ads

Khamis, 10 Januari 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


MyKhalish.com: Bercuti <b>di Cameron Highlands</b> 2012 - Century Pines <b>...</b>

Posted: 09 Jan 2013 04:10 PM PST

Bertolak agak lewat pagi tu sebab nak singgah di CIC Saujana Utama, calon-calon sekolah Aqil Khalish sbb ada open day. Lama la juga briefingnya, habis semua dalam jam 12tghari. Masa tu mmg dah panas sangat, rasa macam malas nak gi pun ada. Haha. Tapi disebabkan hotel memang dah bayar, gagahkan juga la. Berhenti lunch sekejap di R&R Rawang. Kali ni mmg terus direct ke Cameron Highlands sbb dah lambat, takda singgah mana-mana selalu mesti singgah Ipoh kejap makan Mee Rebus Ramli.
Dalam pukul 3 ptg, kami dah sampai di Cameron Highlands. Kali ni menginap di Century Pines Resort, Tanah Rata. First time stay sini, saja nak merasa lagipun bila cek online time beli kat sini yg bagi good deal, tgk gambar pun mcm menarik. Percutian kali ni juga adalah hadiah birthday dari Dedi untuk Memi. Lama juga tak ke sini, last time Amni Khalisha dlm perut lg. Hehe..
2 org budak masam, baru bangun tidur
Urusan check-in berjalan lancar, lepas dah dapat kunci terus masuk bilik dulu untuk rehat sekejap. Mandikan budak2 ni kejap, kasi segar sikit.

 Sekarang ni memang kena ambil katil macam ni, kalau 1 queen mmg ada yg tergolek.. haha
Ok juga la apa yang disediakan, kawasan pun luas utk anak2 berlari sana-sini..
Sebelum katil bersepah, sempat ambil gambar famili.. Owh yea, ini juga trip pertama menggunakan Panasonic Lumix GF3

Aqil Khalish say cheese..

Pemandangan dari balkoni bilik, sangat nyaman banyak pokok pine yg menghijau..
Lepas rehat dalam 15minit kami keluar balik nak cari makanan minum petang, kalau ke Cameron Highlands ni mmg tak sah kalau tak makan Jagung Bakar, Kimcham goreng dan lain-lain. Kita sambung nanti yea.. ^_^

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved