Ahad, 31 Mac 2013

06 di jerantut - Google Blog Search

06 di jerantut - Google Blog Search


WZWH: PAS Mahu Buat Kejutan <b>Di Jerantut</b>

Posted: 27 Mar 2013 09:28 PM PDT

Sudah confirm, PAS bertanding di parlimen Jerantut, DUN Pulau Tawar dan DUN Tahan. Manakala DUN Damak diberi kepada PKR.
Oleh kerana PAS menguasai calon-calon Pakatan Rakyat bagi kerusi parlimen dan dua DUN maka PAS ini kali mahu membuat kejutan di Jerantut PRU 13.
PAS meletakkan Dr Hamzah Jaafar bertanding parlimen Jerantut bagi cubaan kali ke tiga, dua calon muka baru bagi DUN Pulau Tawar dan DUN Tahan iaitu Yohanis Ahmad dan Zakuan Mohammad.
PKR mencalonkan Rosli Ahmad di DUN Damak walau calon DAP Cikgu Koh Boon Heng masih tidak berpuas hati. Ada kemungkinan besar Cikgu Koh Boon Heng tetap akan bertanding juga memandangkan beliau telah lama bekerja di DUN Damak.
PAS mahu buat kejutan di Jerantut berdasarkan rekod PRU 12 bila mana PAS menguasai 49% pengundi parlimen Jerantut, DUN Damak, PKR kalah majoriti 509 dan DUN Tahan, PAS kalah majoriti 1357. DUN Pulau Tawar pula PAS kalah majoriti 3522.
Oleh kerana PAS masih percaya tsunami PRU 12 boleh berulang ditambah pertambahan pengundi parlimen Jerantut kepada 63,000 dimana terdapat 27,000 pengundi muda yang dipercayai majoriti akan mengundi pembangkang.
PAS perlu turun padang mengkaji semula adakah apa yang PAS percaya itu benar dan fakta.
Trend politik PRU selalu berubah-rubah. Selepas PRU 12, banyak perubahan berlaku pada landscape politik Jerantut dan negara.
Strategi DS Najib menurunkan calon-calon muda, berpotensi, winnable candidate dari generasi baru UMNO dan BN Jerantut pasti memberi outcome dan result yang boleh absorb kejutan PAS di Jerantut.
PAS Jerantut tidak boleh bergantung dan berharap kepada trend dan pola politik Jerantut PRU 12, 5 tahun dulu.
63,000 pengundi Jerantut terutama orang muda mahu lihat senarai calon-calon baru dari DS Najib!

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads