ads

Jumaat, 1 Februari 2013

06 di jerantut - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


pengerusi gerak gempur pru13 <b>jerantut</b>. ahmad <b>...</b> - patpatsikulipat

Posted: 16 Jan 2013 07:29 PM PST

SALAM SEJAHTERA dan AS-SALAMMUALAIKUM.
Penulis agak sibuk dalam sebulan dua ini untuk menulis tentang politik Jerantut kerana banyak tugas yang perlu penulis selesai semasa berada di Kuala Lumpur. Tetapi banyak maklumat maklumat yang penulis dapat dari rakan rakan penulis di Jerantut.Antaranya tentang lantikan lantikan berkenaan jentera pilihan raya Parlimen Jerantut. Masing masing sibuk dengan tugas kerana pilihan raya menjelang tiba.
Penulis ada mendengar tentang lantikan jentera pilihan raya ke 13 telah di buat oleh UMNO bahagian Jerantut. Pada Pilihanraya ke 12 jentera pilihan raya telah di lantik dari kalangan AJK Umno Bahagian Jerantut seperti contoh Abdul Halim Mahasan yang dilantik sebagai Pengerusi Gerak Gempur Parlimen Jerantut. Maka gerak gempur yang dilakukan Abdul Halim Mahasan telah berjaya memenangkan Parlimen Jerantut. Pada kali ini Ketua Bahagian Jerantut, Tengku Azlan telah bersetuju untuk melantik Ahmad Murad Idris dari kalangan belia sahaja. Telah menjadi tanda tanya di kalangan Umno Jerantut kenapa dia di lantik sebagai Pengerusi Gerak Gempur Jerantut pada PRU13 kerana dia bukan lah AJK Umno atau ada jawatan penting dalam Umno. Sebetul jawatan itu patut diserahkan kepada Pemuda Umno Bahagian.
Setelah di siasat penulis bersetuju Ahmad Murad Idris dilantik sebagai Pengerusi Gerak Gempur Jerantut PRU13.Kerana ada beberapa faktor iaitu Ahmad Murad telah berjaya membuktikan program 1000 belia telah berjaya dilaksanakan pada April 2012 dan berjaya mengumpul seramai 1000 belia. Ahmad Murad juga selalu berbincang dengan MP Jerantut di Kuala Lumpur berkenaan isu politik Jerantut.
Dibawah Ahmad Murad juga ramai pengikut yang sangat kuat yang boleh membantu Parlimen Jerantut menang dengan bergaya. Dato Dr Ahmad Shukri, Wan Ahmad Bazli Shah, Wan Alba Hizam, Mohd Jamil Mohd Daut, Setiausaha Bahagian Dato Zukarmi Abu Bakar dan belia belia Jerantut yang lain . Yb Dato Dr Shukri sangat menyokong lantikan Ahmad Murad Idris.
Tiba tiba berita terbaru penulis mendapat tahu yang lantikan itu telah mendapat bantahan dari pihak pemuda, kerana jawatan itu patut diserahkan kepada Pemuda Umno Bahagian Jerantut. Mesyuarat telah di adakan untuk meminda jawatan tersebut. Dengan sebulat suara jawatan itu telah diserahkan kembali kepada Ketua Pemuda Bahagian Jerantut iaitu YB Dato Wan Amizan Abdul Razak. Kenapa Wan Amizan mahukan jawatan tersebut dari mAhmad Murad. Mungkin sebab Dato Wan Amizan irihati atau Dato Wan Amizan mahukan Parlimen Jerantut?.Ada yang mengatakan Ahmad Murad tidak layak jawatan itu atas sebab dia hanya belia setahun jagung dan tidak tahu politik Jerantut. Ada juga mengatakan yang jawatan itu hanya layak diberikan pada Pemuda Umno sahaja dan ada juga mengatakan Ahmad Murad seorang yang mempunyai ego yg sangat tinggi dan hanya tahu bercakap besar. Dikatakan Ahmad Murad telah menyebarkan surat lantikan nya kesuluruh Jerantut yang dia sebagai pengerusi gerak gempur PRU 13 nanti. Penulis melihat memang tidak ada pengalaman dari Ahmad Murad malahan beliau juga bukan Ajk Umno atau sesiapa pun dalam Umno. Dalam perkara ini rakyat Jerantut kena faham satuasi keadaan pengundi Parlimen Jerantut.
Disini penulis bersetuju Pengerusi Gerak gempur dikembalikan kepada Dato Wan Amizan kerana beliau adalah Ketua Pemuda Umno Jerantut pada masa ini. Dan jawatan itu memang layak untuk beliau. Barisan Nasional perlu menang PRU 13. Salah memilih jentera menjadi satu faktor kekalahan Barisan Nasional Jerantut.

Listen Listen Listen - Semua Blogger & FB Group <b>Jerantut di</b> Gesa <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2013 03:31 AM PST

Listen Listen Listen . Memandangkan PRU-13 telah hampir benar inilah masanya untuk kita menilai prestasi dan meminta bulan dan bintang dari ahli-ahli politik , parti politik dan jabatan kerajaan . Blog Parlimen81 menyeru semua blogger-blogger dan Facebook group samada blog perseorangan , blog masyarakat , blog anak muda , blog budak sekolah , blog kampung , group FB politik , group FB sedara mara , group FB budak sekolah , orang tua apa sahaja marilah sama-sama kita berbicara tentang isu tempatan kampung masing-masing , hal-hal kerbau lembu , hal hal kenduri khawin di kampung kita , hal-hal jalan kebun , hal hal masjid kampung kita  dan apa-apa hal asalkan ianya berkaitan dengan isu tempatan di Jerantut.
STOP sekejab kita bicara hal-hal  Negara dan Luar Negara . Kita tumpu kepada isu Jerantut . Upload banyak-banyak gambar aktiviti di Jerantut , hal di kampung kita .

Maka blog parlimen81 dengan ini mengistiharkan bermula hari ini 23hb Januari hingga 22hb Februari 2013 sebagai bulan BLOGGER DAN FACEBOOK ISU TEMPATAN JERANTUT.
Harap blogger lain dan group facebook akan juga menyambut seruan blog parlimen81 ini.

sekian terima kasih

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved