ads

Selasa, 25 Jun 2013

06 di teluk cempedak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

06 di teluk cempedak - Google Blog Search


BEN ASHAARI: Sepetang <b>di Teluk Cempedak</b> , Kuantan ..

Posted: 16 Jan 2013 01:05 AM PST

Hurm.. wife abis keje dia awal hari ni. Dia ajak kuar jenjalan . Ok la gak dari aku mati keras tengok Qhaliff membuta berjam lamanya.. Er, tak pe tak pe.. Tidur lama pun , ok .. hehehe ..

Dengan gunakan GPS ( Guna Pun Sesat ??) , petunjuk memberitahu jarak cuma 7km dari hotel ! Laaa.. Kalau sedekat ni , aku sewa kuda je pon senang tapi tak boleh sbb aku lupa bawak topi koboi ..

Zas zus zass .. Sampai dah TC.. Terpusing gak nak cari tempat makan. Yang ada , makanan segera jer.. Malam nanti baru banyak kedai bukak . Petang tarak lagi ..

Jadi , tenangkan diri sekejap. Lapar punya hal .. hehee.. g beli burger McD satu, jeeeer ..tetap boikot.. bukan selalu pon  dan bubur untuk Qhaliff tapi masin la pulak.. Aku jugak yg makan..

Sambil sambil tu .. bergambar cam biasa laa ..

Hurmm.. aku pelik .. Malas benar dia nak berjalan petang ni .. Nape eh ??? Hurmmm …

Hurmmm.. Air ni , dia berebut straw dengan aku .. Punya la beria tak nak lepaskan straw tu hingga terjadi insiden tersebut ! Grrr.. nasib baik laaa 9 bulan … Kalau tak ? Kalau tak ? Haaaa…

Nape begitu ? Satu je jawapannya ..

Ngantuk nak tidur !! Padahal tadi dah tidur lamaaaaa …. Agaknya kena angin pantai , tu yang buat ngantuk semacam je.. Er ..

Ngantuk bila tengok Qhaliff tidur. Ingat nak g MegaMall tapi dah dia tidur ! Aku pun nak join sama la.. Malam ni nak g pekena ikan bakar dengan keluarga Kak Ummi Zaihadi .. hehehe.. Blogger masakan yang top okeh !

(¯`v´¯) nrina si tulip manis (¯`v´¯): Hotel <b>di Teluk Cempedak</b>

Posted: 21 Mar 2013 10:00 PM PDT

Dari Terengganu terus ke Kuantan pada hari yg sama.

Giler penat sebenarnya tapi kitorg dah cuba nak cari hotel kat sekitar bandar Terengganu tu tapi tak jumpa malah sesat plak haha...yg jumpa hanya jalan keluar dari situ je maka kitorg teruskan jelah perjalanan.

Terlepas hasrat nak melawat Pasar Payang hehe...selamat lagi duit ayah haha..

Sampai kat Kuantan pun tgh malam jugak...kul 12 camtu kot..ke kul 1am..

Yg sebenarnya kitorg nak check in hotel walk in je...tak tempah pun..giler kan..dah ler cuti sekolah pastu mengharapkan ada bilik kosong haha..

Memula g Hotel Swiss Garden yg pernah kitorg g dulu tapi yg tinggalpun bilik satu katil je..yg family punye dah abis.

Kitorg terus g Teluk Cempedak plak cari...yg ada pun hotel Hyatt...kebetulan ada tapi yg mahal punyelah..belasah..sekali sekala kata ayahnye..

Bilik yg kitorg duduk ni mengadap laut...best giler..tapi yg tak best..bilik kecil..harga mahal huhu...pastu tandas ler yg paling aku tak puas hati sbb anak2 aku jenis suka berkubang dlm tab mandi..air mmg banjirlah yg geramnya takde bendul yg memisahkan antara bilik air dan tandas..air dari bilik air terus keluar membasahkan bilik tido plak...minta towel byk2 buat batas sendiri tapi masih dpt ditembusi jugak...lantak ko lah pasal apa buat tandas camtu rupe...bangang..

Dalam byk2 hotel yg aku pegi...ni ler yg paling bangang bilik airnya huhu.. lagi satu kat hotel mahal tu takde internet free...lagi bangang...katanya ada kat lobby tapi aku g kat lobby pun x dpt pun surf internet selaju ombak menderu ke pantai tu.. satu hape x leh.. yg paket data pun tak dpt... sabau je ler...

Apapun bersyukurlah dgn apa yg ada... kayakan org yg dah sedia kaya hmmm.... 

Disebabkan katil tu ada satu je..maka aku dgn suami je yg tido situ. Anak2 guna comforter utk tido kat lantai dan baby tido dlm stroller hihi...takut jatuh katil ler..kang mama dan ayah tido mati tak sedar.. dah ler letih giler..


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG PAHANG

Copyright 2010 All Rights Reserved