ads

Ahad, 7 April 2013

06 di jerantut - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di jerantut - Google Blog Search


WZWH: Jangan Cuba-Cuba Calon Parachut <b>Di</b> Parlimen <b>Jerantut</b>!

Posted: 31 Mar 2013 04:49 AM PDT

Ini calon parachut calon Winnable Candidate atau Cable Candidate?

Ramai orang Jerantut mahu tahu siapa calon parlimen Jerantut PRU 13? Lebih lagi 63,000 pengundi berdaftar parlimen Jerantut tidak sabar mahu memangkah calon 'favourite' mereka.
WZWH sebagai blogger politik Jerantut perlu bersuara kerana ramai orang tanya. Blog WZWH tidaklah hebat sangat tapi sebagai blogger WZWH sudah dikenali seluruh Malaysia.
Jentera Pakatan Rakyat melalui media baru-portal, blog, FB, Twitter, instagram juga Harakah, Sinar Harian dan Suara Keadilan telah mempopularkan WZWH.
DS Anwar Ibrahim juga tweet foto WZWH kepada followers beliau...
WZWH telah membuktikan mekanisma jentera Pakatan Rakyat telah buat silap bila spin fakta yang sebenar bila mula sebarkan foto WZWH bersama pemimpin MILF ke seluruh Malaysia.
WZWH bukanlah cerdik sangat setakat ada MBA, BA Hons, Diploma sahaja.
Jadi 63,000 pengundi mahu dengar pandangan WZWH mengenai siapa calon parlimen Jerantut PRU 13.
Parlimen Jerantut sangat luas 755,771.93 hektar lebih kurang 6 kali Singapura dengan 3 DUN. Majoriti 81% daripada 63,000 pengundi berdaftar adalah orang Melayu.
Tengku Azlan penyandang parlimen Jerantut selama 3 penggal mahu mungundur diri. Siapa calon penganti?
Dari segi UMNO, pemimpin mestilah dari pimpinan UMNO Bahagian Jerantut yang memahami budaya politik UMNO Jerantut dan tahu apa kehendak parti dari bahagian, sayap-sayap dan cawangan serta realiti politik Jerantut.
Dari segi masyarakat tahu bagaimana mahu memenuhi kehendak masyarakat. Adalah lebih baik calon parlimen Jerantut dipilih dari barisan ADUN di Jerantut. 63,000 pengundi perlu lihat kepada trek rekod pencapaian pembangunan di DUN.
Selama mana menjadi ADUN dan apa peruntukan pembangunan yang berjaya dibawa baik bagi projek pembangunan yang sudah dijalankan , sedang dibuat, akan dibuat dan mendapat kelulusan.
Jika seseorang ADUN itu berjaya membawa peruntukan ke DUN lebih RM1 bilion maka itu dikira KPI yang baik untuk menjadi calon parlimen Jerantut.
Rakyat perlu melihat ADUN mana yang rajin buat program bukan saja di DUN sendiri tetapi merentasi 1parlimen Jerantut melibatkan DUN-DUN yang lain.
Bagaimana ADUN itu menyumbang kepada pendidikan dan kegiatan PIBG sekolah, keagamaan masjid dan surau, sukan keceriaan masyarakat dan kebajikan pengundinya dijaga.
Bagaimana hubungan ADUN ini dengan anak-anak muda, orang tua, pentadbir awam, orang Cina dan golongan minoriti.
Sudah tentu rakyat Jerantut mahu seorang calon parlimen Jerantut yang mempunyai hubungan yang baik dengan Kementerian, pemimpin dan pegawai tinggi kerajaan.
Cuba 63,000 pengundi Jerantut bertanya mana janji-janji ADUN-ADUN ini yang telah ditepati?
Yang penting calon parlimen Jerantut PRU 13 mesti orang muda ini kali.
Siapa berminat mahu jadi calon parlimen Jerantut? Mahu jadi calon parlimen Jerantut dan menang mudah bukan macam dulu letak songkok pun menang!
Sekarang kalau letak calon parachut yang duduk di luar politik Jerantut itu tindakan bunuh diri. Pengundi parlimen Jerantut sudah bijak dan matang.
Ada beberapa persoalan yang perlu calon-calon parlimen Jerantut menjawab dalam hati termasuk calon yang berjaya melobi jadi calon parlimen Jerantut.
Berjaya melobi menjadi calon parlimen Jerantut belum tentu boleh menang dalam PRU 13 yang sebenar kerana 63,000 pengundi Jerantut mahu bakal parlimen Jerantut boleh menjawab beberapa persoalan.
Ingat calon-calon parlimen Jerantut semua zaman era ahli parlimen Jerantut duduk saja tanpa buat apa-apa sudah berlalu!
63,000 pengundi Jerantut mahu ahli parlimen Jerantut yang boleh 'deliver'.
13 soalan yang perlu dijawab oleh calon-calon parlimen Jerantut :
 1. Sanggupkah anda berkorban untuk orang Jerantut?
 2. Apa sumbangan anda kepada parlimen Jerantut setakat ini?
 3. Apa program-program yang anda sudah buat bagi parti UMNO, BN dan masyarakat Jerantut?
 4. Apa projek-projek pembangunan samada scale bersaiz kecil, sederhana dan besar yang anda telah berjaya bawa ke parlimen Jerantut?
 5. Apa hubungan PRO anda dengan masyarakat, penjawat awam, orang kampung, grassroot, orang muda, orang tua, wanita, puteri, orang Cina, orang India, orang Asli dan golongan minoriti?
 6. Sejauh mana hubungan anda dengan beberapa NGO, Pertubuhan, Persatuan, Kelab samada perniagaan, sosial dan sukan?
 7. Sejauh mana anda boleh menjiwai budaya masyarakat Jerantut samada di kampung-kampung tradisional, Peneroka Felda dan bandar/suburban Jerantut?
 8. Sejauh mana hubungan anda dengan Putrajaya, Kementerian, Kuantan dan Istana?
 9. Apakah visi dan misi anda bagaimana mahu membangunkan parlimen Jerantut dengan pesat?
 10. Sejauh mana hubungan anda dengan komuniti korporat baik dalam dan luar negara bagi membawa banyak pelaburan bernilai tinggi ke parlimen Jerantut?
 11. Apakah kekuatan-kekuatan anda yang boleh anda yakin memenangi PRU 13 parlimen Jerantut?
 12. Bagaimana anda sebagai komander perang mahu mengarah dan mengurus jentera perang parti PRU 13 parlimen Jerantut dengan lebih cekap dan berkesan?
 13. Akhir sekali adakah anda calon yang bersih kelihatan lebih dan nampak bersih dari segi peribadi, personaliti, sahsiah, ilmu, keagamaan yang boleh menarik minat 63,000 pengundi Jerantut?
Jika anda fikir jentera-jentera parti akan automatik 100% menyokong anda itu tanggapan yang salah kerana anda perlu bagai menunggang kuda yang liar yang perlu dijinakkan.
Tanya 13 soalan ini kepada diri anda dan jawab dengan ikhlas dan hati yang lurus...kalau boleh menjawab dengan penuh yakin maka andalah sememangnya calon yang paling layak menjadi calon parlimen Jerantut PRU 13.
Jika anda hanya boleh menjawah ahh...ochh...aahh...oops... maka lupakan hasrat anda itu baik undur diri takut rebah sebelum bertempur di PRU 13.
Jangan bereksperimen cuba-cuba dengan calon parachut di parlimen Jerantut!

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved