ads

Jumaat, 8 Februari 2013

06 di janda baik - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di janda baik - Google Blog Search


Percutian Ke Saujana <b>Janda Baik</b> - Cik Ain & Ienz

Posted: 21 Jan 2013 12:03 AM PST

Assalamualaikumm semue... para ibuk2, para bapak2, para adik2, para kakak2, para abang2, para para para pam pam paaa..;)

lame giler aku x update blog, rini rase nak luang kan skit mase tuk update blog aku yg da bersarang, tikus2, cicak semue da beranak kat dlam ni.. penat dok bersihkan.. hahahaha..

Ok, sebelum aku bercerita lebih lanjut,, ade sape2 yang pernah pergi janda baik..???? dulu dok dengar org cite2 pasal janda baik.. aku pon xtau ape yg ade kat janda baik tu,, bile da pegi baru la tau ape ade kat sane kan.. mmg syiok klo pg wat trip family.. best gilerr..
aku nk cite dari awal perjalanan aku ke sane.

Disana kami menginap di Saujana Janda Baik. di saujana ni terdapat 2 rumah sahaja, chemperoh RM700 (20Pax) & Meranti RM500 (10Pax).


Bermula lah perjalanan kami..:-)
trip ni pegi dalam 9 biji kereta.. tapi yang convoi ramai2 ni dalam 7kereta jer.. 
2 lg gerak masing2.. (exsen xmoh konvoi) hahaha..


Nak naik sampai ke sini x jauh, mengambil masa lebih kurang 15 ke 20 minit je. Jalan die lebih kurang macam Cameron highland la cume ke sini dekat x jauh sangat.
Banyak rupenye chalet yg terdapat kat Janda Baik ni, padahal kat sini perkampungan jer.. nk di ikutkan semue jalan kat janda baik ni kecik,, klo berselisih dengan kereta kene slow jer.. 
Landmark tuk ke Saujana Janda Baik ialah Signboard ke Saufiville. kalau x cari signboard ke Saufiville jawabnye mmg susah la nak jumpa sebab signboard ke Saujana x banyak. dengar cite ramai yang sesat nak ke sana sebab x baca arahan die betul2. 
Alhamdulillah kami sampai tempat yang di tuju tanpa sesat..:)
Taaadaaaa..!!!! Ni la Saujana Janda Baik. Nama rumah ni Chemperoh Villa. bleh masok 20 org. kitorg tersampai awal, so call la En.Ramaly ( Penjaga kawasan ni) kami mintak masuk awal, so pak cik ramaly ni bagi kami masuk awal, so sampai dalam pukul 1.45pm.. sampai2 jer x masuk rumah lagi budak2nye terus ke air terjun.. memang syiokkk gilerrrr sebab cuace die redoooppp, sayuppp yerr,, kawasan perkampungan,, keliling hutan.. memang best laa.. best x terkataaa.. klo x caye pegi la.. seriuslyyy, bestt..!! (ayat Promote). :)
masuk2 jer rumah ni memasing2 berlari cop tempat tido. ni la jadinye.. ade tu tangan pegang beg tangan lagi tu bleh berlari cop tilam.. yang klakarnya bapak aku pon dok ikot berlari cop tilam, da sah2 la tmpat tido die kat atas tu kan.. mase tu semue gelak nk pecah perut.. hahahha..
Budak-budak ni mandi x tingat dunie.. mandi sampai ke petang,, air die ya rabi,, sangattt sejukk, xpernah2 mandi air terjun menggigil yang teramat.. mase ni mandi memang sangat best. pak cik ramaly tu ade kasi sewa pelampung dengan bola. 1 barang 10inggit.. so kitorg sewa 4 pelampung 1 bola jaring.
Masa untuk mak2 org mandi plak.. gamba aku memang xde la kan sebab jd juru foto.. haiishh..
Aktiviti si kaum adam.. masing-masing tengah penat ngankot batu kot.. hahaha..
Damia dok diam2 yer.. mama nak mandi air terjun jap.. hihihi..:D
pak cik Ramaly ckap klo nk durian cakap je ngn die bleh crikan.. sekilo 2inggit.. so mak aku pon mintak la pak cik ni carikan berape kilo ntah.. kenyang la kitorg makan..


hasilnnnyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaa.... nyummm..nyuuummmm..:)
Aktiviti seterusnya, memasang khemah. nak datang sini punye pasal, memasing beli khemah baru, bile pasang sesame semue gelak sebab ade yg khemah kecik sangat, ade yang khemah besar giler.. ade yg sederhana jer.. hahaha... tp waktu ni mmg sangat meriah... ade la dekat 10biji khemah agaknye kitorg pasang.


Masing-masing berusaha mendirikan khemah masing-masing.
Anak dara 2 org tu mmg canggini.. celah mane semue die posing amek gambo..
Ini Tilam akuu yang punyaaaa.... hahahaha...
Ni tuk aktiviti malam... BBQ... 
Bila da kenyang, ini la waktu yang ditunggu2... masa untuk beradu... jam baru pukul 9.30.. masing2 da cari port.. hahaha... tp malam tu sangat2 la sejuuukk.. kat dalam da terase sejuk ape lagi la yang tido kat lua... 
Siang tadi bukan main lagi memasing berebut nk tido kat dalam.. bile da malam lagi best tido kat lua.. angin sejukkk jerrr... xde rase takot pon sebab bunyi air terjun.. budak2 yang lain smue tido kat dalam khemah..
ni la suasana pagi ahad.. sekitar jam 8 pagi..
last capture sebelum meninggalkan Saujana Janda Baik.. still xde gamba saya juaaaa.. hahaha...
Ok, so sesape yang nk pegi tu bleh la booking kat sini yer.. http://www.saujanajandabaik.com/ nk booking melalui online.. dan boleh berurusan dengan cik yan.(01112214123).
Selamat bercutiiii...:)))))
Assalamualkaikkkuuummm........

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved