana ramai wanita yang ingin menjadi Rich and Famous dan ramai yang nak tahu rahsia bagaimana ramai sangat orang yang takut padanya hingga Rosmah boleh sampai ke kemuncak kuasa. Rahsia kerajaan yang belum pernah dicapai oleh Wanita Pertama Malaysia sebelumnya; betul ke Rosmah guna bomoh, guna cirik berandang atau nasi kang kang kang  atau semua itu fitnah, tuduhan tanpa bukti? 
Sour grapes, memang ramai mereka yang iri hati, 'orang kita' kalau tidak ada sifat PHD, bukan lah orang kita namanya. PHD, Perangai Hasad Dengki, terhadap Najib yang sayang bini. Lu fikirlah bro. Kalau tak ada beruk, masakan pokok bergoyang, pinjam kata Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO menantu mantan PM yang sangat kontroversi semasa Pak Lah jadi PM. Kasihan KJ pertama kali dalam sejarah UMNO, Ketua Pemuda tidak diberi jawatan. Bila Pak Lah dah jadi botol kosong.
'Janda' dalam bahasa Parsi, bermaksud 'pelacur', 'sundal' ada juga bahasa Inggeris yang menggelar betina murahan sebagai 'bitch'; anjing betina. Orang kita yang jumud pemikirannya pandang hina dan jijik pada 'Anak Sun' yang tidak berdosa terhadap perempuan yang tidak minta jadi GRO dalam keadaan begitu seperti pandang terhadap penagih dadah, 'bohsia' dan Mat Rempit.Begitu juga anggapan mereka terhadap anjing.Apakah kerana anjing dianggap najis, fahaman ini dipegang oleh mazhab Shafie tapi tidak pada mazhab Hanafi; maka tidak ada kebaikan pada anjing?Tafakur, apakah kucing tak bawa najis yang dipijak di luar rumah atau binatang dan bangkai yang dimakan, sedangkan najis kucing terlalu busuk.Bila lagi mahu melihat muslihat kebaikan dalam yang kita benci kerana sayangkan mereka yang buruk?
Kenapa berfikiran negatif terhadap mereka yang tak diminta menjadi GRO, 'bohsia'. Perempuan mana yang sanggup dirinya menjadi pelacur, melainkan akibat terdesak, jiwanya sudah rosak, hidupnya telah dirosakkan oleh keluarga terdekat yang sepatutnya menjadi pelindung tetapi merogolnya atau tidak mendapat kasih sayang dan penjagaan yang betul lalu menjadi 'bohsia'? Ramai yang jadi janda kerana tidak larat hidup dizalimi, dipukul, dibantai dan bermacam-macam lagi oleh suami yang lebih binatang dari binatang tapi kerana tergolong dalam puak VIP atau VVIP terlepas macam tu saja kerana mereka lemah dan tidak berupaya? Begitu juga dengan +Anwar Ibrahim kenapa tidak melihat kebaikan dalam diri beliau. Apakah dia minta untuk dimalukan sebegitu.
Pernah kah kita bertanya, "kenapa ramai yang kaya tapi bakhil tapi bermurah hati berlebih-lebihan pada ramai wanita kita yang tidak ada pilihan jadi GRO; "penyedap" bagi para VIP yang bila nak memuaskan nafsu 'boss', suruh bawa pelacur terhormat yang dilabel sebagai 'nasi lemak'?" Nak tahu lebih lanjut baca semula buku saya Nasi Lemak For VIP. Ramai VIP dan VVIP yang buat kerja terkutuk tanpa memikir dosa kerana mereka seolah-olah mereka maha berkuasa, boleh perkosa seramai mana wanita yang mereka suka; bangsa berani buat dosa.Yang mereka takut hanya sakit dan mati.
Berapa ramai yang sanggup membantu, melihat wanita bangsanya jadi bohsiah GRO dengan wang puluh atau ratusan juta yang di dapati tanpa titik peluh hanya dengan kuasa? Tanpa memikirkan bila Tuhan tanya dari mana dapat wang berjuta sedangkan kita lahir terlanjang dan tidak bawa apa-apa? Kebanyakkan ulama yang berkuasa pandai menghukum tapi tak bersifat loving, giving, caring, sharing dan forgiving; tidak beradab seperti akhlaq Rasulullah SAW.Islam mengutamakan keadilan, menentang kemungkaran. Islam bukan sekadar agama 'ritual' seperti agama-agama yang lain.Sampai bila hukuman mesti bergantung pada kitab fekah tanpa menggunakan common sense, tanpa conscience?Inilah akibat bila tidak ada ilmu tasauf; ilmu hakikat, tarikat, dan ma'rifat - hati sekeras batu.Ilmu yang menjadi teras yang di ajar di University Of Life.Mendidik roh dan hati manusia supaya mempunyai kemanusiaan.
"Dalam diri manusia ada seketul daging jika baik daging itu baiklah manusia begitu juga sebaliknya."
Mungkin ada juga perempuan yang memang suka jadi janda, bebas boleh pilih jantan kerana nafsu buas; nak buat macam mana?Susah sangat nak kahwin, banyak sangat 'songeh' di pejabat kadhi.Lu fikirlah bro, nak kahwin susah, nak bercerai susah, nak berbini susah, sedangkan Islam agama yang mudah bukan untuk menyusahkan ummat. Ketua-ketua agama buat apa sampai bila nak buat bodoh? Bila di kritik, murka yang amat sangat.Kalau nak berniaga, berhenti jadi 'Raja'.Kalau nak berkuasa, sertai pilihan raya. Ini yang membuat rakyat naik darah, 'blood go up stairs'.
Dunia sudah nak kiamat, Imam Mahdi bakal muncul.Bila tulis buku Setan, Syaitan, Sultan, buku belum di review, belum di bawa ke Menteri Dalam Negeri untuk mengharamkannya.Arahan dari atas sudah di terima.Buku dirampas di PWTC, saya diheret dan di tahan tanpa sebab selama 6 jam dengan alasan buku mengandungi unsur-unsur hasutan tetapi tidak dibuktikan. Uncleseekers sudah enam bulan disoal siasat, talipon bimbit dan komputer ribanya masih tidak dipulangkan lagi. Buku 3S tidak boleh jual, diganggu gugat, di takut-takut.CPU di pejabat di angkut.Apa punya demokrasi? Tidak takut dengan Tuhan ke?Tuhan suruh baca, awak haramkan manusia dari membaca.Ingat, doa orang teranyaia dan dizalimi dimakbulkan Tuhan. Lu fikirlah bro. (bersambung)

06 di mempaga - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di mempaga - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2012 09:40 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Sep 2012 09:46 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jun 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

my Story~: karnival <b>di mempaga</b>

Posted: 19 Jun 2012 11:10 PM PDT

Assalamualaikum..
bulan jun adalah bulan yg sgt sibuk! =(
tp okla dr xde keje kan. mggu lps aku outstation seminggu di mempaga. nk tlg team mempaga menjayakan karnival kolej dan alumni la katakan.

BLOG PAHANG: 06 <b>di mempaga</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Sep 2012 09:22 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SETIAP ANAK PERMATA NEGARA: LAWATAN KE ZOO NEGARA

Posted: 12 Sep 2012 12:02 AM PDT

Program bulan Julai ialah lawatan ke Zoo Negara Malaysia, Kuala Lumpur. Program diadakan pada 14 Julai 2012. Seramai 16 keluarga kanak-kanak PERMATA telah melibatkan diri dalam program ini. Seawal jam 7.00 pagi ibubapa dikehendaki berkumpul di stesen bas Feldajaya Mempaga. Ibubapa yang menaiki kenderaan sendiri juga turut sama berkumpul di sini. Sarapan bihun goreng telah diagih-agihkan dan semua peserta diminta untuk bersarapan dahulu sebelum menaiki bas.
Pada jam 8.00pagi, kami semua bertolak ke Zoo Negara. Kami tiba di Zoo Negara pada jam 10.00pagi. Setelah semua peserta rombongan berkumpul, tiket telah diagihkan. Semua peserta rombongan bebas melawat Zoo dan dikehendaki berkumpul semula di pintu masuk pada jam 1.00tengahari. Setelah semua peserta berkumpul, kami semua bertolak menuju ke Masjid yang terdekat untuk menunaikan solat zuhur. Kemudian, kami meneruskan perjalanan menuju ke Taman Tasik Titiwangsa untuk makan tengahari. Setelah semua peserta menjamu selera, kami dibawa membeli-belah di Giant Gombak. Pada jam 5.00petang kami bertolak pulang ke Mempaga.
Kami mohon maaf kerana gambar tidak dapat disertakan kerana ada sedikit masalah yang tidak dapat dielakkan. Ok berjumpa lagi di lain kali.

06 di lurah bilut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di lurah bilut - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>lurah bilut</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Nov 2012 12:00 AM PST

Ketika Lurah Bilut mula diteroka untuk dijadikan tanah rancangan Felda, tidak siapa menyangka bahawa syarikat yang ditubuhkan kerajaan itu bakal menjadi sebuah syarikat perladangan yang terbesar dan terkemuka di dunia.

Ketika langkah pertama para peneroka yang membanting tulang empat kerat di Lurah Bilut dahulu, tidak siapa menyangka bahawa segala hasil titik peluh dan darah mereka akan terus mewangi sehingga ke persada antarabangsa.

Dan ketika komuniti kecil warga Felda Lurah Bilut mula berjasa pada bumi bertuah ini, tidak siapa menyangka bahawa program kerajaan untuk rakyat tersebut mampu mengubah nasib kehidupan mereka sehingga mampu memiliki ladang di Indonesia.

Dengan lahirnya Felda Global Ventures Holdings Sdn Bhd (FGVH), nama Felda kini berada di negara termaju dunia, Amerika Syarikat, Kanada, Afrika Selatan, negara-negara di Benua Eropah serta Asia Barat seperti Turki dan sebagainya.

Tidak pernah termimpi untuk para peneroka di Lurah Bilut tentang syarikat yang mereka usahakan itu akan menjalinkan kerjasama dengan pelbagai syarikat multi-nasional antarabangsa terkemuka dan berstatus multi-bilion seperti Bunge Limited, Procter & Gamble, Behn Meyer & Co, Taiko Clay Chemicals dan banyak lagi.

Bunge adalah sebuah firma pengeluar produk pertanian terbesar di Benua Eropah yang berpengkalan di New York dan mempunyai kepakaran teknologi yang tinggi serta pasaran yang luas di Amerika Syarikat, Kanada, Mexico, negara-negara Asia Pacific, Afrika, Timur Tengah dan kepulauan Caribbean.

Menurut sumber yang diperoleh, FGVH kini memiliki sebuah loji memerah dan menapis minyak canola dan soya di Becancour, Kanada.

Usahasama FGVH dengan Bunge diramal akan memantapkan lagi harga dan nilai pasaran saham syarikat perladangan negara itu yang akan disenaraikan di Bursa Malaysia pada Mac atau April ini.

Procter & Gamble (P&G) pula merupakan sebuah syarikat antarabangsa terkenal yang menjalinkan kerjasama berkaitan produk oleokimia, khususnya membabitkan mengenai penyelidikan bio-diesel yang kini berjalan lancar di Cincinnati, Amerika Syarikat.

Bayangkan sekiranya FGVH dan P&G menghasilkan produk bahan api diesel yang bakal menggantikan bahan bakar diesel sedia ada yang kian mahal harganya di pasaran, pastinya ia akan membuahkan hasil yang paling berbaloi.

Behn Meyer & Co. pula merupakan sebuah syarikat terkemuka di peringkat dunia yang menjalinkan kerjasama dengan FGVH berkaitan produk pertanian, khususnya baja pelbagai nutrien, di rantau Asia Tenggara dan Eropah.

Itu semua adalah beberapa nama-nama besar syarikat  yang memainkan peranan penting di dalam dunia perniagaan di peringkat antarabangsa yang dilihat mampu melonjakkan keuntungan FGVH pada masa ini.

Ada banyak lagi usahasama dengan syarikat-syarikat besar dan FGVH bijak memilih rakan kongsi strategiknya memandangkan aset perladangan terbesar negara itu dibantu oleh pakar-pakar runding perniagaan dari dalam dan luar negara.

Untuk menjamin penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia itu memberi kelebihan terhadap peneroka Felda yang terbabit syarikat itu telah melantik tiga bank asing dan dua bank tempatan untuk mengendalikan proses tersebut.

Bank-bank asing tersebut ialah Morgan Stanley, JP Morgan dan Deutsche Bank, manakala bagi bank tempatan pula Felda diwakili oleh Maybank Berhad dan CIMB.

Justeru, tidak hairanlah sekiranya FGVH menegaskan bahawa syarikat itu mampu dan komited untuk menjanjikan pulangan yang baik serta sangat berbaloi kepada Felda pada setiap tahun.

Mengukuhkan lagi jaminan bagi kepentingan Felda dan para peneroka, Perdana Menteri sendiri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah menjamin bahawa mereka akan tetap terus mendapat apa saja kemudahan serta kelebihan yang mereka terima sebelum ini.

Dengan segala sokongan dari pihak pengurusan tertinggi Felda, FGVH, para peneroka dan kerajaan, segala 'durian runtuh' yang membabitkan penyenaraian di Bursa Malaysia itu bakal dinikmati bersama dalam ertikata "win-win situation".

Terbaru, Kerajaan Negeri Pahang yang diketuai oleh Menteri Besarnya, Datuk Seri Adnan Yaakob juga turut menyatakan komitmen mereka untuk turun padang bagi memperjelaskan kepada seluruh warga peneroka di seluruh negeri itu mengenai penyenaraian FGVH tersebut.

"Dua siri penerangan melibatkan peneroka di beberapa buah tanah rancangan sebelum ini mendapat sambutan menggalakkan apabila mereka mula menyedari rasional penyenaraian FGVH.

"Selepas mendapatkan penerangan sebenar, mereka tidak lagi terkeliru dengan dakwaan pembangkang yang mendakwa kononnya aset serta tanah peneroka akan hilang jika syarikat Felda itu disenaraikan kerana tanah terbabit dijadikan cagaran," kata Menteri Besar Pahang itu baru-baru ini.

Lihatlah, meskipun dianggap 'orang luar' yang tiada kepentingan di dalam Felda pun sudah sanggup menerangkan tentang 'durian runtuh' yang bakal diperoleh para peneroka, sudah tentulah penyenaraian itu bakal memberikan Tawaran Awam Permulaan (IPO) yang terbaik buat semua warga Felda.

Khabarnya, warga pelabur pula tidak sabar menantikan penyeneraian Felda itu kerana ia adalah yang terbesar dan terbaik untuk tahun ini.

Sewajarnya selepas mendapat penjelasan yang membetulkan persepsi buruk yang ditohmah segelintir pihak, warga peneroka akan 'lekas celik' dan positif, serta memberikan sokongan padu kepada agenda yang bakal membuahkan hasil yang lumayan itu.

Hakikatnya, itulah Felda kini dan masa depannya yang lebih gemilang.

Bermula dari Lurah Bilut, kini Felda mengembangkan sayapnya di merata pelosok dunia dan megah bangga membawa nama Malaysia sebagai syarikat perladang yang bukan calang-calang reputasinya.

Bagaimanapun, segala 'kemanisan' yang dilihat mampu melonjakkan nama Felda di persada dunia itu tidak mungkin dapat dikecapi sekiranya tidak wujud kerjasama dari semua pihak, khususnya dedikasi dan sokongan padu dari kakitangan Felda sendiri.

Justeru, adalah wajar bagi semua pihak yang terbabit menjayakan transformasi Felda ini untuk sikap yang lebih positif dan berazam memberikan sokongan tidak berbelah bagi mendatangkan keuntungan kepada seluruh warga syarikat perladangan terbesar bertaraf dunia itu.

Sayanglah jika peluang keemasan ini dipersiakan hanya kerana segelintir minoriti yang cemburu dengan kejayaan Felda itu!

di negeri pahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri pahang - Google Blog Search


Addin: Gambar Dan Tawaran Menarik <b>Di</b> Himpunan Kebangkitan <b>...</b>

Posted: 12 Oct 2012 12:00 AM PDT


Tawaran Kerajaan Pakatan Rakyat Kepada Rakyat
Adalah dengan ini diisytiharkan bahawa sekiranya Pakatan Rakyat diberi mandat memerintah negeri Pahang pada PRU 13 nanti maka kami akan :

PERTAMA








06 di ketari - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

06 di ketari - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2012 07:44 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Nov 2012 07:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2012 07:53 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 07:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2012 07:53 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 07:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Mar 2012 07:24 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 07:21 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 07:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 08:14 PM PDT

Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500,000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan beberapa pandangan menarik yang wajar kita renungi bagi menghadapi PRU ke 13 nanti.

Melihat kepada fakta angka, mungkin agak sukar meneka apakah Pakatan Rakyat mampu mara ke Wisma Sri Pahang. Namun jika diambil kira terdapat terdapat 21 kerusi Dun yang ada tanah rancangan Felda, peluang nampaknya tidak mustahil. Ini jika dilihat berdasarkan perkembangan baru kesedaran politik para peneroka. Beliau tidak menyentuh tentang undi peneroka. Namun jika diandaikan hanya 5 % sahaja swing undi peneroka daripada PRU 2008, sesuatu kejutan boleh berlaku di negeri ini!

Di bawah ini saya perturunkan semuanya pandangan Fakhrul Anuar, hatta tanpa mengubah ejaan dan ayat-ayatnya.

Salam. Melihat kpd mood wall ini, semuanya mahukan PAS Pahang bersama Pakatan Rakyat utk memerintah negeri ini selepas PRU-13. Namun elok juga kita melihat sebentar kpd realiti yg bakal dihadapi.

Sehingga kini, pembangkang menguasai 5 kerusi drpd 42 kerusi (BN 37 kerusi). Utk melayakkan PR menerajui Pahang secara kemenangan majoriti mudah (simple majoriti), PR perlukan sekurang2nya 22 kerusi. Utk tujuan itu, PR mesti mempertahankan 5 kerusi yg telah dimenangi semasa PRU-12 (2 PAS, 2 DAP & 1 Bebas) iaitu di N12 Beserah (maj 1541), N32 Kuala Semantan (maj 932), N7 Tras (maj 2451), N38 Triang (maj 2469) dan N1 Tanah Rata (maj 575-Bebas). Masih berbaki 17 kerusi lagi.

Di mana peluang utk menang boleh diperolehi secara analisa kalkulatif sebegini? Pertamanya ianya boleh difokuskan kpd 7 kerusi yg dimenangi BN dgn majoriti kurang dr 1000 undi iaitu di 3 DUN majoriti pengundi Melayu iaitu N16 Inderapura (maj 873), N15 Tg Lumpur (maj 496), N29 Jengka (maj 596) dan di 4 DUN pengundi majoriti atau signifikan bkn Melayu di N14 Teruntum (maj 293), N10 Damak (maj 509), N34 Ketari (maj 882) & N35 Sabai (maj 145-India).

Seterusnya fokus perlu diberikan kpd 8 kerusi maj antara 1000-1500 terdpt di 5 kwsn maj Melayu (lebih 70%) iaitu N24 Luit (maj 1068), N3 Pdg Tengku (maj 1188), N9 Tahan (maj 1357), N19 Panching (maj 1441), N27 Jenderak (maj 1374) dan di 3 lagi kwsn pengundi bercampur iaitu di N33 Bilut (maj 1108), N4 Cheka (maj 1280), N5 Benta (maj 1358).

Ini bermakna masih short 2 kerusi utk majoriti mudah. Dimana lagi peluang utk menang? Wajar utk dimantapkan jentera di N28 Kerdau (maj 1615), N37 Guai (maj 1941) dan 2 kwns pengundi bercampur iaitu di N13 Semambu (maj 2136) & N30 Mentakab (maj 2439).

PAS mesti berupaya utk mendapatkan sokongan Melayu dan pengundi atas pagar perlu beralih dr menyokong UMNO secara signifikan peratusannya.

Berdasarkan parti, utk menang simple maj, 22 kerusi tersebut bakal diwakili PAS 9 kerusi, DAP 8 kerusi dan PKR 5 kerusi. Banyak faktor jg perlu diambilkira termasuk faktor calon yg berkredibiliti utk diketengahkan. Dan PAS perlu melipatgandakan usaha n memperkemaskan jentera utk memenangi hati pengundi Melayu. Usaha dakwah n tarbiah juga mesti menjadi asas utama. Kemungkinan kerajaan campuran spt yg pernah berlaku di Perak juga tidak boleh ditolak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search. Posted: 17 Jun 2011 07:46 PM PDT. Seorang sahabat dalam facebook KELAB 500000 PENYOKONG PAS PAHANG, Fakhrul Anuar Zulkawi, mengutarakan ...

<b>KETARI</b> EXCEL SM SAINS LABUAN MEMENANGI ANUGERAH <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:45 AM PDT

12-17 Mac 2012, Moscow,Russia: Kumpulan KETARI EXCEL SM Sains Labuan telah menyertai program "The Four Elements Festival International Folk Dance Competition For Children and Young People" di Moscow, Russia pada 12-17 Mac 2012. Telah disertai oleh 13 orang pelajar dan 3 guru termasuk Pengetua Cemerlang SM Sains Labuan, Tn Hj Mahamad Shukri Said. Terdapat 8 kategori yang dipertandingankan dan KETARI EXCEL telah berjaya menggondol  Anugerah Khas Juri bagi Persembahan Terbaik. Tahniah!

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di ketari</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

26 Buah Rumah Hangus <b>di Ketari</b>, Bentong. | ondscene

Posted: 22 Feb 2012 05:57 PM PST

26 Buah Rumah Hangus di Ketari, Bentong.

Kg Baru Cina
Ketari, Bentong
Pahang
22 Februari, 2012
4 petang
 

Kejadian ini berlaku semalam, tetapi saya hanya sempat menyiarkannya hari ini, 23 Februari.

Sejumlah 26 buah rumah musnah samasekali dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.50 petang di Ketari, Bentong.

Dan kebakaran ini berlaku hanya beberapa meter dari sebuah stesyen minyak.

7 jentera bomba dari beberapa balai Bomba dan Penyelamat bersama kira-kira 70 anggota.

Kebakaran dipercayai berlaku di bahagian tengah dan merebak dengan cepat – ketika cuaca panas terik dan angin kuat.

Pix – China Press

Post Lain Yang Berkaitan

1 Comment

Lelaki Ini Disyaki Membunuh, Merogol, Meliwat Remaja Dan Kanak <b>...</b>

Posted: 13 Dec 2012 10:39 PM PST

BENTONG – Penjenayah kejam paling dikehendaki, Rabidin Satir, 42, dituduh di Mahkamah Majistret Bentong dan Mahkamah Sesyen Raub atas kesalahan merogol dan membunuh mangsa bawah umur antara tahun 2009 dan 2011.

Dua pertuduhan dibacakan di Mahkamah Majistret Bentong manakala lima lagi di Mahkamah Sesyen Raub.

Tertuduh dibawa ke Mahkamah Majistret Bentong dalam keadaan tangan bergari, dengan kawalan ketat kira-kira jam 9.05 pagi, dengan berpakaian lokap berwarna oren.

Dia dituduh di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan 376 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh dan merogol Annie Kok Yin Cheng, 17.

Berdasarkan kertas pertuduhan dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya, Atiqah Liyana Shahrir, kejadian berlaku pada 7 Mac 2009 antara jam 11.30 malam hingga 1.50 petang, 8 Mac 2009 di sebuah rumah di Lot 4168 Kampung Ketari.

Ketika kes dibacakan, tertuduh kelihatan tenang kemudian menganggukkan kepala dan menjawab faham dengan pertuduhan itu.

Majistret, Nurliyana Ismail menetapkan 17 Januari 2013 sebagai tarikh sebutan semula kes.

Mahkamah Sesyen Raub pula menetapkan ikat jamin sebanyak RM15,000 untuk setiap pertuduhan kerana lelaki itu mengaku tidak bersalah atas tuduhan kedua hingga kelima iaitu merogol mangsa bawah umur.

Bagaimanapun, dia mengaku bersalah bagi pertuduhan pertama iaitu merogol seorang kanak-kanak berusia 9 tahun 5 bulan tetapi Hakim Murtazadi Amran, tidak membenarkan ikat jamin kerana bimbang akan menganggu mangsa.

Sebelum itu, Timbalan Pendakwaraya Atiqah Liyana Shahrir memohon mahkamah mengenakan ikat jamin sebanyak RM20,000 bagi setiap kes.

Mengikut kertas pertuduhan pertama, dia dituduh merogol kanak-kanak berusia 9 tahun 5 bulan di antara jam 2 pagi hingga 3 pagi di dalam sebuah bilik di Taman Sri Marong, Bentong pada 9 Julai 2009.

Bagi pertuduhan kedua, Rabidin yang berasalal dari Sabah itu dituduh merogol remaja berusia 17 tahun di dalam bilik di Kilometer 5, Jalan Kuala Lumpur- Bentong di antara jam 1 hingga 3 pagi pada 21 Jun 2010.

Pertuduhan ketiga membabitkan jenayah rogol kanak-kanak berusia 8 tahun 2 bulan di tepi sungai belakang rumah dekat Ketari, Bentong antara jam 12.30 pagi hingga 1.30 pagi pada 29 April tahun lalu.

Rabidin turut menghadapi dua lagi pertuduhan bagi kes keempat membabitkan remaja berusia 16 tahun 5 bulan iaitu rogol dan liwat dalam bilik di sebuah rumah di Ketari, Bentong antara jam 1 pagi hingga 2.30 pagi.

Rabidin dituduh membabitkan Seksyen 376 (2) (e) Kanun Keseksaan, Seksyen 376 (2) Kanun Keseksaan dan Seksyen 377C Kanun keseksaan.

Hakim Murtazadi Amran, menetapkan 31 Januari 2013 sebagai tarikh sebutan semula kes.

BACA: LELAKI KOREA INI PATUT BERHENTI JADI PENGADIL!

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved