ads

Selasa, 29 Januari 2013

06 di cherating - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


X Yogya 91: Aktiviti <b>di Cherating</b>....

Posted: 25 Nov 2012 06:39 AM PST

Masa aku ada class,  encik suami layan anak2 dengan sports activities yang ada di sekitar hotel penginapan... Okay lah, kalau tidak sure deorang boring...

First day deorang mandi laut, second day they  swim and playing ball at the pool...
really a nice pool view - near beach 
First day they go for archery, and gym, the second day, they play table ball jerr....

 petang2 first day.... cuaca yg sgt cerah... langit Cherating biru cemerlang... subhanallah








langit pagi di Cherating....
 ibu sebelum gi kelas... lepas breakfast kat luar ngan encik suami dan anak2....
 lepak2 dulu round pantai....
Antara pesanan Nabi Muhammad SAW kepada anak2 lelaki pabila mereka akil baligh....
ajarlah mereka berenang, menunggang kuda dan memanah....
dan pabila usia mereka mencapai 17 / 18 tahun, hantar lah mereka ke negara orang menimba ilmu ( mempelajari dan mendapatkan ilmu2 naqli dan aqli...)..
mungkin kalau bahasa kita laa nih, buat kan mereka passport, dan hantar anak lelaki kita belajar, menimba ilmu di negara orang... tapi kalau baru umur 17 / 18 tahun... huhuhu
sebagai ibu hati aku cuak juga... anyway, kalau kita dengar sejarah atau latar belakang para assatizah dan ustaz / ustazah, mmg mereka kecik2 lagi dah dihantar (FAMA) belajar di Mesir, Syiria, Jordan, Pakistan dll negara... hanya hati yg benar2 kental sahaja sanggup....sedangkan Allah maha berkuasa....
lahaulawalla-kuwataillabillah.
Sesungguhnya tiada daya upaya kita hanya dengan izin dan kehendak Allah jua...
serahkan mereka kpd jagaan dan peliharaan Allah semata2....
Main table ball lepas breakfast hari kedua.... ibu nak gi kelas... 
hubby layan anak2 yg dah mula boring...
masukkan coin.... tukar dengan duit 50 sen... charge RM2....


Alhamdulillah....ibu dpt berkursus dgn jayanya dan at least school holiday anak2 terisi... awalnya plan nak ke Penang, stay di Holiday-inn Penang.... dah ke Cherating... will re-plan

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved