ads

Rabu, 27 Februari 2013

06 di lanchang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di lanchang - Google Blog Search


Perkahwinan Maziyana <b>Lanchang</b> « WEDDING PHOTOGRAPHER <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2013 09:46 AM PST

wedding-photographer-kuantan-maziyana-5

wedding-photographer-kuantan-maziyana-4

wedding-photographer-kuantan-maziyana-3

Pasangan ini melangsungkan majlis pernikahan dan persandingan di Felda Damak, Lanchang Pahang. Wedding photographer Kuantan mengucapkan tahniah dan semoga kekal hingga ke akhir hayat. Di bawah ini adalah kompilasi gambar untuk custom album pasangan ini. Sesi outdoor telah dijalankan di Kuala Gandah.

wedding-photographer-kuantan-maziyana-2

wedding-photographer-kuantan-maziyana

Berikut adalah pakej istimewa yang kami sediakan.

PAKEJ ISTIMEWA

Sebagai makluman, pakej custom album saya yang utama ialah seperti di bawah ini :

PACKAGE PRICE : RM1,499

1 unit custom album 22 page 10″x24″ (fully printed design)
FREE 1 unit photo frame 10″x15″ with mounting or 16″x24″
FREE 1 unit sticky album (hard cover & big size) 120 pcs 4r with editing and white border
FREE 8rw 5 pcs with editing and white border
FREE outdoor same day
FREE pre wedding or post wedding (Kuantan only)
1 unit softcopy in DVD (unlimited pcs JPEG digital image) with printed cover
7 – 8 working hours

Boleh lihat link ini, atau untuk melihat senarai pakej penuh, klik link ini

Tempahan telah dibuka untuk tahun hadapan dengan harga ini. Semoga yang terbaik dapat diberi buat anda semua. Boleh hubungi Azwan Lazam 012 7083012 atau email azwan.lazam@ymail.com.

lawatan anwar ke <b>lanchang</b>-shakar bakal kecundang - Wartawan <b>...</b>

Posted: 05 Nov 2012 03:10 AM PST

LAWATAN ANWAR DISAMBUT MERIAH
Ketibaan anwar dilanchang merupakan kali kedua beliau melawat DUN terpencil di Pahang.Walau Lanchang sebuah bandar kecil ,ala pekan koboi, namun cukup menampung keperluan masyarakat setempat.Antaranya Felda Lakum,Felda Bukit Damar,dan Felda Bolok, lain-lanya  adalah kawasan perkampungan tradisional yang kini telah mula mengalami perubahan dari segi pola penempatan penduduk .
Di awal tahun ini, Anwar telah melakukan lawatan yang tidak pernah beliau lakukan sebelum ini, Beliau telah melawat dan beramah mesra dengan penduduk mukim Felda Lanchang dalam usaha untuk meraih sokongan dan dengan PKR yang bertanding di DUN Lanchang,  ianya dilihat sebagai satu kawasan yang berpotensi untuk di tawan.
Penduduk melayu yang kebanyakkannya peneroka, dan bekerja sendiri ini pula , masih dalam keadaan takut-takut untuk menghadirkan diri disiang hari dengan alasan bahawa agak sukar kerana bekerja.Ketakutan mereka ini bukan kerana diugut atau di bayar untuk tidak menghadirkan diri, akan tetapi merasakan takut didalam keadaan yang tertekan dengan kedudukan sebagai peneroka dan anak-anak muda pula masih kurang yang mendapat maklumat , dan diketika mereka-mereka ini bersenang dirumah dan keluarga, seramai 30 orang asal menghadiran diri ,Namun kita percaya perubahan akan tetap berlaku apabila anak-anak muda di luar berhijrah membawa angin perubahan.
Ucapan pertama sebelum kedatangan Anwar ialah Cikgu Jalaludin Johan yang merupakan bekas AJK Umno bahagian Temerloh, dimana beliau telah meninggalkan Umno dan menyertai PKR dan kini giat berkempen dan berceramah. Cikgu Jalaluddin yang merupakan anak tempatan Lanchang mempersoalkan apa yang tidak ada pada orang Melayu, dimana semua rumah kedai dimiliki oleh bukan  Melayu."Orang Melayu , kalau hendak berniaga hanya di tepi-tepi jalan sahaja".Sebab utamanya ialah kerana tidak ada pemimpin Umno yang mahu dan mengeluarkan idea bagi membina kedai-kedai yang mampu dimiliki oleh orang Melayu.
Malah menurut Cikgu Jalaluddin lagi, di Lanchang ini orang Melayu hanya  mampu menjadi penonton sahaja dengan apa yang berlaku, terutamanya pembanggunan dan pusat untuk mendapatkan hasil di tepi-tepi sungai dimana pasir dikaut dan orang Melayu juga sebagai penonton.Beliau turut mengajak penduduk kampung dan orang Melayu yang tinggal di Felda Bukit Damar, Felda Lakum,Felda Bolok,Mempatih,dan kampung-kampung disekitarnya agar berubah bagi memilih pemimpin yang mahu membantu rakyat.
"Dengan negeri Pahang yang mengalami deficit 2.4 billion, mana mungkin Umno memburukkan negeri-negeri yang di perintah Pakatan Rakyat. Berdasarkan jangkaan sokongan pengundi Cina yang akan bertambah kepada PR, banyak kerusi yang mempunyai kurang 70 % jumlah pengundi Melayu akan menghadapi persaingan sengit antara PR dan BN." ini maklumat yang saya dapat dari laporan akauntan negara. Tambah beliau lagi
Penceramah kedua pula ialah Sdr Bob Manolan ,Timbalan Pengerusi biro orang asal dan juga felda PKR pusat menjelaskan bahawa rakyat Pahang Khasnya orang asal , harus berani menolak parti yang selama ini memperbodohkan orang asal,malah menurut beliau Menteri Besar Pahang tidak pandai, malah beliau yang mempunyai kelulusan yang lebih tinggi dari Menteri Besar Pahang, itu menghina orang asal dengan mulut celupar beliau memaki hamun orang asal dan mengatakan bahawa orang asal bodoh..Beliau mengajak semua orang asal di negeri Pahang agar menolak Adnan Yaakob yang dikatakan menghina orang asal.Orang asal kini sudah tahu  parti mana yang mereka mahu pilih untuk kebaikan mereka sendiri.
"Berdasarkan maklumat sayang saya dapat, kita boleh memenangi beberapa kawasan yang dulunya sukar
kerusi Dun yang PKR ada peluang cerah untuk menang : 1.   Damak2.   Teruntum3.   Semambu4.   Ceka5.   Benta6.   Jenderak7.   Lanchang
"Semua kawasan ini , sebahagiannnya ada pengundi orang asal yang akan menyokong Pakatan Rakyat bagi menolak kerajaan barisan Nasional yang lama dan angkuh sehingga menghina orang asal."Demikian jelas beliau lagi.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved