ads

Rabu, 20 Mac 2013

06 di brinchang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di brinchang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 10:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2013 11:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2013 10:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2013 09:52 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Mar 2013 09:57 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di brinchang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2013 09:44 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Iklan <b>di</b> Mudah PERCUMA – Senang, Tak Perlu Daftar » Blog <b>...</b>

Posted: 23 Oct 2012 07:22 PM PDT

lokasi:tanah rata/brinchang
muslim sahaja..
3 blk tdr..
mempunyai 1 atau 2 blk air..
complete set..
muslim owner/apartment..
boleh masak, ada astro, klengkapan dapur, dll..
kediaman yg selesa..
berdekatan dgn bharat tea cameron, tnh rata..
mardi, tmn knk2, tmn mini strawberry, cactus valley, psr mlm brinchang, dan tmpt2
menarik..
harga utk apartment rm 250 keatas..
tempahan awal amat lah digalak kan..
harga juga bergantung pada tarikh dn public holiday..
perkhidmatan sewa bilik hotel bajet juga disediakan rm 140 ke atas..
layari muslimcameronhomestay atau niezhomes
hubungi: cikgu anies 019-5088280 atau 016-4215669
talian 24 jam
t`kasih..

Incoming search terms:

  • sewa apartment murah di api-api apartment (2)
  • hotel murah cameron highland 2013 (2)
  • hotel dan apartment murah cameron hinhland 2013 (2)
  • apartment murah cameron (2)
  • mencari apartemen murah di cameron highland brinchang (2)
  • hotel bajet muslim brinchang (2)
  • hotel bajet muslim cameron (1)
  • hotel cameron highland yg boleh masak (1)
  • cameron highland apartment muslim only (1)
  • homestay muslim di brinchang cameron highland (1)
  • homestay cameron highland brinchang (1)
  • hotel murah di cameron highlands ada astro (1)
  • hotel murah di maybank cameron higland (1)
  • hotel tercantik di cameron highland (1)
  • rumah sewa cameron highland murah (1)
  • muslim apartment di brinchang cameron highland (1)
  • mudah hotel bajet cameron (1)
  • mudah com hotel murah cameron (1)
  • MUDAH APARTMENT MUSLIM IN BRINCHANG (1)
  • makanan murah di cameron highland (1)


Wednesday, 24 October 2012 02:22 Kategori: Hotel-Travel
Label Iklan: ,

MyKhalish.com: Bercuti <b>di</b> Cameron Highlands 2012 - Jalan-jalan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 02:07 AM PST

Cerita cuti-cuti ke Cameron Highlands diteruskan, lepas check-in dan rehat2 sebentar. Terus keluar semula menghala ke Brinchang, cadangnya nak masuk Taman Rama-rama, tp sayangnya masa sampai tu diorang dah nak tutup. Jadi tukar plan, terus ke area Pasar Brinchang sbb nak makan Jagung Bakar, Kincan Goreng dan lain-lain untuk minum petang.
Kincan goreng, sedap sangat setakat ni mmg tak pernah jumpa di tempat lain.
Strawberry Coklat yang popular di Cameron Highlands

Selain dari Kincan Goreng, ada macam-macam lagi.

Sini juga popular dengan Jagung Mutiara ni, besar2 jagung ni rasa pun manis.
Amni Khalisha mmg suka sgt mkn menda masam2, Aqil Khalish pula sibuk sangat nak strawberi tp dia mmg yg tak tahan masam. huhu..
Kat sini la port selalu kami minum petang di Cameron Highlands ni
Sambil tu, pekena Teh panas memang la sgt syok. Hehe..

Bersungguh2 Aqil Khalish makan jagung, mmg kegemaran dia makan jagung ni.

Amni Khalisha sibuk nak jenguk tgk bawah.
Makan kincan Goreng sampai tak cukup la, kena la beli lagi. Kat sini tak dapat lepak lama-lama, sebab diorg nak tutup dah. Masa kitorang sampai tu dah pukul 6 lebih. Orang lain pun takde dalam tu, mmg kitorg je. huhu.. Lepas tu terus pergi ke pasar malam.
Macam biasala nak gi pasar malam ni jem sikit. Nak cari parking pun susah. Tapi sekarang dah ada tempat parking berbayar, so banyak ruangan parking dalam tu.

Sibuk sangat nak posing kat Motor Hebat belakang tu. Haha..
Ronda-ronda di pasar malam, misi adalah mencari Strawberi Coklat. hehe..

Inilah rupa kincan sebelum digoreng, kenapa mcm tak pernah tgk kat pasar2 biasa ek.

Aqil Khalish tgh memujuk dedi nak beli bajak mainan. Huhu..
Lepas ronda, beli la sikit Strawberi coklat untuk makan dalam hotel. Lepas gi pasar malam kami mencari kedai untuk dinner, kali ni 1st time makan steambot di Cameron Highlands. Nampak macam menarik juga makan steambot kat sini. nanti kami cerita lagi k. :)

Kea Farm, <b>Brinchang</b>, Cameron Highlands - The Time Traveler&#39;s Girl

Posted: 10 Mar 2013 07:02 AM PDT

Entry tertunggak.. Maaf la sejak start practical ni macam nak pengsan balik rumah.. Sabtu ahad lak sebolehnya tak nak buat apa-apa..wahahah.. tu terbengkalai blog ni. :P

Kea Farm is one of most popular shopping destinations in Cameron Highlands, located 3km after Brinchang town. While mostly an agricultural district, the center of activity lies in a day market next to the main road, just before Equatorial Resort. Every morning till evening, traders and farmers sell their crops here to visitors and locals alike. Flowers, ornamental plants, souvenirs and handicrafts are other products sold in the market besides fruits and vegetables. On holiday weekends and national festivals, the road that leads past Kea Farm Market may be cluttered with cars parked (or parking) along the sides, causing a massive jam that stretches all the way to town.
Pasar yang aku pergi bukanlah Kea Farm, tapi Pasar ni berhampiran dengan Kea Farm. Kalau dah singgah ke Cameron Highlands, tak sah kalau tak beli strawberry , sayur-sayuran yang dijual dengan harga lebih murah dan ianya segar dari ladang. Aku cadangkan lebih baik pergi area Kea Farm berbanding di Pasar Malam Bandar Brinchang kerana senang nak parking dan harga adalah lebih murah. Jadi layan gambar lah ye semua. 

 Setelah berborak dengan mak cik diatas ni, rupanya dia dari Sumatera. Terus tukar language ke bahasa Indonesia. Itu pun , susah dia nak bagi harga murah sebab dia bukannya owner.

 Mat bangla ni cuma jadi pembantu kedai sahaja. Owner dia berbangsa TiongHua, tapi cakap Melayu kelas A. Aku sendiri tergamam dengan bahasa dia yang hebat gile.. Go Green Organic! Murah juga la sayur yang dijual. 

Tak pula kami berbual dengan akak ni , sebab adik aku yang snap picture ni.wahahahah.. Tak ada benda nak cerita .. Itu aku merapu sampai bercerita tentang peniaga di Pasar. 

Note: Gigih dan tabah itu perlu untuk banyak travel. hehe

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved