Selasa, 16 Julai 2013

06 di bera pahang - Google Blog Search

06 di bera pahang - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di bera pahang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2013 01:24 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Siaran langsung ceramah Pakatan Harapan Rakyat <b>di Bera</b>, <b>Pahang</b>

Posted: 25 Apr 2013 06:39 AM PDT

BERA 25 APRIL: Orang ramai boleh mengikuti siaran langsung 'Ceramah Perdana Pakatan Harapan Rakyat' dari Simpang Kepayang, Bera melalui rangkaian internet.

jmr_pahangKetua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menyampaikan ucaptamanya sempena jelajah Pakatan Harapan Rakyat peringkat Pahang malam ini.

Turut hadir Pesuruhjaya Pas Pahang, Tuan Ibrahim Tuan Man, calon parlimen Bera, Zakaria Abd Hamid, Musaniff Abd Rahman (DUN Guai), Leong Yu Man (DUN Triang) dan Bob Manolan (DUN Kemayan).

Untuk tonton, sila KLIK INI

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=51017

KEM AULAD SOLEH <b>DI BERA</b> ~ P E R M A I - <b>Pahang</b> :: Membina <b>...</b>

Posted: 19 May 2013 03:47 PM PDT


Pada tarikh 26,27 dan 28 Mac 2013, surau Desa Juara, Bera telah mengadakan sebuah kem, diberi nama KEM AULAD SOLEH yang menyasarkan kanak-kanak berumur 6 sehingga 11 tahun. 
Kem Aulad Soleh bermula jam 8 pagi sehingga jam 11.30 pagi. Seramai 5 orang fasilitator daripada Persatuan Alumni Sekolah Agama Pahang (PERMAI) dijemput bagi membimbing kanak-kanak.
Antara pengisian yang dijalankan ialah membaca Al-Quran, cara-cara berwuduk dan cara solat yang sempurna.
Semoga program-program berbentuk kerohanian seperti ini dapat dijalankan di serata tempat khususnya bagi kanak-kanak kerana PEMUDA HARI INI, PEMIMPIN AKAN DATANG.

 Suapan pertama untuk kawan-kawan

ps : berita lambat dipublishkan..coz wartawan edit lama sangat :)

Rupanya "ADUN Taman Templer" Anak Peneroka <b>Bera</b>

Posted: 20 Jun 2013 09:03 AM PDT

Di Pahang, kawasan Felda menjadi benteng UMNO BN yang kukuh dan kejap dalam PRU yang lalu. Bahasa sekarang disebut 'fixed deposit'  UMNO. Sukar untuk PR memenanginya. Bawalah isu apa saja, penipuan didedahkan dan tawaran Pakatan diberikan, nampaknya mereka tidak peduli sangat. Buktinya, kesemua peti undi Felda di Pahang secara majoritinya memihak kepada BN. Ada 25 daripada 42 DUN Pahang memiliki peti undi kawasan Felda, dan 12 daripada 14 kawasan parlimen. Bukan tidak ada anak-anak peneroka, ataupun generasi kedua Felda yang tidak berkarisma dan dan mempunyai daya kepimpinan yang menjadi pilihan. Tetapi dalam kawasan-kawasan Felda di Pahang, semua itu tidak dilihat. Yang peneroka nampak hanyalah calon-calon UMNO saja, meskipun tidak mempunyai kelulusan. Tetapi anak peneroka Pahang boleh berjaya menjadi pemimpin dan dipilih sebagai wakil rakyat, asal saja bertanding di luar Pahang. Contohnya ialah Zaidy Abdul Talib, ADUN Taman Templer, Selangor yang menang PRU baru-baru ini. Ada laporan mengatakan beliau adalah anak peneroka di sebuah tanah rancangan Felda di Bera (Pahang) tetapi menabur bakti di bumi Selangor. Anak Bera itu kini sudah menjadi YDP PAS Selayang.  Pada PRU lalu, Zaidi mengalahkan calon 'gergasi'  UMNO  iaitu Dato' Subahan Kamal Omar Din (mahaguru silat yang cacat). Subahan ialah bekas Exco Pemuda  UMNO Malaysia dan pengurus pasukan bola sepak kebangsaan sekarang. Pada PRU lalu Zaidi menang besar iaitu dengan 7,467 undi. Jika Zaidi bertanding mana-mana kerusi DUN di Bera atau Pahang (kawasan Felda), belum tentu beliau boleh menang berdasarkan trend pada PRU-13 lalu. #sumber

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads