ads

Sabtu, 2 Mac 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


LIANA SENSE: <b>Cameron Highlands</b>

Posted: 13 Feb 2013 06:19 PM PST

Salam..hari ni nak cerita bab destinasi la...cuti raya cina tempoh hari kami berjalan-jalan ke cameron highlands..tak plan sangat...terjah je...dan balik hari pun...
Tergerak hati nak pergi lepas dengar cerita dari sepupu husband katanya best .dia bertolak pukul 4 pagi dan balik malam harinya..Kami pun tergoda la nak pergi.
Pernah ada hasrat nak pergi dulu..tapi husband kata..tak ada apa-apa kat situ...nak stay kat situ pun malam harinya sunyi...tak ada aktiviti sebab biasanya kami kalau pergi bercuti ..balik ke hotel cuma mandi je. Memang kalau berjalan..kami akan all out punya...hee...
Dengan penuh semangatnya raya cina aritu kami pun gerak le pukul 3 lebih pagi...intan pukul 2.30 pagi dah bangun..maklumlah excited..haha. lagi pun nak sampai  cepat sebelum 7 pagi..rupanya..jammed di slim river...musim cuti dan raya cina kannn...so terperangkap la kami....
Tapi Alhamdulillah kami sampai di Cameron Highlands lebih kurang 10 pagi...cuaca pun cantik sejuk je...Overall perjalanan  kami memang gembira sangat-sangat..dan rezeki pulak melimpah ruah ..dengan sayuran-sayuran free dari cina kebun2 sayur..sebab mereka nak bercuti...penuh bonet dengan durian dan sayuran...
Ok sampai di sini..je ye...sila la menikmati gambar2 perjalanan kami..sebagai rujukan pun boleh..Jumpa lagi di lain destinasi ye...
Dicelah rimbunan pokok teh


singgah jap beli durian dari orang asli...durian hutan dan durian kampung

perkerja sedang memetik daun teh


menikmati teh di puncak ladang teh boh



Pemandangan di ladang teh

Makan tengahari di Menu Opah ,Ringlet...tak mengecewakan...sedappp..


Happy Boy...dapat jalan2...

Adik menikmati strawberry...Ladang strawberry di Bringchang..banyak pilih je
Durian Hutan...kulit nye merah dan hijau...isinya nipis..katanya bangsa cina lebih suka..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved