ads

Khamis, 28 Februari 2013

06 di cherating - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di cherating - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Feb 2013 07:13 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Feb 2013 07:53 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 07:37 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 07:45 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jan 2013 07:27 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

X Yogya 91: Aktiviti <b>di Cherating</b>....

Posted: 25 Nov 2012 06:39 AM PST

Masa aku ada class,  encik suami layan anak2 dengan sports activities yang ada di sekitar hotel penginapan... Okay lah, kalau tidak sure deorang boring...

First day deorang mandi laut, second day they  swim and playing ball at the pool...
really a nice pool view - near beach 
First day they go for archery, and gym, the second day, they play table ball jerr....

 petang2 first day.... cuaca yg sgt cerah... langit Cherating biru cemerlang... subhanallah
langit pagi di Cherating....
 ibu sebelum gi kelas... lepas breakfast kat luar ngan encik suami dan anak2....
 lepak2 dulu round pantai....
Antara pesanan Nabi Muhammad SAW kepada anak2 lelaki pabila mereka akil baligh....
ajarlah mereka berenang, menunggang kuda dan memanah....
dan pabila usia mereka mencapai 17 / 18 tahun, hantar lah mereka ke negara orang menimba ilmu ( mempelajari dan mendapatkan ilmu2 naqli dan aqli...)..
mungkin kalau bahasa kita laa nih, buat kan mereka passport, dan hantar anak lelaki kita belajar, menimba ilmu di negara orang... tapi kalau baru umur 17 / 18 tahun... huhuhu
sebagai ibu hati aku cuak juga... anyway, kalau kita dengar sejarah atau latar belakang para assatizah dan ustaz / ustazah, mmg mereka kecik2 lagi dah dihantar (FAMA) belajar di Mesir, Syiria, Jordan, Pakistan dll negara... hanya hati yg benar2 kental sahaja sanggup....sedangkan Allah maha berkuasa....
lahaulawalla-kuwataillabillah.
Sesungguhnya tiada daya upaya kita hanya dengan izin dan kehendak Allah jua...
serahkan mereka kpd jagaan dan peliharaan Allah semata2....
Main table ball lepas breakfast hari kedua.... ibu nak gi kelas... 
hubby layan anak2 yg dah mula boring...
masukkan coin.... tukar dengan duit 50 sen... charge RM2....

Alhamdulillah....ibu dpt berkursus dgn jayanya dan at least school holiday anak2 terisi... awalnya plan nak ke Penang, stay di Holiday-inn Penang.... dah ke Cherating... will re-plan

Farah Jamal: Raya <b>Di</b> Legend Resort <b>Cherating</b>

Posted: 05 Nov 2012 12:02 AM PST


Legend Worldwide Holiday

5 tahun yang lalu aku terima phone call dari syarikat Legend Worldwide,mereka ajak dengar taklimat tentang percutian dan kebetulan aku dan suami suka sangat bercuti almaklom takde anak so bosan-bosan selalu la bercuti tak kira dalam mahupon laur negara ikut kemampuan dan masa lapang..tapi aku memang plan setiap tahun mesti kena pegi bercuti paling busuk pon dalam KL hehehe asalkan tidor hotel ;p , so bila dapat peluang dari Legend worldwide ni aku pon bersetuju dengar taklimat dari mereka lagipon tak rugi mana dengar dengan percuma malah dapat voucher holiday percuma 2 hari 1 malam di Legend Resort Cherating..selepas dengar taklimat dari mereka kebanyakannya tentang syarikat kami dibawa melawat bilik bilik hotel mulanya pelik kenapa nak kena melawat bilik mereka rupanya mereka nak menjual package member dengan kami..macam macam bukti gambar dari ahli member yang terdahulu menjadi ahli hati dah terpaut sebabnya memang suka kan konsep yang mereka bagi dari ahli pali murah sampai la yang paling mahal..jika kita setuju menjadi ahli dia terus bagi extra voucher malah bole beli sebanyak mana voucher yang kita mahu ketika itu..setelah kami berbincang suami isteri akhirnya terjebak juga huhuhu..kami ambil package sederhana iaitu 7 hari percuma dalam masa 2 tahun banyak juga benefit menjadi ahli worldwide ni boleh guna ke luar negara so far kami belum lagi berkesempatan pergi jauh so kebayakkannya pergi dalam malaysia ajer..mana mana hotel Legend kami bole pilih..Tapi sayangnya sejak tahun lalu Legend Kl dan Leged di PD tutup yang masih ada cuma di cherating..so kami akan guna 7 hari kami di cherating ajer..takpe la bosan bosan bole la kami bercuti ke cherating macam sekarang ini lah.. 2 minggu lepas dah guna 3 hari ada baki lagi 4 hari lagi kami pilih bercuti masa raya haji hanya kami berdua ajer kali ini ibu dan anak sedara semua tak ikut..mentua dan ipar duai kakak datang..


Cuti kali ni terasa bosan pula hati teringat kat astro ;p cerita korea hehehe..suami ku la yang paling seronok relax 24 jam aku pula yang rimas kalau ada budak budak bole la ajak berendam huhuhu..so layan ipad ngan MacBook Air ajer la huhuhu BOSAN!!! tapi bila balik kl aku sibuk nak bercuti huhuhu sungguh la tak bersyukur aku ni..astagfirullah… :( ohya makan pon tak berapa nak kena ngan selera aku huhuhu..masakkan panas tak sedap bole dikatakan quality sama ngan Nasi goreng lambak!! tak kira kedai mana aku pergi sama juga hasilnya..belum jumpa lagi yang sedap..kalau ada yang tahu kedai mana yang ok share la ya..rutin kami selama 4 hari di sini hanya lepak di tepi pantai sambil baca magazine ataupon melayan games.. ;p 

ok di sini fara akan letak kan sedikit sebanyak info serata Aktiviti yang disediakan oleh pihak hotel

The Legend Resort Hotel Cherating


Lot 1290 Mukim Sungai Karang,Cherating


26080 Kuantan, Pahang Darul Makmur

Email : reservation@legendresort.com.my


Website : www.legendresort.com.my

Premium Deluxe Sea View Rm 700

. Tele-match Games - Rm 20 / Adult & Children ( Minimum 20 person )


  • Float Small Rm 3/Hour

  • Float Big Rm 5/Hour

  • Arm Float Rm3/Hour

  • Water Polo (complimentary maximum 1 Hour)



  • Beach Soccer - Complimentary max 1 Hour

  • Sepak Takraw - Complimentary max 1 Hour

  • Beach Volleyball - Complimentary Max 1 Hour



. Children Playground only for children below 12 years old



  • Rm 5 / per hour / adult /children 

  • Rm 5 /per hour /Tricycle 



. Mahjong Set(Available at the reception counter Rm 60 / per day



 . Jungle Tracking  Rm 35 /Person (minimum 5 person) - includes guide & 2 bottles mineral


. Team Building Rm 40 /person

(Booking to be made at least 3 hours in advance)

. Mangrove River Cruice (Cherating River)


Rm 50 / adult minimum 3 person


Rm 25 / child below 12 years old

*subject to river tide & weather  conditions*

. Jungle Tracking & Waterfall at jeram Penitih



  • Rm 100 /adult & 2 bottle mineral water

  • rm 70 /child & 2 bottle mineral water

  • meal arrangement Rm 10 sandwich box per person

  • Duration 8 Hours


. Turtle watching (april - august)



  • Rm 55 /adult minimum 3 person

  • Rm 35 / child below 12 years old


. Monkey Coconut Plucking & Cherating tour



  • Rm 35 /adult

  • Rm 20 /Child below 12 years old

  • duration 2-1/2  hours

  • minimum 5 persons



(Guide and transport included)

. Night Market at Balok Village ,Kuantan


Every Wednesday :7.45 pm-9.30pm

.Night Market at Chukai Town ,Kemaman





Every Thursday : 7.45 am-9.30pm


**please assemble at the lobby by 7.30pm

# All activities are arrange by Hotel please refer Reception Counter for any detail and confirmation


# Outdoor Activities depend on weather conditions


# Price Quoted are nett ( (inclusive of 10% service charge and 5% government tax)


# Price are subject to change without prior notice

ShootGambar: Momen <b>di Cherating</b>

Posted: 03 Dec 2012 06:08 AM PST

Minggu kedua cuti sekolah bermula, tiba-tiba mak mertua call isteri aku mengajak jalan-jalan di Cherating, Pahang. Apa lagi terus setuju ler nak kesana. Hari Rabu dapat call hari Sabtu dah nak bertolak, dari segi kewangan takder masalah tetapi tak dapat nak siapkan kereta seelok-eloknya untuk perjalanan jauh. Perjalanan kami bermula sekitar jam 7.30pg dari Batu Gajah, Perak. Konvoi kali ini terdiri dari 2 buah kereta sahaja. Kami menyusuri lebuh Raya Utara Selatan dan keluar melalui tol Bukit Beruntung. Seterusnya bergerak ke Kuala Kubu Baru untuk ke jalan Genting Highland. Dari Genting Highland masuk ke Lebuh raya Pantai Timur terus bergerak ke Kuatan. Dalam perjalanan ini kami singgah di Temerloh untuk makan tengah hari.
Tujuan sebenarnya di Temerloh adalah nak merasa masak tempoyak ikan patin, yang dikatakan amat glamour hehe. Sebenarnya masakan gulai tempoyak ikan patin ni dekat Perak pun ada,  malah lebih sedap lagi , tapi inilah yang dikatakan tradmark, ikan patin masak tempoyak di glamourkan semahu-mahunya di Temerloh dan sedikit sebanyak ikan patin ini menjadi daya tarikan perlancongan di sini.
sebelum terjun kolam mari bergambar dulu...


fuh!! budak-budak ni memang pantang jumpa air, seronok tak terkata..
Perjalana ke Cherating agak jauh, mengambil masa sehingga 8 jam mungkin sebab banyak menyinggah agaknya. Sampai di Cherating kami menginap di The Legend Beach Resort. Memang best dekat sini sebab Resort dia terlatak berasingan dengan bagunan yang lain, Sliding doornya mengadap pantai sungguh cantik panoramanya. Terdapat juga kolam mandi yang bersih untuk berenang, kesukaan anak-anak apabila jumpa kolam, pagi petang siang malam nak berendam.
Pagi-pagi lagi selepas subuh dah siapkan kamera untuk shoot gambar matahari terbit. memang nasib agak baik matahari menjelma di sebalik awan walaupun tidak lama. Panorama waktu itu sangat cantik dengan keadaan pantai yang landai dan bersih, anak-anak sibuk bermain pasir dan mencari anak-anak ketam dan isteri mengambil kesempatan untuk berjongging sepanjang pantai. Ternyata sekali amat berbaloi datang ke sini.
Wafi dan Aina melompat sementara menunggu matahari terbit..


Wah..gembiranya mereka ini..

Aina, Anis dan Wafi sememangnya bertuah kerana bergambar dalam suasana begini yang jarang-jarang dapat..
Dua malam di Cherating akhirnya kamipun bertolak balik. Dari Cherating terus ke Kuantan, Gambang, Bentong dan Raub. Dari Raub kami menyusur ke Bukit Fraser. Ayah ajak balik ikut jalan Bukit Fraser ke Kuala Kubu Baru kembali. Pemanduan mendaki ke Bukit Fraser amat mencabar. Selepas itu turun pula untuk ke Kualan Kubu. Dalam perjalanan ini 3 kali anak aku muntah. Ha ha nasib baik kereta tak rosak..Akhirnya kami sampai semula ke Batu Gajah pada jam 10 malam.
ha ha aku pun nak masuk juga!! ini dalam keadaan lowlight di beranda bilik yang disewa...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved