ads

Khamis, 17 Januari 2013

06 di temerloh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di temerloh - Google Blog Search


Berbuka <b>di Temerloh</b> | "phat corner"

Posted: 23 Jul 2012 05:05 PM PDT

Assalamualaikum WBT


Hari ini alhamdulillah dah masuk hari keempat semua umat islam di Malaysia berpuasa. Dan buat pertama kali nya semalam aku berbuka di rumah di Temerloh. Sebab 2 hari sebelum ini aku berbuka puasa di kampung. Berbuka puasa di kampung sangat lah "ohsem" sebab semua lauk pauk mak aku yang masak memang sodapppp...

nuffnang_bid = "916a2e237c14137532c88b76c8203b65";

Jadi semalam masa dari 7.30 pagi sampai 4.30 pagi kat pejabat aku ni dok fikir nak makan apa..last last tak plan jugak nak makan apa..pergi dulu bazar ramadhan kat sana nanti baru la pilih apa yang aku nak makan..Aku ni baru je 2 bulan pindah ke Temerloh jadi tak berapa familiar kawasan bazar sekitar Temerloh.

Syukur atas bantuan orang Temerloh sahabat kita Nisa Kay bertindak sebagai GPS aku hehe..dia dah list kan  bazar bazar yang terdapat di sekitar Temerloh masa aku post kat wall FB aku.. Tq ye Nisa ..



Aku amik keputusan pegi ke bazar yang dekat ngan opis aku ni ha..sebab aku lalu kat situ sebelum balik rumah.Bazar Taman Semantan. Banyak jugak pilihan makanan dan dengan lupa diri nya aku dah terbeli banyak makanan walaupun aku makan sorang je..


Lepas berbuka semalam aku fikir balik lepas ni kalo pergi bazar tak nak beli lebih dari 2 jenis lauk ngan satu jenis kuih je..air bancuh sendiri..bukan apa kalo habis makan tak apa takut tak habis..membazir...membazir kan amalan syaitan.


p/s : nak berbuka apa lak hari ini?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved